X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Niech mi ktoś obiad ugotuje...

O Hoope własnie mam podobny problem :)

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope zapraszam do mnie, zaraz podaje ;-)

Malwka to.prawda przepływów macicznych nie każdy bada, pod koniec ciąży na usg chodziłam tylko na przepływy.
    Polecam Ci samej w domu kontrolować ciśnienie, ja mierze 3x dziennie. Ja mam wyjściowe bardzo niskie, więc u mnie przekroczenie 140 było już niebezpieczne i brałam leki. jeśli przepływy są pod kontrolą nie powinno być problemów, niesttey zaniedbane mogą mieć tragiczne konsekwencje :-(

U mnie pierniczki wlansie dziś upieczone, dzieciaki miały frajdę jak 150 a mama sprzątania na godzinę ;-) wyszły super, tyle.ze ja zawsze z miodem.

Fermina z tymi dizecmi to miałam.identycnzie. Ja w ciąży z pierwszym, ledwo żywa, spuchnieta jak prosie, nie wyobrażałam sobie, że można mieć w domu drugie,. Która trzeba wykąpać,
    Zabawić itd...A potem jak już dzieci są, to po prostu organizm czerpie energię z kosmosu i wszystko da się ogarnąć ;-) taka magiczna moc mam :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 15:04

Fermina, Hoope, kattalinna lubią tę wiadomość

Jagna <3 15.04.2018
  • Patk Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    patk
    mi spadło niemal 10kg
    ale kontroluje codzienie ketony wiec diabetolog wage przyjmuje do swiadomosci
    insuliny brałam 6j ale teraz mam 3j
    A to w sumie w porównaniu do mnie to dużo więcej masz na minusie. Ten diabetolog mnie trochę zaniepokoil że to źle, ale w zasadzie tylko tyle powiedział. Cholera wie... normalnie bym się cieszyła że mam mniej ale w tym przypadku zasiał tylko ziarno niepewności.
    Poza tym z tą insuliną też podobno nic pewnego. Za miesiąc mam przyjść z wynikami po jej stosowaniu i jak się okaże że za bardzo mi spada to zmniejszy dawkę z 7j na mniej lub całkiem wyłączy - bo jak to ujął lepiej mieć lekko podwyższony Max do 94, niż ciągle za niski po insulinie. No zobaczymy... narazie się będę szprycować na noc... jak mus to mus.

• Jagoda14 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyna macie jakąś sprawdzoną listę co do wyprawki na pierwsze tygodnie dla malucha?

• Fermina Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MysiaMarysia, dzięki.. Chciałabym więcej ale zaczęłam się na serio bać, że nie dam rady przetrwać nawet drugiej ciąży. ;)

Hoope, zrobimy układ, Ty mi odkurzysz i umyjesz podłogi a w zamian dostaniesz pyszny obiadek, który u mnie już czeka na Męża. ;) Kelegena, też zapraszam. Możecie się tymi podłogami podzielić. :D
    Ja się boję dziś jeść, bo śniadanie poooszło, będę musiała coś w siebie wmusić do tabletek, także radzę Wam wcześniej skorzystać, bo ja pewnie zmarnuję moją porcję.

Współczuję Wam tych cukrzycowych zmartwień. Ja mam glukozę na morfologii cały czas 80. Twardo się trzyma od początku ciąży i niech tak zostanie. Tarczyca wariuje i wystarczy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 15:18

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk
    Dzis na czczo miałam 82, wczoraj 84
    Ale ja mam częściej wizyty
    Poza tym insuline stopniowo wprowadzalam od 2j

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ciąży zawsze waga mi spada :) nawet w tej bez diety i cukrzycy
    A ketonów nie mam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynyy a propo ciśnienia to ja na ostatniej wizycie dostałam tab na obnizenie cisnienia, tylko ja monituruje je w domu i mam niskie, np.120/63, a u lekarza ponad 150 nawet..czy te tab nie zaszkodzą mi skoro mam niskie ciśnienie, chyba wizyty u lekarza tak na mnie działają...

1usa3e5el69vdydq.png
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u lekarza mam ciśnienie 126-136 na 90-96, a w domu 115-122 na 69-75. Chyba tak na mnie działa biały fartuch.

Chętnie też dowiem się co jest niezbędne dla maluszka.

A tsh mam 3.77 i lekarz powiedział, że za wysokie.

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia dzięki, no cukier mam bardzo zbliżony do Twojego.

Podobno zespół białego fartucha i skok ciśnienia jest bardzo częsty i mi lekarz kazał mierzyć w domu.
    Efka - no nie chce Ci doradzać, żebyś nie słuchała lekarza, ale ja bym jeszcze może do niego zadzwoniła i pogadała przed rozpoczęciem brania tabletek.

Tanda lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czym mogę smarować "zimno" na ustach. Czuję już że wychodzi na górnej wardze :/

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym się skonsultowała w sprawie ciśnienia, też mam zawsze w gabinecie wyższe, tylko że u mnie "wyższe" to jest 110/70, więc w książeczkę mam wpisane idealne wyniki, w domu mam 80-90/50-60.

PragnącaDziecka, też mam teraz takie Tsh i po raz kolejny podwyższono mi dawkę leku. Bierzesz coś na tarczycę?

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedys u lekarzy mialam zawsze podwyzszone cisnienie. Teraz mam w normie, dlatego przy najblizszej okazji musze zmierzyc sobie sama w warunkach domowych, zeby sie upewnic, ze jest takie samo jak u lekarzy.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita
    Teraz insulina pięknie działa
    Ale jak sie zdarzało 79 to zmniejszyłam
    Automatycznie glikowana z4,9 spadła na 4,5
    Ale ja zawsze mam rozpisane wytyczne co do insuliny-jak ewentualnie zmniejszać/zwiększać...
    Patk
    Nie może być tak ze masz wziąć 7j.a wizyta za miesiąc
    To ja miałam co 2 tyg, teraz co 3bo wiem o co chodzi...
    Jak jest cukier wysoki to samemu się zwiększa dawkę jak za niski to tym bardziej zmniejsza bo hipoglikemia jest groźna dla dziecka. Dzidziuś zawsze ma niższy cukier niż mama.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam u lekarza wysokie ciśnienie. Efekt białego fartucha. Ale nikt nie pakowal we mnie od razu leków. W pierwszej ciąży miałam polecenie mierzyc codziennie i było pieknie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam w lidlu :)
    Kupiłam 4pajace dla Piotrusia (bo 92 gorzej dostać)
    Ale i dla Patryczka body kopertowe(z myślą o lekarzach)
    W Rossmann kosmetyki 2+2 również zaliczone
    Jedno wejście do Lidla i nas śniegiem zasypalo :) synkowi się to nie podobalo :D

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szlag by to, zapomniałam, że nie mogę przesadzać z laktozą, połakomiłam się na śmietankę 30% i myślałam że umrę, tak mi flaki skręciło.

Fermina zmusiłam TZ do zrobienia obiadu :P
    Odkurzanie? Mycie podłóg? A co Ty nie masz sześciolatki w domu, która ma fazę nożyczek i rżnięcia wszystkiego w drobny mak? Ja podłogi nie widzę, nie mam w domu. Nie mam też wielu innych rzeczy XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 19:58

Kropka88, J.S lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Rillia Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama32 wrote:
    Dziewczyny czym mogę smarować "zimno" na ustach. Czuję już że wychodzi na górnej wardze :/

Kiedyś znajoma farmaceutka mówiła mi, że trzeba smarować pasta do zębów jak nie ma się leków w domu. Ja nigdy nie miałam opryszczki, ale mojej mamie ta pasta czasami życie ratowała. Zawsze wywalało jej wielką skware.

Hoope, to świetny sposób. Po prostu nie widzieć. Mnie szlag trafia i częste kłótnie z moim M są właśnie przez jego brak dyscypliny- wieczny jutroman, a mój pedantyzm. Muszę to wyćwiczyć, zwłaszcza teraz jak nie powinnam dźwigać i się gimnastykować nad odkurzaczem.

Mila i Boo czekają na Karolka
    dev133pb___.png
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina biorę euthyrox 25, po 14 dniach mam zrobić tsh i przyjść z wynikami. Wtedy zobaczymy jaka będzie dalsza dawka.

2nn3dqk38okw5rud.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zacmienie to moje drugie imie, dzisiaj 3 razy wracalam sie do domu bo zapominalam wszystkiego po kolei. Papierow do ksiegowej, potem klucza od auta a na koncu torebki, wdrapywalam sie na 2 pietro i za kazdym razem mialam mega zadyszke.
    Dzisiaj wzdecie mam jak stad do warszawy, brzuch jak balon :P i twardy jak skala taki napompowany.
    Bylam po prezenty, wszystkich mam juz z glowy, popakowane (niezbyt pieknie i starannie, bo moj talent jest mocno ograniczony) ale sa i mam z glowy.
    Kupilam dzis Igorkowi komplet body, pajac, spodenki, czapka i chustka w myszke micky. Slodkie, w hm nie moglam sie powstrzymac. Coraz bardziej do mnie to dociera, tak strasznie sie ciesze.

A co do cisnienia to ja zawsze mam bardzo wysoki puls, od dziecka tak mam.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
‹‹ 404 405 406 407 408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ