X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do chusteczek i ogólnie kosmetyków postawiłam na hipp sprawdzałam w aplikacji nasączone woda i tak na prawdę te dostępne u mnie w mieście wszystkie "cos" maja woec liczac cene, koszty wysyłki tych na prawdę dobrych A do tego stres czy nie zabraknie i paczka dojdzie na czas odpuściłam. Hipp mają porządny skład i są u mnie sprawdzone.

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat92 weszło teraz rozporządzenie że wszystkie ciężarne z rh- jak ich partnerzy mają rh+ mają dostać immunoglobulinę bez względu czy mają przeciwciała we krwi czy nie . Wcześniej dawali jej w wynikach wyszły przeciwciała . Tak mi powiedzieli na ostatniej wizycie i żebym się przygotowała że na następnej wizycie dostanę .

cf409fc7e7.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Jakby ktoś chciał to generator planu porodu jest tutaj:

http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Porodu/Plan-porodu.html

Ja też powoli mam zamiar się za niego brać, bo zależy mi na tym, żeby mój mąż się z nim zapoznał i nauczył i ewentualnie reagował jak mi już będzie wszystko jedno.

My w drodze, idę w kimonko, bo mnie to bujanie samochodowe usypia ;)

Wczorajszy film "Trzy billboardy za..." polecam ;)

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita
    Zatem czekamy na te dobre wieści

Fatalita lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie, że ten plan porodu jest respektowany? Czy to tylko taka ściema dla rodzących.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, lepiej późno niż wcale :-) ten temat już mam wrażenie, że tu gdzieś był poruszany ale jako wątek poboczny mógł zginąć w gąszczu. Jeszcze kilka badań przed Tobą, także spokojnie lekkie śniadanie i dopiero do labu :-) a co tam, zaszaleję - bez ciąży też nie musisz być na czczo :-D
    Mnie lekarz poinformował na samym początku ciąży i była to druga najlepsza wiadomość, pierwsza dotyczyła dwóch kolacji ;-) no i oczywiście info o samej ciąży, ale to poza konkursem :-D

U mnie dziś słońce. I mróz dziki pewnie. Kiedy to się skończy...

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Myślicie, że ten plan porodu jest respektowany? Czy to tylko taka ściema dla rodzących.
    Podobno w większości przypadków ściema, ale zawsze istnieje nadzieja, że ktoś się pomyli i uzna, warto chyba więc mieć ;-)

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w małym szpitalu nie kazali się nastawiac na respektowanie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, z tego co ten gościu mówił to dopiero zaczęli wdrażać leczenie, więc jako takich efektów na razie nie ma :)

Dla mnie te chusteczki nasączone woda są skrajnie za drogie :D Jak będę chciała to sobie gaziki nasącze i wyjdzie na to samo, a 10zl w kieszeni :D

Ja nie robię planu porodu. Co do torby, to właśnie wczoraj wypralam, dzisiaj się zabieram za pakowanie :)

Jutro usg <3

Ostatnio był temat malowania paznokci w ciąży XD
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/74ad82118c33.jpg

Piękne słońce dzisiaj u mnie też, ale mróz w policzki szczypie. Nie wiem co to będzie w weekend o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 09:24

Wowka, Kira91, Sela, Katy, kattalinna, pawojoszka, Barbarka89 lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita i Fermina kciuki za dzisiejsze echa :)

Co do planu porodu to też mi się wydawało, że to wyidealizowana ściema, ale co ja wiem? A w tych kartkach co się wypełnia przed porodem nie ma takich pytan, np o szczepienia? Bo ja myślalam, że te papiery to też po to, zeby tam zaznaczyc na co ew. sie nie zgadzamy. Na liście rzeczy potrzebnych do porodu mojego szpitala nie ma o tym nic wspomnianego. Może faktycznie lepiej napisać i miec nadzieje, że ktoś go przeczyta i zastosuje :P

Wczoraj miałam miły dzień, dostaliśmy torbę pajacyków od teściowej. Dzisiaj jest grany Lidl i dodajac do tego co juz mielismy juz mam wszytskie ciuchy na początek, chyba. Rozmyślam tylko nad kombinezonem na zimniejszy dzien, ale jak gruby kupic? Jak dres- mam dwa dwuczesciowe, czy taką "owcę"?

Fatalita lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, wlasnie mi sie udalo pomalowac paznokcie, doslownie przed chwila :D ale trafilas :D

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko musiało przejechać 250 km aby pierwszy śnieg zobaczyć :) miało byc słońce a mamy śnieg :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a4fff8577f83.jpg

Kropka88, kattalinna, Feeva, D_basiula lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mróz mrozem ale u nas właśnie pada śnieg.
    Miałam w planach jechać po rybę na obiad ale nie miałam w planach odśnieżania auta.

Z tym moim wybranym szpitalem to jest tak, że oni w standardzie mają większość tego, co chcę. O wszystko mnie położna spytała - zanim. Mogę najwyżej dostać dwa, trzy szczegóły ale mogę je równie dobrze powiedzieć.

Co ze szczepieniem na grypę i podaniem witaminy K?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 10:03

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 1.03 w biedronce będą ciuszki ale od rozmiaru 68 :)
    Może któraś już się będzie chciała zaopatrzyć na ten rozmiar:) chociaż nie wiadomo jak wypadają

• Sela Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;-)
    Co do planu porodu to ja nie wiem jak jest w moim szpitalu ale na wszelki wypadek takowy wezmę. Może mojej gin zapytam na nastepnej wizycie ;-)

Jak tam byłyście już w lidlu?? ja czekam aż mąż wyjdzie do pracy i zaraz się wybieram, bo wiem, że zaraz zacznie się gadanie, że bolą mnie korzonki, a ja jeżdżę do lidlach heh. Wiadomo on sam nic nie kupi, bo ostatnio jak czytał listę wyprawkową to na słowo "pajac" zareagował, a to jest jakaś zabawka? no myślałam, że się posikam ze śmiechu :-P
    Muszę porządnie te plecy omatulić i jadę :-)

Co do śniegu to u mnie nie ma ani grama, chociaż coś zaczyna deeelikatnie pruszyć ale raczej nie zapowiada się na jakieś sline opady.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 10:40

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planowo mam rodzić w szpitalu wojewódzkim A tam jak w fabryce więc lekarz prowadzący, który tam pracuje i polozna powiedzieli żeby plan mieć ze sobą bo mogą nie zdążyć lub jak już się trafi na porodowke to między skurczamu ciężko o podjęcie świadomej i przemyślanej decyzji (większości pewnie o co nie spytaja w takiej sytuacji jest wszystko jedno byle się to skończyło ;p ) w tym szpitalu akurat respektuja u starają się w miarę możliwości podążać za planem choć wiadomo że nie zawsze się uda wszystko ale nadzieję mieć warto. Odnośnie szczepień i Wit. K wolę to mieć na piśmie bo w szpitalu na planie jest wyrazam/nie wyrażam zgody a w moim przypadku to nie jest że się nie zgadzam tylko chce je poprzedzi odpowiednim badaniem by mieć pewność że nie zaszkodzi to dziecku. Przy odmowie wiadomo że może się skończyć nawet sądem jak to ostatnio było głośno w pl

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała podać wit K doustnie, nie w zastrzyku. Gorzej jeśli mi powiedzą, że akurat tej formy nie mają.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można kupić samemu w aptece bez recepty i mieć ze sobą na taka okolicznosc ;) na stronie gemini 0.79zl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 10:59

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • J.S Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, hahahah, twoj maz mnie rozwalil :D Zabawka pajac... no w sumie :D

Ja tez jade do lidla za chwile

Sela lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 mg kosztują 60-100 zł. Trochę dużo. Muszę to przemyśleć. Kiedyś te wybory były prostsze.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
‹‹ 669 670 671 672 673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ