X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka, a ja toxo robiłam tylko na początku ciąży i teraz się zestresowałam. W środę mam wizytę to może dopytam. Choć to już późno chyba... :(

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka to zależy czy przechodziłaś czy nie. Jeśli nie, trzeba powtarzać co semestr. I tylko wtedy.

O a na jutro mam dla Was zadanie. Ile macie cm w obwodzie brzucha? Dodam, że brzuch mierzy się na leżąco na wysokości pępka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2018, 23:00

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS ja też mam, u mnie to na pewno włókniaki, pojawiły mi się na brodawkach w ciąży ( ostatnio o to pytałam właśnie) mam sporo a jedna już planuje odpaść :)

Hooope dobre pytanie, też jestem ciekawa, ja mam 110cm ale na stojąco :O

• Wowka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Challenge accepted! :)

Ale jutro, bo już mi się nie chce wstawać po miarkę. Ostatnio 108 na stojąco, ale ze dwa tygodnie temu to było...

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Kropka to zależy czy przechodziłaś czy nie. Jeśli nie, trzeba powtarzać co semestr. I tylko wtedy.

O a na jutro mam dla Was zadanie. Ile macie cm w obwodzie brzucha? Dodam, że brzuch mierzy się na leżąco na wysokości pępka :D

Wiem, że jeszcze nie jutro ale do jutra raczej spektakularnie nie urośnie :P 98 cm.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na leżąco, na stojąco się nie liczy :P

Ja też jutro zmierzę, obawiam się, że 100 spokojnie rozmienię.

Tanda co tak mało, zazdrosnam!

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, nareszcie koniec intensywnego dnia…

Byłam na warsztatach Bezpieczny Maluch, jestem połowicznie zadowolona. Część dotycząca pomocy niemowlęciu wartościowa merytorycznie i fajne poprowadzona, podczas innych prezentacji kilka ciekawych informacji, ale ilość reklam trochę przytłaczała. Nie udało mi się nic wygrać, ale upominki całkiem fajne. Organizatorzy trochę się pogubili, przyjęli więcej osób (ponad 150!) niż mieli miejsc siedzących w sali, w trakcie zrobili co mogli aby sobie z tym poradzić. Ogólnie na plus, ale tyłek mnie boli od siedzenia :P

USG z kolei jednoznacznie pozytywnie – córeczka jest zdrowa, przepływy dobre, ilość wód w normie (wynik nie określa konkretnej ilości). Łożysko na połówkowych było 17 mm od szyjki, obecnie podniosło się do 5 cm, więc tak jak chciałam szykuję się na poród naturalny :)
    Malutka jest ułożona główką w dół, na obecnym etapie nie jest owinięta pępowiną. Na pierwszym usg genetycznym Zosia została zmierzona na dwa dni starszą niż to wynika z OM, dwa dni później pasowała idealnie do daty z OM, ale w system odnosi pomiary do tego pierwszego wyniku, więc dzisiaj wyszedł 43 percentyl. Maleńka zasłaniała się rączkami, nie udało się uchwycić całej buźki, najlepsze zdjęcie wygląda tak:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a798b69e95b2.jpg

Fatalita, Katy, Fermina, LadyInna, Sela, D_basiula, pawojoszka, Mycha666, Wowka, kamciaelcia, Feeva, kattalinna, Hoope, malwka08, Nynka, Cola87 lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda, śliczna <3

Mała Matylda lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Ja dzisiaj spać jak zwykle mogę tylko muszę zrobić zastrzyk przed badaniem i tak 15 min poczekać aż całkowicie się wchłonie żeby badanie nie było przekłamane. Już raczej nie zasnę, zwłaszcza ze pobudka o 7 30 i wyjazd o 8 :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2018, 06:31

• Katy Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja mam chwilowe przebudzenie na Euthyrox i zaraz chyba pojde jeszcze spac chociaz troche mi sie odechcialo juz :p Jeszcze zgagi dostalam :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMatylda - gratulacje. Maluszka ładniutka. :)

Przeczytałam, że było zadanie do wykonania. Wykonałam. 88 cm. Teraz się zacznę bać, że za mało. Dzięki Hoope. ;P

EDIT: Zapomniałam ponarzekać - coś tracę formę. Obudziłam się z mega mdłościami, ledwo trzymam pion a jedzenie dopiero po badaniu ( na które trzeba dojechać) i letroxie. Jak żyć? :(

Katy, ja bym spała z radością.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2018, 06:39

Mała Matylda, Katy lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!

Zmierzyłam się zgodnie z wytycznymi ;)
    Wyszło 87. Może wydaje się nie dużo, ale przed ciążą było 60, więc przyrost konkretny. Nie martwię się, Fermina - Ty też nie powinnaś :)

Ja też wybieram się do laboratorium, wizytę u gina mam w środę.
    Obudziłam się po czwartej, obowiązkowa wizyta w toalecie – pojemnik na mocz przypomniał o oddaniu próbki, ale uznałam że jeszcze za wcześnie. Tak szczerze to nie chciało mi się realizować całej tej okołopobraniowej procedury więc stwierdziłam że próbkę pobiorę rano. A teraz nie mogę się zmusić do sikania, choć gdy nie trzeba czuję parcie na pęcherz po 15 minutach od popuszczenia toalety XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2018, 07:36

Fermina lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, jednak nie nasikałam na balkon, stwierdziłam że za zimno. Zrobie przed badaniami ;)

U mnie na leżąco 87 cm.

Mała Matylda, Wowka, Fermina, kattalinna lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Coś czuję, że Hoope chce sie dowartościować. A niech jej będzie. Przed chwila się zmierzyłam, 108 na czczo. Dobrze, że dupska nie muszę mierzyć :D

J.S. Nie przejmuj się specjalnie włókniakami. Mają tendencję do pojawiania się w okresie ciąży.

• J.S Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala matylda, super ze wszystko ok, mala sliczna :*

Dzieki dziewczyny, ja oczywiscie juz sobie wkrecilam wszystkie choroby swiata, ale tez przeczytalam ze czesto sie pojawiaja w ciazy, tak czy siak przy okazji zapytam gina czy to jest wlokniak i czy wszystko ok. Chyba ze do tego czasu zniknie.

Mnie nogi dzisiaj w nocy bolaly i to jak... myslalam ze ktos mi wkreca w nie imadlo, dramat jakis. Musialam sie poratowac pracetamolem bo inaczej chyba cala noc bym przesiedziala.
    Maly moj dzisiaj jakos malo aktywny od rana, spi w najlepsze, zaraz robie mu pobudke.

Ja sie nie zmierze, nie mam centymetra :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W porządnym polskim domu bez centymetra?! Wstyd. :D Byłam Ciebie niezdrowo ciekawa, bo pewnie miałabyś najmniej, sądząc po fotkach.

Mnie ostatnio też bolą mięśnie nóg, mam wrażenie, że są zmęczone, jak po długim joggingu. Od leżenia chyba.

Siedzę i czekam na pobranie. Ostatnio zawsze przede mną w labie same ciężarne i muszę stać w kolejce . Klęska urodzaju, cholera. Ale zauważyłam, że moja endo na NFZ zapisała mi w zleceniach również badanie poziomu wapnia. Kochana kobieta, nic nie powiedziała a sama miałam zamiar sobie zafundować.

Mi Mały od rana próbuje przebić bok stopą. Głodny pewnie. Rozumiem biedne dziecko w pełni..

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    102 na leżąco, 106 na stojąco
    Ale dla mnie na lezaco się nie liczy-nikt mnie w tej pozycji nie ogląda :P

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Na leżąco, na stojąco się nie liczy :P

Ja też jutro zmierzę, obawiam się, że 100 spokojnie rozmienię.

Tanda co tak mało, zazdrosnam!

Ja cała jestem mała, pewnie dlatego XD

Edit: Patrząc na wyniki dziewczyn to jednak wcale nie tak mało :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2018, 08:50

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)
    My po badaniach, 120zl poszło w cholere.
    Ja toxoplazmoze robię co trymestr po 1 razie, nie wiem po co skoro już ją przechodziłam w przeszłości... No ale skoro kazał to zrobiłam.
    Siedzę teraz u mamy, pije kawkę, robi mi racuchy z jabłkami <3

Zmierze swój bebzon jak wrócę do domu :D

Kwiatkowa, to ciacho to takie zwykłe czekoladowe z czekoladą gorzką i mleczną - bez kakao. Pychotka!

Mala Matylda śliczna Zosienka :*

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nat92 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez podjęłam wyzwanie mierzenia brzucha :D. Powiem tak- w domu miałam jedynie jednorwzowa miarę z jakiegoś budowlanego sklepu- mój brzuch na leżąco= cała ta miara czyli 100cm. Ma stojąco mnie już nie objęła :D.

Moje nogi tez ostatnio cierpią katusze- szczególnie łydki na koniec dnia napindalaja jak po ostrej jeździe na rowerze. Brzuch jak ponton, chód jak pingwin, ciagle beki i gaZy- sam seks!

f2w3dqk3v24l408o.png
‹‹ 803 804 805 806 807 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: