X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2024, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Właśnie ten nos to jakas masakra.... :( ech. Zgagi w tej ciąży nie mam, także moje dziecko będzie łyse 🙈 tak moja mama twierdzi 😂

Ja nigdy w życiu nie miałam zgagi ani w ciazy ani normalnie a każde miało długie włosy 😅

• Kadża Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2024, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mąż pojechał zarejestrować małą po akt urodzenia żeby z paszportem ruszyć bo w sierpniu mamy przylecieć do Polski. Wraca czytam ja sprawdzam dane wszystko ok. A po chwili zamieniłam ze to chłopiec !!!! To nie była wina męża tylko pani urzędnik ale mąż poniedziałek zaczął z przytupem 😂😂😂😂 na szczęście obyło się bez kłopotów i wydali nam nowy akt urodzenia

KiNiAW, Bożena, Izulek21, Ilciak33, mama_Klary lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2024, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Dziewczyny mąż pojechał zarejestrować małą po akt urodzenia żeby z paszportem ruszyć bo w sierpniu mamy przylecieć do Polski. Wraca czytam ja sprawdzam dane wszystko ok. A po chwili zamieniłam ze to chłopiec !!!! To nie była wina męża tylko pani urzędnik ale mąż poniedziałek zaczął z przytupem 😂😂😂😂 na szczęście obyło się bez kłopotów i wydali nam nowy akt urodzenia

A to dobre 😅 noi macie chlopca o imieniu Marika 🤣 a jak tam z pępuszkiem?

• Bożena Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2024, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Ja nigdy w życiu nie miałam zgagi ani w ciazy ani normalnie a każde miało długie włosy 😅
    Dlatego się śmieje z tego 🙈

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2024, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    O matko 🙈 dobrze że zmienili 😂

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2024, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:

Dobrze, że sprawdziłaś raz jeszcze. Ale by było 😅

• Agatekk Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2024, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW kciuki za dzisiejszą wizyte! Ja mam jutro i traktowana jest już jako ostatnia🙈

Strasznie ten czas szybko zleciał! Mam nadzieję,że końcówkę wszystkie zniesiemy dobrze :) U nas też ciepło 24 stopnie i jak dla mnie to nieco już za dużo 🤪

Okazało się,że mój ząb kanałowo wieki temu leczony był,teraz mam go otwartego i wyczyszczonego,ale…totalnie nie boli! Także będę się zgłaszać na wypełnianie po porodzie.

Edit: Kadża- jak dobrze,że ogarnięta jesteś i sprawdziłaś 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2024, 15:53

Izulek21, KiNiAW lubią tę wiadomość

age.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2024, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo gorzej jak bym odłożyła nanpolke a tu na lotnisku by sienokazalo ze chce wywieźć dziewczynkę a w akcie ur mam chłopca 😂👀
    KiNiAW szczerze nie wiem tu chyba ok. Mąż wziął przewinął bo mi tak się ręce trzęsły że nie wiem. Chyba hormony bo płacz był i jakaś schize załapałam więc na razie mąż tam zagląda i mówi że jest ok. I stresuje mnie to a zarazem wiem że przecież to nasz 4 pępuszek i ogarniałam a teraz taki cyrk …🤦🏽‍♀️👀jak przestanie być widać żywa krew to chyba się uspokoję
    Teraz mam akcje smażenia naleśników bo Tosia wróciła ze szkoły i by bardzooo zjadła 😂😂😂
    Agatek dobrze że ząb ogarnięty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2024, 16:05

Izulek21, KiNiAW, Agatekk, hypatia92 lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2024, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduje się po wizycie rozwarcie nadal 3cm mały ciśnie strasznie w dół waga 3280g. Ktg 7 maja o ile dotrwamy. Strasznie się cieszę jutro ostatni zastrzyk z heparyny i jutro już bez magnezu. Najważniejsze że jutro donoszony i niech siw dzieje co chce 😅noi zezwolenie na co nieco z mężem 😅😊

Agatekk, legusta, Izulek21, Kadża, Gośka29, hypatia92 lubią tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2024, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Dziewczyny melduje się po wizycie rozwarcie nadal 3cm mały ciśnie strasznie w dół waga 3280g. Ktg 7 maja o ile dotrwamy. Strasznie się cieszę jutro ostatni zastrzyk z heparyny i jutro już bez magnezu. Najważniejsze że jutro donoszony i niech siw dzieje co chce 😅noi zezwolenie na co nieco z mężem 😅😊

Super wieści! To możecie poszaleć 😊

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Milena96 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2024, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam pytanie czy wasze położne mówiły w jaki sposób dbać o kikut pępowinowy? Bo ja już trochę zgłupialam bo moja położna mówi, że psikać octeniseptem a sąsiadom w szpitalu powiedziały, że niczym nie psikać i że on ma na sucho odpaść... ja już sama nie wiem co robić jak sie urodzi.

Starania od 2022.
    Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
    Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
    Nasienie w normie.
    I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    III cykl Aromek: owulacja była.
    IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
    10.10.23r. - ⏸️
    11.10.23r. - beta 1527
    16.10.23r. - beta 8418
    17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
    30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
    20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
    8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
    18.12.23r. Synek ❤️
    15.01. 24r. 311 gram bobasa
    19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
    19.03.24r. 1300gram ❤️
    15.04.24r. 2 kg ❤️
    6.05.24r. 2,5kg ❤️
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2024, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena96 wrote:
    Hej dziewczyny, mam pytanie czy wasze położne mówiły w jaki sposób dbać o kikut pępowinowy? Bo ja już trochę zgłupialam bo moja położna mówi, że psikać octeniseptem a sąsiadom w szpitalu powiedziały, że niczym nie psikać i że on ma na sucho odpaść... ja już sama nie wiem co robić jak sie urodzi.

7 lat temu jak jeździłam do mnie położna przez tydzień praktycznie codziennie to ona robiła koło kikuta psikala na gazik octenisteptem właśnie i przemywała i po tygodniu odpadł ładnie. Teraz jak urodzę to już jesteśmy umówione więc napewno mi będzie pokazywać i wydaje mi się też octenistept bo mówiła żeby kupić 😊.

Milena96 lubi tę wiadomość

• Kadża Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2024, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie psikam od wczoraj albo używam tj kładę na chwilkę wacik nasączony bo zaczął krwawić od strony brzuszka …. Tu w Irlandii teraz nie pozwalają niczym a nawet moczyć pozwalają 🤦🏽‍♀️ ja pamiętam że na sucho zawsze żeby jak najbardziej sucho było dlatego zaczynam psikać żeby pomóc wyschnąć bo jeszcze przy pępku kikut się ślimaczy a dziś tydzień Marianka ma. Liczyłam że już odpadnie do tej pory a tu wizja jeszcze kilku dni

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2024, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wgl dziewczyny odebrałam wyniki badań.
    Wyszło mi w moczu, że mam podwyższone leukocyty, nabłonki płaskie i bakterie. Nie wiem czy się martwić i czy dzwonić do lekarza, bo już nie mam zaplanowanej wizyty.

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2024, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Wgl dziewczyny odebrałam wyniki badań.
    Wyszło mi w moczu, że mam podwyższone leukocyty, nabłonki płaskie i bakterie. Nie wiem czy się martwić i czy dzwonić do lekarza, bo już nie mam zaplanowanej wizyty.

Mi wyszły leukocyty ale dziś gin nic nie mówił bo tylko lekko podwyższone. Raz jak mi wyszedl mocz źle właśnie z bakteriami to złapałam beż podmycia się pierwszy i powtórzyłam i wyszło ok

• Monika.a Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2024, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy już na/po ostatnich wizytach, a Ja na NFZ od 37tyg mam wizytę co tydz i KTG po niej i położna mówiła, że tak do porodu. Prywatny zobaczymy czy jeszcze będzie chciał się spotkać.

Izulek21, legusta, Bożena lubią tę wiadomość

• Sara10 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2024, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jest nowa szkoła, żeby właśnie pępek maleństwa pielęgnować na sucho. Kiedyś owszem był zalecany octanisept, ale teraz od tego się odeszło.
    Tak samo z pielęgnacją pupki niemowlaka. Wcześniej tylko i wyłącznie sudocrem, teraz tylko, jeżeli już występują jakieś odparzenia i zaleca się tłuste kremy bez cynku. I emolienty, kiedyś były uważane za najlepszą pielęgnację skóry dziecka, a teraz tylko przy problemach skórnych.
    Na przestrzeni ostatnich lat dużo standardow dotyczących pielęgnacji skóry i pępka dziecka się zmieniło i pewnie za jakiś czas i te standardy, które teraz zalecają się zmienią lub coś ulepsza. Ważne żeby nie dać się zwariować, bo to oczywiste, że chcemy najlepiej dla maluchów.

KiNiAW, Izulek21, Milena96, legusta, Kadża, Bożena lubią tę wiadomość

• JJJ Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2024, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, 3 lata temu był octanisept, a teraz się mówi, że już na sucho 🙈 a ja wam powiem, że przy synu na początku posłusznie octaniseptem, ale trzymał się ten kikut i trzymał, w końcu zaczęliśmy używać spirytusu... Kilka dni i odpadł. Tylko, że tego już nikt oficjalnie nie poleci, bo zalecenia są inne 😀 teraz kupiłam w aptece gaziki nasączone alkoholem i zobaczymy co będzie potrzebne

KiNiAW, Kadża lubią tę wiadomość

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2024, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJJ wrote:
    Tak, 3 lata temu był octanisept, a teraz się mówi, że już na sucho 🙈 a ja wam powiem, że przy synu na początku posłusznie octaniseptem, ale trzymał się ten kikut i trzymał, w końcu zaczęliśmy używać spirytusu... Kilka dni i odpadł. Tylko, że tego już nikt oficjalnie nie poleci, bo zalecenia są inne 😀 teraz kupiłam w aptece gaziki nasączone alkoholem i zobaczymy co będzie potrzebne

Też właśnie położna to przywoziła i jak podważała i wycierała to szybciej odpadało 😊

• legusta Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2024, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam dwa lata temu już mówiono że jak się nic nie dzieje to wycierać do sucha wacikiem (zwracać uwagę szczególnie po kąpieli), a jeśli jest jakaś wydzielina czy krew to właśnie żeby octeniseptem przemywać :)

U nas było o tyle prosto, że po naświetlaniu przy żółtaczce mega szybko odpadł i do domu wyszliśmy już bez kikuta :)

KiNiAW lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
‹‹ 357 358 359 360 361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ