Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny temat obgadywania na fb wyplynął od jednej osoby, której w dodatku na grupie fb nie ma chyba, stad to zamieszanie i taka trochę prowokacja. Tak przypuszczam, bo ja też na fb nie jestem
Czyli jeszcze czekamy na pierwszy poród SN majówek
Kama rzeczywiscie miała miec indukcję, ciekawe jak poszloWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2019, 12:45
Oleander, Oleander, Szczęśliwa Mamusia, Pani Moł, Veri, Bibs lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzczęśliwa mamusia dziękuję
No czekamy na wieści od Kamy
My planujemy więcej dzieci, ale za ciążą tęsknić nie będę mam nadzieję że kolejne ciąże przejdę lżej jeśli chodzi o wymioty, ale tego się szybko nie dowiem bo conajmniej 2 lata przerwy muszę mieć pomiędzy ciążami, takie dostałam zalecenie od nefrologaSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/de43e88ad4d2.jpg
My dziewczyny trzyOleander, Szczęśliwa Mamusia, Szczesliwa ledwo zywa, Pani Moł, Chusy, puszek369, Fikus, Veri, ago91, Bibs, 4me, Glendolina, Ciasteczko777, PatkaPP, Kruszynka91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziękuję mamusiu
Serio? To super A u nas na wiosce jedyny bernus
Za to milion pięknych owczarkow niemieckich które też uwielbiam
Szczęśliwa mi nie działa link twój
Musisz skopiować tutaj do nas kod BBCode i powinno zadziałaćSzczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
url=https://naforum.zapodaj.net/e25e24f5a8a8.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e25e24f5a8a8.jpg[/url
Teraz jest ale takie malutkie i standardowo bokiem:DWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2019, 13:12
Pani Moł, Agata :), ago91, Glendolina, Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja pisałam o grupie ale nie wiedziałam że są jakieś grupy belly, po prostu jestem na fb na jakiejs grupie majowe mamy i tam dziewczyny zaczely się rozpakowywać więc napisałam. Nie wiem o co chodzi z grupami i z obgadywaniem na grupach chętnie bym dołączyła do Waszej grupy na fb bo nawet nie wiedziałam że jakaś istnieje
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Glendolina wrote:Też się zastanawiam, jak to będzie. Lekarz powiedział, że muszą. Że przenoszona ciąża jest sama w sobie skierowaniem do hospitalizacji. Lubię tego lekarza, ale z tym się tak do końca nie zgadzam. Póki co, mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby, że się samo ruszy, jeszcze dużo czasu. A jeśli nie, to będę kombinować.
-
nick nieaktualnyPuszek już pisała o skierowaniu. Ale się przecież z Lekarzem kłócić nie będę. Sama sobie nie wymyslilam polozyc sie 5 dni po terminie. To jego slowa. Umówiłam w razie czego wizytę na koniec l4. Niech mi przynajmniej przedłuży. Ale mam cichą nadzieję, że nie będzie potrzeby. Nosz ile można w ciazy chodzić?!
4me lubi tę wiadomość
-
Witam.mamusie my jeszcze w szpitalu jutro usg zyl od ktorego wszystko zalezy . Opuchlizna lezac zeszla ale wstajac do wc bol nadal nie milosierny biore clexan 0.8
Maly na piersi w dzien spi w nocy cyc i cyc ale najwazniejsze ze zdrowy . Chwile stana na wadze ale od wczoraj zaczal przebierac .Ciasteczko777, Chusy, Milka1991, Pani Moł, Oleander, ago91, Agata :), PatkaPP, Kruszynka91, Szczesliwa ledwo zywa, Nistera, Glendolina, Szczęśliwa Mamusia, slodka100, Biała Azlia, Veri lubią tę wiadomość
-
Zapoznajcie się ze standardem
https://www.gov.pl/web/zdrowie/zmiany-w-organizacji-opieki-okoloporodowej-1-stycznia-2019-r-wchodzi-w-zycie-nowy-standard-organizacyjny
Przy prawidłowym wyniku KTG i USG oraz przy prawidłowym odczuwaniu ru-chów płodu – kolejne badanie za 7 dni, z ponownym KTG i USG. W trakcie tej wizyty należy ustalić datę hospitalizacji, tak aby poród miał miejsce przed końcem 42. tygodnia. W przypadku odstępstw od normy – indywidualizacja postępowania.
Glendolina jak lekarz się uprze to Cię skieruje do szpitala, jednak potem w szpitalach nie ma miejsc na pc, bo leżą przeterminowane ciąże ;p więc mogą nie mieć miejsca w danym szpitalu i mogą Cię odesłać gdzie indziej jak miejsca nie ma.Ciasteczko777, Glendolina, 4me, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
My w przychodni jesteśmy, zbadamy poziom bilirubiny u małego a ja na badanie usg bo położna sprawdziła i macica się nieprawidłowo obkurcza i nie wiadomo czy nie będę musiała być czyszczona
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
Nasze 6 dni szczęścia...
Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm -
Oleander, PatkaPP, Szczesliwa ledwo zywa, Kruszynka91, Bibs, Nistera, Glendolina, Pani Moł, Milka1991, Agata :), Ciasteczko777, Chusy, 4me, Szczęśliwa Mamusia, slodka100, Menka888, Biała Azlia, Veri, Izka37 lubią tę wiadomość
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
A to my 🙂
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2756d9118110.jpgOleander, Szczesliwa ledwo zywa, Glendolina, Pani Moł, Milka1991, ago91, Agata :), Ciasteczko777, Chusy, 4me, Szczęśliwa Mamusia, Biała Azlia, Veri lubią tę wiadomość
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
nick nieaktualnyWiem, że może czasem piszę chaotycznie i niejasno, ale o coś zupełnie innego mi chodziło. Napisałam tylko zalecenia lekarza prowadzącego, nawet dopisałam, że się z nim nie zgadzam. Znam najnowsze wytyczne PTG. Napisałam też o kombinowaniu w razie 'wu'. I nie będzie to kręcenie w szpitalu, że coś jest nie tak, tylko załatwieniu przedłużenia l4.
Bezpieczniej czułabym się w szpitalu po terminie, ale jak będzie ok, to wiadomo, że w domu zawsze lepiej.
Puszku, dziękuję za artykuł, teraz myślę, że żadna nie będzie miała wątpliwości, co powinna robić po terminie wg standardów.
Dziewczyny, macie naprawdę piękne brzuszki, mogę to w nieskończoność powtarzać.
Skarb, mam nadzieję, że wkrótce nastąpi poprawa na 100%, ale już po Twojej wypowiedzi widać, że jest Ci lepiej przynajmniej psychicznie;)
Verbena, miło, że piszesz na bieżąco, co u Was, oby obyło się bez czyszczenia!
A Wasze maleństwa skończyły dziś tydzień Jak ten czas zasuwa!Pani Moł, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość