Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kattalinna ja tam nie mam problemów z ponownym zaśnięciem po nocnym siku
Zasypiam jak kamień
Witam nowa mamusie :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 10:15
Ktrina89 lubi tę wiadomość
-
Feeva, zazdroszczę. Jak byłam w Twoim wieku to też spałam
na szczęście zasypiam po tych 2-3 godzinach. Właśnie się obudziłam
Coś jak piękne słońce przebija mi przez plisy w oknach. Poszłabym na spacer...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 10:57
-
Dziewczyny dzikuje za miłe powitanie :)sluchajcie..Mam małego stresa..Jakiś czas temu rozmawiałam z ciężarną koleżanka na temat wagi i ważenia w ciąży
Od słowa do słowa wyszło, że w ciąży nie powinno sie stosować do wazenia ciała wag diagnostycznych, które wypuszczają jakieś mikro impulsy elektryczne.I dziś przypomniałam sobie o tej rozmowie i okazuje sie, że ja oczywiście taka wagę mam z Rossmanna.Szybko znalazłam instrukcje i jest napisane , że waga nie jest wskazana dla kobiet w ciąży bo wody plodowe zaburzaja wyniki(?) Oraz ze w ciąży nie jest wskazane używanie wagi do mierzenia procentowej zawartości tłuszczu i wody...Ja się wazylam prawie codziennie od początku ciąży!Wiecie moze czy przy normalnym wazeniu ta waga też wypuszcza impulsy z pradem?ja się totalnie na tym nie znam a jestem trochę przerażona.Nie ma to jak przypomnieć sobie rozmowę sprzed kilku tygodni i się nakrecic
-
U nas też pięknie , ja na szczęście zasypiam szybko bo jeszcze trochę czasu temu to potrafiłam w nocy wstawać co godzinę i nawet jak ograniczyłam picie przed spaniem to nic nie dało .
Idę z najmłodszym na kontrolę ,wybrał cały antybiotyk ciężko powiedzieć czy jest lepiej bo nadal kaszle zobaczymy co powie lekarz .
Marysia a jak tam u ciebie ? Mam nadzieję że z małą lepiej -
Ktrina89 nie mam pojęcia czy taka waga ma jakiś wpływ na dziecko producenci często jak nie wiedzą, bo nie przeprowadzali badań pod tym kątem ,to piszą profilaktycznie żeby nie używać w ciąży ,na wszelki wypadek, żeby ich nikt nie pozwalał w razie jakby komuś zaszkodziło . Gdzieś na innym wontku coś czytałam też na ten temat ,dziewczyny dyskutowały czy to prawda bo niektóre właśnie takie wagi miały. Podobno da się wyłączyć ta funkcje i można się ważyć normalnie, zadna nie pisała żeby coś złego po takim używaniu wagi z impulsem się działo . Jeżeli masz wątpliwości to kup poprostu zwykła wagę a ta odłóż do końca ciąży
-
Ktrina89, niedawno sama tu zadawałam podobne pytanie
nadal korzystam z wagi, tylko schodzę zaraz po pierwszym wyniku, zanim zacznie sądować dalej. Skoro w instrukcji napisali, żeby nie stosować bo może zaburzyć wyniki, a nie że może źle wpływać na płód to chyba nie ma większego ryzyka. Próbowałam znaleźć jakieś informacje w internecie ale nie udało się. Jeśli do tej pory ciąża przebiega u Ciebie dobrze, a dzieciątko rozwija sie prawidłowo to chyba nie ma strachu. Ja moją wagę mam od tygodnia, używam co kilka dni.
-
Kattalina, a u mnie wieje, pada, masakra. Pospacerowalabym ale warunki nie sprzyjaja
Dzis noc z noga wysoko na poduszce i nocnym masazem nogi przez mojego. Mowi ze mial ciezka noc, on tylko masowal, a mnie bolaloTo chyba rwa kulszowa.
Fermina lubi tę wiadomość
-
Ktrina89 ja mam wagę z funkcją mierzenia tkanki tłuszczowej, poziomu wody i innych głupot. Rzeczywiście posyła ona mikroimpulsy elektryczne w celu zebrania danych ale TYLKO jeżeli używasz funkcji dodatkowych. Jeżeli tylko się wazysz to nie ma zagrożenia. Np. u mnie trzeba przeczekać wybór profilu i dopiero stanąć na wagę - wtedy pokazuje tylko kg, nic więcej, bez użycia impulsów. Używam jej spokojnie od początku ciąży i mam zamiar nadal to robić. Jeżeli nadal nie czujesz się pewnie to stawaj na wadze np w kapciach z gumowa podeszwą.
J.S. to się nazywa męska empatia.
Ponieważ temat się powtarza znalazłam instrukcje do mojej wagi. Nie ma słowa na temat korzystania z niej przez kobiety w ciąży. Mysle, że gdyby istniało realne niebezpieczenstwo producent nie ryzykowałby na tyle, żeby pomijać taką wzmiankę. Nie w czasach, kiedy na wszelki wypadek w instrukcjach mikrofalówek zamieszcza się ostrzeżenie, że produkty z nich wyjmowane są gorące.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 12:12
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Mnie bawi, że się przejmujecie mikrochwilowymi impulsami a żadna jeszcze nie wpadła w panikę używając telefonu, lapka i wi-fi. To jest dopiero promieniowanie.
To ja idę posprzątać u chomika i królika, bo mi promieniują z klatek brzydką wonią.Ola_Ola, Kropka88 lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Mama32 wrote:Ale fajnie ja tez z terminem na 30.05.5018. Wkoncu na kogoś trafiłam
Jeżeli chodzi o wózki ja już kupiłam,mam nadzieję że będzie to model w 100% trafiony- bebetto Tito.
Dzisiaj przychodzi tez łożeczko dziecięceMama32, Ktrina89 lubią tę wiadomość
-
Hoope wrote:Mnie bawi, że się przejmujecie mikrochwilowymi impulsami a żadna jeszcze nie wpadła w panikę używając telefonu, lapka i wi-fi. To jest dopiero promieniowanie.
Nie miałaś żadnych schizów w pierwszej ciąży? Ja tam wolę się takimi rzeczami przejmować niż mieć prawdzie problemy
O, może też zerknę do kuwetyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 13:04
-
Fermina, prawda
Mowi ze jest wykonczony i mial ciezka noc, teraz bede sluchac
U mnie krolicza kuweta wolala o posprzatanie, wczoraj zadanie zostalo wykonane. Dzis krolik mial miec wizyte u fryzjera, niestety ma przelozona. Chyba musze sama wziac nozyczki i obciac mu wokol oczu. Bedzie akcjaFermina lubi tę wiadomość
-
Dzięki za odpowiedzi :p no tak jak pisałam nakrecilam się stąd ta panika
Ale faktycznie to moja pierwsza ciąża i wszystko jest takie nowe
Moze jakby to była trzecia czy czwarta to bym miała większą znieczulice :p zwłaszcza, że na codzień jestem raczej bezstresowa, ciąża robi kisiel z mozgu:p za dużo się analizuje, zwłaszcza jak temat do analizy podpowie inna ciezarna i panika gotowa hihi
ale to miło, że można tutaj trochę ponarzekać
Mama32,amygdala kiedy wybieracie się na badania polowkowe?Czy wam też już tak mocno wyszedl brzuch?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 13:42
Mama32 lubi tę wiadomość
-
Ktrina89 wrote:Dzięki za odpowiedzi :p no tak jak pisałam nakrecilam się stąd ta panika
Ale faktycznie to moja pierwsza ciąża i wszystko jest takie nowe
Moze jakby to była trzecia czy czwarta to bym miała większą znieczulice :p zwłaszcza, że na codzień jestem raczej bezstresowa, ciąża robi kisiel z mozgu:p za dużo się analizuje, zwłaszcza jak temat do analizy podpowie inna ciezarna i panika gotowa hihi
ale to miło, że można tutaj trochę ponarzekać
Mama32,amygdala kiedy wybieracie się na badania polowkowe?Czy wam też już tak mocno wyszedl brzuch?
Ja mam 17.01 polowkowe już nie mogę się doczekać
Brzuch mi wpycha do przodu zwłaszcza wieczorami, po całym dniu. Ogólnie już jakieś 6-6.5kg do przodu co mnie nie cieszy. I naprawdę nie mam żadnych zachcianek, jem normalnie. No ckz będę się o swoją figurę martwić po porodzie.