X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)

Życzę miłego dnia i udanych wizyt :)

Ja już siedzę w pracy a oczywiście mi się nie chce ale do 8.10 niedaleko to może uda mi się dostać L4 i zacznę sobie odpoczywać w domu :)

W przyszłym tygodniu wraca szef i trzeba będzie powiedzieć o ciąży ale chyba wstrzymam się do tego 8.10 jak dowiem się na wizycie czy jest wszystko ok <3

Agnieszka0812, xpatiiix3, anka418 lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć kochane!!!
    Również życzę spokojnego poniedziałku. Ja zaraz jadę na szkolenie i będę dopiero wieczorem.

monilia84, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj! ❤ ❤ ❤

anka418 lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny po weekendzie was nadrobić jest ciężko...:) ja dzisiaj wstałam pełna obaw ponieważ od wczoraj nic nie czuje zero kłucia w jajniku itp.. jak miałam problem z zapięciem spodnie tak od wczoraj wskakuje w nie jak trzeba nic mnie nie uwiera....zero dolegliwości nadal... eh ja nie wiem czy ta moją ciąża uciekła gdzieś...

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja miałam wczoraj takie myśli jak Ty, też się obawiałam bo spodnie luźne, objawów absolutnie zero a dzisiaj już mam od rana takie wzdęcie że bluzki mi brakuje, także objawy w ciąży są zmienne, na pewno będzie dobrze :)

Agnieszka0812, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • monik Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w ten piękny słoneczny dzień :-)
    I trzymam kciuki za wizytujące dziś dziewczyny :-)

Agnieszka0812, monilia84, anka418 lubią tę wiadomość

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda ładna czas na sprzątanie samochodu

monik lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej..

A ja z nerwów to nie wytrzymie.. boże jak dzisiaj Marcelunio płakał tak go wystraszyła... kupiłam mu bułeczke zwykłego obważanka bez niczego no i zapomniałam ze ma w rączce i do sali wszedł ta huknęła że tu jedzenia nie wnosimy spoko można normalnie powiedzieć... I on jest taki że jak ktoś obcy mu tak huknie to się boi jak się rozpłakał wystraszył krzyczał, że sie boi chce do domu wczepił sie tak we mnie że w życiu mnie tak mocno nie trzymał normalnie nogami i rękami sie we mnie wplotł... płakać mi się chce zwariuje w domu zaraz myśląc co z Nim :( jestem tak zdenerwowana, że sobie nie wyobrażacie.. :/ Zwariuje normalnie... Tak okropnie się czuje, że on tam tak płakał :(

Kciuki za wizytyjace :*

bereda11 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • monik Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    Pogoda ładna czas na sprzątanie samochodu

Ooooo dobry pomysł ale nie chce mi się iść po niego do garażu :-) ale chyba póżniej po niego pójdę bo i tak będę szła do sklepu po farbę do włosów, jak mam takie wielkie odrosty to po jednym dniu mam już tłuste i muszę myć prawie codziennie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za baba głupia... :/ młody na pewno sobie poradzi nie martw się :* pewnie już dobrze się bawi :)

My dzisiaj wizyta :) weszliśmy w 10tc :)
    Objawów nada brał wiec juz chyba się nie pojawią
    Miłego dnia!

xpatiiix3, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• monik Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patiii nie myśl już o tym bo Marcel na pewno już dawno o tym zapomniał i teraz się fajnie bawi a ty odchodzisz od zmysłów :-)

A co do baby to faktycznie nie poważna żeby tak wystraszyć dziecko ja to chyba bym jej powiedziała pare słów

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taką nadzieję ,że mu przeszło on jest taki ,że zamyka się w sobie jak coś nie tak albo wychodzi i siedzi sam.. juz wiem ze tej babki to nie będzie lubił i takie sytuacje nie raz się powtórzą...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 09:36

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Co za baba głupia... :/ młody na pewno sobie poradzi nie martw się :* pewnie już dobrze się bawi :)

My dzisiaj wizyta :) weszliśmy w 10tc :)
    Objawów nada brał wiec juz chyba się nie pojawią
    Miłego dnia!

Aniu trzymam mocno kciuki za wizytę i czekamy na wieści i śliczną fotkę bo 10tc to na fotce już wiele będzie widać :)

anka418 lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki

nie radzę sobie juz z tym nudnosciami :(

na nic nie mam ochoty wszystko mnie obrzydza :(

do tej pory mdliło mnie popoludniami - czyli sniadanie jako takie zjadłam - a od sb juz od rana - co pomagaga?

w poprzednich ciazach nie mialam wogle mdlosci -wiec nie znam tego tematu ...

milego dnia .

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce, łączę się w bólu, ja co prawda śniadanie zjadłam, ale czuję, jak mnie ono teraz gniecie, coś mi się wydaje, że zaliczę dziś pierwszego pawia...

oar89jcgzipdaets.png
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, ta baba beznadziejna! Jeżeli rano nic jej nie powiedziałaś to na spokojnie po południu zwróć jej uwagę, bo tak nie zachowuje się dobry wychowawca

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane mamusie :) za oknem słoneczko, wczoraj po całym męczącym dniu poszłam spać razem z Zuzą o 20:40 i wstaliśmy mega wyspani o 7:30 :) od razu się wyszykowałam, posprzątałam i teraz odpoczywam :) zaraz wezmę się za obiad, na dziś spaghetti z mielonym i serem :P

candles88, cisza&ogień witamy i gratulujemy :)

aniesiack tak, trzeba mieć od lekarza takie zaświadczenie że było się na wizycie przed 10 tygodniem ciąży. Akurat tak się złożyło że miałam mieć wizytę po połogu to też przy okazji poprosiłam o zaświadczenie :) A z becikowym bywa trudno, oj trudno... choć i tak dostałam tylko jedno 1000 zł, rodzinnego nie mam tego drugiego 1000 również ;/ babka od mopsu jak spojrzała na nasze umowy to się złapała za głowę i stwierdziła że nie powinnam się upominać o te przymusowe 1000 zł. Nawet na dziecko żałują ;/

Marietta ja na wadze mam -2 kg :D

xpatiiix3 jejku, co za babsko ;/ biedny Marcelek :*

Kciuki za wizytujące <3

Marietta, Cisza&Ogień lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na mdłości imbir zdecydowanie. Można kupić marynowany z słoiku np w Tesco taki do sushi i jeść prosto ze słoika a można kupić korzeń imbiru u robić napar z cytryna. Poza tym na mdłości pomaga niby jedzenie zanim się wstanie z łóżka. Tzn wieczorem bierzemy chrupki albo inne suchary i rano zanim w staniemy jemy kilka sztuk :) to sposoby od kuzynki bo ja też nie miałam problemu z mdłościami ale ona walczyła 9 mięsiecy :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 ja też próbowałam tego sposobu na płeć z nitką i obrączką, nawet raz napotkałam się na chiński kalendarz płci, według daty poczęcia i wieku też miała być dziewczynka, i tak też było.. teraz jak patrzyłam to wyszło mi że chłopiec, no zobaczymy jak ma się to do rzeczywistości, czas pokaże ;p

• Narinka Ekspertka

Wysłany: 28 września 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży nic z naturalnych sposobów mi nie pomagało, po imbirze wymiotowałam jak kot, a przerabiałam go w różnych postaciach. Przy naprawdę silnych mdłościach jedynie leki, mi pomógł Torecan w czopkach.
    Od wczoraj też mnie dopadają już poranne mdłości, żołądek robi fikołki, ale na razie staram się to przetrzymać i jeść krakersy zanim jeszcze wstanę z łóżka. Ale jeżeli będzie tak, jak w ubiegłej ciąży, to wiem, że ten sposób starczy tylko na chwilę.

‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ