Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do chusteczek i ogólnie kosmetyków postawiłam na hipp sprawdzałam w aplikacji nasączone woda i tak na prawdę te dostępne u mnie w mieście wszystkie "cos" maja woec liczac cene, koszty wysyłki tych na prawdę dobrych A do tego stres czy nie zabraknie i paczka dojdzie na czas odpuściłam. Hipp mają porządny skład i są u mnie sprawdzone.Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Nat92 weszło teraz rozporządzenie że wszystkie ciężarne z rh- jak ich partnerzy mają rh+ mają dostać immunoglobulinę bez względu czy mają przeciwciała we krwi czy nie . Wcześniej dawali jej w wynikach wyszły przeciwciała . Tak mi powiedzieli na ostatniej wizycie i żebym się przygotowała że na następnej wizycie dostanę .
-
Dzień dobry.
Jakby ktoś chciał to generator planu porodu jest tutaj:
http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Porodu/Plan-porodu.html
Ja też powoli mam zamiar się za niego brać, bo zależy mi na tym, żeby mój mąż się z nim zapoznał i nauczył i ewentualnie reagował jak mi już będzie wszystko jedno.
My w drodze, idę w kimonko, bo mnie to bujanie samochodowe usypia
Wczorajszy film "Trzy billboardy za..." polecam
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Mycha, lepiej późno niż wcale
ten temat już mam wrażenie, że tu gdzieś był poruszany ale jako wątek poboczny mógł zginąć w gąszczu. Jeszcze kilka badań przed Tobą, także spokojnie lekkie śniadanie i dopiero do labu
a co tam, zaszaleję - bez ciąży też nie musisz być na czczo
Mnie lekarz poinformował na samym początku ciąży i była to druga najlepsza wiadomość, pierwsza dotyczyła dwóch kolacjino i oczywiście info o samej ciąży, ale to poza konkursem
U mnie dziś słońce. I mróz dziki pewnie. Kiedy to się skończy... -
Fermina, z tego co ten gościu mówił to dopiero zaczęli wdrażać leczenie, więc jako takich efektów na razie nie ma
Dla mnie te chusteczki nasączone woda są skrajnie za drogieJak będę chciała to sobie gaziki nasącze i wyjdzie na to samo, a 10zl w kieszeni
Ja nie robię planu porodu. Co do torby, to właśnie wczoraj wypralam, dzisiaj się zabieram za pakowanie
Jutro usg
Ostatnio był temat malowania paznokci w ciąży
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/74ad82118c33.jpg
Piękne słońce dzisiaj u mnie też, ale mróz w policzki szczypie. Nie wiem co to będzie w weekendWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 09:24
Wowka, Kira91, Sela, Katy, kattalinna, pawojoszka, Barbarka89 lubią tę wiadomość
-
Fatalita i Fermina kciuki za dzisiejsze echa
Co do planu porodu to też mi się wydawało, że to wyidealizowana ściema, ale co ja wiem? A w tych kartkach co się wypełnia przed porodem nie ma takich pytan, np o szczepienia? Bo ja myślalam, że te papiery to też po to, zeby tam zaznaczyc na co ew. sie nie zgadzamy. Na liście rzeczy potrzebnych do porodu mojego szpitala nie ma o tym nic wspomnianego. Może faktycznie lepiej napisać i miec nadzieje, że ktoś go przeczyta i zastosuje
Wczoraj miałam miły dzień, dostaliśmy torbę pajacyków od teściowej. Dzisiaj jest grany Lidl i dodajac do tego co juz mielismy juz mam wszytskie ciuchy na początek, chyba. Rozmyślam tylko nad kombinezonem na zimniejszy dzien, ale jak gruby kupic? Jak dres- mam dwa dwuczesciowe, czy taką "owcę"?Fatalita lubi tę wiadomość
-
Mróz mrozem ale u nas właśnie pada śnieg.
Miałam w planach jechać po rybę na obiad ale nie miałam w planach odśnieżania auta.
Z tym moim wybranym szpitalem to jest tak, że oni w standardzie mają większość tego, co chcę. O wszystko mnie położna spytała - zanim. Mogę najwyżej dostać dwa, trzy szczegóły ale mogę je równie dobrze powiedzieć.
Co ze szczepieniem na grypę i podaniem witaminy K?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 10:03
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
Co do planu porodu to ja nie wiem jak jest w moim szpitalu ale na wszelki wypadek takowy wezmę. Może mojej gin zapytam na nastepnej wizycie
Jak tam byłyście już w lidlu?? ja czekam aż mąż wyjdzie do pracy i zaraz się wybieram, bo wiem, że zaraz zacznie się gadanie, że bolą mnie korzonki, a ja jeżdżę do lidlach heh. Wiadomo on sam nic nie kupi, bo ostatnio jak czytał listę wyprawkową to na słowo "pajac" zareagował, a to jest jakaś zabawka? no myślałam, że się posikam ze śmiechu
Muszę porządnie te plecy omatulić i jadę
Co do śniegu to u mnie nie ma ani grama, chociaż coś zaczyna deeelikatnie pruszyć ale raczej nie zapowiada się na jakieś sline opady.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 10:40
W końcu się udało...
-
Ja planowo mam rodzić w szpitalu wojewódzkim A tam jak w fabryce więc lekarz prowadzący, który tam pracuje i polozna powiedzieli żeby plan mieć ze sobą bo mogą nie zdążyć lub jak już się trafi na porodowke to między skurczamu ciężko o podjęcie świadomej i przemyślanej decyzji (większości pewnie o co nie spytaja w takiej sytuacji jest wszystko jedno byle się to skończyło ;p ) w tym szpitalu akurat respektuja u starają się w miarę możliwości podążać za planem choć wiadomo że nie zawsze się uda wszystko ale nadzieję mieć warto. Odnośnie szczepień i Wit. K wolę to mieć na piśmie bo w szpitalu na planie jest wyrazam/nie wyrażam zgody a w moim przypadku to nie jest że się nie zgadzam tylko chce je poprzedzi odpowiednim badaniem by mieć pewność że nie zaszkodzi to dziecku. Przy odmowie wiadomo że może się skończyć nawet sądem jak to ostatnio było głośno w plNadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019