X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam to samo na Waszym etapie. Przejdzie. Mi przeszło.

Mózg mi paruje od oglądania i czytania o leżaczkach. Już nic nie wiem. Kinderkraft i tiny love odpadają. Znowu jestem w kropce.

Zróbcie sobie relaksacyjną kąpiel. Fantastycznie pomaga na wszystko.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu kinderkraft nie? Spodobał mi się, ale nie drążyłam tematu.

Kąpiel mi dziś odpada - dopiero jutro, po badaniach, jak się okaże, że stanu zapalnego nie ma. Za to w piekarniku ciasto. Też potrafi pomóc. Oby nam niebawem przeszło jak Tobie, Hoope..

Kira, cieszę się, że stan taty się ustabilizował. :)

J.S. też myślę, że to nerwy przede wszystkim wpływają teraz na Twoje samopoczucie fizyczne, teraz stosuj dużo melisy, spokojnych wdechów, wydechów i polegiwanie, skoro pomaga. :) Tym, że wyników dziś nie dostaliście jestem oburzona, człowiek w ciężkim stanie, nie wiem jak oni sobie mogą bez wyrzutów sumienia pozwolić na takie opóźnienia..

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dziś dzis na pierwszych zajęciach szkoły rodzenia. Całkiem całkiem...

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, na wszystko to pomaga alkohol :-P z kąpielą można przedobrzyć - ja uznaję takie mega gorące, a te w ciąży zakazane. Ciepłe mnie tylko frustrują bardziej.

Fermina, ciasto pomoże. Pół milki oreo pomogło. Z tym, że ja to normalnie dobry humor dziś cały dzień mam. I na chwilę przed atakiem ryku też miałam. Szkoda mi tych naszych chłopów...

age.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok.

Jestem po :) Mała waży 1480 gram. Wody w porządku, muszę znależć srodowiskową z KTG i od 34 tygodnia najpozniej zaczac chodzic na KTG dwa razy w tygodniu.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4be7e72fd052.jpg

Hoope, czemu odpadają? Mi też się coraz mniej podobaja, stosunkowo do tego jak długo na nie patrze, ale to jedyne bujaczko-leżaczki z funkcją kołyski. Dzisiaj co prawda wleciał mi do głowy pomysł kosza mojżesza, któremu wcześniej mówilam kategoryczne nie.

Fermina, kattalinna, kamciaelcia, Feeva, Wowka, Katy, efwka83, J.S, Cola87, Asix, Mała Matylda, Hoope, Mycha666, Katka., amygdala, malwka08, Kropka88, Sela lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam - dwa kawałki ciasta jakoś tam pomogły, przynajmniej nie jestem sfrustrowana, że chce mi się słodkiego a nic nie ma w domu. ;)
    Też mi mojego szkoda.. Podziwiam, że jeszcze wytrzymuje.

Fatalita, śliczna Kruszynka. :) Uśmiecha się, czy mi się wydaje? KTG dwa razy w tygodniu? Nieźle.. ale przynajmniej będziesz wiedziała, że wszystko pod kontrolą. Ja kupuję kosz mojżesza na początek, żeby Mały spał przy naszym łóżku, będę go też pewnie przenosić po domu. Nadal nie jestem pewna, czy to rozwiązuje problem, bo co z czasem aktywności? Pasuje mi wizja wsadzenia dzieciaka do leżaczka, żeby się bujał pod kątem i obserwował świat, z drugiej strony równie dobrze (i pewnie zdrowiej dla kręgosłupa) będzie go po prostu kłaść na kocyku. Tym sposobem ciągle nie zdecydowałam, czy kosz mojżesza solo, czy leżaczek też.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 21:23

kattalinna, Fatalita lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita
    Cudne zdjęcie

Fatalita lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patk Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope ja myślałam że Ty nie masz dylematów. XD
    Mi się podoba babybjorn, taki prosty bez kombinacji i chyba dobry pod względem medycznym. Bo czytając różne fora wychodzi na to że leżaczki bujaczki raczej do zdrowych nie należą.

• Feeva Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita jakie cudne zdjęcie!!!!!!!!!!!! Śliczna córka <3

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita śliczna fotka.

Ja jutro wizyta u lekarza, od 3 tyg jej nie miałam, zobaczymy co mi powie

Kabełka, Fatalita lubią tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, słodka mała :)

Poszłam się kąpać. Nawet zapaliłam świeczki i zgasiłam światło. Klamka od lazienki jest trudnootwieralna od wewmatrz wiec nie zamykam drzwi. Po za tym jestem sama w domu. No i się tak relaksuje, a tu przyszedł mój pies i zaczął pić mi wodę z wanny :D to odpaliłam prysznic, żeby się napił świezej i zrobiło się chlapanie. Szlag trafił nastrój i świeczki, już się nie kąpałam dalej w psiej misce :D

PS. Wodę oczywiście ma u siebie w kuchni, ale najwidoczniej wanienna lepsza.

PS2 Rozśmieszyło mnie to bardzo, więc można powiedzieć że mnie kąpiel zrelaksowała :D

kattalinna, Fatalita lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, wspaniala masz coreczke ❤️

A ja kupilam ten tiny love, stoi w kartonie i czeka.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita super zdjęcie, córeczka śliczna :)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, wydaje mi się że chodzi o te nierozkładalne na płasko, że te się nie nadają do długiego trzymania w nich dzieci, bo jest pozycja wymuszona i zgięta. Te rozkładalne na płasko, już są ok, nawet w formie przenośnego mini łóżka.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bujaczkami i innymi takimi będę sobie zaprzątać głowę jak podstawy będę miała w domu, gotowe na przyjęcie mojej gwiazdy. Do tego czasu Wy zdążycie kupić, urodzić i wypróbować swoje ustrojstwa, poczekam więc na recenzje :-D

age.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kupuje kosz Mojżesza jednak. Znalazłam na Olx i jutro mąż jedzie odebrać:)

kattalinna lubi tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro zaczynam 30 tydzień. Jakim cudem, skoro dopiero na patyk sikałam...??? To się robi za poważne. Teraz boję iść spać, bo do póki nie zasnę, to nie będzie "jutra", nie?

Wowka, Patk, Kwiatkowa24, Sela lubią tę wiadomość

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obydwa leżaczki są do bani bo nie spełniają moich oczekiwań. Po pierwsze trudno przenosić, nie ma za co złapać, nieforemne i ciężkie. Tiny love jest twardy, wymaga dokupienia dodatkowo materaca a za tą ogólną kwotę to już za drogo w stosunku do jakości. Pałąk z kwiatkiem to podobne porażka. Niektóre dzieci wyrastają z obu już w 4 m.ż. W Kinder nie można zdjąć do prania elementów a zmiana pozycji jest trudna i trwa długo. Obydwa mają na środku łączenie, które wbija się w plecy. Kosz Mojżesza nie można podnieść, 3-4 miesięczne dziecko chce już patrzeć i widzieć, nie tylko sufit. Mam już wybrane trzy firmy i kupię leżaczek praktyczny i wygodny a nie 100 w jednym.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy używany tiny love, tą nowszą wersję (szary z budką), ma materacyk i podusie, które można wyprać, jest w miarę miękki i nie sądzę, żeby się miało co wbijać. Koleżanka miała dla córki starszy model, bardzo sobie chwaliła, mówiła, ze super do karmienia łyżeczką w miesiącach, kiedy dziecko jeszcze dobrze nie siedzi w krzesełku. Pałąk z kwiatkiem wygląda ok, zawsze można odczepić jak komuś nie pasuje. Kupiliśmy za 170 zł, także uważam to korzystny zakup w tej cenie. Nowego nie kupiłabym żadnego, 300-500 zł za nowe, zależy jakiej firmy to sporo.

Co do używanych rzeczy, to mamy właśnie leżaczek i praktycznie wszystkie ubranka, część dostałam, część odkupiłam od koleżanki, nowych mam zaledwie klika sztuk. Są rzeczy na które myślę, że nie ma co wydawać kasy żeby były nowe.

• Witch15 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2018, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba Babybjorn będę kupować też Hoope czytam i czytam i wybredna jak baba w ciąży.

W czwartek mam usg III trymestru już nie mogę się doczekać ile ten mój klocek waży tym bardziej że jego aktywność ostatnio jest megaaa.

Matka wiecznie walcząca
    Mama Olka przyszłego paleontologa i pogromcy cliperów

ibm2upjyyg5fo9yf.png
‹‹ 723 724 725 726 727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ