Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kinga to normalne , że po takich przejściach pewnie boisz się ,że sytuacja powtórzy się przy drugim dziecku albo będzie inny problem, teraz to wszystko się dzieje więc myśl o drugim dziecku cię przeraża tymardziej że całą sobą teraz jesteś potrzebna Julce . Ale myślę , że za jakiś czas jak to wszystko się już unormuje i będzie dobrze to odważniej pomyślisz o rodzeństwie dla małej , chociaż na pewno będziesz się bała po takich przeżyciach. Moja znajoma urodziła pierwsze dziecko z zespołem Downa i mimo, że zawsze marzyła o dwójce bała się że drugie też może być chore i wyparła całkiem myśl że jeszcze kiedyś będzie miała dziecko ,wiadomo. Po 8 latach kiedy już w jakimś stopniu oswoiła się z sytuacją i ją zaakceptowała , zdecydowała się na drugie dziecko chociaż strach był ogromny. Urodziła drugą zdrową córkę. Jej dziecko już zawsze będzie miało zespół Downa a Twoja Julka teraz cierpi i Ty cierpisz ale to minie i będzie zdrowa, a ten czas będzie dla Ciebie tylko przykrym wspomnieniem
Casjopea, kinga27.30 lubią tę wiadomość
url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Casjopea miałam się pytać o tą szczepionkę na ospę-są jakieś ograniczenia??? Mogę zaszczepić w każdej chwili?
Ja po dzisiejszej nocce stwierdziłam,że Zosia będzie jedynaczka😴 -
Lady_Dior wrote:Casjopea miałam się pytać o tą szczepionkę na ospę-są jakieś ograniczenia??? Mogę zaszczepić w każdej chwili?
Ja po dzisiejszej nocce stwierdziłam,że Zosia będzie jedynaczka😴url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Witam laski
Widzę temat rzeka.
Matki jedynakow heh... Zacznę od tego że jak rodziła córkę pierwsza to miałam hardkor porodówy i cały czas twierdziła że będzie jedynaczka. 😁Ale po 2 latach prawie 3 zmieniłam zdanie zaczęliśmy się starać o Zuzie... Huja wychodziło staraliśmy się 9 mies miałam takie parcie. Dopiero gdy odpuscilam to udało się. Gdy odchowalismy zuze... Mąż chciał syna... Udało się lecz już coś w 13 tyg było nie tak duże NT i brak kości nosowej. Zaczol się koszmar, lek itp. Później straszna diagnoza i wyrok że moje dziecko nieprzezyje porodu bo niema płuc. Strasznie to przeżyłam ale pragnienie dziecka po stracie była wielka. Zaszła w ciążę kolejna miałam obawy stresowalam się było coś nie tak poronilam po pół roku zaszła ponownie w ciążę i jest Łukaszem. Moje serduszko i tęczowy synek. Teraz puenta.
Zawsze jest strach o dziecko każda ciąża niesie za sobą jakieś ryzyko. Czy będzie zdrowe czy nie ale na swoim przykładzie powiem że trzeba próbowac. Czasem przyjdzie taki czas ze będziecie chciały to drugie a nawet jeśli tak to życie tak byście nigdy nie żałowały że macie tylko jedno dziecko. Bo najważniejsze jest to byście wy były szczęśliwe i dzieciLady_Dior, AgaSY, Casjopea, Aska1994, Lullaby, KasiaLukasia, kinga27.30 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny wyszedł pierwszy ząbek! Prawa jedynka. Może dlatego ten mój synuś ostatnio taki marudny.
Lullaby, Alisia, Drobinka91, Lady_Dior, AgaSY, Casjopea, mikka86, KasiaLukasia, kinga27.30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Szalony!Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Jak trochę urośnie to zrobię lepsze zdjęcie, świeżo wyrżniętyBabcia zauważyła dzisiaj jak ją użarł.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 18:59
Casjopea, Emma_, KasiaLukasia, Alisia, kinga27.30, Drobinka91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Adria piękne zdjęcie i piękne słowa 😘. Ja chciałabym kiedyś 3 dziecko jeśli będą warunki, ale w głowie mam mnóstwo obaw: czy dziecko będzie zdrowe, czy ze mną będzie wszystko ok. W końcu mam w domu już 2 cudownych Synów, więc czy jest sens ryzykować? Może i u nas będzie tak jak u znajomych Casjo 😄.
Tom super! Idziesz jak burza!Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Adria aż się normalnie wzruszyłam ❤️
Gratulacje dla Toma 😁😁
Emma_ wrote:Myślę, że będziemy się spotykać na wątkach kolejnych miesięcy. 🙉
kinga27.30 lubi tę wiadomość
-
mikka86 wrote:A jak się nie ma reproduktora a się chce kolejne dziecko,to co wtedy ?? 😄
Bank spermy? 😁😂Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥