Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mąż pojechał zarejestrować małą po akt urodzenia żeby z paszportem ruszyć bo w sierpniu mamy przylecieć do Polski. Wraca czytam ja sprawdzam dane wszystko ok. A po chwili zamieniłam ze to chłopiec !!!! To nie była wina męża tylko pani urzędnik ale mąż poniedziałek zaczął z przytupem 😂😂😂😂 na szczęście obyło się bez kłopotów i wydali nam nowy akt urodzenia
KiNiAW, Bożena, Izulek21, Ilciak33, mama_Klary lubią tę wiadomość
-
Kadża wrote:Dziewczyny mąż pojechał zarejestrować małą po akt urodzenia żeby z paszportem ruszyć bo w sierpniu mamy przylecieć do Polski. Wraca czytam ja sprawdzam dane wszystko ok. A po chwili zamieniłam ze to chłopiec !!!! To nie była wina męża tylko pani urzędnik ale mąż poniedziałek zaczął z przytupem 😂😂😂😂 na szczęście obyło się bez kłopotów i wydali nam nowy akt urodzenia
A to dobre 😅 noi macie chlopca o imieniu Marika 🤣 a jak tam z pępuszkiem? -
Kadża wrote:Dziewczyny mąż pojechał zarejestrować małą po akt urodzenia żeby z paszportem ruszyć bo w sierpniu mamy przylecieć do Polski. Wraca czytam ja sprawdzam dane wszystko ok. A po chwili zamieniłam ze to chłopiec !!!! To nie była wina męża tylko pani urzędnik ale mąż poniedziałek zaczął z przytupem 😂😂😂😂 na szczęście obyło się bez kłopotów i wydali nam nowy akt urodzenia
-
Dobrze, że sprawdziłaś raz jeszcze. Ale by było 😅 -
KiNiAW kciuki za dzisiejszą wizyte! Ja mam jutro i traktowana jest już jako ostatnia🙈
Strasznie ten czas szybko zleciał! Mam nadzieję,że końcówkę wszystkie zniesiemy dobrzeU nas też ciepło 24 stopnie i jak dla mnie to nieco już za dużo 🤪
Okazało się,że mój ząb kanałowo wieki temu leczony był,teraz mam go otwartego i wyczyszczonego,ale…totalnie nie boli! Także będę się zgłaszać na wypełnianie po porodzie.
Edit: Kadża- jak dobrze,że ogarnięta jesteś i sprawdziłaś 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2024, 15:53
Izulek21, KiNiAW lubią tę wiadomość
-
Nooo gorzej jak bym odłożyła nanpolke a tu na lotnisku by sienokazalo ze chce wywieźć dziewczynkę a w akcie ur mam chłopca 😂👀
KiNiAW szczerze nie wiem tu chyba ok. Mąż wziął przewinął bo mi tak się ręce trzęsły że nie wiem. Chyba hormony bo płacz był i jakaś schize załapałam więc na razie mąż tam zagląda i mówi że jest ok. I stresuje mnie to a zarazem wiem że przecież to nasz 4 pępuszek i ogarniałam a teraz taki cyrk …🤦🏽♀️👀jak przestanie być widać żywa krew to chyba się uspokoję
Teraz mam akcje smażenia naleśników bo Tosia wróciła ze szkoły i by bardzooo zjadła 😂😂😂
Agatek dobrze że ząb ogarniętyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2024, 16:05
Izulek21, KiNiAW, Agatekk, hypatia92 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny melduje się po wizycie rozwarcie nadal 3cm mały ciśnie strasznie w dół waga 3280g. Ktg 7 maja o ile dotrwamy. Strasznie się cieszę jutro ostatni zastrzyk z heparyny i jutro już bez magnezu. Najważniejsze że jutro donoszony i niech siw dzieje co chce 😅noi zezwolenie na co nieco z mężem 😅😊
Agatekk, legusta, Izulek21, Kadża, Gośka29, hypatia92 lubią tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:Dziewczyny melduje się po wizycie rozwarcie nadal 3cm mały ciśnie strasznie w dół waga 3280g. Ktg 7 maja o ile dotrwamy. Strasznie się cieszę jutro ostatni zastrzyk z heparyny i jutro już bez magnezu. Najważniejsze że jutro donoszony i niech siw dzieje co chce 😅noi zezwolenie na co nieco z mężem 😅😊
Super wieści! To możecie poszaleć 😊KiNiAW lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, mam pytanie czy wasze położne mówiły w jaki sposób dbać o kikut pępowinowy? Bo ja już trochę zgłupialam bo moja położna mówi, że psikać octeniseptem a sąsiadom w szpitalu powiedziały, że niczym nie psikać i że on ma na sucho odpaść... ja już sama nie wiem co robić jak sie urodzi.Starania od 2022.
Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
Nasienie w normie.
I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
III cykl Aromek: owulacja była.
IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
10.10.23r. - ⏸️
11.10.23r. - beta 1527
16.10.23r. - beta 8418
17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
18.12.23r. Synek ❤️
15.01. 24r. 311 gram bobasa
19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
19.03.24r. 1300gram ❤️
15.04.24r. 2 kg ❤️
6.05.24r. 2,5kg ❤️ -
Milena96 wrote:Hej dziewczyny, mam pytanie czy wasze położne mówiły w jaki sposób dbać o kikut pępowinowy? Bo ja już trochę zgłupialam bo moja położna mówi, że psikać octeniseptem a sąsiadom w szpitalu powiedziały, że niczym nie psikać i że on ma na sucho odpaść... ja już sama nie wiem co robić jak sie urodzi.
7 lat temu jak jeździłam do mnie położna przez tydzień praktycznie codziennie to ona robiła koło kikuta psikala na gazik octenisteptem właśnie i przemywała i po tygodniu odpadł ładnie. Teraz jak urodzę to już jesteśmy umówione więc napewno mi będzie pokazywać i wydaje mi się też octenistept bo mówiła żeby kupić 😊.Milena96 lubi tę wiadomość
-
Ja właśnie psikam od wczoraj albo używam tj kładę na chwilkę wacik nasączony bo zaczął krwawić od strony brzuszka …. Tu w Irlandii teraz nie pozwalają niczym a nawet moczyć pozwalają 🤦🏽♀️ ja pamiętam że na sucho zawsze żeby jak najbardziej sucho było dlatego zaczynam psikać żeby pomóc wyschnąć bo jeszcze przy pępku kikut się ślimaczy a dziś tydzień Marianka ma. Liczyłam że już odpadnie do tej pory a tu wizja jeszcze kilku dni
-
Izulek21 wrote:Wgl dziewczyny odebrałam wyniki badań.
Wyszło mi w moczu, że mam podwyższone leukocyty, nabłonki płaskie i bakterie. Nie wiem czy się martwić i czy dzwonić do lekarza, bo już nie mam zaplanowanej wizyty.
Mi wyszły leukocyty ale dziś gin nic nie mówił bo tylko lekko podwyższone. Raz jak mi wyszedl mocz źle właśnie z bakteriami to złapałam beż podmycia się pierwszy i powtórzyłam i wyszło ok -
Teraz jest nowa szkoła, żeby właśnie pępek maleństwa pielęgnować na sucho. Kiedyś owszem był zalecany octanisept, ale teraz od tego się odeszło.
Tak samo z pielęgnacją pupki niemowlaka. Wcześniej tylko i wyłącznie sudocrem, teraz tylko, jeżeli już występują jakieś odparzenia i zaleca się tłuste kremy bez cynku. I emolienty, kiedyś były uważane za najlepszą pielęgnację skóry dziecka, a teraz tylko przy problemach skórnych.
Na przestrzeni ostatnich lat dużo standardow dotyczących pielęgnacji skóry i pępka dziecka się zmieniło i pewnie za jakiś czas i te standardy, które teraz zalecają się zmienią lub coś ulepsza. Ważne żeby nie dać się zwariować, bo to oczywiste, że chcemy najlepiej dla maluchów.KiNiAW, Izulek21, Milena96, legusta, Kadża, Bożena lubią tę wiadomość
-
Tak, 3 lata temu był octanisept, a teraz się mówi, że już na sucho 🙈 a ja wam powiem, że przy synu na początku posłusznie octaniseptem, ale trzymał się ten kikut i trzymał, w końcu zaczęliśmy używać spirytusu... Kilka dni i odpadł. Tylko, że tego już nikt oficjalnie nie poleci, bo zalecenia są inne 😀 teraz kupiłam w aptece gaziki nasączone alkoholem i zobaczymy co będzie potrzebne
KiNiAW, Kadża lubią tę wiadomość
🩵 04.2021
🩵 05.2024 -
JJJ wrote:Tak, 3 lata temu był octanisept, a teraz się mówi, że już na sucho 🙈 a ja wam powiem, że przy synu na początku posłusznie octaniseptem, ale trzymał się ten kikut i trzymał, w końcu zaczęliśmy używać spirytusu... Kilka dni i odpadł. Tylko, że tego już nikt oficjalnie nie poleci, bo zalecenia są inne 😀 teraz kupiłam w aptece gaziki nasączone alkoholem i zobaczymy co będzie potrzebne
Też właśnie położna to przywoziła i jak podważała i wycierała to szybciej odpadało 😊 -
Nam dwa lata temu już mówiono że jak się nic nie dzieje to wycierać do sucha wacikiem (zwracać uwagę szczególnie po kąpieli), a jeśli jest jakaś wydzielina czy krew to właśnie żeby octeniseptem przemywać
U nas było o tyle prosto, że po naświetlaniu przy żółtaczce mega szybko odpadł i do domu wyszliśmy już bez kikutaKiNiAW lubi tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022