X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest tu kto? Czy znowu mam bezsenność w pojedynkę? Z godzinę już tak wegetuję... Przez chwilę mąż też się wybudził i nie mógł zasnąć (kot miał swoje głośne sprawy) ale już chrapie. Rano będzie nieżywy bo 20 minut nie spał...

Głodna już jestem, ale ta kuchnia tak daleko...

age.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez od 5:30 nie śpię, ale juz wstałam,zjadłam,odprawilam Męża do pracy ;) i nie wiem czy sie zaraz znowu nie poloze.. troche sie zdolowalam wlasnie, bo z DNIA NA DZIEŃ +1kg :( przeciez nie zjadlam wczoraj trzech słoików Nutelli :( :(

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama no niestety :D Ale po glukozie, jak wrócisz do domu, będziesz się mogła tymi pączusiami napchać, jak Ci cukier spadnie :D Ja jak wróciłam do domu po glukozie, miałam takie zejście, że zjadłam 4kanapki, całą paczkę flipsów kukurydzianych i 2x batony WW :D Taka głodna byłam.

Dziewczyny, nie mogę Was czytać. Czuję się jak psychiczna, bo cieszę japsko do telefonu :P

Kira, może poranna toaleta nie była taka jak potrzeba? :P Ja czasem, jak nie dosiedzę do końca to waha mi się waga bardzo, w 25 tyg miałam 62,1kg w tym tyg mam 61,9 gdzie powinno być teoretycznie więcej a nie mniej :)

Hoope klikam "Lubię to" przy imieniu Tymoteusz :D Gdybym w brzuchu miała syna, to byłby to Tymon :) Trochę inaczej, ale podobnie. Jak drugi wyjdzie syn, to będzie Tymuś. Oliwier mi się osobiście nie podoba jakoś, ale to Twoje dziecko i Twój wybór :)

Kattalinna współczuję :( Ja dzisiaj w nocy na siku TYLKO 3x wstawałam! Szok! Nawet moje dziecko ze mną całą noc przespało, bo zdarza się, że mnie pół nocy kopie.

Ja już mojej palcem groziłam, że ma się urodzić albo wcześniej (ale bez przesady) albo o czasie, ani dnia spóźnienia :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 08:37

XKamaCX lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira, nie martw się, zważ się jeszcze jutro lub pojutrze - czasami to kwestia zatrzymania wody, zaparć, albo wyjątkowo później kolacji. Już kilka razy tak miałam, że waga nagle pokazywała prawie kilogram więcej, a dwa dni później zostawało już tylko np. 0,2 kg w stosunku do wagi wyjściowej :)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki, tak zrobie skontroluje tez jutro,zaparc nie mam, kolacja wczoraj o 18:30,ale wcześnie spac poszlam (po nieprzespanej nocce) ;)

A pytalam Siostre czy tez tak miala skokowo no i niestety, mogla tydzien jeść za troje i waga ani drgnela, potem jeden dzien jak to powiedziała ze mogla sama trawę jesc a na drugi dzień kg do przodu więc chyba taka nasza "uroda" i tendencja do przybierania.. a juz mam w takim ukladzie +10kg .... ;) dwa tyg +3kg, dwa tyg 0,więc teraz znow skokn. Tak
    myślę ;) czuje sie totalnie spuchnieta na facjacie :D okrągła jak księżyc w pełni :) wstawię Wam zdjecie Bembunia jak się troche ogarne, rosnie chyba kawal Chlopa ;)

Edit: nie chcialo mi się jeszcze ogarniac i ubierac ;D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca53c8c37c1e.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 09:26

Mała Matylda, pawojoszka, XKamaCX, Kropka88, kattalinna, Feeva, Hoope, Sela lubią tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira, jaka piękna, zgrabna piłeczka :D
    Nie mam pojęcia gdzie Ty chowasz te 10 kg - może waga zepsuta ;)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waga nowa i niestety dobrze dziala, ostatnio u gina porównywanie zrobilam, bo nie wierzylam ze tak szybko mozna przybrać :D

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira śliczny brzusio ja nie wiem co ty tak narzekasz super wyglądasz wcale tych kg. nie widać poczekaj jak za dwa miesiące będziesz buty wiązać wtedy to możesz pomarudzic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 09:28

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszenie cię że przy chłopakach podobno przybiera się więcej .
    Ja nie wiem jak wy możecie jeść kolację o18 tej ja bym chyba umarła do rana . U mnie kolacją kolo20 tej i tak sukces że jak wstaje w nocy to nie jem bo z chłopakami to była trasaod sypialni do WC potem lodówka albo szafka że słodyczami i spać i tak kilka razy w nocy

cf409fc7e7.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojszka mi juz jest ciężko do stóp sięgnąć :D Maz juz mi wieczorami pomaga wstawać jak sie za bardzo na.siedząco rozloze ;) juz sie zaczynaja te drobne klopoty ;D a jakie wygibasy pod prysznicem z maszynka do golenia robie,akrobacje ze Ocelot by sie pod tym mogl podpisac ;D

No właśnie tez widze po kolezankach ze na chłopców więcej sie przybiera, wiem ze marudze, ale 10kg w 23tc to wydaje mi sie duzo,a tu dziewczyny narzekaja ze juz np +6..... ;)

Ogolnie tez kolacjr jem okolo 20,ale ze wczoraj glodna bylam po 18 to zjadlam i poszlam szybko spać ;) a dzis o 7 sniadanie ;) i juz jestem glodnawa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 09:44

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do stóp nie siegam, ja stopy do siebie podciagam :D

Kira91, Kropka88, kattalinna, Mała Matylda, Hoope lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ja mam za sobą lata praktyki to mi jest łatwiej ale w 37 tyg jak miałam z maszynka walczyć to stwierdziłam że ja już wolę ściany stawiać bo mniej się zmacham . Teraz to ma być dziewczynka to też lżej i ostatnio było tylko +3 a do swojej masy zdążyłam się przyzwyczaić choć mam zamiar ostro walczyć po porodzie.

cf409fc7e7.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ja do stóp nie siegam, ja stopy do siebie podciagam :D

Ja jeszcze kolana zegne to ssięgnę jak stoje :D

Pawojoszka, to moja druga ciąża, (pierwsza skonczona w 3mcu) , takze nie dziw mi sie ze te wszystkie sprawy sa dla mnie nowe i często zaskakujace.... ;) hehhee dobre ze stawianiem scian :D tez mam zamiar wziąć sie za kg po porodzie, pewnie dużo samo zejdzie podczas karmienia piersia :) te dodatkowe kg sa upragnione i najpiękniejsze w życiu dla mnie,ale szybki ich przyrost nieco mnie po prostu zaniepokoil ;) .

Wybaczcie moje marudzenie :*

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kira
    marudz jak masz potrzebe
    ja się waże codziennie, bo dla mnie taki nagły przysrost to czesto oznaka albo obfitej kolacji, albo małego zatrzymania wody, pije pokrzywe...mimo mojego spadku wagi takie wahania +/- 1kg czesto mam
    zgrabniutka jesteś, więc nie smutaj przynajmniej z powodu wagi

Kira91 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja chyba wygrywam tą konkurencję +13 juz..ale fakt woda mi się zatrzymuje bo rece puchną i nogi, obwiniam też tab na ciśnienie które na pewno zatrzymują wodę w organiźmie..a jem tak mi się bynajmniej wydaje niedużo..jak czytam Wasze wpisy o tym kto ile zjadł to aż zazdroszcze :)

1usa3e5el69vdydq.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziwię się w pierwszej ciąży też liczyłam tygodnie dopuki nie przekroczyłam 30 tu bo wiedziałam że potem to już jest w miarę bezpiecznie. A nie miałam żadnych objawów i ruchy zaczęłam czuć puzno i wszystko mnie stresowało. Ale przed ciążą ważyłam 47 kg i to po obiedzie nie lubiłam siebie cuda robiłam żeby przytyć i nic nawet tarczycę badałam to w ciąży cieszyłam się jak głupia z każdego kg. przytyłam prawie 30 i wyglądałam jak wieloryb . Naiwnie myślałam że przecież po porodzie wszystko wróci do normy samo. Teraz uczona doświadczeniem już się tak nie cieszę ale też nie schizuje za bardzo

cf409fc7e7.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja też się łapię na tym, że zamiast się schylić przy wkładaniu butów, to podciągam ukosem nogę do siebie :D na szczęście na zamek z boczku wspaniale się sprawdza :D

Hoope, mi też się Tymek bardzo podoba :)

I uwaga - chwalę się!
    Zrobiłam dzisiaj krzywą cukrową. Przeżyłam, utrzymałam w żołądku i dawno mnie taka duma nie rozpierała :D

Dla tych co jeszcze przed - jeśli można to cytrynkujcie, dobrze wypocznijcie (w sensie w nocy się porządnie wyśpijcie), potem też najlepiej walnąć się do auta albo na kozetkę - byleby spokojniej i chłodniej :)
    I dobre nastawienie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 10:29

XKamaCX, pawojoszka, Kira91, kamciaelcia, kattalinna, Mała Matylda, Hoope lubią tę wiadomość

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka gratulacje, dzielna dziewczyna. Masz z głowy teraz tylko kciuki za dobre wyniki.
    Co do zakładania butów to moj M nie jest w ciąży a też musi na siedząco zakładać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 10:24

Kropka88 lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy też możecie zaznaczać na wykresie rzeczy jak kiedyś? Bo mi działa tylko nie wiem czy dostałam gratis abonament,bo wczoraj napisałam do ovu,że nie podobają mi się ich zmiany czy wrócili po prostu do starych ustawień.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwa pisalam wiadomość i wszystko mi sie skasowalo :/

Kamcia, dzięki za podpowiedź z pokrzywa, sadzac po trudnosci ze zdjęciem obrączki i wcisnietych śladach po skarpetkach to tez moze mi sie juz woda zatrzymywac.... ;)

Kropka, to sukces! :) teraz kciki za dobry wynik :)

Pawojoszka,moj Mąż ma to samo :D licytowalismy sie kto ma większy brzuch, wczoraj juz wygralam ;)

Kropka88, pawojoszka lubią tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
‹‹ 541 542 543 544 545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ