Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyByłam u dr prowadzącego; odpowiedział na pytania, wyjaśnił, pocieszył i mówi ze ta dr za tydz na bank zrobi dobre usg i mam sie nie martwić. Nie robiliśmy oczywiście juz usg, ale reszta badań tak i wszystko Ok !!!
Poród pewnie bede mieć przyspieszony o tydzień / ze względu na cuksy ale o tym będziemy gadać pózniej. Odstawiam luteinę bo szyjka 4.9 to bardzo ładniedostanę immunoglob. Zalecił szczepienie na krztusiec za 2 msc (robicie???).
Uspokoił mnie i serio pocieszył.
U nas w mieście trasa zajęła mi 1.5 godz !!!! Kosmos korki ...MaMaMi83, Oleander, Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość
-
Ciasteczko777 wrote:Byłam u dr prowadzącego; odpowiedział na pytania, wyjaśnił, pocieszył i mówi ze ta dr za tydz na bank zrobi dobre usg i mam sie nie martwić. Nie robiliśmy oczywiście juz usg, ale reszta badań tak i wszystko Ok !!!
Poród pewnie bede mieć przyspieszony o tydzień / ze względu na cuksy ale o tym będziemy gadać pózniej. Odstawiam luteinę bo szyjka 4.9 to bardzo ładniedostanę immunoglob. Zalecił szczepienie na krztusiec za 2 msc (robicie???).
Uspokoił mnie i serio pocieszył.
U nas w mieście trasa zajęła mi 1.5 godz !!!! Kosmos korki ...Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wróciłam od diabetologa.
Dała glukometr wypisała paski, w sobotę miałam iść na krzywa cukrowa i dopiero po wynikach zacząć używać glukometru.
Ale babeczka właśnie oddzwoniła i powiedziała, że przemyślała sprawę i w zasadzie to nie muszę krzywej robić bo to jedno badanie jej w zasadzie wystarczy. I od juta mam jechać z glukometrem i dieta. Dała jakieś książeczki z dietami ale już mi się dzisiaj nie chce tego czytać.
Zastanowiły ją jeszcze w mojej morfologii wysokie eozynocyty, że albo od alergii albo od pasożytów (?!) alergia jest w jakimś tam zakresie prawdopodobna, pasożyty to nie wiem -
Alicja no to powodzenia z dietą. Łatwo nie jest. Mi duzo pomaga wiedzą dziewiczyn z grupy na fb "cukrzyca ciążowa bez strachu". Ja już jestem 5 tygodni na diecie ale niestety u mnie nie działa ona na cukry na czczo i biorę insulinę na noc. Może tobie się uda opanować dziada sama dieta. Jak coś to pisz jak będę wiedzieć to pomogę. Ciasteczko też jest w temacie i jeszcze jedna dziewczyna tu u nas na forum ale nie pamiętam kto.
Jaki masz glukometr?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 20:11
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
MaMaMi83 wrote:Alicja no to powodzenia z dietą. Łatwo nie jest. Mi duzo pomaga wiedzą dziewiczyn z grupy na fb "cukrzyca ciążowa bez strachu". Ja już jestem 5 tygodni na diecie ale niestety u mnie nie działa ona na cukry na czczo i biorę insulinę na noc. Może tobie się uda opanować dziada sama dieta. Jak coś to pisz jak będę wiedzieć to pomogę. Ciasteczko też jest w temacie i jeszcze jedna dziewczyna tu u nas na forum ale nie pamiętam kto.
Jaki masz glukometr?
Dzięki :*
Poczytam sobie grupę.
Muszę narazie się z tym przespać, rozbolała mnie głowa od tego wszystkiego. Pamietam, ze Tobie ta dzieta nie służy i jestem trochę przerażona. Nie chcę się zle czućKontrole mam 3 stycznia i wtedy się okaże czy dieta wystarczy czy musi być do tego insulina.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Samari wrote:Alicja
A krzywej w ogóle nie będziesz robić ? Bo to w sumie dziwne nie zawsze podwyższony cukier na czczo oznacza cukrzycę przecież
Chyba właśnie oznacza. Tez wolałabym zrobić ale ona powiedziała, ze jest pewna tej cukrzycy a picie glukozy to takie średnie jest.. mam 02 stycznia ginekologa, jak każe jednak zrobić to zrobię. Jest glukometr wiec w zasadzie będę widzieć jak te cukry wychodzą. -
Ciasteczko777 wrote:No ja musze to poważnie przemyśleć bo też jestem anty leki i szczepienia w ciąży ....
Powiem Wam, że wykończył mnie ten dzień ...
Ciacho dobrze chociaż, że Ciebie lekarz uspokoiłmnie również ten dzień wykończył. Jeszcze dziwny ból odczuwam, jakby spojenie łonowe...co chwile coś nowego
-
Alicja-33 wrote:Glukometr Contour plus one
Coś takiego
No to w miarę dobry masz glukometr.
A ile masz jeść posiłków na dobe? Ja mam 6-7 z odstepami co 2.5 h i po każdym posiłku po 1h od pierwszego kęsa mam mierzyć cukier.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 20:29
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualny
-
MaMaMi83 wrote:No to w miarę dobry masz glukometr.
A ile masz jeść posiłków na dobe? Ja mam 6-7 z odstepami co 2.5 h i po każdym posiłku po 1h od pierwszego kęsa mam mierzyć cukier.
Niestety nic mi na ten temat nie powiedziała gdyż miałam się z nia zdzwonic po krzywej...ale mówiła, ze w książeczkach wyczytam, gdzieś mi tam smignelo 5 posiłków.
Cukier na czczo, godzinę po śniadaniu, obiedzie i kolacji czyli 4 razy -
Samari wrote:Ala
No pewnie to lekarz decyduje ja pisałam wyżej że lekarz mój po samym wyniki na czczo cukrzycy nie stwierdził i po krzywej wyszło że tylko na czczo źle było. Ale będziesz mierzyć to się dowiesz A lepiej na zimne dmuchac
Samari
Nie ukrywam, ze to co napisałaś daje nadziejemoże nie będzie tak zle jak zacznę mierzyć. Kurde w święta nie pojem uszek