X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, jak się nie uda mi kupić tych pączków to trzeba będzie zrobić... Właśnie serowe w planach, bo patrząc na przepisy, przy nich największe szanse, że debiut będzie udany

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie faworki to taki smak dzieciństwa. Taki sam symbol jak blok czekoladowy i szyszki z ryżu preparowanego, ale to na inne okazje.

Klaudiia87 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak planowałam robić, ale potem zobaczyłam na olx, że mogę całkiem tanio taki podgrzewacz kupić i się zastanawiam nad tym ;p Laktatora też miałam nie kupowac, ale koleżanka z klasy mnie przekonała i jednak kupię tylko to już nowy raczej ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix wrote:
    Ja podgrzewacza nie kupuje. Jak będzie potrzeba to wezmę garnek z wodą i podgrzeje; )

Ja też, przy pierwszej też nie miałam :)
    Zresztą mocno wierzę, że tym razem uda się dłużej kp (przy starszej tylko 2 mce).

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, jak masz tyle miejsca w kuchni, żeby wszystkie gadżety pomieścić to kupuj ;-) dorzuć sterylizator do kompletu :-P

Laktatora nie planowałam przed porodem ale wczoraj przyjaciółka spytała czy nie chcę jej ręcznego. Ona użyła ze dwa razy. Za darmo mogę wziąć ;-)

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hoope
    po tej stłuczce z czasem zrobilismy naszego grata i stoja dwa auta pod blokiem :) ale to była wersja zimowa (gondola z dzieckiem też wazy)
    ponieważ mamy takie "wspólne" pomieszczenie spółdzielcze, gdzie ludzie trzymaja rowery-a my jako jedyni wózki :D zimą jednak rowerami zawalone, a wiosna/lato ciężko tam miejsce znaleźć
    to pomieszczenie jest na zewnątrz bloku więc komfort jakich mało :D
    piwnica? smiejemy sie, że nasza tak głeboka, że mamy dodatkowe piętro w dół
    kiedy ktoś coś gada czemu tam wózka nie trzymamy to mąz potrafi szybko zamknąć innym geby-tak wymowna jest nasza piwnica
    ale matka sobie nie poradzi??

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, dwa miejsca postojowe pod blokiem to burżujstwo :-P

kamciaelcia, Hoope, Fatalita lubią tę wiadomość

age.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy - ja zakupu podgrzewacza nie planowałam, bo mamy fajny czajnik z termometrem, w którym można zagrzać wodę do ilu się chce stopni i na bieżąco pokazuje też temperaturę wody w środku ;) I nie potrzeba kolejnego gadżetu w kuchni... z tym, że teściowa uraczyła mnie wieścią, że dostanę od jej siostry sterylizator i podgrzewacz, bo ta kupiła swoim wnukom, a tamci nie używali. Więc w sumie jak da nówki sztuki za darmo to czemu nie brać :P Najwyżej schowam do szafy ;)
    Ale tak to raczej zastanowiałabym się nad czajnikiem niż podgrzewaczem ;)

Za to za laktatorem się rozglądam i wciąż nie wiem jaki wybrać. Myślę o Lovi Prolactis i o Nuku Lunie.
    Mam nadzieję, że mnie nie zjecie za to co teraz napiszę (wcześniej nie pisałam, bo się obawiałam hejtu, ale muszę się zacząć przyzwyczajać do reakcji otoczenia na moją decyzję ;) ), ale ja nie chce karmić piersią i zamierzam odciągać pokarm laktatorem.
    Więc jakby któraś miała doświadczenie z elektrycznymi (Jangwa chyba pisała o Canpolu, jeżeli dobrze pamiętam) to z chęcią przeczytam opinie ;)

Katy lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fatalita
    na poprzednim watku tez był chwaloony canpol easy start

Fatalita lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja oficjalnie jestem juz na L4 i wlasnie zrobilam ciasto na poczusie, ktore sobie rosnie przy kaloryferze w kuchni i pierogow sie najadlam na obiad. Teraz chwila relaksu

kattalinna, Fermina lubią tę wiadomość

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, wyrodna matko, dziecka nie kochasz, będziesz się w piekle smażyć :-P ;-)
    U mnie w pracy dziewczyny miały madele czy jak to się nazywa. Innych nie kojarzę. Ale zdecydowanie elektryczny, jeśli ma być w ciągłym użytku

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też podgrzewacza nie kupuje, poradze sobie inaczej, tak jak piszecie. Laktator kupuje, chyba na początek ręczny, pozniej dokupie elektryczny jesli bedzie potrzebny.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuję wanienkę i stelaż ;)
    Laktatora na razie nie, okaże się czy będzie potrzebny jak się córki urodzą.
    Podgrzewacza też nie kupuję.

klz9piqvvra11kd2.png

• D_basiula Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucielo mi posta!!!!
    Chcialam Was zapytac czy tez liczycie ruchy dziecka w ciagu dnia. Mi polozna powiedziala zebym liczyla ruchy miedzy 10 a 12 w poludnie. Jak bedzie 10 to wszystko jest dobrze.
    A i chyba nie ma mnie na pierwszej stronie, termin mam na 26 maja i mieszka u mnie Ola, ktora wazy 765g. Jakos wczesniej nie mialam odwagi napisac tego odicjalnie, nawet suwaczka nie zrobilam bo balam sie zapeszyc..

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita a czemu takie rozwiązanie ? Rozumiem że ktoś nie chce karmić piersią bo będzie podawał mm ale jeśli i tak planujesz karmić naturalnie to po co ci plastikowy posrednik? I jak ktoś spytał jaki sposób karmienia wybrałaś to będziesz mówić że karmisz piersią czy sztucznie?

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to sie nazywa kpi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D_basiula mi jeszcze nie kazali liczyć ale wiem że jest coś takiego jak karta ruchów u nas. Trochę dziwne że kazali ci obserwować o określonej porze i ma być określona ilość przecież dziecko ma różne pory aktywności ,a co jak akurat między 10-12 ta będzie akurat spać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 13:52

cf409fc7e7.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy starszym synu miałam podgrzewacz i ułatwiło mi to życie, zwłaszcza jak się obudził o 5:00 a ja nieprzytomna, dodam ze pół roku karmiłam naturalnie.
    Laktator zakupiłam aventa, ten elektryczny natural. Bardziej ze względu na butelki, bo takie chcę. Miałam przy starszym i bardzo chwaliłam, a teraz są przecież te z serii natural, że niby już takie mega fajne. Nie wiem czy butelki mają w ogole coś do tego, ale syn miał kolkę tylko jeden jedyny raz. Poza tym nic mi się z tymi butelkami nie działo.
    A laktator też miałam, ale ręczny Aventa. Musiałam się trochę namachać, więc teraz elektryczny od razu :) Ale nie otwieram go, może się okazać, że nie będzie potrzebny, potem łatwiej sprzedać.

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk zjadłaś 3 pączki?? ładnie :)

Feeva ja dzisiaj robię pierwszy raz pączki, jakieś porady dla początkującej?

1usa3e5el69vdydq.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, Dziewczyny, za wsparcie. :) Co trzy godziny robię sobie rundę ozdrowieńczą (woda z solą, szałwia, mleko z czosnkiem i miodem, siemię lniane) i parzę się pod pierzyną, nie wierzę, że się nie uda wybić tego wirusa.

Kattalinna - z odwoływaniem jazdy - zależy jak się czujesz, ja się gorzej mam od niedzieli i jak chodziłam po świecie, to widziałam że nie ma poprawy, wręcz przeciwnie, więc wolę posiedzieć parę dni w domu, mieć wszystko gdzieś ale się wyleczyć. Dzisiaj i tak bym nie dała rady nigdzie iść, bo dosłownie, nie mam siły wstać do łazienki.

Po zrobieniu prawka kupiłam sobie starą fiestę za grosze - najlepsza inwestycja w życiu! Miałam gdzieś, czy coś się z nią stanie, czy nie i naprawdę bardzo dużo się dzięki temu nauczyłam. Sprzedaliśmy ją wyprowadzając się z Niemiec. Moje polskie autko też już sprzedane, bo po prostu nie opłacało się go trzymać 9 mcy ot tak a opchnięcie go było już wcześniej w planach. Po porodzie mam nadzieję na nowe, bo jak się mieszka na zadupiu, auto na głowę to jest najbardziej odczuwalna potrzeba. Mamy jeszcze T4, no ale nie będę jeździć busem (Pawojoszka - nie chcesz kupić? :D ).

Nie kupuję laktatora ani podgrzewacza, z tym że laktator rozważę w przyszłości, myślałam nad Medelą. Podgrzewacza nie zamierzam nabywać.

D-basiula - nie liczę ruchów, znam mniej więcej pory szaleństw Małego i raczej zdarzają mu się nadprogramowo aktywniejsze, niż spokojniejsze, dni. Bardziej intuicyjnie nad wszystkim czuwam. Pewnie zacznę liczyć kiedy będzie miał już mniej miejsca w brzuchu i przestanie tak szaleć, jak teraz. ;)

Pączków i faworków nie lubię od dziecka, ale robiłam je zawsze dla Taty, kiedy mieszkałam z rodzicami, takie prawdziwe - na smalcu. ;) Mogłabym zjeść tort jutro - tym kremowym mnie zachęciłaś Hoope, ale w okolicy nie znajdę nic wege a upiec nie mam siły. Coś nie widzę, żeby ten czwartek się bardzo tłusto zapowiadał..

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
‹‹ 605 606 607 608 609 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ