WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasz wózek znalazł juz się w domu :) przeglad stelaża, pomierzony pd boczna dostawke, raczej postanowione, ze ta wersja-camarelo+dostawka
    siedzisko spacerówki zniesiemy do piwnicy, a przyniesiemy gondolę :)

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna ja tam nie mam problemów z ponownym zaśnięciem po nocnym siku :D Zasypiam jak kamień :)
    Witam nowa mamusie :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 10:15

Ktrina89 lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, zazdroszczę. Jak byłam w Twoim wieku to też spałam :-P ;-) na szczęście zasypiam po tych 2-3 godzinach. Właśnie się obudziłam :-)

Coś jak piękne słońce przebija mi przez plisy w oknach. Poszłabym na spacer...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 10:57

age.png
  • Ktrina89 Znajoma

Wysłany: 2 stycznia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzikuje za miłe powitanie :)sluchajcie..Mam małego stresa..Jakiś czas temu rozmawiałam z ciężarną koleżanka na temat wagi i ważenia w ciąży :-) Od słowa do słowa wyszło, że w ciąży nie powinno sie stosować do wazenia ciała wag diagnostycznych, które wypuszczają jakieś mikro impulsy elektryczne.I dziś przypomniałam sobie o tej rozmowie i okazuje sie, że ja oczywiście taka wagę mam z Rossmanna.Szybko znalazłam instrukcje i jest napisane , że waga nie jest wskazana dla kobiet w ciąży bo wody plodowe zaburzaja wyniki(?) Oraz ze w ciąży nie jest wskazane używanie wagi do mierzenia procentowej zawartości tłuszczu i wody...Ja się wazylam prawie codziennie od początku ciąży!Wiecie moze czy przy normalnym wazeniu ta waga też wypuszcza impulsy z pradem?ja się totalnie na tym nie znam a jestem trochę przerażona.Nie ma to jak przypomnieć sobie rozmowę sprzed kilku tygodni i się nakrecic :)

f2w3rjjg2ih975dw.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też pięknie , ja na szczęście zasypiam szybko bo jeszcze trochę czasu temu to potrafiłam w nocy wstawać co godzinę i nawet jak ograniczyłam picie przed spaniem to nic nie dało .
    Idę z najmłodszym na kontrolę ,wybrał cały antybiotyk ciężko powiedzieć czy jest lepiej bo nadal kaszle zobaczymy co powie lekarz .
    Marysia a jak tam u ciebie ? Mam nadzieję że z małą lepiej

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktrina89 nie mam pojęcia czy taka waga ma jakiś wpływ na dziecko producenci często jak nie wiedzą, bo nie przeprowadzali badań pod tym kątem ,to piszą profilaktycznie żeby nie używać w ciąży ,na wszelki wypadek, żeby ich nikt nie pozwalał w razie jakby komuś zaszkodziło . Gdzieś na innym wontku coś czytałam też na ten temat ,dziewczyny dyskutowały czy to prawda bo niektóre właśnie takie wagi miały. Podobno da się wyłączyć ta funkcje i można się ważyć normalnie, zadna nie pisała żeby coś złego po takim używaniu wagi z impulsem się działo . Jeżeli masz wątpliwości to kup poprostu zwykła wagę a ta odłóż do końca ciąży

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktrina89, niedawno sama tu zadawałam podobne pytanie :-) nadal korzystam z wagi, tylko schodzę zaraz po pierwszym wyniku, zanim zacznie sądować dalej. Skoro w instrukcji napisali, żeby nie stosować bo może zaburzyć wyniki, a nie że może źle wpływać na płód to chyba nie ma większego ryzyka. Próbowałam znaleźć jakieś informacje w internecie ale nie udało się. Jeśli do tej pory ciąża przebiega u Ciebie dobrze, a dzieciątko rozwija sie prawidłowo to chyba nie ma strachu. Ja moją wagę mam od tygodnia, używam co kilka dni.

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, a u mnie wieje, pada, masakra. Pospacerowalabym ale warunki nie sprzyjaja ;)

Dzis noc z noga wysoko na poduszce i nocnym masazem nogi przez mojego. Mowi ze mial ciezka noc, on tylko masowal, a mnie bolalo :D To chyba rwa kulszowa.

Fermina lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktrina89 ja mam wagę z funkcją mierzenia tkanki tłuszczowej, poziomu wody i innych głupot. Rzeczywiście posyła ona mikroimpulsy elektryczne w celu zebrania danych ale TYLKO jeżeli używasz funkcji dodatkowych. Jeżeli tylko się wazysz to nie ma zagrożenia. Np. u mnie trzeba przeczekać wybór profilu i dopiero stanąć na wagę - wtedy pokazuje tylko kg, nic więcej, bez użycia impulsów. Używam jej spokojnie od początku ciąży i mam zamiar nadal to robić. Jeżeli nadal nie czujesz się pewnie to stawaj na wadze np w kapciach z gumowa podeszwą. ;)

J.S. to się nazywa męska empatia. :D

Ponieważ temat się powtarza znalazłam instrukcje do mojej wagi. Nie ma słowa na temat korzystania z niej przez kobiety w ciąży. Mysle, że gdyby istniało realne niebezpieczenstwo producent nie ryzykowałby na tyle, żeby pomijać taką wzmiankę. Nie w czasach, kiedy na wszelki wypadek w instrukcjach mikrofalówek zamieszcza się ostrzeżenie, że produkty z nich wyjmowane są gorące. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 12:12

kattalinna lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bawi, że się przejmujecie mikrochwilowymi impulsami a żadna jeszcze nie wpadła w panikę używając telefonu, lapka i wi-fi. To jest dopiero promieniowanie.

To ja idę posprzątać u chomika i królika, bo mi promieniują z klatek brzydką wonią.

Ola_Ola, Kropka88 lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama32 wrote:
    Ale fajnie ja tez z terminem na 30.05.5018. Wkoncu na kogoś trafiłam :-)
    Jeżeli chodzi o wózki ja już kupiłam,mam nadzieję że będzie to model w 100% trafiony- bebetto Tito.
    Dzisiaj przychodzi tez łożeczko dziecięce :-)
    O i ja mam termin na 30 mają :-)

Mama32, Ktrina89 lubią tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, ja się przejmuję nawet routerem wi-fi, więc proszę mi tu nie imputować braku paranoi. :D
    Pozdrawiam z pola walki - u mnie kocia kuweta. :/

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Mnie bawi, że się przejmujecie mikrochwilowymi impulsami a żadna jeszcze nie wpadła w panikę używając telefonu, lapka i wi-fi. To jest dopiero promieniowanie.
    bo na telefonie i routerze nie napisali mi, że nie należy używać w ciąży :-P
    Nie miałaś żadnych schizów w pierwszej ciąży? Ja tam wolę się takimi rzeczami przejmować niż mieć prawdzie problemy ;-)

O, może też zerknę do kuwety ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 13:04

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też kocia kuweta czeka na koniec drzemki syna :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi - główne postanowienie noworoczne: "Wymienię w końcu tę cholerną kocią kuwetę". :D

kattalinna, pawojoszka lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sezon na zgagę zaczął się na dobre. Pisałam, że ostatnio mi brzuch nagle wywaliło no i oto są skutki. Kompletuję koszyk w gemini, rennie już dorzucone.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, prawda :D Mowi ze jest wykonczony i mial ciezka noc, teraz bede sluchac :D

U mnie krolicza kuweta wolala o posprzatanie, wczoraj zadanie zostalo wykonane. Dzis krolik mial miec wizyte u fryzjera, niestety ma przelozona. Chyba musze sama wziac nozyczki i obciac mu wokol oczu. Bedzie akcja :D

Fermina lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Ktrina89 Znajoma

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi :p no tak jak pisałam nakrecilam się stąd ta panika :D Ale faktycznie to moja pierwsza ciąża i wszystko jest takie nowe :D Moze jakby to była trzecia czy czwarta to bym miała większą znieczulice :p zwłaszcza, że na codzień jestem raczej bezstresowa, ciąża robi kisiel z mozgu:p za dużo się analizuje, zwłaszcza jak temat do analizy podpowie inna ciezarna i panika gotowa hihi :-) ale to miło, że można tutaj trochę ponarzekać :)

Mama32,amygdala kiedy wybieracie się na badania polowkowe?Czy wam też już tak mocno wyszedl brzuch?:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 13:42

Mama32 lubi tę wiadomość

f2w3rjjg2ih975dw.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dzisiaj juz zaczelismy 24 tc ;D

kattalinna, Fermina, Katy, pawojoszka, Kropka88, Hoope, MajowaMamusia lubią tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• Mama32 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktrina89 wrote:
    Dzięki za odpowiedzi :p no tak jak pisałam nakrecilam się stąd ta panika :D Ale faktycznie to moja pierwsza ciąża i wszystko jest takie nowe :D Moze jakby to była trzecia czy czwarta to bym miała większą znieczulice :p zwłaszcza, że na codzień jestem raczej bezstresowa, ciąża robi kisiel z mozgu:p za dużo się analizuje, zwłaszcza jak temat do analizy podpowie inna ciezarna i panika gotowa hihi :-) ale to miło, że można tutaj trochę ponarzekać :)

Mama32,amygdala kiedy wybieracie się na badania polowkowe?Czy wam też już tak mocno wyszedl brzuch?:D

Ja mam 17.01 polowkowe już nie mogę się doczekać :-)
    Brzuch mi wpycha do przodu zwłaszcza wieczorami, po całym dniu. Ogólnie już jakieś 6-6.5kg do przodu co mnie nie cieszy. I naprawdę nie mam żadnych zachcianek, jem normalnie. No ckz będę się o swoją figurę martwić po porodzie.

ex2bio4pttsuyqga.png
‹‹ 443 444 445 446 447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ