X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już za tydzień we wtorek na 14.30 ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Myszka ja od ok.10tc bo sprawdzam co raz mam otwarta na opuszek wiem powiecie nie grzebać itd ale nie grzebie ;) tylko teraz mam na palca rozchylona wręcz bo dzisiaj tez patrzylam bo seksy byly wczoraj ale tylko z zewnątrz ale to normalne że w kolejnych ciazach kobieta ma zewnętrzne rozwarcie najważniejsze aby wewnętrzne się nie zrobiło ;) poproś gina żeby zmierzy szyjkę na usg i zbadał ale twarda czy miękka jest.? U mnie od połowy miękka tu gdzie otwarta a reszta zaciśnięte jak cholera i wiesz tez mam gluty i to spore ale to nie powinien być czop nie martw się ;)

Kciuki za wizyty ;)

Co do wyników są w porządku jak na moje oko ;)
    czuje tez teraz takie jakbym miala napuchniete wargi sromowe i nie wiem teraz juz co o tym myslec pisalam tez z kolezanka na fb ze nie mam juz zadnych objawow i ona mnie troche tez nastraszyla zebym do szpitala jechala itp.. moze ja za bardzo panikuje i wszedzie sie doszukuje jakis nieprawidlowosci??? no ale w sumie nie mam co sie sobie dziwic po 3 poronieniach jest mi ciezko sie nie martwic..a ostatnie 2-3tyg w sumie byly bez zmartwien mimo braku tych objawow to zawsze musi cos sie zdarzyc...

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka - ale krwawisz? masz bóle podbrzusza? Jeśli chodzi o wargi sromowe to też czuję, ze są nabrzmiałe, ale tam po prostu dopływa więcej krwi i one takie będą w ciąży. Kochana ja Ci się nie dziwię. Ja jestem po 1 poronieniu i panikuję.... myślę, że wszystko jest ok, ale jeśli się martwisz to może umów się na wizytę do doktora jak najszybciej i będziesz spokojniejsza :)

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    myszka - ale krwawisz? masz bóle podbrzusza? Jeśli chodzi o wargi sromowe to też czuję, ze są nabrzmiałe, ale tam po prostu dopływa więcej krwi i one takie będą w ciąży. Kochana ja Ci się nie dziwię. Ja jestem po 1 poronieniu i panikuję.... myślę, że wszystko jest ok, ale jeśli się martwisz to może umów się na wizytę do doktora jak najszybciej i będziesz spokojniejsza :)
    nie nic takiego nie mam poprostu ten glut taki wypadl i nagle tak pusto sie poczulam w srodku -ale chyba poprostu spanikowalam juz sama nie wiem...

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czujesz jakieś dolegliwości typowe dla infekcji.? Może to infekcja jednak jakaś.? Wtedy wydaje się wszystko obrzmiale i ta szyjka miękka taka może być może podskoczy sobie do lekarza albo na IP nawet jak się martwisz.?

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    A czujesz jakieś dolegliwości typowe dla infekcji.? Może to infekcja jednak jakaś.? Wtedy wydaje się wszystko obrzmiale i ta szyjka miękka taka może być może podskoczy sobie do lekarza albo na IP nawet jak się martwisz.?
    wlasnie nic mnie nie swedzi ani boli.. jak jutro bedzie to samo to poece na ip

• mejbi Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to Wy umiecie sobie sprawdzić czy macie szyjkę otwartą na ileś lub zamkniętą? Ja nie miałabym zielonego pojęcia jak to zrobić, mam nadzieję że nie wychodzę teraz na blondynkę :D

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:44

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zjadłam 3 talerze barszczu z uszkami :P pyszności :D

mejbi, xpatiiix3, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    nie powinno się sprawdzać szyjki w ciąży bo jest duże ryzyko, że można ją podrażnić albo czegoś nabawić. najlepiej zostawić to lekarzowi na wizytach kontrolnych.
    wiem,wiem ja tylko dzisiaj sprawdzilam bo sie przestraszylam tym sluzem -ogolnie nie dotykam tam nic-no chyba ze tabletki wkladam to juz musze...

• milka_89 Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    nie powinno się sprawdzać szyjki w ciąży bo jest duże ryzyko, że można ją podrażnić albo czegoś nabawić. najlepiej zostawić to lekarzowi na wizytach kontrolnych.
    Dokładnie tak jest, ja przy staraniach sprawdzałam i moja gin mi zabroniła mimo tego ze robiłam to pod prysznicem z czystymi palcami.. Ja mam dziś wizytę na 17... Mam taki ogromny stres ze nic nie mogę zjeść i co godzinę wymiotuje :( jakaś katastrofa :(

w57v3e3k3h9h78ou.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:

Hiacynta trzy talerze - szacun :D też bym zjadła takiego wigilijnego :D

hiacynta99 lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka_89 wrote:
    Dokładnie tak jest, ja przy staraniach sprawdzałam i moja gin mi zabroniła mimo tego ze robiłam to pod prysznicem z czystymi palcami.. Ja mam dziś wizytę na 17... Mam taki ogromny stres ze nic nie mogę zjeść i co godzinę wymiotuje :( jakaś katastrofa :(

Milka nic się nie martw :) do 17 już coraz bliżej, spróbuj się czymś zając żeby nie fiksować do tego czasu a później to już z górki, pójdziesz i będziesz oglądać maluszka i pięknie bijące serduszko :)

milka_89 lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:

o rany,ale mi dałas pomysł na obiad,haha wsiadam w samochod i jade po barszcz i uszka :D

hiacynta99 lubi tę wiadomość

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie u endokrynologa, wszystko jest ok widzimy się przed porodem a później po porodzie :) w czwartek poradnia genetyczna juz nie mogę się doczekać!

mejbi, xpatiiix3, hiacynta99, Agnieszka0812, monilia84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    o rany,ale mi dałas pomysł na obiad,haha wsiadam w samochod i jade po barszcz i uszka :D

Bardzo dobre tylko teraz mnie pali w gardle hahaha :P
    Ja nie gotowałam moja mama zrobila na przywitanie, bo od czwartku bylam u teściowej, aby powiedziec o ciazy:) tak się wszyscy ucieszyli, ze dzis sama dźwigałam walizkę z torbami do auta nikt mi nie pomógł :-\

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    My po wizycie u endokrynologa, wszystko jest ok widzimy się przed porodem a później po porodzie :) w czwartek poradnia genetyczna juz nie mogę się doczekać!

Ja jutro idę, boje sie bo nigdy nie bylam u endo. Sama się leczyłam hahah i nawet wyniki mam dobre hahhah może ja na lekarza powinnam startować :P

Boje sie ze mnie zjeb ze sama leki przyjmowałam.
    Ale kontrolowałam co miesiąc wynik sam tsh, a ze jestem w ciazy trzeba bylo się wybrać juz do specjalisty :P

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A My zaraz z Nel po Marcela lecimy ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Ja jutro idę, boje sie bo nigdy nie bylam u endo. Sama się leczyłam hahah i nawet wyniki mam dobre hahhah może ja na lekarza powinnam startować :P

Boje sie ze mnie zjeb ze sama leki przyjmowałam.
    Ale kontrolowałam co miesiąc wynik sam tsh, a ze jestem w ciazy trzeba bylo się wybrać juz do specjalisty :P

Jak sama bralas leki bez konsultacji? Będą zjebki :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Jak sama brałaś leki bez konsultacji? Będą zjebki :p
    Może lepiej sie nie przyznam ze brałam tylko ze jestem w ciazy i ze chce sprawdzić czy jest ok :P

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ