Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hoope, witaj w klubie.
Dodatkkwo ja sie jakos dziwnie czuje, niedobrze mi jest, slabo i mam biegunke. Zastanawiam sie, czy to nie od jablka, bo zjadlam a ogolnie ciezko sie po nich czuje, ale nie zeby az tak zle. Jeszcze suwaczek mi sie nie zaktualizowal, moze zaraz to zrobi. Mam bardzo niespokojna i nerwowa noc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 02:00
-
Ciśnienie może Ci skacze.
Jakby coś zawsze jest jeszcze 112.
Ale lepiej, żeby jakbycosiów nie było.
Może okno otwórz, napij się wody.
Siedzę na łóżku bo mnie plecy bolą na wysokości łopatek. Nie mogę się położyć. Ból okropny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 02:01
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Hoope, a masz termofor? Moze sproboj sobie przylozyc w to miejsce termofor albo jakis cieply kompres, badz idz pod prysznic i polewaj sobie to miejsce ciepla woda.
Bardzo ci wspolczuje, ale to jedyne co mi w takim przypadku pomagalo
Hoope, na szczescie moja mama mieszka ode mnie przez ulice, w drugiej kamienicy. Zadzwonilam do mojego, to mowil, zebym ja poinformowala ze sie slabo czuje, ale na razie sie wstrzymam, tym bardziej ze pootwieralam okna i troche ochlonelam. Wystraszylam jakiegos czlowieka, krory szedl po ulicy a ja siedzialam w oknie o 2 w nocy i gadalam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 02:14
-
A ja wybudziłam się standardowo w nocy, ale tym razem nie mogę usnąć. Zawsze miałam lekki sen, ale teraz to już przesada. Budzę się przy każdym przekręcaniu się z boku na bok. A myślałam, że chociaż w ciąży sobie porządnie pośpię, a tu klops. Biorę gazetę do czytania, może mnie uśpi
I najgorsza, że jak długo nie mogę usnąć, to zaczyna mi burczeć w brzuchu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 04:39
-
No wiecie co, teraz to hurtowo nie śpicie, jak ja robiłam za nocnego stróża to nie było żadnej
na problemy z zasypianiem znalazłam sposób: kładę się o 1... Ostatnio się nie wybudzam, dopiero w okolicach 7 na siku. Dalej twierdzę, że to za dużo myśli w głowie spać nie daje... Przeszło mi po wizycie ostatniej.
-
Dzień dobry wszystkim nocnym markom ja śpię jak dziecko może nawet lepiej bo moje dzieci budzą się przedemna . Jeszcze tydzień ferii i dzieci do szkoły M do pracy będę mieć święty spokój i czas żeby zajrzeć na strych i zobaczyć co tam mam dla mojej kruszynki a co trzeba kupić. Kupić napewno trzeba komodę bo gdzieś to trzeba ułożyć.
Miłego dnia wszystkim -
Współczuję Wam dziewczyny tych nieprzespanych nocy
Oszalałabym... Ja położyłam się o 23 i wstałam teraz
no i wstawałam na siku o 1, 4 i 6:30 jak mąż do pracy się ogarniał, ale problemów z zaśnięciem nie miałam na szczęście.
Hoope, mnie też strasznie boli kręgosłup. I biodra jak za długo leżę w jednej pozycji.
W ogóle to jak podkładam sobie poduszkę pod brzuch w nocy, to mam wrażenie, że Małą gniecie bo tak się wyżywa na tej poduszce, że dajcie spokój -
Dzień dobry dziewczęta
Ostatnio zdążyłam was tylko w miarę podczytywac, ale widzę że nie tylko ja mam nie przespana nockępolozylam się coś koło 1:30 po czym zapadłam w jakiś poryty sen, którego już nie pamiętam ;d z którego wybudziłam sie o 5:00 na siku, co do tej pory zdarzyło mi się może z 2x bo tak to zawsze dopiero coś koło 6-7
no ale cóż, jak tylko dotarlam z powrotem do łóżka to mała po raz pierwszy zaczęła ostro imprezowac o tej godzinie, zostałam skopana i zboksowana
za co, się pytam?
na koniec jeszcze mój mnie przed 7 przebudzil z bólem głowy, także już nie dospalam za bardzo i czuję się jak bym cała noc balangowala
no i jakoś trzeba będzie ten dzień przeżyć teraz
Katka, trzymam kciuki za wizytę.
My też o 10:15, także już jesteśmy w drodzeciekawe czy dzidzia pokaże krocze i zostanie dziewczynka?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 09:34
Kropka88 lubi tę wiadomość
-
Hoope, no wlasnie z tym liczeniem tak jest ze miesiac ma albo 4 albo 5 tygodni, ale licząc po 4 to jeden caly miesiąc by gdzies uciekl, skoro ciaza liczy 40tygodni, a to jest 9 miesięcy ciazy, a nie 10
ale czy to ważne tak naprawdę?
byle wszystko było dobrze
Ja nie pamiętam kiedy przespalam cala noc, wstaje do lazienki 2-3rano i koniec, zasypiam po 7/8 i do 9/10 śpię... a stosuje któras z Was poduszke ciążowa? Cos to pomaga??? -
a u nas noc idealna, mały nawet nie poruszył sie w nocy, wiec wstałam dopiero na siusiu i tabletke o 6-jak męża budzik zadzwonił, polożyłam sie i spalam do 8, ponieważ mały wstał
zasypiam, jak dziecko i spie jak dziecko
choć sa noce, co zbudze się o 3 meczę sie 2h z zasnięciem...ostatnio, jak mały chorował
pisałam juz-ja tez kocham zapach loveli, zapas mleczka mam (w mojej pralce nigdy nie prałam w proszku), musze dopaść tylko płyn do płukania, kupić regał i mogę działaćmam 6 worów do prania juz przygotowanych
kciuki za wizyty -
Ja sprawdzałam wg tej strony, tam są wszystkie miesiące rozpisane i faktycznie jeden miesiąc ma 4 a inny 5tyg
http://www.mjakmama24.pl/ciaza/przebieg-ciazy/ktory-to-miesiac-ciazy-jak-przeliczyc-tygodnie-ciazy-na-miesiace,538_9232.html
W ogóle to marzy mi się już wiosna... Ciepłe słoneczko, rześki wietrzyk, pączki na drzewach, a przede wszystkim... adidasy i cienka kurtka
PS. ja też muszę dokupić płyn do płukania z Loveli, ale czekam na jakąś promoWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 09:43
-
Przegapiłam 100-dniówkę
Ta ciąża mi leci zdecydowanie szybciej niż pierwsza i w ogóle jakoś mniej pilnuję takich przełomowych dat. Już nie wspomnę, że w pierwszej mam kilkadziesiąt zdjęć brzucha na wszystkich etapach a teraz nic
Z okazji 95 dni do porodu pochwalę się moją piłeczką:
xxxWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 18:15
kamciaelcia, XKamaCX, jangwa_maua, Cola87, Feeva, D_basiula, Mała Matylda, Hoope, Kira91, malwka08, kattalinna, Kropka88, pawojoszka, Sela, Katka. lubią tę wiadomość
Matylda
-
Mi się ostatnio udało trafić na promocji płyn do płukania z Froscha, podobno ekologiczny. Na 30 prań za całe 3,69 zł
Wzięłam 3 butelki
Normalnie ok. 10 zł kosztuje, co i tak wydaje mi się tanio w porównaniu z Lovelą.
Wzięłam też odplamiacz w sprayu 2 ostatnie sztuki, za 6,99 zł, normalna cena ok. 15 zł.
Przy pierwszej córce cały zapas środków do prania też kupiłam na promocjach (głównie lovela i bobini)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 11:01
Matylda
-
Dziewczyny a ja mam pytanie. Czy któraś na poblem z żylakami? Mi sie pojawiły na jednej nodze
. Wiecie może czy jest szansa,że po porodzie one może będą mniej widoczne,bo nie liczę na to że znikną... albo znacie sposoby aby więcej ich się nie pojawiło?
-
Hej;)
Ja dzisiaj się nawet wyspałam chociaż dwa razy wstawiłam na siku i za drugim razem słyszałam jak chłopak wychodzi z psem i na niego czekalam, a później nie mogłam zasnąć
I też właśnie zobaczyłam, że przegapiłam swoją studniówkęjuż tylko 99 dni :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 10:07