X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mama w natarciu na Lidla juz przed 8 była :) przed chwilą też mąż był, bo jednak się zastanowiłam że chcę te większe pieluchy i termometr. Wiec czekam na dostawę :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) Ja w Lidlu dzisiaj kupilam 2x body, 3x skarpetki z Myszka Miki i 2x topy do karmienia ;)

Jeszcze dzisiaj maja mi przyjsc rzeczy z dolce sonno, dwie koszule do karmienia, body i polspiochy :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie u nas na nic nie zalapalam... tzn nie na to, co chcialam. Jedno opakowanie bodow na 56 i jedno na 62, kupilam tez dres ale jest po prostu ogromny i wyladowal juz na dnie szafy.
    Zalapalam sie jeszcze na przescieradla i w sumie to tyle, aha no i skarpetek bylo full to kupilam

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maz robi mi zakup w lidlu :) bardziej pod Piotrusia, ale i dla młodszego. rozmowa przez tel 13 mn i wszystko co chce kupił :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1/ Odnośnie morfologii pani w punkcie pobrań powiedziała, że tylko na czczo. Więc jaka głupia byłam, taka jestem.

2/ W Lidlu kupiłam tylko jeden stanik do karmienia. Ciuszki dziecięce chyba już wszystkie mam, więc nawet nie podchodziłam, żeby obejrzeć.

3/ Miałam dziś USG. MASAKRA!!! USG oczywiście w ramach NFZ. Trwało ... 5 minut, z czego połowę tego czasu lekarz szukał mięśniaka, o którego zapytałam. Miałam dobre przeczucia, żeby zapisać się dodatkowo prywatnie. Idziemy w sobotę. Może dowiemy się czegoś więcej poza tym, że dziecko jest i mięśniak jest.

Edit: a jak się spytałam, czy dostanę jakieś zdjęcie, to lekarz powiedział, że nie, bo na tym etapie ciąży nic na tych zdjęciach konkretnego nie widać. W 20 tyg. też zrobił takie zdjęcia, na których nic nie było widać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 13:20

• Feeva Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ubranka się pierze na "lewa stronę" czy nie ma to znaczenia? :)
    Dopiero jak posegregowalam sobie ciuszki do prania to zobaczyłam ile ich mam XD Zaszalalam fest. A myślałam że mam niewiele :)

W Lidlu nie będę bo mam nie po drodze. Do najbliższego 20km więc mi się nie chce :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nat92 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka z tym ze ja chodzę jedynie prywatnie.. wiec pewnie nie uda mi się tego przeskoczyć, chociaż próbuje :).
    Co do Lidla to rzeczywiście mega duże te ciuszki- już kiedyś któraś z Was o tym pisała. Udało mi się jedynie upolować dwa bodziaki 50-56. I wyglądają jak rozmiarowo 56 w każdym innym sklepie, szok ze aż takie różnice. No i na termometr i cyckonosze się skupiłam :)

f2w3dqk3v24l408o.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piore na prawej stronie

Feeva lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamowilam S a majac ubranie pod koszula i tak troche duza :/ Najwyzej bede troche śmiesznie wygladac xd

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5a06bc7a8899.jpg

Mama32, Feeva, Sela, kamciaelcia, Mała Matylda, Katka., Kropka88 lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, w laboratoriach zawsze mówią, że na czczo. Pewnie dlatego, żeby było łatwiej i szybciej, bo nie trzeba się zastanawiać nad danym badaniem i rozważać czy jedzenie coś zmieni czy nie. No i pacjenci też o różnym stopniu kumatości, bezpieczniej więc wszystkich ustawiać na czczo. Zresztą, ja kiedyś to nawet krew honorowo bez śniadania oddawałam i nikt mi nie powiedział, że to źle. Na logikę tu trzeba - zerknij na morfologię i jej składowe. Tu po prostu jedzenie ma wpływ żaden lub minimalny. Ja suplementy moje łykam tylko po badaniu.

Mycha666, Tanda lubią tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż kupił pizamki 92 i są identyczne jak 92ze smuka

A poprzednio bawelniane 92 wychodzą jak 98 ze smyka. Specjalnie przed wyjazdem sprawdzałam a mąż w lidlu byl dzisiaj z metrowka :) ale tu, w Kołobrzegu szał przy ubrankach...nasz lidl spokojniejszy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia dzięki :)

Katy ja zamówiłam M, kiedy nadal noszę S więc sobie wyobraź jaki mam spadochron i jak w nim wyglądam XD
    W ogóle te koszule na tych modelkach wyglądają pięknie a jak przychodzi co do czego to w lustro spojrzeć nie można XD
    Słon w spadochronie.

Ja na morfologie idę zawsze po jedzeniu bo chodzę przed zamknięciem labo bo wtedy ludzi nie ma, a nie wytrzymałabym tyle czasu bez żarcia. I wyniki zawsze dobre :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 13:47

Katy lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam dziś w Lidlu, szału nie było - kupiłam skarpeteczki, body trochę większe bo na początek to chce tak rozpinane z boku a te były tylko zakładane przez głowkę i te spodnie pakowane po 2 szt. ale to też rozmiar 62/68 więc już na wyrost.
    Teściowa kupiła kołdrę i poduszkę i zastanawiam się czy będzie się nadawać, ale to też dopiero na jesień będzie. Chciała jeszcze kupić pościel ale jak ją zmacałam to wydała mi się twarda i nieprzyjemna w dotyku.

U mnie wizyta jutro ale późnym wieczorem.

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Zamowilam S a majac ubranie pod koszula i tak troche duza :/ Najwyzej bede troche śmiesznie wygladac xd

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5a06bc7a8899.jpg
    Faktycznie ogromna jak na S
    Do lidla wybieram sie jutro. Chce kupic dwa wieksze zestawy i cos dla siebie. Tylko nie wiem jak z rozmiarami biustonoszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 13:54

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż nienawidzil bodow kopertowych!!ale je przeklinal :)
    Sama wolę zakładane przez głowę. I te w rzedzie z przodu rozpinane

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patk Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli tylko ja jestem nienormalna i wydałam w Lidlu 350 zł na ciuszki dla mojego dziurawca, chociaż w tym leginsy i ta sukienka ciążowa dla mnie. XD
    Ale wytłumaczyłam sobie ze w końcu nie mam jeszcze nic dla niej (oprócz otrzymanych tetr) to mogłam zaszaleć :)

Hoope - mogę wiedzieć czy planujesz poród w Zdrojach?

Myślicie że ciezarne mogą spożywać kaszankę? Byłam dziś w mięsnym i patrzyło na mnie takie pętko... I pomyślałam że usmazylabym na grillu elektrycznym w folii z cebulką i taka namiastka lata by była... Ale myślę ciągle czy jeszcze nie wyskoczyć...

W okolicach Stargardu zero śniegu, święci słońce lekko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 13:59

• Sela Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy a normalnie nosisz S?? bo ja właśnie nie wiem czy zamawiać S czy M... Kurde trochę mi przybyło w dupci i biodrach i nie wiem czy wejdę w S heh

Mycha właśnie pytałam męża czy można coś zjeść przed morfologią i mówi, że tak tylko żeby zbyt się nie napchać.

Mnie udało się kupić dla siebie bluzkę i dla małego bodziaki 62/68, bo nie było już żadnych 52/56, spodni to w ogóle nie było ;-( Mąż ma wstąpić po pracy do lidla w innym mieście, może coś kupi.
    Właśnie zastanawiałam się nad tymi stanikami do karmienia ale ja nie potrafę kupić żadnego bez przymierzenia...a można w razie "w" zwrócić ?

Mycha666 lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bielizny w sumie nigdzie nie można oddawać...Może Lidl ma swoje przepisy?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk wrote:
    Czyli tylko ja jestem nienormalna i wydałam w Lidlu 350 zł na ciuszki dla mojego dziurawca, chociaż w tym leginsy i ta sukienka ciążowa dla mnie. XD
    Ale wytłumaczyłam sobie ze w końcu nie mam jeszcze nic dla niej (oprócz otrzymanych tetr) to mogłam zaszaleć :)

Hoope - mogę wiedzieć czy planujesz poród w Zdrojach?

Myślicie że ciezarne mogą spożywać kaszankę? Byłam dziś w mięsnym i patrzyło na mnie takie pętko... I pomyślałam że usmazylabym na grillu elektrycznym w folii z cebulką i taka namiastka lata by była... Ale myślę ciągle czy jeszcze nie wyskoczyć...

W okolicach Stargardu zero śniegu, święci słońce lekko.

Jak ta sukienka? Chce ja jutro kupic, ale nie wiem jaki rozmiar. Jaki wzielas, taki jak przed ciaza czy wiekszy?

• Sela Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk wydaje mi się, że ciężarna może spożywać kaszanke, bynajmniej nikt mi nie mówił, że nie może....

Kamciaelcia w sumie tacja, chyba nigdzie nie można zwracać bielizny... no cóż powiem mężowi żeby kupił na czuja hehehe ;-) a brać większą miseczkę, bo po porodzie zawsze piersi są pełniejsze/większe?

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
‹‹ 670 671 672 673 674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ