X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope polecam się na przyszłość, jeśli chodzi o wymiary. Już myślałam, ze Twoim terminem porodu się podbuduję, ale niestety masz kilka dni wcześniej ode mnie ;)

Ulli mnie nie załamałaś. Tyle co masz teraz w pasie, to ja nawet przed ciążą nie miałam :D (tylko więcej)

Toxo robię drugi raz w poniedziałek. Też mam ujemny póki co, a całe życie z kotami ogrodowymi.

Hoope lubi tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira91 wrote:
    U mnie 95cm I +12kg. Nie jest zle, zle to by bylo gdybysmy juz mialy po +30kg wzwyz a I takie sie ciaze zdarzaja, byle z Maluchami wszystko gralo. A juz duzo do konca nam nie przybedzie ;) (chyba).
    Ok, biore sie za prasowanie. Milego dzionka ;)

Nie lubie sie tak wtrącac, ale niestety, w ciagu najblizszych 10 tygodni tyje sie najwiecej ;p Bo dziecko teraz tylko rosnie i obrasta w tluszczyk ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Nie lubie sie tak wtrącac, ale niestety, w ciagu najblizszych 10 tygodni tyje sie najwiecej ;p Bo dziecko teraz tylko rosnie i obrasta w tluszczyk ;p

No to ile szanowna kwietniówka przytyła do chwili obecnej? ;) Musimy zająć czymś myśli, żeby nie myśleć jeszcze o porodzie :D

Kira91, kattalinna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak Fatalita zmierzylam sie kawalkiem sznurka, ale sznurek czeka aż go zmierzę.. Nie mam nawet linijki. Ale dlugasny ten sznurek....

Ja mam lozysko na przedniej scianie i jeszcze nigdy mnie nie zabolal zaden kopniak. Jedyne co moze nalezec do mniej przyjemnych odczuc to 'napieranie' w okolicy zeber. Nie przeszkadza mi to jednak ;)

• Kira91 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit: mialam zacytowac Edwarde ;D

Mycha666 wrote:
    No to ile szanowna kwietniówka przytyła do chwili obecnej? ;) Musimy zająć czymś myśli, żeby nie myśleć jeszcze o porodzie :D

Mi jakos waga wyhamowala, w 4 I 5 miesiacu po 3kg, w 6m 1,8 kg a w 7m 1,4kg takze roznie to bywa ;) a zostaly dwa miesiace;) a moze nawet I to nie :) dziecko jeszcze ok 2-2,5 kg to przeciez nie 10 ;)
    No ale roznie to bywa I nie zakladam ze przez +/-9tyg bedzie jeszcze tylko np 5kg ;) w kazdym badz razie ja sie waga nie przejmuje,bo tragedii nie ma :p a I tak najwaZniejsze zeby Dziecko zdrowe bylo :) nie wazne ile jeszcze przybedzie ;) no I szczesliwego rozwiazania Edwarda!! :)

Fermina, no to zdzierstwo przekracza wszelkie granice :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2018, 12:53

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie moje córki w ciąży nie oszczędzają :P
    Ani trochę w nich delikatności. Łożyska w obu przypadkach na tylnej ścianie.

A ja mam pytanie odnośnie zwiedzania porodówki - czy każda z was byłą oglądać wcześniej?
    Pierwszą córkę rodziłam w szpitalu, który znałam, pracował tam mój lekarz więc miałam wszelkie info i nie było potrzeby zapoznawania się ze szpitalem wcześniej.

Teraz mam zamiar rodzić w innym, bo tamten zamknęli.
    Nie pracuje tam mój lekarz ani nie rodziła żadna bliska znajoma.
    Jest to duże centrum zdrowia kobiety i dziecka i jakoś tak niepewnie bym się czuła jadąc tam pierwszy raz dopiero do porodu. Do szkoły rodzenia nie chodzę.

Jak to u was wyglądało - umawiałyście się wcześniej czy po prostu pojechałyście do szpitala i szukały szczęścia na miejscu?
    Próbowałam dziś pół dnia skontaktować się z położną oddziałową odpowiedzialną za zwiedzanie porodówki żeby zapytać czy i kiedy można podjechać, ale bez skutku. Nie wiem czy ryzykować i jechać w ślepo w któryś dzień i liczyć, że ktoś ze mną porozmawia, pokaże gdzie się zgłosić do porodu, odpowie na pytania?

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:

Witam Cię Kochana :D
    Hmmm, tyje się teraz najwięcej, ale to dziecko obrasta w tłuszczyk, a nie my, no nie? XD Powiedz, że nie my XD
    Ja póki co, przez te +12kg czuję większe palce. Pierścionki mi się wpijają. Trzeba będzie zaraz ściągać, bo w końcu nie będę mogła :/ Już teraz bez mydła nie ma szans. Zaręczynowy jeszcze jeszcze, ale obrączka ni kuta.

Ja swojej porodówki nie oglądałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2018, 12:51

edwarda20 lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, przedwczoraj pozegnalam sie z obraczka ;D

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mojego przyrostu nikt nie przebije, co mnie smuci. +18 prawie, zeby zobaczyć ten widok muszę się już wychylac zza brzucha, na dodatek wzwyż mam nie wiele więcej niż w szerz już :P 160cm

Tez się zastanawiam czy iść zwiedzać porodowke, w zyciu nie bylam w tym szpitalu i nikogo nie znam kto tam rodzil

• Wowka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, gonię Cię :) +16 u mnie, wzrostu niewiele wiecej.

Ale u mnie 0 ruchu, a w domu jeść się chce...

Nynka lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj waga u poloznej pokazala magiczne +10kg :p A liczylam na to, ze tyle przytyje do konca..to teraz mam nadzieje, ze do 15 nie dobije :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda, na gdzierodzic.info tez kazdy szpital ma wypisany czy można czy nie można zwiedzać, ew. że można tylko ze szkołą rodzenia. Ja nie jadę oglądać, bo wpuszczaja tylko ze szkołą.

Ja nie noszę obrączki, ale przez to, ze mi...spada, odkąd dziecko na początku ciąży zjadło ze mnie 5 kg. A puchną mi "tylko" nogi.

Od godziny dochodzę do siebie, bo miałam spadek cukru do 50. Myślałam, że zemdleję, pierwszy raz takie ekscesy. Nawtykałam się cukru, już wzrósł do 100 i mnie puszcza. Ale się wystraszyłam. Dobrze, że w poniedzialek wizyta.

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Kira, w weekend była u mnie znajoma, która na oko waży 50 kg nie więcej i opowiadała, że w ciąży przytyła 40 kilo (!). To jest największy wynik o jakim słyszałam, a dziewczyna naprawdę filigranowa panienka.

Moja kuzynka, wysoka chudziutenka, w ciazy 30kg I rok po porodzie juz conajmniej 20zrzucila.I lepiej wyglada niz przed ciaza ;D a mam kolezanke ktora 50kg przytyla w ciazy no I juz lata trwalo,ale zrzucila :)
    Nie wiem po co my sie waga przejmujemy ;) wiadomo, nie ma co przesadzac z fast foodami I slodyczami, ale przeciez z umiarem wszystko jest dla ludzi :D chociaz sama po sobie wiem ze teraz ten umiar ciezko jest zachowac haha ;D

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy ja planowałam nie przytyć więcej niż 15, nie wyszło a tu jeszcze troche zostało do końca :P
    Ja niby się pilnuje z dietą ale tak szczerze ze sobą wiem że mocno naduzywam ciąży jako wymówki, po prostu kocham jeść.
    I cały czas powtarzam, że wagą się nie przejmuje tylko rozstepami, kroczem, rozejsciem mięśni, ale wiem, że kazdy kilogram wywołuje u mnie smuteczek

Katy lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie temat wagi drażni
    grrrrr wrrrr

Kira91 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira, ja właśnie przełożyłam obrączkę z prawej na lewą, bo lewą mam chudszą XD przynajmniej normalnie schodzi.

Ja mam nadzieję, że ponad 15kg nie przytyje :D Wiadomo, dużo się traci od razu po porodzie, więc zobaczymy :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam +9kg
    Niestety przeżywam bardzo rozstępy wczoraj wyszły mi na piersiach raczej pod
    Poryczałam się :/
    U mnie rozstępy to genetyka więc pewnie na brzuchu też się pojawia prędzej czy później ale nie wiem jak to przeżyje
    Czuje się coraz gorzej A tu jeszcze 2 miesiące
    Do tego doszedł ból miednicy krocza pachwin kość ogonowa

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też muszę się wybrać na porodówke chce rodzic w Zabrzu ale tu chyba nie ma nikogo ze Śląska? Będę dzwonić i się umowie po świętach
    Po świętach też będzie malowanie łóżeczka no i pranie i prasowanie
    Czytałam że wy już torby spakowane ja jeszcze nie
    Ale w sumie mam już wszystko co potrzebne

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saperek wrote:
    Ja mam +9kg
    Niestety przeżywam bardzo rozstępy wczoraj wyszły mi na piersiach raczej pod
    Poryczałam się :/
    U mnie rozstępy to genetyka więc pewnie na brzuchu też się pojawia prędzej czy później ale nie wiem jak to przeżyje
    Czuje się coraz gorzej A tu jeszcze 2 miesiące
    Do tego doszedł ból miednicy krocza pachwin kość ogonowa

Lacze sie z Toba w bolu.U mnie tez te bole :( najgorzej bola biodra przy spaniu na bokach :/ takze juz sie staram nie przemeczac w ciagu dnia bo potem spac w nocy w bolu nie moge.. Od wczoraj Maz odkurza :D jakies plusy sa ;)

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha666 wrote:

Ja nie jestem dobrym przykladem co do wagi ;p Przed ciąza mialam pare kg nadwagi, w 1 trymestrze schudlam ponad 4kg, przez wymioty i mdlosci. Do wagi wyjsciowej dobilam dopiero 13.01 (jak wynika z kalendarza belly ;p) czyli w 26tc. Do teraz mam 4kg na plusie, od wagi wyjsciowej oczywiscie, a 3 kg przyszlo w ciągu ostatnich 4 tygodni :)

Kira zdecydowanie zdrowie dziecka jest najwazniejsze. Nie mialam nic zlego na mysli :) Waga, ktora przez te ostatnie tygodnie przybędzie, to i waga dziecka i macica i lozysko, piersi, skora i opuchniecia. Dlatego koncowka jest trudna, jest apetyt, mniej sie czlowiek rusza, waga szybuje. Ale polowe zostawi sie na porodowce, wiec spoko :)

Feeva tak, to glownie bobasy tyja, ale my sie przejmujemy bo widzimy na wadze ;p Ja juz dawno nie nosze pierscionkow i obraczki bo balam sie opuchniec. Ale poki co tfu tfu, nie puchne.

Pozdrawiam Was :)

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 806 807 808 809 810 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ