X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz sie nie moge doczekac tego momentu ;)

Kurcze, teraz zauwazylam, ze mi wyszly znowu te czerwone kropki na twarzy co kiedys tylko tym razem jest ich miliony..Cala twarz w tym mam :o Myslicie, ze to moze byc wina zelaza?

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam slaby prog bolu. Co wiecej dopiero przy 7cm rozwarcia poprosilam o znieczulenie. Moja polozna patrzyla na mnie jak na wariatke, rozmawialysmy o wszystkim tylko nie o tym ze boli. Bo az tak nie bolalo.
    Katka trzymaj sie tam. U nas na watku blizniacza mama chyba w 33tc urodzila chlopakow. Chuchaj na siebie i dmuchaj.

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, nie pisz tu takich rzeczy, bo sie rozmarzylam i wzruszylam ;)

Jest juz nowa kolekcja anexa z nowymi kolorami, ale wchodzi dopiero kolo maja, sliczne sa ;) widzialyscie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2018, 13:13

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kolejny raz po opisie Hoope miałam łzy w oczach...

I nie mogę się już doczekać, jeszcze trochę i będziemy razem :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, ja tak samo, musialam sie kamuflowac przed moim, ze sie wzruszylam :D

Tez sie nie moge doczekac tej chwili kiedy ujrze swoje malenstwo..

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka trzymaj sie. Pewnie rozpakujesz się jako jedna z pierwszych, ale masz jeszcze trochę czasu ;)

Zaliczyłam dziś Usg prywatne. Tak jak pisałam wcześniej dzień do nocy w porównaniu z NFZ. Dzidek zdrowy. I najważniejsze, że tatuś mógł być obecny. Śmieję się, że z młodego czysty tata. Energooszczędny (mało się rusza) i nie lubi jak mu robią zdjęcia. Nie mam jednego porządnego zdjęcia młodego z całej ciąży, nie licząc jajek i siusiaka. Dziś za bardzo się do łożyska przytulał, więc 3d nie wyszło. No trudno. Najważniejsze, że zdrowy.

Ja o porodzie nie myślę. Chcę tylko rodzić SN, ale raczej ze znieczuleniem. Boję sie nacięcia, a raczej tego jak bedzie sie goiło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2018, 06:43

Wowka, Fermina lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka, kciuki za pobyt na obserwacji, niech będzie nudno!

Byłyśmy w biedrze na zakupach. 3 opakowania mrożonych owoców, ponad 2 kg pomarańczy, kilka jabłek, marchewka, jarmuż. Będą owoce pod kruszonką (maliny i śliwki), będzie wyciskanie soków, będą koktaje. Nic się nie zepsuje. Nie tym razem ;-)

Nie dociera do mnie, że za 3 miesiące będę rodzić. Zwłaszcza, że mieszkanie na to też nie wskazuje ;-) ale, ale... dziś zrobiłam postęp. Wyciągnęłam z szafy kurtki, bluzy i nie wiem co jeszcze. Całe wielkie łóżko zawalone. I nie wiem co z tym dalej...

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jarmuż już się zaczął zsychać, więc zrobiłam z niego chipsy. Słone jak Morze Martwe :D
    Co innego robicie z jarmużu? W smoothie mi nie pasuje...

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jest nudno ;) u nas wszystko dobrze, ale do poniedziałku jednak muszę zostać na obserwacji... w razie jakby znowu się bóle i skurcze pojawiły. Mąż jest przy mnie i tak sobie leżę i zamulam... (aaa i na tym jedzeniu szpitalnym to chyba schudnę hehe).

kattalinna, D_basiula, malwka08 lubią tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• Fatalita Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka, dobrze że wszystko ok. Przynajmniej skontrolowałaś wszystko i możesz być spokojna :)

Wowka, ja jarmuż robiłam tylko z makaronem i orzechami.

Hoope, aż mi łezka pociekła. A normalnie się nie wzruszam ;)

Ja mam ostatnio głupie sny. Wczoraj sniły mi się biedne, małe sikające kotki. Dzisiaj z kolei moja córka, która cały czas robiła siusiu i miała przelane bodziaczki i wszyscy na mnie patrzyli i komentowali, że mam przebrać to biedne dziecko.

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Barbarka89 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez wrocily dziwne sny. Snilo mi sie, ze narzeczony kogos zabil i poszedl siedziec. Opieka spoleczna zabrala nam dziecko. Samego porodu sie nie obawiam i wmawiam sobie, ze pojdzie gladko... panicznie boje sie tego co bedzie po... nie chce byc nacinana. Od 34 tygodnia mam zamiar rozpoczac masaz krocza i cwiczenia z balonikiem. Oby pomoglo! Co do histori naszych babci to moja ostatnio mi opowiadala, ze do samego konca pracowala na polu. Gdy zaczely sie skurcze wrocila do domu urodzic. Po wszystkim nakarmila dziecko owinela w kocyk i polozyla do lozeczka. Musiala wracac do pracy chwile po porodzie i to bylo normalne! Az sie nie chce wierzyc w takie historie :-(

o3ec0wuw42lb834u.png
    16ud9jcg0xh4lorq.png
    zrz63e5ept86ba9b.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka ty to już możesz na torbach siedzieć ,już masz niedaleko może to był taki próbny alarm ale lepiej niech maluchy jeszcze trochę posiedzą teraz ważny jest każdy dzień. Ja wczoraj też myślałam że pojadę na izbę tak mnie brzuch bolał na szczęście wieczorem wszystko się uspokoiło ,nasze maluchy lubią nas czasem nastraszyć.
    Byłam dziś w majstrze ,taki sklep budowlany i nie tylko nie wiem czy u was też są majstry lubię ten sklep mogłabym tam zamieszkać aż się mój M martwił czy mi się auto nie zepsuło czy coś bo mnie masę czasu nie było a tylko po parę rzeczy pojechałam . Jakie mają baseny ,chyba już wiem na co wydam becikowe .

cf409fc7e7.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Femina te skurcze to niewdiadomo co to, delikatne jak przed miesiączka ale dzisiaj póki co odpukać spokój, także jestem spokojniejsza, mała też daje znak że u niej wszystko dobrze :-)5.03 mam wizytę u gina powiem jej o tych skurczach, Ale pewnie mi powie że to normalne. mój dzisiejszy sen też był dziwny, brzucha nie miałam wogolę i sie stresowalam :/ a dzisiejsza waga +9 kg. Mam nadzieję ze granicy +15kg nie przekrocze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2018, 16:39

ex2bio4pttsuyqga.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie myslę póki co o porodzie, też się boję nacięcia, skurczy ale myślę że tyle kobiet przed nami to zrobiły więc chyba tak źle nie bedzie, tak czy inaczej musimy to przejść

1usa3e5el69vdydq.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanananananananaa nie czytam Was, nie będzie żadnego porodu, dzieciątko teleportuje się z brzucha od razu na pierś i nic nie będzie bolało :P

kattalinna, D_basiula, Patk, Sela, Mała Matylda, Mycha666, Tanda lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się wzruszyłam jak przeczytałam co Was wzruszyło XD

Nacięcia się już nie boję, nie grozi mi raczej. Poza tym i tak się nie zgodzę. Miałam przy pierwszym dziecku, kategorycznie zabroniłam przy drugim i co i nie było potrzebne. Mój pierwszy poród był skandalicznie zły. Żaden więcej nie będzie.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosz, nazarlam sie jak swinia pizze naprzemiennie z salatka. Czuje ze pekne jak balon taka jestem napchana :D

Sela lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadłam jabłko :-) ciekawe jak skończy reszta owoców ;-)

Wowka, jarmuż jest bardzo wszechstronny. My najczęściej jemy po prostu w sałatkach (dobrze jest go wymasować przed spożyciem), kiedyś trafił chyba do zupy, coś do makaronu. Chipsów ciągle nie robiłam, ja lubię koktajle :-) jak spytasz gugla to Ci tryliony przepisów poda ;-)

Zamówiłam farbę. W końcu! I pierwsze porządki w szafie za mną. Efekty są, ale to kropla w morzu...

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doopa mnie boli.

Serio.

Muszę kupić maść na ból doopy. Jednak. Gęsi tłuszcz mnie nie przekonuje. Pragnę chemii.

Znowu samochód nie odpalił. Trochę mrozu i stoi. TZ zabronił mi dziś rodzić. Ok.

Edit: belly mówi, że jestem w 8 miesiącu. Oooooo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2018, 20:18

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś z tego jarmużu wykminię. Jak na razie mąż żąda mięsa :P

Hoope, ale że już?!? Jesteś do przodu względem mnie, ale aż tak? :D

Ogarnia mnie niepokój czy zdążymy z przerowadzką. Ale z noworodkiem będzie jeszcze gorzej...

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 680 681 682 683 684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ