Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez biorę luteine 100mg 2x1.
    Także ciągnie mnie brzuch szczególnie jak się wyprostuje :)
    W pn wizyta i juz zaczynam się stresowac :(

• monik Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe i nie nowe :-) forumowiczki :-)

JusWik super wieści :-)
    A z luteiną sie wstrzymaj do wyniku ( dzisiaj bedzie?) jak bedzie niski to od razu wezmiesz.

Ja byłam wczoraj na wizycie i nie jestem zbytnio zadowolona nie dość że zapłaciłam 250zł za wizyte to jeszcze luteine mi wypisał pełnopłatną.
    A ten lekarz prauje w szpitalu i wcześniej mi wypisywał recepty refundowane.Powiedział też że moja szyjka jest w porządku i ma 41mm a doskonale wiedział że jestem po konizacji i moja szyjka jest ucieta i ma tylko 20mm ale byłam wkurzona. Chyba pójde do innego lekarza po te recepty bo to jednak spora róznica jak jest refundacja a przy okazji może już bedzie widać serduszko na usg.

A co do ciąży to z usg jest młodsza o 4dni i widziałam małą kropeczke która ma 11mm

JusWik lubi tę wiadomość

• monik Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 zdrówka życzę <3

• Natala Koleżanka

Wysłany: 11 września 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych dziewczyn ! :)

Co do bóli brzucha to ja dopiero od wczoraj mam brak bóli brzucha, ale za to zdarza mi się, że wstanę za szybko z łożka/ krzesła i tak mnie zakłuje w prawym boku, jakbym za sekundę okres miała mieć, taki skurcz dziwny... wtedy kładę się na chwile i jest ok :) Na to i na wszystkie inne bóle bardzo pomaga no-spa, nie bójcie się jej dziewczyny, zwłaszcza te, które są właśnie w 4-5 tyg., ja też się broniłam,a jak parę dni pobrałam to jak ręką odjął, dziecku to nie zaszkodzi, a was uspokoi :)

Jak dzisiejsze samopoczucie ?:) Moje piersi dzisiaj postanowiły się chyba zemścić na mnie i mam wrażenie, że odpadną, do tego mam poranne mulinki i kompletny brak apetytu.. wykrakałam sobie te mdłości... :)

Miłego dnia ! :)

hchygox14v09va6q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monik 250 zł ? :o wow kupa kasy...

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, no a mam drugi dzień "poranne" mdłości - które wczoraj trwały cały dzień. Mam nadzieję że dzisiaj tak źle nie będzie.
    od jedzenia odrzuca mnie kompletnie. w pracy muszę unikać kuchni jak inni jedzą.

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Tez biorę luteine 100mg 2x1.
    Także ciągnie mnie brzuch szczególnie jak się wyprostuje :)
    W pn wizyta i juz zaczynam się stresowac :(

Aniu wszystko będzie dobrze zobaczysz :) Rozumiem Cię bo ciąża po stracie zawsze jest stresująca, ale Twoje maleństwo na pewno rośnie zdrowo, zobaczysz <3

anka418 lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monilia a jak Ty się czujesz? U nas nadal objawów brak wiec chyba już nie przyjdą :) nie wiem czy to dobrze czy źle ;)

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:04

cd9bskjojgq3qzff.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka22 wrote:
    JusWik,ja też się zastanawiam czy to dobrze :/
    SMERFETKA MAMY TEN SAM TYDZIEŃ CIĄŻY. JA TEŻ OSTATNI @ MIAŁAM 14 SIERPNIA.

TAK ZARAZ JADĘ ODEBRAĆ WYNIK BETY. TRZYMAJCIE KCIUKI KOCHANE...W sobotę chyba zrobię następną... Myślę ze rośnie bo dzisiejszy test mooocny wyszedł baaardzo.

hiacynta99 lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• JusWik Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co te objawy też w większości u nas w głowach siedzą. Ja po pierwszym pozytywnym teście odrazu miałam mdłości jak cholera heheheh a teraz mi wszystko śmierdzi...

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala ja jak mogę wytrzymać to nic nie wezmę chyba że tak mocniej boli to bym wzięła ale boję się bo tak mi macice rozluźniła ze oxy mi porodu nie mogli wywołać nie chce się więcej faszerowaną rozkurcziwymi w tej ciąży ja nawet zastrzyki rozkurcziwymi brałam...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik wrote:
    Witam nowe i nie nowe :-) forumowiczki :-)

JusWik super wieści :-)
    A z luteiną sie wstrzymaj do wyniku ( dzisiaj bedzie?) jak bedzie niski to od razu wezmiesz.

Ja byłam wczoraj na wizycie i nie jestem zbytnio zadowolona nie dość że zapłaciłam 250zł za wizyte to jeszcze luteine mi wypisał pełnopłatną.
    A ten lekarz prauje w szpitalu i wcześniej mi wypisywał recepty refundowane.Powiedział też że moja szyjka jest w porządku i ma 41mm a doskonale wiedział że jestem po konizacji i moja szyjka jest ucieta i ma tylko 20mm ale byłam wkurzona. Chyba pójde do innego lekarza po te recepty bo to jednak spora róznica jak jest refundacja a przy okazji może już bedzie widać serduszko na usg.

A co do ciąży to z usg jest młodsza o 4dni i widziałam małą kropeczke która ma 11mm
    tak włśnie zrobię. zobaczę jaki wynik i wtedy zaaplikuję sobie lutkę.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz zapomniałam co to mdłości ;) no 3 dzień jakiś taki małoobjawowy jak nie w ciąży ;) wzdęcia zaparć innych brak nawet piersi nie bolą tylko dużo kremowo wodnistego białego śluzu i te ciągnięcie/bóle w pachwinach i podbrzuszu :)

Kciuki za betę ;)

Omg ja za wizytę z usg place 110/120 zł ;) tylko 3 główne usg będą za 200 i poproszę żeby mi każda nagrał z synem nie miałam z córką tylko polowkowe a teraz chce wszystkie 3 i poproszę żeby mi 3d podlaczyla na chwilę jak i tak 200 place to może to zrobić ;)

JusWik lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu u mnie objawy bez zmian czyli delikatne, czasem zgada, czasem delikatne mdłości rzeczywiście jak długo nie jem, senność, lekki ból piersi najcześciej z nocy i chyba tyle. Też mam stracha, ale powiedziałam sobie teraz że będzie dobrze i tak musi być :)

Trzymam kciuki za betę JusWik :) czekamy na wyniki :)

anka418, JusWik lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez bezobjawowo nadal. Nawet energii mam za dwoje;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 11 września 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamuski weekendowo :-) u mnie dzis znowu skok energii po wczorajszej niemocy, wiec znowu zabieram za porzadne sprzatanie. Za tydzien wyruszamy w spozniona podroz poslubna i tesciowie przyezdzaja na ten czas pilnowac nam psa a z racji tego ze moja tesciowa jest maniaczka czystosci to wole zeby bylo super czysciutko mimo to jestem pewna ze jak tylko pojade to i tak mi chate wysprzata po swojemu.
    Mnie z samego rana dopadly straszne mdlosci ale szybko przeszly po gorzkiej herbacie i kromce chleba :-)

monilia84 lubi tę wiadomość

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izizizi to super że masz energie, chętnie bym ją wzięła od Ciebie bo u mnie chęci na sprzątanie czy jakąś kolwiek robotę brak, jedynie gotować bym mogła bo ciągle głodna jestem.

A gdzie wybieracie się w podróż poślubną ???

izizizi lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monilia84 moja dzidzia dzień młodsza i też nie mam energii ani ani.

monilia84 lubi tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam kopa energii z resztą jak wczoraj kurde ale musiałam młodego ponieść bo juz piszczacy ze nie da rady bo parę km zrobiliśmy jednak na piechotę waży jakieś 14kg.. no i brzuch teraz trochę pobolewa małpowo w sumie od wczoraj tragedii nie ma no ale jednak ehh szkoda mi go było bo stanął i mówił mamo ongi boją dla syna na jąćki i co nie weźmiesz jak robi oczy jak kot ze Shreka.. dobrze że niedaleko domu bo tylko z 200m go poniosłam..

Dzisiaj to ja będę korzystać z K o ile dzieci nie wypompują mnie do wieczora hehe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 10:03

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj