X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 01:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, witaj w klubie.

Dodatkkwo ja sie jakos dziwnie czuje, niedobrze mi jest, slabo i mam biegunke. Zastanawiam sie, czy to nie od jablka, bo zjadlam a ogolnie ciezko sie po nich czuje, ale nie zeby az tak zle. Jeszcze suwaczek mi sie nie zaktualizowal, moze zaraz to zrobi. Mam bardzo niespokojna i nerwowa noc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 02:00

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 02:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciśnienie może Ci skacze.
    Jakby coś zawsze jest jeszcze 112.
    Ale lepiej, żeby jakbycosiów nie było.
    Może okno otwórz, napij się wody.

Siedzę na łóżku bo mnie plecy bolą na wysokości łopatek. Nie mogę się położyć. Ból okropny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 02:01

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, a masz termofor? Moze sproboj sobie przylozyc w to miejsce termofor albo jakis cieply kompres, badz idz pod prysznic i polewaj sobie to miejsce ciepla woda.
    Bardzo ci wspolczuje, ale to jedyne co mi w takim przypadku pomagalo :(

Hoope, na szczescie moja mama mieszka ode mnie przez ulice, w drugiej kamienicy. Zadzwonilam do mojego, to mowil, zebym ja poinformowala ze sie slabo czuje, ale na razie sie wstrzymam, tym bardziej ze pootwieralam okna i troche ochlonelam. Wystraszylam jakiegos czlowieka, krory szedl po ulicy a ja siedzialam w oknie o 2 w nocy i gadalam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 02:14

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 04:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wybudziłam się standardowo w nocy, ale tym razem nie mogę usnąć. Zawsze miałam lekki sen, ale teraz to już przesada. Budzę się przy każdym przekręcaniu się z boku na bok. A myślałam, że chociaż w ciąży sobie porządnie pośpię, a tu klops. Biorę gazetę do czytania, może mnie uśpi ;)

I najgorsza, że jak długo nie mogę usnąć, to zaczyna mi burczeć w brzuchu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 04:39

• Hoope Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S i jak noc mija? Mam nadzieję, że chrapiesz ;) Poszłam siku i znowu plecy się odezwały. Posiedzę sobie. Noc po byku.

Jeszcze trzy miesiące.

Mycha, zjedz gazetę XD

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj wizytujemy ;) proszę o kciuki

Mycha666, kattalinna, kamciaelcia, pawojoszka, XKamaCX, Feeva, Katy, Cola87, Fatalita, Mała Matylda, Kropka88 lubią tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiecie co, teraz to hurtowo nie śpicie, jak ja robiłam za nocnego stróża to nie było żadnej :-P na problemy z zasypianiem znalazłam sposób: kładę się o 1... Ostatnio się nie wybudzam, dopiero w okolicach 7 na siku. Dalej twierdzę, że to za dużo myśli w głowie spać nie daje... Przeszło mi po wizycie ostatniej.

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, chrapalam, ale dopiero przed 5, takze to byla ciezka noc.
    Niezle, czuje sie jak wyprana w pralce na najwyzsze obroty, ale niestety nie tylko ja. Oby dzisiejsza noc byla lepsza.

Milego dnia!

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim nocnym markom ja śpię jak dziecko może nawet lepiej bo moje dzieci budzą się przedemna . Jeszcze tydzień ferii i dzieci do szkoły M do pracy będę mieć święty spokój i czas żeby zajrzeć na strych i zobaczyć co tam mam dla mojej kruszynki a co trzeba kupić. Kupić napewno trzeba komodę bo gdzieś to trzeba ułożyć.
    Miłego dnia wszystkim

cf409fc7e7.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Wam dziewczyny tych nieprzespanych nocy :( Oszalałabym... Ja położyłam się o 23 i wstałam teraz :) no i wstawałam na siku o 1, 4 i 6:30 jak mąż do pracy się ogarniał, ale problemów z zaśnięciem nie miałam na szczęście.

Hoope, mnie też strasznie boli kręgosłup. I biodra jak za długo leżę w jednej pozycji.
    W ogóle to jak podkładam sobie poduszkę pod brzuch w nocy, to mam wrażenie, że Małą gniecie bo tak się wyżywa na tej poduszce, że dajcie spokój :D

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczęta :)

Ostatnio zdążyłam was tylko w miarę podczytywac, ale widzę że nie tylko ja mam nie przespana nockę ;) polozylam się coś koło 1:30 po czym zapadłam w jakiś poryty sen, którego już nie pamiętam ;d z którego wybudziłam sie o 5:00 na siku, co do tej pory zdarzyło mi się może z 2x bo tak to zawsze dopiero coś koło 6-7 :P no ale cóż, jak tylko dotarlam z powrotem do łóżka to mała po raz pierwszy zaczęła ostro imprezowac o tej godzinie, zostałam skopana i zboksowana :D za co, się pytam? :D na koniec jeszcze mój mnie przed 7 przebudzil z bólem głowy, także już nie dospalam za bardzo i czuję się jak bym cała noc balangowala ;) no i jakoś trzeba będzie ten dzień przeżyć teraz ;)

Katka, trzymam kciuki za wizytę. <3
    My też o 10:15, także już jesteśmy w drodze :) ciekawe czy dzidzia pokaże krocze i zostanie dziewczynka? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 09:34

Kropka88 lubi tę wiadomość

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, no wlasnie z tym liczeniem tak jest ze miesiac ma albo 4 albo 5 tygodni, ale licząc po 4 to jeden caly miesiąc by gdzies uciekl, skoro ciaza liczy 40tygodni, a to jest 9 miesięcy ciazy, a nie 10 ;D ale czy to ważne tak naprawdę? ;) byle wszystko było dobrze :)

Ja nie pamiętam kiedy przespalam cala noc, wstaje do lazienki 2-3rano i koniec, zasypiam po 7/8 i do 9/10 śpię... a stosuje któras z Was poduszke ciążowa? Cos to pomaga???

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas noc idealna, mały nawet nie poruszył sie w nocy, wiec wstałam dopiero na siusiu i tabletke o 6-jak męża budzik zadzwonił, polożyłam sie i spalam do 8, ponieważ mały wstał :)
    zasypiam, jak dziecko i spie jak dziecko
    choć sa noce, co zbudze się o 3 meczę sie 2h z zasnięciem...ostatnio, jak mały chorował
    pisałam juz-ja tez kocham zapach loveli, zapas mleczka mam (w mojej pralce nigdy nie prałam w proszku), musze dopaść tylko płyn do płukania, kupić regał i mogę działać :) mam 6 worów do prania juz przygotowanych o.O

kciuki za wizyty

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sprawdzałam wg tej strony, tam są wszystkie miesiące rozpisane i faktycznie jeden miesiąc ma 4 a inny 5tyg :)
    http://www.mjakmama24.pl/ciaza/przebieg-ciazy/ktory-to-miesiac-ciazy-jak-przeliczyc-tygodnie-ciazy-na-miesiace,538_9232.html

W ogóle to marzy mi się już wiosna... Ciepłe słoneczko, rześki wietrzyk, pączki na drzewach, a przede wszystkim... adidasy i cienka kurtka <3

PS. ja też muszę dokupić płyn do płukania z Loveli, ale czekam na jakąś promo :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 09:43

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przegapiłam 100-dniówkę :O
    Ta ciąża mi leci zdecydowanie szybciej niż pierwsza i w ogóle jakoś mniej pilnuję takich przełomowych dat. Już nie wspomnę, że w pierwszej mam kilkadziesiąt zdjęć brzucha na wszystkich etapach a teraz nic :O

Z okazji 95 dni do porodu pochwalę się moją piłeczką:
    xxx

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 18:15

kamciaelcia, XKamaCX, jangwa_maua, Cola87, Feeva, D_basiula, Mała Matylda, Hoope, Kira91, malwka08, kattalinna, Kropka88, pawojoszka, Sela, Katka. lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piłeczka co najmniej siatkowa <3

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w nowym tygodniu, dziewczyny a któraś cierpi jak ja na bolące kolana?jak się schylam lub klęcze to masakra, nie wiem czy to już waga za duża i stawy nie wytrzymują..nie wiem co na tą dolegliwość..

1usa3e5el69vdydq.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się ostatnio udało trafić na promocji płyn do płukania z Froscha, podobno ekologiczny. Na 30 prań za całe 3,69 zł :O Wzięłam 3 butelki :) Normalnie ok. 10 zł kosztuje, co i tak wydaje mi się tanio w porównaniu z Lovelą.
    Wzięłam też odplamiacz w sprayu 2 ostatnie sztuki, za 6,99 zł, normalna cena ok. 15 zł.

FROSCH_BABY_set.png

Przy pierwszej córce cały zapas środków do prania też kupiłam na promocjach (głównie lovela i bobini) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 11:01

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanie. Czy któraś na poblem z żylakami? Mi sie pojawiły na jednej nodze :( . Wiecie może czy jest szansa,że po porodzie one może będą mniej widoczne,bo nie liczę na to że znikną... albo znacie sposoby aby więcej ich się nie pojawiło?

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;)
    Ja dzisiaj się nawet wyspałam chociaż dwa razy wstawiłam na siku i za drugim razem słyszałam jak chłopak wychodzi z psem i na niego czekalam, a później nie mogłam zasnąć:/

I też właśnie zobaczyłam, że przegapiłam swoją studniówkę:( już tylko 99 dni :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 10:07

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 520 521 522 523 524 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ