Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mama w natarciu na Lidla juz przed 8 była :) przed chwilą też mąż był, bo jednak się zastanowiłam że chcę te większe pieluchy i termometr. Wiec czekam na dostawę :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) Ja w Lidlu dzisiaj kupilam 2x body, 3x skarpetki z Myszka Miki i 2x topy do karmienia ;)

Jeszcze dzisiaj maja mi przyjsc rzeczy z dolce sonno, dwie koszule do karmienia, body i polspiochy :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie u nas na nic nie zalapalam... tzn nie na to, co chcialam. Jedno opakowanie bodow na 56 i jedno na 62, kupilam tez dres ale jest po prostu ogromny i wyladowal juz na dnie szafy.
    Zalapalam sie jeszcze na przescieradla i w sumie to tyle, aha no i skarpetek bylo full to kupilam

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maz robi mi zakup w lidlu :) bardziej pod Piotrusia, ale i dla młodszego. rozmowa przez tel 13 mn i wszystko co chce kupił :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1/ Odnośnie morfologii pani w punkcie pobrań powiedziała, że tylko na czczo. Więc jaka głupia byłam, taka jestem.

2/ W Lidlu kupiłam tylko jeden stanik do karmienia. Ciuszki dziecięce chyba już wszystkie mam, więc nawet nie podchodziłam, żeby obejrzeć.

3/ Miałam dziś USG. MASAKRA!!! USG oczywiście w ramach NFZ. Trwało ... 5 minut, z czego połowę tego czasu lekarz szukał mięśniaka, o którego zapytałam. Miałam dobre przeczucia, żeby zapisać się dodatkowo prywatnie. Idziemy w sobotę. Może dowiemy się czegoś więcej poza tym, że dziecko jest i mięśniak jest.

Edit: a jak się spytałam, czy dostanę jakieś zdjęcie, to lekarz powiedział, że nie, bo na tym etapie ciąży nic na tych zdjęciach konkretnego nie widać. W 20 tyg. też zrobił takie zdjęcia, na których nic nie było widać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 13:20

• Feeva Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ubranka się pierze na "lewa stronę" czy nie ma to znaczenia? :)
    Dopiero jak posegregowalam sobie ciuszki do prania to zobaczyłam ile ich mam XD Zaszalalam fest. A myślałam że mam niewiele :)

W Lidlu nie będę bo mam nie po drodze. Do najbliższego 20km więc mi się nie chce :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nat92 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka z tym ze ja chodzę jedynie prywatnie.. wiec pewnie nie uda mi się tego przeskoczyć, chociaż próbuje :).
    Co do Lidla to rzeczywiście mega duże te ciuszki- już kiedyś któraś z Was o tym pisała. Udało mi się jedynie upolować dwa bodziaki 50-56. I wyglądają jak rozmiarowo 56 w każdym innym sklepie, szok ze aż takie różnice. No i na termometr i cyckonosze się skupiłam :)

f2w3dqk3v24l408o.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piore na prawej stronie

Feeva lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamowilam S a majac ubranie pod koszula i tak troche duza :/ Najwyzej bede troche śmiesznie wygladac xd

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5a06bc7a8899.jpg

Mama32, Feeva, Sela, kamciaelcia, Mała Matylda, Katka., Kropka88 lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, w laboratoriach zawsze mówią, że na czczo. Pewnie dlatego, żeby było łatwiej i szybciej, bo nie trzeba się zastanawiać nad danym badaniem i rozważać czy jedzenie coś zmieni czy nie. No i pacjenci też o różnym stopniu kumatości, bezpieczniej więc wszystkich ustawiać na czczo. Zresztą, ja kiedyś to nawet krew honorowo bez śniadania oddawałam i nikt mi nie powiedział, że to źle. Na logikę tu trzeba - zerknij na morfologię i jej składowe. Tu po prostu jedzenie ma wpływ żaden lub minimalny. Ja suplementy moje łykam tylko po badaniu.

Mycha666, Tanda lubią tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż kupił pizamki 92 i są identyczne jak 92ze smuka

A poprzednio bawelniane 92 wychodzą jak 98 ze smyka. Specjalnie przed wyjazdem sprawdzałam a mąż w lidlu byl dzisiaj z metrowka :) ale tu, w Kołobrzegu szał przy ubrankach...nasz lidl spokojniejszy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia dzięki :)

Katy ja zamówiłam M, kiedy nadal noszę S więc sobie wyobraź jaki mam spadochron i jak w nim wyglądam XD
    W ogóle te koszule na tych modelkach wyglądają pięknie a jak przychodzi co do czego to w lustro spojrzeć nie można XD
    Słon w spadochronie.

Ja na morfologie idę zawsze po jedzeniu bo chodzę przed zamknięciem labo bo wtedy ludzi nie ma, a nie wytrzymałabym tyle czasu bez żarcia. I wyniki zawsze dobre :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 13:47

Katy lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam dziś w Lidlu, szału nie było - kupiłam skarpeteczki, body trochę większe bo na początek to chce tak rozpinane z boku a te były tylko zakładane przez głowkę i te spodnie pakowane po 2 szt. ale to też rozmiar 62/68 więc już na wyrost.
    Teściowa kupiła kołdrę i poduszkę i zastanawiam się czy będzie się nadawać, ale to też dopiero na jesień będzie. Chciała jeszcze kupić pościel ale jak ją zmacałam to wydała mi się twarda i nieprzyjemna w dotyku.

U mnie wizyta jutro ale późnym wieczorem.

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Zamowilam S a majac ubranie pod koszula i tak troche duza :/ Najwyzej bede troche śmiesznie wygladac xd

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5a06bc7a8899.jpg
    Faktycznie ogromna jak na S
    Do lidla wybieram sie jutro. Chce kupic dwa wieksze zestawy i cos dla siebie. Tylko nie wiem jak z rozmiarami biustonoszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 13:54

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż nienawidzil bodow kopertowych!!ale je przeklinal :)
    Sama wolę zakładane przez głowę. I te w rzedzie z przodu rozpinane

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patk Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli tylko ja jestem nienormalna i wydałam w Lidlu 350 zł na ciuszki dla mojego dziurawca, chociaż w tym leginsy i ta sukienka ciążowa dla mnie. XD
    Ale wytłumaczyłam sobie ze w końcu nie mam jeszcze nic dla niej (oprócz otrzymanych tetr) to mogłam zaszaleć :)

Hoope - mogę wiedzieć czy planujesz poród w Zdrojach?

Myślicie że ciezarne mogą spożywać kaszankę? Byłam dziś w mięsnym i patrzyło na mnie takie pętko... I pomyślałam że usmazylabym na grillu elektrycznym w folii z cebulką i taka namiastka lata by była... Ale myślę ciągle czy jeszcze nie wyskoczyć...

W okolicach Stargardu zero śniegu, święci słońce lekko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 13:59

• Sela Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy a normalnie nosisz S?? bo ja właśnie nie wiem czy zamawiać S czy M... Kurde trochę mi przybyło w dupci i biodrach i nie wiem czy wejdę w S heh

Mycha właśnie pytałam męża czy można coś zjeść przed morfologią i mówi, że tak tylko żeby zbyt się nie napchać.

Mnie udało się kupić dla siebie bluzkę i dla małego bodziaki 62/68, bo nie było już żadnych 52/56, spodni to w ogóle nie było ;-( Mąż ma wstąpić po pracy do lidla w innym mieście, może coś kupi.
    Właśnie zastanawiałam się nad tymi stanikami do karmienia ale ja nie potrafę kupić żadnego bez przymierzenia...a można w razie "w" zwrócić ?

Mycha666 lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bielizny w sumie nigdzie nie można oddawać...Może Lidl ma swoje przepisy?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk wrote:
    Czyli tylko ja jestem nienormalna i wydałam w Lidlu 350 zł na ciuszki dla mojego dziurawca, chociaż w tym leginsy i ta sukienka ciążowa dla mnie. XD
    Ale wytłumaczyłam sobie ze w końcu nie mam jeszcze nic dla niej (oprócz otrzymanych tetr) to mogłam zaszaleć :)

Hoope - mogę wiedzieć czy planujesz poród w Zdrojach?

Myślicie że ciezarne mogą spożywać kaszankę? Byłam dziś w mięsnym i patrzyło na mnie takie pętko... I pomyślałam że usmazylabym na grillu elektrycznym w folii z cebulką i taka namiastka lata by była... Ale myślę ciągle czy jeszcze nie wyskoczyć...

W okolicach Stargardu zero śniegu, święci słońce lekko.

Jak ta sukienka? Chce ja jutro kupic, ale nie wiem jaki rozmiar. Jaki wzielas, taki jak przed ciaza czy wiekszy?

• Sela Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk wydaje mi się, że ciężarna może spożywać kaszanke, bynajmniej nikt mi nie mówił, że nie może....

Kamciaelcia w sumie tacja, chyba nigdzie nie można zwracać bielizny... no cóż powiem mężowi żeby kupił na czuja hehehe ;-) a brać większą miseczkę, bo po porodzie zawsze piersi są pełniejsze/większe?

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
‹‹ 670 671 672 673 674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ