Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hoope zapraszam do mnie, zaraz podaje
Malwka to.prawda przepływów macicznych nie każdy bada, pod koniec ciąży na usg chodziłam tylko na przepływy.
Polecam Ci samej w domu kontrolować ciśnienie, ja mierze 3x dziennie. Ja mam wyjściowe bardzo niskie, więc u mnie przekroczenie 140 było już niebezpieczne i brałam leki. jeśli przepływy są pod kontrolą nie powinno być problemów, niesttey zaniedbane mogą mieć tragiczne konsekwencje
U mnie pierniczki wlansie dziś upieczone, dzieciaki miały frajdę jak 150 a mama sprzątania na godzinęwyszły super, tyle.ze ja zawsze z miodem.
Fermina z tymi dizecmi to miałam.identycnzie. Ja w ciąży z pierwszym, ledwo żywa, spuchnieta jak prosie, nie wyobrażałam sobie, że można mieć w domu drugie,. Która trzeba wykąpać,
Zabawić itd...A potem jak już dzieci są, to po prostu organizm czerpie energię z kosmosu i wszystko da się ogarnąćtaka magiczna moc mam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 15:04
Fermina, Hoope, kattalinna lubią tę wiadomość
Jagna15.04.2018
-
kamciaelcia wrote:patk
mi spadło niemal 10kg
ale kontroluje codzienie ketony wiec diabetolog wage przyjmuje do swiadomosci
insuliny brałam 6j ale teraz mam 3j
Poza tym z tą insuliną też podobno nic pewnego. Za miesiąc mam przyjść z wynikami po jej stosowaniu i jak się okaże że za bardzo mi spada to zmniejszy dawkę z 7j na mniej lub całkiem wyłączy - bo jak to ujął lepiej mieć lekko podwyższony Max do 94, niż ciągle za niski po insulinie. No zobaczymy... narazie się będę szprycować na noc... jak mus to mus. -
MysiaMarysia, dzięki.. Chciałabym więcej ale zaczęłam się na serio bać, że nie dam rady przetrwać nawet drugiej ciąży.
Hoope, zrobimy układ, Ty mi odkurzysz i umyjesz podłogi a w zamian dostaniesz pyszny obiadek, który u mnie już czeka na Męża.Kelegena, też zapraszam. Możecie się tymi podłogami podzielić.
Ja się boję dziś jeść, bo śniadanie poooszło, będę musiała coś w siebie wmusić do tabletek, także radzę Wam wcześniej skorzystać, bo ja pewnie zmarnuję moją porcję.
Współczuję Wam tych cukrzycowych zmartwień. Ja mam glukozę na morfologii cały czas 80. Twardo się trzyma od początku ciąży i niech tak zostanie. Tarczyca wariuje i wystarczy..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 15:18
-
dziewczynyy a propo ciśnienia to ja na ostatniej wizycie dostałam tab na obnizenie cisnienia, tylko ja monituruje je w domu i mam niskie, np.120/63, a u lekarza ponad 150 nawet..czy te tab nie zaszkodzą mi skoro mam niskie ciśnienie, chyba wizyty u lekarza tak na mnie działają...
-
Kamcia dzięki, no cukier mam bardzo zbliżony do Twojego.
Podobno zespół białego fartucha i skok ciśnienia jest bardzo częsty i mi lekarz kazał mierzyć w domu.
Efka - no nie chce Ci doradzać, żebyś nie słuchała lekarza, ale ja bym jeszcze może do niego zadzwoniła i pogadała przed rozpoczęciem brania tabletek.Tanda lubi tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Też bym się skonsultowała w sprawie ciśnienia, też mam zawsze w gabinecie wyższe, tylko że u mnie "wyższe" to jest 110/70, więc w książeczkę mam wpisane idealne wyniki, w domu mam 80-90/50-60.
PragnącaDziecka, też mam teraz takie Tsh i po raz kolejny podwyższono mi dawkę leku. Bierzesz coś na tarczycę? -
nick nieaktualny
-
Fatalita
Teraz insulina pięknie działa
Ale jak sie zdarzało 79 to zmniejszyłam
Automatycznie glikowana z4,9 spadła na 4,5
Ale ja zawsze mam rozpisane wytyczne co do insuliny-jak ewentualnie zmniejszać/zwiększać...
Patk
Nie może być tak ze masz wziąć 7j.a wizyta za miesiąc
To ja miałam co 2 tyg, teraz co 3bo wiem o co chodzi...
Jak jest cukier wysoki to samemu się zwiększa dawkę jak za niski to tym bardziej zmniejsza bo hipoglikemia jest groźna dla dziecka. Dzidziuś zawsze ma niższy cukier niż mama. -
Bylam w lidlu
Kupiłam 4pajace dla Piotrusia (bo 92 gorzej dostać)
Ale i dla Patryczka body kopertowe(z myślą o lekarzach)
W Rossmann kosmetyki 2+2 również zaliczone
Jedno wejście do Lidla i nas śniegiem zasypalosynkowi się to nie podobalo
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Szlag by to, zapomniałam, że nie mogę przesadzać z laktozą, połakomiłam się na śmietankę 30% i myślałam że umrę, tak mi flaki skręciło.
Fermina zmusiłam TZ do zrobienia obiadu
Odkurzanie? Mycie podłóg? A co Ty nie masz sześciolatki w domu, która ma fazę nożyczek i rżnięcia wszystkiego w drobny mak? Ja podłogi nie widzę, nie mam w domu. Nie mam też wielu innych rzeczyWiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 19:58
Kropka88, J.S lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Mama32 wrote:Dziewczyny czym mogę smarować "zimno" na ustach. Czuję już że wychodzi na górnej wardze
Kiedyś znajoma farmaceutka mówiła mi, że trzeba smarować pasta do zębów jak nie ma się leków w domu. Ja nigdy nie miałam opryszczki, ale mojej mamie ta pasta czasami życie ratowała. Zawsze wywalało jej wielką skware.
Hoope, to świetny sposób. Po prostu nie widzieć. Mnie szlag trafia i częste kłótnie z moim M są właśnie przez jego brak dyscypliny- wieczny jutroman, a mój pedantyzm. Muszę to wyćwiczyć, zwłaszcza teraz jak nie powinnam dźwigać i się gimnastykować nad odkurzaczem.
-
Zacmienie to moje drugie imie, dzisiaj 3 razy wracalam sie do domu bo zapominalam wszystkiego po kolei. Papierow do ksiegowej, potem klucza od auta a na koncu torebki, wdrapywalam sie na 2 pietro i za kazdym razem mialam mega zadyszke.
Dzisiaj wzdecie mam jak stad do warszawy, brzuch jak baloni twardy jak skala taki napompowany.
Bylam po prezenty, wszystkich mam juz z glowy, popakowane (niezbyt pieknie i starannie, bo moj talent jest mocno ograniczony) ale sa i mam z glowy.
Kupilam dzis Igorkowi komplet body, pajac, spodenki, czapka i chustka w myszke micky. Slodkie, w hm nie moglam sie powstrzymac. Coraz bardziej do mnie to dociera, tak strasznie sie ciesze.
A co do cisnienia to ja zawsze mam bardzo wysoki puls, od dziecka tak mam.