WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję codziennie i o różnych porach. I co raz bardziej dokazuje malutka :)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje już bardzo wyraźnie. W pierwszej ciazy były to bardziej delikatne smyrniecia, teraz dzieciątko mocno dokazuje, nie jakoś bardzo często ale wyraźnie. Na pewno rano, koło 17-18 i 22-23.

201501064565.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w Nowym Roku,

nie zaczął się u nas dobrze, u córki pogorszyło się, zaczęła wymiotować.

Ja ruchy czuję głównie rano i wieczorem, ale czuję je nisko, tak jakby głęboko - jakby w środku mojego ciała

Jagna <3 15.04.2018
  • J.S Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc

Obudzilam sie z takim bolem plecow, ze ledwo chodze. Polowa plecow, prawa strona, jakis koszmar. Poduszka ciazowa przynosi chwilowa ulge jak sie na niej poloze.

Ja czuje ruchy o roznych porach, ale bardzo wyraznie, ale tez nisko

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w Nowym Roku. Ja już w domu. Wyszłam dziś na własną prośbę, bo nie widziałam potrzeby czekać do jutra. I tak nie wiadomo, co mi było. Czy zatrucie czy jelitówka czy jeszcze coś innego. Wymioty miałam tylko w sobotę, wczoraj już się dobrze czułam. Kameralnie w Sylwestra na oddziale położniczym. Każda miała praktycznie dwójkę tylko dla siebie. Mam nadzieję, że następnym razem zawitam w szpitalu dopiero w maju :D

• Fermina Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia, przykro mi, mam nadzieję, że to tylko chwilowe i zanim się obejrzycie nastąpi poprawa.

Ja na początku czułam ruchy tylko wieczorem, potem doszło rano, teraz czuje przez cały dzień ale z przerwami chociaż Mały na USG też jest leniuszkiem. To się bardzo rozkręca z biegiem czasu, a u mnie ten pierwszy etap ze znikoma ilością ruchów trwał długo, parę tygodni. Najlepsze jest to, że choć ja czuję kopniaczki wyraznie i nawet mocno, mój Mąż z zewnątrz ich nie wyczuwa, ewentualnie udaje mu się je usłyszeć, jak przykłada ucho do brzucha. Tłumaczę sobie, że to łożysko na przedniej ścianie tak odgradza Malucha od świata zewnętrznego, że się tylko Mamie ujawnia. :) Czuje ruchy i nisko i wysoko, ale lekarz mówi, że mam wysoko macice jak na ten etap, więc to pewnie dlatego.

J.S. ojoj, pewnie źle spalas.. Może spróbuj się delikatnie rozciągnąć? Mi to pomaga bardzo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2018, 11:39

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewuszki w 2018 roku :) ja skusiłam się na lampkę szampana normalnego, pychota :)
    ja dzidziolka czuję bardzo czesto rano, przy sniadaniu, wieczorem i w nocy w ogóle, mam nadzieję ze śpi i tak samo bedzie jak się urodzi :)
    mi strasznie dokuczają kolana, jak sie schylam to z bólem..pewnie to przez zwiększającą się wagę..
    dziewczyny ile Wam przybywa na wadze przy kolejnych wizytach?

1usa3e5el69vdydq.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam starsza o kolejny rok. Doprawdy nie wiem czemu ludzi to cieszy ;)

Marysia może to zakażenie szpitalne? Niestety bardzo często szpital leczy i zaraża jednocześnie :/

Ja ruchy czuję w nocy gdy się przekręcam, rano po przebudzeniu, w czasie jazdy samochodem i późnym wieczorem do nocy. Młody reaguje na dźwięki, na kontakt z brzuchem, kopie głowice, ręce ale mam nadzieję, że jest po prostu towarzyski a nie nadpobudliwy XD Generalnie 20 godzin snu, reszta aktywna, dobowa norma ;)

Efwka 7 kg ale po Świętach będzie tego więcej. Odmówię ważenia w gabinecie XD

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Witam starsza o kolejny rok. Doprawdy nie wiem czemu ludzi to cieszy ;)

Marysia może to zakażenie szpitalne? Niestety bardzo często szpital leczy i zaraża jednocześnie :/

Ja ruchy czuję w nocy gdy się przekręcam, rano po przebudzeniu, w czasie jazdy samochodem i późnym wieczorem do nocy. Młody reaguje na dźwięki, na kontakt z brzuchem, kopie głowice, ręce ale mam nadzieję, że jest po prostu towarzyski a nie nadpobudliwy XD Generalnie 20 godzin snu, reszta aktywna, dobowa norma ;)

Efwka 7 kg ale po Świętach będzie tego więcej. Odmówię ważenia w gabinecie XD
    no ja mam 8 kg, wizyty mam co 3 tyg i przy kazdej wizycie 3 kg do przodu..to chyba za dużo co?trochę się dziwię bo jem regularnie, za fast foodami nie przepadam, deserów się wystrzegam..chyba taka moja budowa :)

1usa3e5el69vdydq.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję zważyć po Świętach. :D Oglądałam swoje zdjęcia - dwa tygodnie temu zero brzucha, teraz ogromny, nie chcę wiedzieć co mówi waga. Do tej pory - ważenie w Wigilię, przytyłam jakieś 2 kg, ale jestem pewna, że w ciągu ostatniego tygodnia ta wartość uległa co najmniej podwojeniu.

A' propos Sylwestra i szampana, u mnie w domu patologia. Nad muszlą w trakcie imprezy wylądowała tylko ciężarna po piccolo brzoskwiniowym. :D

Jeszcze co do ruchów - wczoraj pisałam list po niemiecku i Młody kopał wściekle, jak rzadko. Co myśleć- patriota czy germanofil? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2018, 12:17

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwego Nowego Roku dziewczyny!

Co do ruchów to ja czuję codziennie, o w miarę stałych porach już, tak co 2-3 godzinki o sobie przypomina. Od około 3 tygodni ruchy są już dość mocne, czasem tak wariuje, że mam wrażenie, że pępkiem wyjdzie :) Najbardziej aktywna jest wieczorem.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam może jakieś 0,5 kg do przodu. Staram się ważyć dosyć regularnie w domu na czczo,bo waga w przychodni nie dość że stara to jeszcze wchodzę w ubraniach i butach a położna na oko odejmuje tyle co mają ważyć ubrania. Ogolnie dobijam już do wagi z jaką zaczynałam ciążę.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od wczoraj boli brzuch. Na całe szczęście córcia wreszcie zaczęła kopać, bo od wczoraj siedziała cicho i już zaczęłam się niepokoić.
    Normalnie ruchy czuje już bardzo mocno i często i coraz wyżej.
    Mąż już też :)

Fermina - nie wiem jaki jest stosunek Twojego malucha do niemieckiego:) ale mój reaguje na ubranka dziecięce jak przegladam na stronach internetowych ;) i też nie wiem czy to komunikat "nigdy tego nie założę matka" czy "kup mi,kup" ;)

Co do wagi wreszcie zaczęła rosnąć ,a właściwie dobijac do poczatkowej :) 52 kg póki co.

MysiaMarysia - życze, żeby już z corka się polepszyło i żebyście wracali do domu :*

Fermina lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja waga też była bezlitosna i nie pozostawiła złudzeń :(
    Z przytupem weszłam w etap przybierania.
    Brzuch co prawda nagle mi wyskoczył i jak 3 tygodnie temu mogłabym jeszcze udawać, że się najadłam tak teraz rasowa ciężarówka.

Startowałam z 54kg, do 17 tc spadałam z wagi i zatrzymałam się na 52kg, na ostatniej wizycie 18.12 miałam z powrotem 54kg a wczoraj waga pokazała już 56kg :O

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny w nowym roku jak ja czytam o waszych wagach to mnie zazdrość zżera ja zaczynałam od 72 kg co prawda na ostatniej wizycie w 17 tyg. było nadal 72 ale po świętach na połówkowych to napewno się zmieni .
    Efka ja cię nie chce straszyć ale w trzech ostatnich miesiącach przybiera się najszybciej ja w pierwszej ciąży co wizyta 5 kg razem przytyłam okolo30 nie życzę nikomu czułam się jak wieloryb wyjęty z wody . To też zależy czy przed ciążą byłaś bardzo szczupła bo w tedy zazwyczaj przybiera się w ciąży więcej ,w następnych ciążach przybieram już normalnie około 15 kg i nie miało to nic wspólnego z dietą bo ja raczej w ciąży nie schizuje i jem na co mam ochotę .
    Co do ruchów to u mnie raczej dziecko zaczyna szaleć jak ja kończę czyli jak sobie usiądę żeby odpocząć czy relaksuje się we wannie albo układam do spania . Co do tych kopniaków przed komputerem to ja myślę że dzieciątka nie tyle reagują na to co w kompie co na podekscytowanie mamy

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w nowym roku miało być tylko dobrze, ale nie jest, muszę pomarudzić i się poradzić... Od tego nieszczęsnego piątku czuję, że nie jest ok. Przede wystarczy że wstanę, przejdę po mieszkaniu, zrobię cokolwiek i brzuch napięty i twardy. Teraz doszły upławy czy coś - śluz gęsty w kolorze kawy z mlekiem. Biorę nospe 3x1 (pół tabletki nospy max). Mogę zwiększyć dawkę? Czy powinnam panikować? W piątek badania wykazały, że wszystko ok, połówkowe pojutrze. Podejrzewam, że to ten polip doczesnowy się oczyszcza, ale jeśli nie? Nie wiem co robić. Mam globulki przeciwzapalne i luteinę dopochwową, nie wiem czy mogę sama sobie zdecydować o wzięciu. Mój lekarz chyba na urlopie bo wizyty dopiero od 16 stycznia dostępne...

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, polatalam na miotle i od razu mi lepiej hihi, w nowym roku rozciagnelam sie przy sprzataniu :D

Ja 6 grudnia mialam 2kg do przodu, jestem ciekawa co teraz. Tez mi brzuch urosl nie wiem kiedy nawet, okaze sie w srode ile waze, bo w domu moja waga akurat sie zepsula, moze to i lepiej. Nie bede psula sobie nastroju wazeniem.

Fermina, prawdziwa szampanska zabawa :D. A co do wina bezalkoholowego - dla mnie tragedia, sprobowalam jedno rozowe, smakowalo jak rozwodniony ocet. Mam jeszcze dwa w domu, ale az boje sie otwierac.
    Piwo bezalkoholowe - limonka dokladnie niemiecki becks 0,0 pyszny, moglabym pic i pic, dobry orzezwiajacy smak. Piwo grejpfrutowe i jezynowe takze 0,0% bardzo dobre. Ogolnie piwa wygraly pojedynek, takze pol nocy saczylam piwa naprzemiennie z picollo brzoskwiniowym. Generalnie zamowcie piwa bezalkoholowe jesli chcecie, bo sa bardzo dobre, wina odradzam - wyrzucenie kasy ;)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Picolo jako główny alkohol hehe ;) również nieźle daje popalić hehe

klz9piqvvra11kd2.png

• Hoope Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna połówkowe za rogiem, zwiekszyłabym dawkę nospy do pełnej tabletki plus magnez (3x2) i położyłabym się do łóżka. Kiedy masz wizytę docipną? Nie jestem przekonana do samodzielnych dopochwowych jeśli nie wiadomo do końca co się dzieje ale poprawiłabym florę bakteryjną w pochwie lacibios femina.

Tanda lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzidzia jest najbardziej aktywna około 11.00 rano , mam wrażenie że wtedy się budzi i wieczorem do około 2.00 w nocy. Mała sówka rośnie;)

‹‹ 441 442 443 444 445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ