Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzisiaj cały dzień mojej zadaje pytanie "Dokąd tak kopytkujesz, przepiękna gazelo?"
Nie śpi to moje dziecko dzisiaj wcaleJak położę dłoń to czuję jak piętkami sobie po brzusiu przesuwa w jedną i w drugą i wypycha
Efwka fajny, też bym taki chciała ale nie miałabym gdzie postawićWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 21:15
kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
To normalne, że dziś czuję ruchy małej praktycznie bez przerwy?? Aż się zaczynam martwić, że jak tak cały czas się intensywnie rusza to coś jest nie tak
Nie dogodzisz, ehh...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 22:37
-
J.S macica rozwija się wraz z rozwojem dziecka, wtedy też jest odpowiednia ilość wód płodowych i płód może rosnąć odpowiednio do wieku ciąży. Mierzy się wysokość dna macicy, żeby to kontrolować, bo są to rzeczy ze sobą sprzężone, jedno nie działa bez drugiego. Skoro gin powiedziała, że jest ok, to jest ok. Ja miałam ta tym etapie wyżej macicę ale dlatego, że jestem w kolejnej ciąży, wszystko rośnie szybciej. Poza tym dziecko może układać się poprzecznie a wtedy siłą rzeczy czuć je nisko. Nie ma powodu do niepokoju
Feeva Belly poinformowało mnie, że jestem w 7, nie będę się z nimi kłócić. Różne portale różnie podają
Mało się rusza, źle, dużo się rusza źleWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 22:56
J.S lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
nick nieaktualnyJa nie czuje wiele ruchow. Zalezy od dnia. Zazwyczaj tez czuje nisko, nawet bardzo nisko. Czasem zdarzy sie jakis kopniak w okolicach pepka. Bylam w poniedzialek na kontroli. Pytano czy czuje ruchy. Opowiedzialam, ze rzadko i slabo. Polozna nie widzi nieprawidlowosci. Mowi, ze jeszcze mam czas. Ja sobie wszystko tlumacze lozyskiem z przodu.
-
Hoope ok ok
Właśnie pisałam że nie dogodzisz
Nigdy tak nie kopytkowała cały dzień więc się zastanawiam co jej odbiło i już wymyślam jakieś głupotyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2018, 00:40
-
Witajcie dziewczyny w niedzielny poranek
Ja czuję kopniaki najczęściej w okolicy pępka, a takie delikatniejsze stuknięcia lub łaskotanie znacznie niżej - wydedukowałam, że to rączki
Moja córeczka przez większość czasu przebywa główką w dół, ale czasami układa się w poprzek brzucha. Poza tym przemieszcza się ze strony prawej na lewą i z powrotem. W piątek przed drzemką miałam wypukłość na prawo od pępka, z po przebudzeniu po lewej
Ruchy czuję trochę lepiej po prawej stronie, łożysko mam na przedniej ścianie, więc chyba jest po lewej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 18:48
-
Cześć Dziewczyny.
Wróciłam wczoraj po trzeciej w nocy z imprezy urodzinowej, ale takie zabawy już nie dla mnie. Najpierw domówka, potem włóczenie po klubach, brzuch mnie ciągnął, twardniał, nie mogę poszaleć, niestety. Cola - zazdroszczę.
A dziś do babci, jak mi towarzystwo w domu wytrzeźwieje do końca.
J.S. wg teorii, którą kiedyś słyszałam sny sprawdzają się na odwrót a dosłownie tylko te z czwartku na piątek.Możesz się tego trzymać. Urodzisz zatem łysego chłopca.
-
Fermina, to ladnie zabalowalas! Nie pamietam juz gdzie ja kiefys bylam, ale dobrze sie bawilas? Czy wkurzali cie pijani? Bo ja zawsze mam jak nie pije, ze mnie irytuja wszyscy i marze, zeby jak najpredzej byc w domu.
A co do snu, to mam nadzieje, ze bedzie chlopiec, moze byc lysyWszystkie ubranka pod syna, nawet mam kolderke i sowke wyhaftowana z jego imieniem, a tu takie jaja by wyszly
-
J.S wrote:Fermina, to ladnie zabalowalas! Nie pamietam juz gdzie ja kiefys bylam, ale dobrze sie bawilas? Czy wkurzali cie pijani? Bo ja zawsze mam jak nie pije, ze mnie irytuja wszyscy i marze, zeby jak najpredzej byc w domu.
Ja też tak mam. Z reguły pijani mnie wkurzają, a ja bardzo często ta niepijąca, nie tylko w ciąży.
Ale są takie grona osób, gdzie mi nie przeszkadza, że są wstawieni, jest wręcz zabawnieJednak to wyjątki i są w mniejszości.
Matylda
-
Byłam w Biedronce i nabyłam dla Matyldy zestaw - kocyk, mufkę do wózka i poduszkę - wzór we flamingi
Moja siostra rodzi w lutym - dla jej maleństwa wzięłam taki sam zestaw w króliczkiFajne są i niedrogie
J.S, kattalinna lubią tę wiadomość
Matylda