X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u dr prowadzącego; odpowiedział na pytania, wyjaśnił, pocieszył i mówi ze ta dr za tydz na bank zrobi dobre usg i mam sie nie martwić. Nie robiliśmy oczywiście juz usg, ale reszta badań tak i wszystko Ok !!!
    Poród pewnie bede mieć przyspieszony o tydzień / ze względu na cuksy ale o tym będziemy gadać pózniej. Odstawiam luteinę bo szyjka 4.9 to bardzo ładnie :) dostanę immunoglob. Zalecił szczepienie na krztusiec za 2 msc (robicie???).
    Uspokoił mnie i serio pocieszył.
    U nas w mieście trasa zajęła mi 1.5 godz !!!! Kosmos korki ...

MaMaMi83, Oleander, Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Byłam u dr prowadzącego; odpowiedział na pytania, wyjaśnił, pocieszył i mówi ze ta dr za tydz na bank zrobi dobre usg i mam sie nie martwić. Nie robiliśmy oczywiście juz usg, ale reszta badań tak i wszystko Ok !!!
    Poród pewnie bede mieć przyspieszony o tydzień / ze względu na cuksy ale o tym będziemy gadać pózniej. Odstawiam luteinę bo szyjka 4.9 to bardzo ładnie :) dostanę immunoglob. Zalecił szczepienie na krztusiec za 2 msc (robicie???).
    Uspokoił mnie i serio pocieszył.
    U nas w mieście trasa zajęła mi 1.5 godz !!!! Kosmos korki ...
    No o widzisz Ciacho. Spokój spokój i jeszcze raz spokój. Super że jwstes zadowolona po wizycie

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho

Ja się w ciąży na nic nie szczepów. Od kilku lekarzy słyszałam że szczepionki nie są w ciąży zbyt bezpieczne. W żadnej się nie szczepilam i w tej nie mam zamiaru

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja musze to poważnie przemyśleć bo też jestem anty leki i szczepienia w ciąży ....
    Powiem Wam, że wykończył mnie ten dzień ...

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jakoś nie jestem zwolenniczką szczepień w ciąży. Pewnie nie ma na ten temat badań więc raczej bym nie skorzystała.
    Musisz przeanalizować wszystkie za i przeciw.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nawet nad tym nie zastanawiam :)

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym wolala sie nie szczepic. Czuje sie slabsza niz normalnie bala bym sie ze organizm zle zareaguje

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od diabetologa.
    Dała glukometr wypisała paski, w sobotę miałam iść na krzywa cukrowa i dopiero po wynikach zacząć używać glukometru.
    Ale babeczka właśnie oddzwoniła i powiedziała, że przemyślała sprawę i w zasadzie to nie muszę krzywej robić bo to jedno badanie jej w zasadzie wystarczy. I od juta mam jechać z glukometrem i dieta. Dała jakieś książeczki z dietami ale już mi się dzisiaj nie chce tego czytać.
    Zastanowiły ją jeszcze w mojej morfologii wysokie eozynocyty, że albo od alergii albo od pasożytów (?!) alergia jest w jakimś tam zakresie prawdopodobna, pasożyty to nie wiem ;)

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja no to powodzenia z dietą. Łatwo nie jest. Mi duzo pomaga wiedzą dziewiczyn z grupy na fb "cukrzyca ciążowa bez strachu". Ja już jestem 5 tygodni na diecie ale niestety u mnie nie działa ona na cukry na czczo i biorę insulinę na noc. Może tobie się uda opanować dziada sama dieta. Jak coś to pisz jak będę wiedzieć to pomogę. Ciasteczko też jest w temacie i jeszcze jedna dziewczyna tu u nas na forum ale nie pamiętam kto.

Jaki masz glukometr?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 20:11

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Alicja no to powodzenia z dietą. Łatwo nie jest. Mi duzo pomaga wiedzą dziewiczyn z grupy na fb "cukrzyca ciążowa bez strachu". Ja już jestem 5 tygodni na diecie ale niestety u mnie nie działa ona na cukry na czczo i biorę insulinę na noc. Może tobie się uda opanować dziada sama dieta. Jak coś to pisz jak będę wiedzieć to pomogę. Ciasteczko też jest w temacie i jeszcze jedna dziewczyna tu u nas na forum ale nie pamiętam kto.

Jaki masz glukometr?

Dzięki :*
    Poczytam sobie grupę.
    Muszę narazie się z tym przespać, rozbolała mnie głowa od tego wszystkiego. Pamietam, ze Tobie ta dzieta nie służy i jestem trochę przerażona. Nie chcę się zle czuć :( Kontrole mam 3 stycznia i wtedy się okaże czy dieta wystarczy czy musi być do tego insulina.

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja

A krzywej w ogóle nie będziesz robić ? Bo to w sumie dziwne nie zawsze podwyższony cukier na czczo oznacza cukrzycę przecież

• Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukometr Contour plus one
    Coś takiego

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 1 ciąży miałam też podwyższony wynik na czczo skierowała mnie lekarka na krzywą i wyniki były normalne żadnej cukrzycy nie miałam tylko mnie nastraszyli i nic więcej. A cukry wyższe bo pewnie czegoś się łącznie najadłam A rano na wyniki

• Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Alicja

A krzywej w ogóle nie będziesz robić ? Bo to w sumie dziwne nie zawsze podwyższony cukier na czczo oznacza cukrzycę przecież

Chyba właśnie oznacza. Tez wolałabym zrobić ale ona powiedziała, ze jest pewna tej cukrzycy a picie glukozy to takie średnie jest.. mam 02 stycznia ginekologa, jak każe jednak zrobić to zrobię. Jest glukometr wiec w zasadzie będę widzieć jak te cukry wychodzą.

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    No ja musze to poważnie przemyśleć bo też jestem anty leki i szczepienia w ciąży ....
    Powiem Wam, że wykończył mnie ten dzień ...

Ciacho dobrze chociaż, że Ciebie lekarz uspokoił :) mnie również ten dzień wykończył. Jeszcze dziwny ból odczuwam, jakby spojenie łonowe...co chwile coś nowego :/

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja-33 wrote:
    Glukometr Contour plus one
    Coś takiego

No to w miarę dobry masz glukometr.

A ile masz jeść posiłków na dobe? Ja mam 6-7 z odstepami co 2.5 h i po każdym posiłku po 1h od pierwszego kęsa mam mierzyć cukier.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 20:29

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala

No pewnie to lekarz decyduje ja pisałam wyżej że lekarz mój po samym wyniki na czczo cukrzycy nie stwierdził i po krzywej wyszło że tylko na czczo źle było. Ale będziesz mierzyć to się dowiesz A lepiej na zimne dmuchac

• Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    No to w miarę dobry masz glukometr.

A ile masz jeść posiłków na dobe? Ja mam 6-7 z odstepami co 2.5 h i po każdym posiłku po 1h od pierwszego kęsa mam mierzyć cukier.

Niestety nic mi na ten temat nie powiedziała gdyż miałam się z nia zdzwonic po krzywej...ale mówiła, ze w książeczkach wyczytam, gdzieś mi tam smignelo 5 posiłków.
    Cukier na czczo, godzinę po śniadaniu, obiedzie i kolacji czyli 4 razy

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari ale jak w krzywej wychodzi źle choć jeden wynik to oznacza to cukrzycę ciążową. Ja po krzywej mam właśnie tylko ten wynik na czczo zły i mam cukrzycę....

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Ala

No pewnie to lekarz decyduje ja pisałam wyżej że lekarz mój po samym wyniki na czczo cukrzycy nie stwierdził i po krzywej wyszło że tylko na czczo źle było. Ale będziesz mierzyć to się dowiesz A lepiej na zimne dmuchac

Samari
    Nie ukrywam, ze to co napisałaś daje nadzieje :) może nie będzie tak zle jak zacznę mierzyć. Kurde w święta nie pojem uszek :(

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
‹‹ 503 504 505 506 507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ