X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek.

Kattalinna już jest jutro :P

Walczę z głodem, ale już muszę wstać i zjeść, bo zaraz umrę.

Miłego dnia :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) a ja zaczynam dzien z potworna zgaga ;( Myslalam, ze sobie pospie, a tu nie ma szans...
    A i zaczynamy dzis 33 tydzien :o

Pies mi sie właśnie zrzygal na dywan...super :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 07:08

Katka. lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po wczorajszej wizycie wylądowałam w szpitalu. "Dno macicy obniżone brzuch twardy jak kamien"- serio?! Mam tak cały czas, momentami jeszcze gorzej. Trudno niech sprawdza i jak najszybciej puszcza do domu.
    Mały waży 1680g.

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli, trzymaj się w tym szpitalu. A podają Ci coś? Jak szyjka, bo też się jej obawiałaś?

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli trzymaj się i oby szybko Cie puścili do domciu :)

Wowka ja praktykuje kąpiele tylko we wrzątku XD Dlatego w ciąży nie leżę w wannie bo nie sprawia mi przyjemności prawie zimna woda, a ja z godzinkę to sobie lubiłam zawsze posiedzieć - do tego winko i było pięknie :D
    Kot moich rodziców zawsze lubił i lubi nadal pić wodę z mydłem. I z brudnych garnków.

Ja też się zastanawiam nad bujaczkiem - huśtawka ta automatyczną. Bo ja na 4 pietrze ani nie będę miała wózka żeby pobujac, ani kołyski nie mam, zwykły bujaczek z wibracjami mi nie wystarcza, musi się hustac samo :) Patrzyłam na olx i na market-place na fb ale ceny są czasem takie, że dołoży się 50zl i ma się nowy sprzęt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 07:27

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulii trzymaj się

A my wchodzimy w 33 tydzień

Katy lubi tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• Feeva Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie piękności dostała Mania od Babuni (mojej Mamci) wczoraj <3

o8sd41.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 08:16

Patk, Fermina, kamciaelcia, Wowka, kattalinna, Mała Matylda, Tanda, Hoope, malwka08, Kwiatkowa24, Katy, Katka., Dominique1995, Kropka88, Sela lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy mój pies dwa dni temu miał rzyganko i biegunkę. Poszłam do weterynarza a on że to jelitowka psia :P i że jest teraz sezon. Nawet dostał kroplowke bo nic nie jadł i nie pił.

• Fermina Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uli, niech Cię wypuszczą jak najszybciej z dobrymi wieściami, kciuki!

Miałam dziś okropną noc, chyba pierwszą w tej ciąży taką. Denerwowałam się, że będzie powtórka akcji z wczoraj i budziłam co 15 minut na kontrolę bielizny. ;) Od trzeciej bezsenność totalna. Dodatkowo nie mogłam iść do łazienki, bo musiałam pobrać mocz do badań.. Dobrze, że już dzień.

Młody się teraz chyba na mnie mści za to, że tak długo kazałam mu się gnieść z przepełnionym pęcherzem i kopie mnie po nim jak wściekły od dwóch godzin. Zaraz naprawdę się posikam i tu już nie będzie watpliwości od czego majtki mokre. ;)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy huśtawkę z fisher price, starsza dostała w prezencie. Korzystaliśmy czasem, ale nie żeby była nam niezbędna. No i spokojnie można z tym poczekać i kupić po porodzie.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/93c9bec2b2fc.jpg

W dzień starsza leżała w swoim łóżeczku, na naszym łóżku, na kanapie, jak potrzebowałam ją wziąć ze sobą np. do kuchni to w gondoli a jak starsza była i zaczęła się przemieszczać to poszła na podłogę na matę.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znów przeziębiona, to jest jakieś never ending story... Jak nie opryszka to afty, jak nie afty to katar...

Wczoraj broniłam się dzielnie jak tylko poczułam pierwsze objawy wdrożyłam cieżkie działa, ale katar nie odpuszcza, do tego suchy kaszel mnie męczy. Marzę, żeby się wygrzać pod kołdrą z kubkiem herbaty ale moja dwulatka nie pozwala. Mamy nie biorą zwolnienia ;)

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli, dawaj znać z frontu. Oczywiście wieści mają być dobre. A jak prawko męża? (mam nadzieję, że nie pomyliłam mężów ;-) )

Tanda, zdrówka!

Łykanie żelaza u to porażka. Łykam zaraz po przebudzeniu i przeciągam śniadanie. W efekcie jem już z pierwszymi objawami hipoglikemii niemal, robi mi się niedobrze i nie mija po jedzeniu. Chromolę taki układ. Wyniki nie są złe, więc jak cokolwiek się wchłonie to i tak będzie lepiej.

Feeva, słodkie ciuszki :-)

No i tak, już jest jutro... W związku z powyższym postanawiam mieć spakowane torby już za 8 tygodni ;-)

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa poczytałam dużo opinii bo przecież sama się w tych leżaczkach nie położę a na czyimś muszę bazować XD Na tą twardość i niewygodę przenoszenia tiny love narzeka dużo osób. A ja chciałam coś do spania i swobodnego noszenia po domu. Dlatego nie spełnia moich wymagań. No i nie będę karmiła niczym dziecka, póki nie usiądzie w krzesełku do karmienia.

Kołyski bujaczki są fajne ale nie mamy miejsca. Niestety.

Prawdopodobnie kupimy typowy leżaczek, który będzie wędrował ze mną do kuchni czy łazienki. Bo to głównie o mnie chodzi.

Ulli niech szybko sprawdzą, niech będzie dobrze i szybko wyjdźcie do domu, w dwupaku :)

Kąpiele robię sobie naprawdę ciepłe. Nie jest to wrzątek ale wychodzę rozgrzana i zrelaksowana ;) Nie mam skróconej szyjki, nie mam skurczy, lekarz nie zabronił, a czasem bardzo potrzebuję. Czyni cuda :) Gorzej jest po seksie. Czuję, że brzuch reaguje.

Feeva śliczne ciuszki, aż zazdroszczę tych różów XD Przy chłopcu się tak odzieżowo nie realizuję, bu.

Tanda wierzmy, że to ostatnie gile i zaraz będzie wiosna :)

No i zapomniałam o letroxie, wlaśnie coś zjadłam zanim. Już to widzę, jak łykam do końca życia. Jak mi się przypomni.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, super ciuszki :)

Mi sie podoba ten lezaczek chicco hug 4w1 bo jest wysoki i mozna nim wszedzie jezdzic, ale jest drogi dlatego tez z niego zrezygnowalam, podoba mi sie z wygladu ale nie czytalam opinii ani nic.

Tanda, duzo zdrowia, kuruj sie ;)

Ulii, oby jak najszybciej cie wypuscili!

My czekamy nadal. Jak bede cos wiedziala w zwiazku z ta sprawa, to na pewno napisze.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nat92 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda, z tym przeziębieniem jakbym czytała o sobie... mam chęć uciąć sobie głowę, afty za mną a teraz z powrotem jestem na etapie kataru. Już chyba się przyzwyczaiłam. Sapie jak parowóz. Dziś kupuje nawilżacz powietrza, może to coś da. Już zapomniałam jak to jest oddychać normalnie. Wczoraj na noc nos zatkany jak nie wiem co a dziś mam wrażenie ze zaraz mózg wysmarkam :D. Na noc zrobiłam sobie „parówkę” woda plus sól i może dzięki temu dziś coś ruszyło. Jeszcze kupię dziś sól morska do psikania. Aaa po tych wszystkich gardłowych bólach i wielodniowym psikaniu tantum verde strasznie wysuszyło mi się gardło- zaczęłam używać GARDVit a+E - bardzo mi pomoglo- polecam :).
    Co do lezaczkow to tez rozkminiamy, na początku byliśmy napaleni na tiny, ale raczej postawimy na coś typowo lexaczkowego- bez gondolki i „funkcji spania”.

f2w3dqk3v24l408o.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulii pisz co i jak i wracaj szybko do domu.

Ja idę niedługo pozbyć sie owłosienia bo wizyta dzisiaj, przed seksem z mężem się tak nie starałam :)

a ja się zastanawiam dziewczyny czy nie powinnam brać jakiś tab osłonowych..może dlatego czasami boli mnie żołądek..biorę rano: letrox, dopegyt, femibion2 i 2 tab magnezu, popołudniu: dopegyt i 2 tab magnezu, wieczorem: dopegyt i 2 tab magnezu.
    W sumie to jest 11 tab dziennie..też tak macie?

1usa3e5el69vdydq.png
  • nat92 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na gardło możesz tez wypróbować płukankę z siemiem lnianym- jedna łyżka na szklankę wrzątku, 10-15 min pod przykryciem, później odcedzić i można płukać do woli- fajne łagodzi ból i nawilża :).

Tanda lubi tę wiadomość

f2w3dqk3v24l408o.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda współczuję choroby i znam ból. Ja też wiecznie przeziębiona, a synem trzeba się zająć.
    Niech się ciepło zrobi...
    Ja żelazo w poprzedniej ciąży brałam koło południa, rano euthyrox, po śniadaniu witaminy i na deser żelazo ;)
    Ja nie zamierzam używać bujaczka. Jest tyle innych opcji, wózek, kosz mojżesza, łóżeczko, mata edukacyjna. Poczytajcie sobie jak to wpływa na kręgosłup dziecka

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Katy mnie tez ostatnio czesto męczy zgaga, czasem az przez nia kaszle.

Ja bardzo chcialam kupic jakis bujaczek, lezaczek na pobyt dzienny. Poczytalam jednak troche, ze to nie sa gadzety na zastapienie lozeczka i dziecko nie powinno za dlugo w nich przebywac. Na razie odpuscilam. Moja mama nie miala takich gadzetow dla brata. Czasami sie zastanawiam, czy dobrze robie biorac z niej przyklad. Mam wrazenie, ze nic nie mam dla Patryka. Przewijak - przeciez mama przewijala na kanapie; kolyska, lezaczek - przeciez byl wozek, kanapa. I wzorujac sie na mamie, która rodzila 8 lat temu, mam wrazenie, ze mam tylko niezbedne minimum. Jak patrze na kolezanke z kołyska, bujaczkiem, baldachimami nad łóżeczko i innymi bajerami to wpadam w kompleksy i zastanawiam sie czy jednak czegos nie dokupic.

A tak poza tym to dostalam w NO paczki startowe dla synka. Pampersy, chusteczki, gaziki, lyzeczki plastikowe 4+, dwa smoczki (avent i mam) i dwie butelki antykolkowe (tez mam i avent). Jestem zadowolona ;)

• Mycha666 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro piszecie o braniu tabletek na czczo, to przypomniał mi się mój epizod szpitalny. Zapomniałam spakować Euthyrox, który bierze się oczywiście na czczo. Zaczęłam jeść śniadanie i przyszedł obchód. Powiedziałam, że nie wzięłam leków z domu. Dali mi Letrox i kazali wziąć mimo, że już jadłam. Bo ważne, żeby wziąć. Ale i tak jak mi się zapomni, to juz nie biorę tego dnia.

A co do preparatów z żelazem, na początku ciąży koleżanka powiedziała mi, żeby nie brać ich rano, bo mogą potęgować mdłości.

‹‹ 724 725 726 727 728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ