X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w domu mam torecan :) Ale nie potrzebuje stosować. Gorzej że całą nic mnie skręca i już ze 4 razy latałam do kibelka, a za pół godziny musze do pracy wyjść :(

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostałam dziś w domu. L4 na dziś. Płakałam wczoraj cały wieczór jakoś, głowa mi dziś od tego pęka. Przy okazji poproszę rodzinnego o skierowanie na badania, które do zrobienia dostałam w klinice która nie ma umowy z funduszem od mojego gin.

Płaczliwe też jesteście dziewczyny? Wyję jak smok, wzruszam się nawet przy badziewnych "Trudnych sprawach". :D

Czy to hormony? :D

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto_Anna wrote:
    Zostałam dziś w domu. L4 na dziś. Płakałam wczoraj cały wieczór jakoś, głowa mi dziś od tego pęka. Przy okazji poproszę rodzinnego o skierowanie na badania, które do zrobienia dostałam w klinice która nie ma umowy z funduszem od mojego gin.

Płaczliwe też jesteście dziewczyny? Wyję jak smok, wzruszam się nawet przy badziewnych "Trudnych sprawach". :D

Czy to hormony? :D

Lekarz rodzinny może wypisać skierowanie tylko na morfologie mocz tsh glukozę resztę trzeba robić prywatnie

• monik Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Lekarz rodzinny może wypisać skierowanie tylko na morfologie mocz tsh glukozę resztę trzeba robić prywatnie

Mój super lekarz rodzinny nawet na to nie chciał mi dać, powiedział że skoro zlecił to ginekolog to mam iść do ginekologa na NFZ - dziad jeden :-)

• Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za info propos badań :)

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu poranek nad wc i dalej przy nim klęcze. Wymiotuje coraz bardziej a zjadłam tylko płatki z mlekiem... już nie wiem co poradzić na te wymioty :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto_Anna możesz dostać od niego mocz, morfologie, antygen HBS, VDRL, glukoza i TSH

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi moja rodzinna lekarka nie chce dawać skierowania, bo mówi, że chodzę prywatnie do gin wiec ona nie może mi dać w takim razie. Za wszystko musze płacić :/
    A gin dal mi skierowanie na VDRL, HBS, HCV, HIV, morfologia, mocz ogólny, glikemia, Toxoplasma IgG.. nie wwiem czy się wypłace.

• czarnykot Znajoma

Wysłany: 28 września 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj po tygodniu mdłości zaliczyłam pierwsze rzyganko... Te 10 minut tuż po to był jedyny czas w całym dniu kiedy mnie nie muliło, fajne uczucie ;)
    Mnie nie pomaga absolutnie nic, natomiast wiem co pogarsza - przegłodzenie. Trzeba jeść małe porcyjki czegokolwiek co godzinę, półtorej. 2-3 godziny bez jedzenia to murowane zaostrzenie mdłości.
    Co do badań to ja też chodzę prywatnie i wszystko robię prywatnie. Wykosztuję się ale co zrobić.

svch90bv96uefee0.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce mnie na mdłości pomagają banany, wcinam je na okrągło. Po imbirze u mnie było jeszcze gorzej, już lepiej na mnie działa herbata z duuużą ilością cytryny.

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Mi moja rodzinna lekarka nie chce dawać skierowania, bo mówi, że chodzę prywatnie do gin wiec ona nie może mi dać w takim razie. Za wszystko musze płacić :/
    A gin dal mi skierowanie na VDRL, HBS, HCV, HIV, morfologia, mocz ogólny, glikemia, Toxoplasma IgG.. nie wwiem czy się wypłace.

Nie będziesz dużo płacić ja miałam 2x tyle badań płaciłam 330zl

• luna91 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:51

Agnieszka0812, monilia84, CassieMK lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej wam:)
    Luna co się wyjaśni? Bo ją jeszcze nie w temacie chyba

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna, będzie dobrze :)
    Też już czekam na jutro...

oar89jcgzipdaets.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:15

Agnieszka0812, bereda11 lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja tak z innej beczki jak u was laski jest z seksem macie ochote ? Ja ani ani troche smutno mi ze zaniedbuje męża on niby rozumie ale ... Nie chce sie zmuszac bo gdzie w tym sens no ale chyba sie poswiece .

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) powodzenia na wizytach :) przebrnęlam przez tych kilk stron :)

powiem wam,że jestem mega wkurzona, otóż moja "cudowna " teściowa wczoraj wypaplała jednej ciotce,że jestem w ciąży! a prosiliśmy żeby nikomu nie mówiła, tak się zdenerwowałam bo moi rodzice jeszcze nie wiedzą a ta jęzorem papla. zrobiłam mężowi awanturę a najgorsze,że z tego wszystkiego brzuch mnie bolał.

normalnie wylałam wczoraj morze łez..:(

dziewczyny czy wy też czujecie taki ucisk w podbrzuszu? hmm nie ból, dyskomfort? a i czy wam macica też tak pęcherz uciska? ja normalnie jak dotykam podbrzusze to czuję macicę ..też tak macie?

bo mi gin mówił,że moja macica jest w przodozgięciu i dzidzia leży na pęcherzu..

jestem ciekawa jak to u was jest :)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Narinka Ekspertka

Wysłany: 28 września 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przeziebiony.gif

To ja dzisiaj, zielona od mdłości

Cigaretta lubi tę wiadomość

• Dariaaa88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:14

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • CassieMK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka, my odkąd zrobiłam test, wstrzymywaliśmy się z seksem, najpierw dlatego, że lekarz tak zalecił, a później to chyba mój mąż się bał, że coś mi uszkodzi :P wczoraj po kilku nieudanych podejściach i fochach w końcu się zgraliśmy i czułam się, jakby to był mój pierwszy raz haha :D 3 tygodnie celibatu, więc oboje już mieliśmy mega ochotę, niestety tuż po stosunku zauważyłam kroplę świeżej, jasnoczerwonej krwi, więc przypuszczam, że jak jutro o tym powiem lekarzowi, to znowu nam zabroni... :P nie denerwuję się tym jakoś bardzo, bo wiem, że w ciąży wszystko tam jest bardziej ukrwione i łatwiej o jakiś uraz mechaniczny, zwłaszcza, że od tamtej pory mam cały czas czysto, no ale... seks i ciąża chyba się średnio lubią: albo kobieta nie ma ochoty, bo się źle czuje, senna, mdłości etc., albo facet się boi, że zaszkodzi kobiecie lub dziecku, a na koniec to pewnie brzuchol przeszkadza :D

oar89jcgzipdaets.png
‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ