X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, to jestesmy dwie o dziwnych upodobaniach :) nasiona chia tez pychota, ale kislu takiego zwyklego nie lubię :P

Fermina lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny suwaczek Hoope. Czujesz oddech położnej na plecach? ;)

Hoope, kattalinna, Ktrina89 lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już XD

Dzień dobry XD

Wy to macie sny powalone, nie to co ja XD Mi się tylko śniło, że TZ został marynarzem i wcisnął mi, że na czas rejsu musi mieć drugą żonę, żeby nie czuł się samotny. I JA SIĘ ZGODZIŁAM.
    Przeszkadzało mi to, że go pół roku nie ma, mimo, że pływał po naszej lokalnej rzece w tą i z powrotem a nie to, że ma ze sobą jakaś lafiryndę XD

No to co dziewczynki, pora realnie zacząć przygotowywać się do porodu, co nie?

Edit: Fermina, dla Ciebie będzie opowieść z porodówki extra XD Wersja limitowana XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2018, 09:48

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope i to niby nie powalony sen? XD

Kurde, zachciało mi się wczoraj truskawek. Kupiłam w top markecie, umylam, wyłożyłam do miski. Wszystkich nie zjadłam. Zostało parę na stoliku w salonie. Siedzę na kanapie, myślę co mi tak jakimś gownem wali. Obwąchuje cały pokój. A to to te truskawki. Myślicie, że umrę?

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam siemię, chia, kisiel, galaretki. Gluty mi nie straszne ;-) tylko czemu tak rzadko spożywam?

Dzień dobry po raz drugi ;-)

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva to jakieś gówniane truskawki były XD A też na nie patrzyłam, ładne takie, hamerykańskie XD

Nie wiem jak możecie jeść gluty. Brzydzę się. Galaretki też nie jem. Wszystkie kremy muszą mieć idealną konsystencję. Kaszka i kisiel też. Nie kupuję tych z owocami. Kożuch na budyniu to dramat. Fuj.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope prześliczny suwaczek ;-) aż sama nie mogę się doczekać kiedy u mnie taki będzie ;-)
    Co do siemienia lnianego to wystarczyło, że zobaczylam jak ten kisiel wygląda i chyba ciężko by mi było przełknąć... ale kto wie heh

Niestety i mnie dopadły hemoroidy (bynajmniej tak mi się wydaje, bo nigdy nie miałam). Powiedzcie co stosowałyście, że pomogło? Znajoma poleciła mi smalec z gęsi, bo też miała w ciąży ale nie mogę nidzie kupić takiego 100% :-(

Hoope lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, haha, twoj sen mistrz :D

Ja glutow nie lubie, ale jak mus to mus, ale w ciazy nie wiem czy dalabym rade. Watpliwa sprawa :D

Feeva, fuuj, musialo niezle dawac. Ostatnio zostal mi kalafior i wyrzucilam go do smiec, wstaje rank, co tak smierdzi ale nie skapnelam sie. Dopiero pozniej doszlam skad ten smrod, mam obrzydzenie teraz.

Hoope, szykuj sie szykuj :D Piekny suwaczek, ja tez chce :D

Hoope lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uli piękny ciązowy brzuszek i podobne mamy lustro, w kropki :)

Sela mi tez wyskoczył hemoroid i pojawia się od czasu do czasu, ja stosuję Posterisan, nie wiem czy pomaga, zmniejsza się ale wraca jak bumerang :)

dziewczyny pytanie..po nocy jak wstaje mam wilgotną bielizną, nie wiem czy to upławy czy cos innego, chyba musze na noc wkladke zakładac..ma któraś tak?

1usa3e5el69vdydq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sama robiłam smalec z gesi...ale to trzeba kupić/zdobyć całą gęś
    takie smaki miałam w ciązy z Piotrusiem ;) tzn na gesine

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sela Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie szukam od rana gęsi i też jest problem. Każdy mi mówi, że na wiosne... do wiosny nie mogę czekać, a wiadomo gdybym sobie sama ten smalec zrobiła to będzie pewny...

Efwka83 jak nie dostane nigdzie smalcu to lece do apteki po ten posterisan
    Dziękuję ;-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, z filmikami poproszę. ;P

Kożuchy też zawsze z kakao zamawiałam dla siebie, galaretka i kisiel jednak odpadają. Lubię gluty wybiórczo.

Sela, już pisałam, ja smarowałam olejem kokosowym, nierafinowanym i przynosiło dużą ulgę. Od tego czasu ( a będą ze dwa miesiące i odpukać) mam spokój.

Efwka, a nie pocisz się po prostu bardziej? Czy ewidentnie to jakaś wydzielina na bieliźnie?

Hoope lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i żeby ta gęs przewielka nie była :D

Sela lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina no wydzieliny żadnej nie ma, po prostu są mokre..a jakbym się pociła to chyba nie tylko w tamtych okolicach..

1usa3e5el69vdydq.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mokre mokre to są dwa wyjścia, albo więcej wydzieliny a to na tym etapie norma (ja mam) albo ciekną wody (papierek lakmusowy albo inne gadżety do wykrywania).

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nat92 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efwka, ja już tez kiedyś o tym pisałam- miałam tak mokre dni ze przestraszyłam się ze to mogą być wody- kupiłam wkładki- test na obecność wód płodowych i okazało się ze jest ok. Możesz popytać w lepszych aptekach (mi niestety nie udało się znaleźć) lub zamówić na Allegro.

f2w3dqk3v24l408o.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efka a smarujesz wewnetrzna strone ud na noc jakims kremem? Moze jest wzmożone "pocenie" sie po kremach,ja tam po olejku tak mam , choc moze to głupie wytłumaczenie.. ;) ale bez wkładki na noc tez ani rusz od samego początku ;)

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Patk Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, po raz kolejny Aliexpress mnie pozytywnie zaskoczyło.
    Kupiłam takie coś do fotelika z myślą że jak będzie wielkie G... to przynajmniej wiele nie stracę, a tu takie cudo przyszło za niecałą dyszkę. U nas pewnie zapłacilabym przynajmniej 2 dychy...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/364ab0537e4b.png

A tu link jakby któraś chciała
    http://s.aliexpress.com/n63U3uue?fromSns=N

• Feeva Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam po nocy uczucie mokrych gaci :P

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może to mokre sny ;-)

Fermina, też uwielbiam kożuch :-) z kakao, budyniu, kaszy manny... Chyba sobie zaraz coś ugotuję takiego :-D

Ja to jeśli o jedzenie chodzi to zawsze jadłam wszystko, nie miałam problemu, że coś nie tak wygląda, ma konsystencję czy coś. Wszystkożerna po prostu. Jak wszyscy u mnie w domu. Wycinania żyłek z wędliny też nie było, a wątróbka to ulubiona potrawa ;-) teraz jem bardziej wybiórczo. Ale młoda też będzie wszystko jadła i nie ma, że nie :-P ani u mnie w domu, ani u mojego męża nie było gotowania kilku potraw, bo każdy jada co innego. Taki scenariusz nie przejdzie więc i we wspólnym domu ;-)

age.png
‹‹ 650 651 652 653 654 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ