WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Kattalinna połówkowe za rogiem, zwiekszyłabym dawkę nospy do pełnej tabletki plus magnez (3x2) i położyłabym się do łóżka. Kiedy masz wizytę docipną? Nie jestem przekonana do samodzielnych dopochwowych jeśli nie wiadomo do końca co się dzieje ale poprawiłabym florę bakteryjną w pochwie lacibios femina.
    te dopochwowe dostałam po wizycie na izbie ale z zaleceń nie wynika czy mam brać więcej niż po jednej zaraz po szpitalu. Wizyta normalna dopiero 29, będę próbowała wbić wcześniej, póki co najwcześniej wypada 16... Zrobię tak jak radzisz. Gdyby nie to że w piątek było ok i teraz w środę usg chyba bym bardziej się denerwowała...

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczynki w Nowym Roku <3
    Ja piłam wczoraj Warkę Radler 0,0%, całkiem dobre i piccolo brzoskwiniowego z siostrą, mniam :D

Pospałam do 12, tak mi się świetnie spało. Co prawda bez Męża, bo jeździł całą noc z ojcem na taxówce do 8 rano, ale i tak było super, całe wyrko dla mnie XD

Ruchy czuję w sumie przez cały czas, przez cały dzień z przerwami. Mam bardzo ruchliwe dziecko :) Czasem ruchy są silniejsze, czasem delikatne muskanie jakby mnie łapkami głaskała od środka. Co do wysokości i miejsca jest różnie, najwyżej czuję na wysokości pępka, czasem niżej, a czasem to w ogóle od strony pleców. Zależy jak się ułoży :) Ale główkę ma po lewej stronie brzucha, bo na usg tak była ułożona i jak ma czkawkę to tam właśnie mi brzuchol podskakuje. Często też trzyma łapki przy buźce, na każdym usg tak robi :) Na połówkowych się tuliła do mnie bardzo <3 No i na każdym usg się wierci :D Mam nadzieję, że na świecie będzie mniej ruchliwa :D

Trzymam kciuki za Wasze połówkowe dziewczynki :)

kattalinna mam nadzieję, że to nic poważnego, dobrze że usg za 2 dni :)

PS: właśnie puszczam sobie Eda Sheerana, mojej córce się chyba podoba bo mnie co chwilę głaszcze od środka i się wierci :D Szczególnie jak sobie nucę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2018, 15:46

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna szpital wtedy, gdy nie ma poprawy. Leki i leżenie powinno przynieść ulgę. Wizyta wcześniej u prowadzącego dobra rzecz, szczególnie, że w międzyczasie coś tam się działo, coś przepisano, mogą być teraz inne zalecenia, dawki i leki. Mi lekarz zawsze każe przyjść wcześniej w razie W.

Feeva pewnie fałszujesz i biedne dziecko cierpi katusze :P XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2018, 15:55

Feeva lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope pewnie tak, nie może tego znieść haha :D Te kopy oznaczaja "Matko, ZAMKNIJ SIE!" XD XD XD XD XD

Nagrałam filmik, wierci się przez całe 4:20 piosenki :D (ale już nie śpiewałam, nie chcę, żeby moje wycie wpadło w niepowołane ręce XD)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2018, 16:01

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha bo my tak wszystko interpretujemy, pewnie lubi jak śpiewam, pewnie lubi jak do niego mówię, pewnie podoba mu się ten pajacyk, och porusza się wzruszony dotykiem brzucha a rzeczywistość może być okrutna XD XD Bo tak samo się rusza jak cisnę brzuch pasami lub gumką od gaci, lekarz naciska głowicą usg albo kicham. Też lubi? XD

Feeva pokaż jak śpiewasz :P XD

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    U nas nadal słabo, włączone kroplowki, bo córka wszystko zwraca :-(

Fajnie, że Wasze maluchy tak szaleją, moja baaaardzo delikatnie, mąż jescze nie miał.okajzi czuć kopniakow, teraz to już w ogóle, jak mijamy się w drzwiach oddziału... Ja je czuję tak jakby głęboko, brzuch ani drgnie przy tym heh

Na.wadze mam jakoś 6,5. W pierwszej ciąży miałam 20 ( bardzo spuchlam), w drugiej z uwagi na obrzęki miałam.diete.i udało się "tylko 15). Szczęśliwie po ok pół roku większość schodzila, bo synku zostały mi chyba 3 kg, ale z lenistwa chyba zostały ;-) teraz myślę, że niestwyy 15 znowu będzie, jak nie więcej. Ale.co.tam, połowa to przecież cycki, nie??

Jagna <3 15.04.2018
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Hahaha bo my tak wszystko interpretujemy, pewnie lubi jak śpiewam, pewnie lubi jak do niego mówię, pewnie podoba mu się ten pajacyk, och porusza się wzruszony dotykiem brzucha a rzeczywistość może być okrutna XD XD Bo tak samo się rusza jak cisnę brzuch pasami lub gumką od gaci, lekarz naciska głowicą usg albo kicham. Też lubi? XD

Feeva pokaż jak śpiewasz :P XD

Może lubi takie ekstremalne warunki XD Moja głowicę od usg na połówkowych też skopała. Na filmie z usg w 4d jest jak łapką dotyka czoła, coś w deseń "załamka" XD

Nigdy w życiu. Niech to nie ujrzy światła dziennego, lepiej dla wszystkich :D

Mysia pewnie masz łożysko z przodu i amortyzuje? :) Grunt, że chociaż w głębi czujesz :D
    Zdrówka dla córy, żeby szybko wracała do siebie <3

Co do wagi, to od początku ciąży +5kg. Zaczynałam z wagą 55, wczoraj jak ważyłam się rano w gaciach samych po porannej toalecie to na wadze było 60,1kg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2018, 16:34

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia strasznie ci współczuję a już było lepiej wiedzą przynajmniej od czego to?

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia, oby to było chwilowe pogorszenie przed zdrowieniem pełnym!

Mąż zaopatrzył mnie w magnez, wzięłam dwie tabletki. Cały czas leżę więc jest ok. Głupie to takie, że wszystko było idealnie aż do znudzenia aż ni z tego, ni z owego jakieś niepożądane atrakcje :-( chciałam jutro podjechać na polowanie jakiś spodni z golfem, ale póki co zostaje mi noszenie tylko sukienek. Dobrze, że mam takie nieciążowe, a rozwojowe ;-)

Jak piszecie te swoje wagi piórkowe to prawie kompleksy mam, dobrze że sobie przypominam o własnym wzroście :-P ogólnie u mnie od początku jakoś +6kg, niestety przez święta więcej niż bym chciała. Pocieszam się jednak, że przyrost w normie. Tylko moja superinteligentna waga twierdzi, że mam nadwagę - głupia nie kuma, że dwa człowieki waży ;-)

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva zrobimy z Ciebie gwiazdę internetu XD Nie słyszałam a już mnie cieszy XD

Waga wagą, jeszcze wzrost się liczy. Ja startowałam z bmi blisko dolnej granicy i przybieram w pierwszej ciąży 11, w drugiej 16, teraz będzie więcej ale też i ruszać się za dużo nie mogę w dwóch ostatnich. A głodna jestem. Nie wyobrażam sobie diety, pogryzłabym rodzinę chyba. Po porodach wszystko tracę ale nie od razu, karmienie piersią ma swoje prawa i póki karmię mam apetyt i dużo wody w organiźmie. Nie lubię tego, nie podoba mi się, źle się z tym czuję ale cóż, siła wyższa.

Odwracam głowę od lustra i nie wchodzę na wagę ;)

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie rozwalają informacje w stylu "teraz będziesz przybierać ok 500 gram tygodniowo". Powaliło ich czy co??

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja gryzę dzisiaj temat wyprawki...a dokładnie wózka...mam dwa i bardzo chciałam kupić dostawkę dla synka (taką do siedzenia z boku) do wózka nr 2 bo jest bardziej pakowalny do auta...okazało sie, że dostawka pasuje do 99% wózków na rynku, ale do mojego nie :(
    to wróciłam do tematu dostawek na tył wózka...na upartego-chyba dwa modele pasują do mojego wózka...ale czy synek usiedzi?? trudniej tez wózek prowadzić...
    rozważam teraz dostawka na bok do wózka nr 1...na wyjazd znów fotelik zamiast gondoli i damy rade jechać nad morze w czerwcu-lipcu. Przy tej opcji nic więcej nie musze dokupywać-gondola jest, fotelik sie wepnie...wersja najtańsza ale najmniej wymarzona :( wersja na pewno na cały przyszły rok (bo wielka gondola starczy na długo)...ach...kiedy wyprawka zacznie mnie cieszyć?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzidzie są najbardziej ruchliwe wieczorem ;)

klz9piqvvra11kd2.png

• Ktrina89 Znajoma

Wysłany: 1 stycznia 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Bardzo fajnie czyta się ten watek :) Mogę się przyłączyć do Majowych mam ? :) Dzidziusia spodziewam sie 30.05.2018 r i już nie mogę się doczekać!

Katka., Mama32, Feeva, Kropka88, Hoope lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2ih975dw.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) Ja wczoraj tez pilam piccolo, brzoskwiniowe i wisniowe i nawet reszta ekipy tez wzniosla toast bezalkoholowy :D A dzisiaj od rana prawie do wieczora gralismy w "Biznes po polsku", tak nas wciagnelo, ze nie moglismy skonczyc :p

Co do ruchow to czuje najbardziej wieczorem (dzisiaj dostalam porzadnego kopniaka w reke) i rano jak jeszcze leze :)

A waga w koncu rosnie (bo i brzuszek urosl) i jak narazie dobilam do 50kg czyli przytylam od poczatku 4kg :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2018, 23:45

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2018, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wizyta jutro, tylko nie wiem czy zrobi mi już połówkowe bo wypadałoby, w końcu to 22 tydzień no ale zwykle takie badania robi żona doktorka, no ciekawe ciekawe co nas jutro czeka. Maleństwo bardzo reaguje na swojego półtorarocznego braciszka, kręci się wtedy kiedy on płacze, albo jak budzi się w nocy w innych przypadkach niestety nie czuję bo jestem zabiegana za tym moim skręceńcem małym i niestety przez niego też nie dużo jem, dopiero 3 kg na plusie. Ostatnio mały dokazuje bo trójki mu wychodzą, cztery noce z gorączką a w dzień płacze, nawet pozmywać nie mogę bo tylko z mamusią chce być i koniec. Nie wyobrażam sobie jak to będzie z dwójką takich małych skrętasów...

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w szystkim w ten pierwszy dzień szkoły po świętach nigdy nie myślałam że tak będę lubić szkołę ,może dlatego że to nie ja do niej chodzę.
    Ktrina89 witaj ,im nas więcej tym weselnej.
    Annqa jak będzie? Normalnie, będziesz mieć dwa razy tyle szczęścia w domu.

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim, kto jeszcze nie śpi od ponad dwóch godzin? Nie lubię tego wstawania na siku bo potem nie mogę zasnąć...

Wg bbf połowa ciąży za nami <3

Katka. lubi tę wiadomość

age.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktrina89 wrote:
    Cześć Dziewczyny! Bardzo fajnie czyta się ten watek :) Mogę się przyłączyć do Majowych mam ? :) Dzidziusia spodziewam sie 30.05.2018 r i już nie mogę się doczekać!
    Witaj ;) dopisałam cię do naszej listy :)

Ktrina89 lubi tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• Mama32 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktrina89 wrote:
    Ale fajnie ja tez z terminem na 30.05.5018. Wkoncu na kogoś trafiłam :-)
    Jeżeli chodzi o wózki ja już kupiłam,mam nadzieję że będzie to model w 100% trafiony- bebetto Tito.
    Dzisiaj przychodzi tez łożeczko dziecięce :-)

Ktrina89 lubi tę wiadomość

ex2bio4pttsuyqga.png
‹‹ 442 443 444 445 446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ