X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Feeva, mi tam tez spokojnie wchodzi cala dlon :O

Musi dzieciątko się kiedyś opuścić :D Teściowa mówiła, że pod koniec wchodzą dwie dłonie/półtorej XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 09:29

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda, u Ciebie rzeczywiście to takie skomplikowane. Mam nadzieję, że nie jestem niedoinformowana, ale na szkole rodzenia, którą organizował szpital też nic z takich rzeczy nie mówili. :)

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś wszystko boli, kręgosłup, lewy bark, prawe biodro.

O świętach nie myślę, w tym roku nic nie szykuję prócz koszyczka wielkanocnego. Ani domu mi się nie chciało dekorować.
    Tak jak zwykle na święta nic ekstra nie gotuję - jemy tak jak normalnie, tylko zamiast zwykłych potraw gotuję coś kojarzącego się ze świętami - zamiast rosołu żurek, na śniadanie jajka z chrzanem itp. Bez szaleństwa zakupowego, po prostu produkty nieco inne :) Słodkiego u nas się je mało więc ciast też nie piekę.
    Zresztą w pierwsze święto teść ma urodziny, w drugie pójdziemy do rodziców to tym bardziej zapasów nie robię.

Na szczęście święta i urodziny teścia to ostatnia impreza rodzinna przed porodem - strasznie się wczoraj wymęczyłam na roczku, szybko się zwinęliśmy do domu.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczynki, ja dzisiaj wstałam z taką cięzką głową jakbym niezle popiła, nie wiem czy wina zmiany czasu czy częstego wstawania do toalety..

Ja na śniadanie też prawie nic nie robię, tradycyjnie warzywną sałatkę, jajeczka i jakieś ciacho upiekę tylko nie mam jeszcze pomysłu jakie..

Na śniadanie idziemy do teściowej, nie lubię tam chodzić, mam nadzieję że ostatni raz bo teraz będziemy celebrować takie uroczystości we troje :) mąż tak powiedział i będę się tego trzymać!!

1usa3e5el69vdydq.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka ładna pogoda, a Wy posty produkowałyście, ile tego wyszło! Zaczęłam czytać wczoraj i zasnęłam, dziś chyba ze 2 godziny mi to zajęło. Ale nadrobiłam... :-)

Patk, tylko od siebie napiszę, że podjęłaś bardzo dobrą decyzję, trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę, oby ten/ ta psycholog był/a dobrym fachowcem.

Kwiatkowa, nic mądrego nie poradzę, decyzja i tak musi być Twoja. Nie gaś lampek ostrzegawczych. Epizody są sporadyczne, ale są, zaniepokoiło mnie to, co napisałaś :-( alkohol jest zdradliwy, zwłaszcza na podatnym gruncie. I wyznacznikiem problemu nie musi być częstotliwość. Niestety chyba nigdy nie dotyczy tylko jednej osoby. Obyś nie musiała podejmować decyzji, ale w razie czego pamiętaj, że miłość to też wymagania i czasem oznacza to zamknięcie drzwi przed nosem ukochanego. Dla dobra jego, swojego, rodziny. Życzę Ci dużo siły i kogoś zaufanego tam na obczyźnie.

Cieszę się, że nie przybyło nowych obywateli u nas pod moją nieobecność. Niech tak zostanie przez kilka tygodni :-) za to witam nową mamę :-)

Dziś mam plan robić nic. Jestem wymęczona po weekendzie, mimo, że był spokojny. Ale jednak brak leżanki w stałym miejscu robi swoje. Czuję jakbym dwa dni imprezowała!

Koncert udany bardzo :-) mina ludzi w klubie rzucających zaskoczone spojrzenia na mój brzuch: bezcenne :-) niektórym główka aż się odwracała za mną, tak oczy z orbit ciągnęły ;-) wieloryb na koncercie, co w tym dziwnego?

Stwierdzam, że ciąża i bliski jej koniec to rewelacyjny temat na spotkania z ludźmi, z którymi nie ma się o czym rozmawiać. Temat zastępczy i wygodny jak pogoda tylko mniej oklepany ;-) u mojej mamy bywa różnie gdy mąż mojej siostry zacznie się odzywać. No stopień nawiedzenia masakra. A tu proszę bardzo, dało się przeżyć weekend bez większego wkurwa ;-) chociaż rozmowy po koncercie rockowym, zamiast o wrażeniach artystycznych to o porodach uważam za lekką przesadę ;-) ale zabawnie było.

Na święta chyba trochę pojeździmy. W niedzielę mieliśmy jechać do teściowej, ale wczoraj padł pomysł żeby wpaść na kawę w poniedziałek do kuzyna męża. To oznaczałoby ponad 200 km każdego dnia. Z drugiej strony, nic szykować nie trzeba w domu ;-) chce mi trochę poruszać, póki jeszcze mogę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 09:58

age.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z innej beczki, zauwazylyscie teraz wiekszy wzrost wagi??
    mi sie teraz wydaje ze z dnia na dzien coraz wiecej przybywa na wadze kg mimo ze jem caly czas te same ilosci, do poczatku marca miałam jakies 7kg na plus, kilka dni temu bylo ok.9 a teraz dycha minięta lekką reką.. to co bedzie za miesiac?:)
    tylko ja tak mam czy was tez to dopada?:)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka, ja tak mam od połowy ciąży chyba ;-)

Mój mąż wczoraj stwierdził, że nie może się doczekać końca tej ciąży bo jest nią już zmęczony :O ;-) bo ja tak wszystko w zwolnionym tempie robię. Co prawda to prawda, myślałam, że ciężarówki przesadzają trochę, a okazuje się, że nic a nic. Ostatnio moje drugie imię to zadyszka ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 10:09

ibishka, Feeva, Asix, Katy, Wowka, Mała Matylda, Mycha666 lubią tę wiadomość

age.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    A z innej beczki, zauwazylyscie teraz wiekszy wzrost wagi??
    mi sie teraz wydaje ze z dnia na dzien coraz wiecej przybywa na wadze kg mimo ze jem caly czas te same ilosci, do poczatku marca miałam jakies 7kg na plus, kilka dni temu bylo ok.9 a teraz dycha minięta lekką reką.. to co bedzie za miesiac?:)
    tylko ja tak mam czy was tez to dopada?:)

U mnie przeciwnie. Najbardziej waga rosła pod koniec II trymestru, teraz znów zwolniła. W pierwszej ciąży też tak miałam, na końcówce miedzy ostatnimi dwoma wizytami wręcz schudłam kilogram.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na Fb kolejna mama rozpakowana. Tym razem 34+3. Wody jej odeszły.
    Co to zaczyna się dziać ;0

• ibishka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyInna wrote:
    nie strasz nawet ;-)
    my tu dzielnie nogi sciskamy..- jeszcze jakis czas przynajmniej :):)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    nie strasz nawet ;-)
    my tu dzielnie nogi sciskamy..- jeszcze jakis czas przynajmniej :):)

Chyba odejdę z tej grupy bo zacznę schizowac :p

• ibishka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha zebys wiedziała ze jak człowiek widzi jak sie kolejne "sypią" to się udziela :)
    na kwietniowkach już chyba z 10 rozpakowanych to sobie wyobraź jak sobie człowiek dobiera do głowy :D

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyInna wrote:

Motywujesz do prania i prasowania :D

Ja jutro wizytuje, mam nadzieję, że młody rośnie i wszystko szczelnie zamknięte...

• Feeva Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na fb na tej grupie z "bombą" zamiast brzucha, a jakaś mama rozpakowala się pewnie na tej drugiej z noworodkiem w tle?

Mi się dzisiaj śniło, że mam skurcze i zaczynam rodzic. Obudziłam się i bolał mnie brzuch o.O myślałam, że się zaczęło, ale wysikalam się, zmieniłam pozycje i przeszło. Ale się wystraszylam XD

Kattalinna na tym koncercie pewnie byłaś większą atrakcją, niż sam koncert XD

Ja chcę spokojnie doczekać do 38+0 i mogę się rozpakować. Czyli zasadniczo już niedługo :D

Mi waga wcześniej skakała, w ciągu miesiąca przybyło mi ok 1kg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 10:39

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    haha zebys wiedziała ze jak człowiek widzi jak sie kolejne "sypią" to się udziela :)
    na kwietniowkach już chyba z 10 rozpakowanych to sobie wyobraź jak sobie człowiek dobiera do głowy :D
    No ale na kwietniowkach to już mają powyżej 35 tc i to uspokaja.

• Feeva Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyInna niektóre u nas też są już 35+ :P

Tanda lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    LadyInna niektóre u nas też są już 35+ :P

No tak ale sa na przełomie kwietnia i maja:)
    I chyba dwie mamy takie o ile dobrze kojarzę :)
    A tam już wszystkie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 10:44

• Katy Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;) Ale sie rozpisujecie od rana :p
    Zanim nadrobilam wszystko rzucilo mi sie w oczy, ze gdzies Wam sie cale dlonie mieszcza i troche sie przerazilam haha
    Juz doczytalam i stwierdzam, ze moj brzuch bardzo wysoko bo ledwo dwa palce mi sie tam mieszcza xd

Ja wlasnie zaraz mam zamiar dzwonić do poloznej i zobaczymy co mi powie:p Fajnie by było jakby udalo mi sie spotkac z nia jeszcze przed porodem ;)

A propo zadyszki to u mnie najgorzej poki co jest ze wstawaniem z lozka..W zyciu nie pomyslalabym, ze moze mi to kiedys sprawic taka trudność:p Jak juz doczolgam sie do poduszki to padam ciezko dyszac...Przytylam niby tylko 10kg, to co by bylo gdybym juz miala 20 na plusie...Chyba bym sie nie podniosla xd

ibishka, Hoope lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tutaj lada moment tez sie zrobi goraco, bo z tego co patrzyłam na 1 stronie to troche jest dwupaczków z terminem na końcówke kwietnia :-)

ja sobie wywołałam wizytę położnej - przed chwilą poszła, tętno małej super, dopytałam się wszystkiego z czym miałam wątpliwości w planie porodu:) o ile nie urodze wcześniej to następna wizyta w połowie kwietnia :)

kattalinna lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy no ja prawie 20 kg przybrałam i na szczęście z łóżka się podnoszę, mało tego odkurzam, gotuję, robię zakupy i spaceruję..nie mogę się zasiedzieć bo nie wstanę, muszę coś robić..

kattalinna, Katy lubią tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
‹‹ 822 823 824 825 826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ