Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Jangwa, Niestety nie pomogę, bo sama tego problemu nie mam, ale na tej stronce jest opisane jak im zapobiegac
http://m.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/zylaki-w-ciazy-jak-z-nimi-walczyc_35375.html
Tanda, a gdzie taka promocje wylapalas?
P.s. Cudny brzusioWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 10:14
-
Tanda, super brzusio
Ja będę dziś w Rossmannie, to porównam ceny płynów do płukania
Co do żylaków - nie pomogę, nigdy nie miałam z nimi problemów
Do mojej 100-dniówki jeszcze 3 dniWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 10:12
-
Kropka, gratuluję ustalenia daty ślubu
Kattalinna, widzę że złapałaś bakcyla kierowcy, bardzo się cieszę
Tanda, piękny brzuszek
Super, że wspomniałaś o płynie do płukania z Froscha, nie wiedziałam o jego istnieniu, a chętnie się zaopatrzę. Podpowiedz jeszcze gdzie takie promocje
Gratuluję 100-dniówkowym dziewczynom!
Ja jestem w tyle – jeszcze 124 dni
Kropka88 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry.
No cóż, czuję, że to będzie wspaniały dzień dla wielu z nas
Tak pisałyście o tym piciu soku z żurawiny, ten prawdziwy, apteczny, ma ważność tylko tydzień. W tydzień nie ogarnę takiej butli. A tania nie jest. Muszę dziś coś kupić.❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
kamciaelcia wrote:Piłeczka co najmniej siatkowa
Oj tak, już mi ciąży a gdzie tam koniec kwietnia... Albo i maj jak przenoszę.
jangwa_maua wrote:Dziewczyny a ja mam pytanie. Czy któraś na poblem z żylakami? Mi sie pojawiły na jednej nodze. Wiecie może czy jest szansa,że po porodzie one może będą mniej widoczne,bo nie liczę na to że znikną... albo znacie sposoby aby więcej ich się nie pojawiło?
Ja mam taką żyłę pod jednym kolanem, która wygląda jakby tylko czekała by stać się żylakiem. Przy porodzie wyszedł mi też od parcia hemoroid. Brałam po porodzie kapsułki Cyclo3Fort, one są i na hemoroidy i na żylaki. Nie wiem czy w ciąży je też można - musiałabyś lekarza zapytać. Moja siostra też je brała i też chwali, my skłonności do żylaków i hemoroidów mamy po mamie niestetyWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 11:07
Matylda
-
Tanda, piękna piłka. Zazdroszczę, zawsze chciałam taką mieć, a mam rozlany
Ja do studniówki jeszcze trochę, ale pilnuję terminutylko między bbf a aplikacją moja jest różnica dwóch dni. Najwyżej będę świętować dwa razy
Kciuki za wizyty!
A czy któraś się kłuje w tym tygodniu? Ja chyba jutro podjadę albo w czwartek bo w sobotę wizyta -
XKamaCX wrote:Tanda, a gdzie taka promocje wylapalas?
P.s. Cudny brzusio
Nie napisałam, gapaW Auchan
Hoope wrote:Ja w sumie nie, mam pierwszą wizytę bez badań. Tylko szykuje się kolejne usg między 28-33 tygodniem i nie wiem kiedy.
Jak robicie? W ogóle robicie?
Myślę, że koło 30 tygodnia. Tak miałam w pierwszej ciąży. Dobrze, że przypomniałaś - czas się zapisać.
Kłucie miałam w piątek, kiepska pielęgniarka była akurat, boleśnie mi krew pobrała obydwa razy (krzywa).
Chciałam sobie dopłacić za pobranie po godzinie, bo gin mi zlecił dwupunktową, ale po pierwszym kłuciu zrezygnowałam.
Za to jutro dentystaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 11:15
Matylda
-
nick nieaktualnyJa korzystam z aplikacji na telefonie. Ma fajny kalendarzyk, ktory wyjasnia, kiedy zaczynaja sie poszczegolne miesiace i trymestry. Liczy skonczone tygodnie.
Mam termin na 26, zaznaczony 23.05, zeby byc na biezaco z obowiazujacymi u poloznej w No tygodniami (zakladaja, ze ciaza rozpoczyna sie trzy dni wczesniej niz w polskim systemie).
Tutaj mala sciaga. Mysle, ze fajna
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/add3028e19a5.pngKira91 lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczynki
Ja idę się w tym tygodniu kłuć no i pić tą wątpliwie sławetną glukozę. Plan mam na środęA wizytuję 31 i będę czekać na dalsze instrukcję mojej ginekolog co do tego usg o którym pisze Hoope.
U mnie ze spaniem też coraz gorzej, na szczęście nie dręczą mnie dolegliwości a bardziej niewygoda i cierpnięcie to ręki, to nogi. No i beznadziejne sny. Dzisiaj np mój tata groził mi i mamie siekierą. Skąd to się bierze? O_o
Trzymam kciuki za wizytyWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 11:30
-
jangwa_maua wrote:Tanda - na ostatniej wizycie jak byłam to mówiłam gin o tym to też powiedziała o tym cyclo3fort. Więc chyba i w ciąży można.
Ja w ciąży o tym nie myślałam, bo hemoroid mi po porodzie wyszedł, ale jak można to spróbuj - dużo osób mi go polecało i chwaliło za efekty. Tylko na żylaki jest inne dawkowanie niż na hemoroidy, ale wszystko w ulotce jest opisane
Ja też dla pewności swojego zapytam, bo mi wtedy w połogu bardzo pomogło a hemoroid zaczyna się odzywać.Matylda
-
A czy któraś z Was zaczęła leczyć hemoroidy w trakcie ciąży i się wchłonął?
Czy lepiej poczekać z tym po porodzie.
Nacisk na żyły dopiero będzie bardzo silny w trzecim trymestrze i zastanawiam się, czy leczenie teraz przez trzy miesiące nie sprawi, że po porodzie organizm nie będzie reagował na leki. Długotrwałe podawanie osłabia działanie.❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka