Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki Kasia, Mikołaj w końcu też się wybudza, wtedy wjeżdża butla i wraca spanko. Bardziej martwi mnie powód tych placzliwych pobudek - martwię się czy wszystko okej. Ale nie chce dac się zwariować 🤷♀️
Roczek dopiero przed nami - 23.08. Chce zaprosić wszystkich dziadków i najbliższe osoby czyli ok. 10 osób. Nakupuje w tigerze jakieś pierdolety urodzionowe, baloniki etc. Chyba nie będziemy robić prezentu. Ciężko mi się opanować i często coś kupuje bez okazji, więc myślę, że królewicz wybaczy 😁 -
Mnie tez to niepokoilo, ale przeczytałam internet i wychodzi, ze to raczej norma. Bardzo duzo dzieci ma takie lunatyczne przebudzenia i potem z tego wyrasta. Szczególnie jak rodzice również takie mieli. Trzeba to tylko jakos przeżyć. U mnie stres jest ze zrobieniem krzywdy sobie lub mnie. Ala często wstaje na nogi i idzie w przepaść po łóżku, albo wstaje i rzuca mi sie na głowę. I tak milion razy. Czasami śpi lepiej, ale to nocne życie zdąża jej się ostatnio jednak częściej niż rzadziej. To jakaś faza snu.
-
Monjaktalala wrote:Mikka, fajny sprzęt! Ksawery zachwycony? No i jeszcze ta niebieska fura, pamiętam zdjęcie
Agasy, tak! Nawet nie miałam pojęcia, że tak to się nazywa, szybko googlowałam.url=https://www.suwaczek.pl/][/url] -
33Sylwia wrote:Hej!
My też żyjemy. Weekend intenstynie działka, znajomi, działka i międzyczasie pojawił się 13 ząb! Leon już coraz fajniej sobie radzi z chodzeniem, wczoraj nawet próbował biegać 😁 nie mówi nadal, nawet przestał mówić ma-ma!
Co do roczkow Leon dostał auto na akumulatr, rowerek jakieś układanki, puzzle, książeczki no i kasiore.url=https://www.suwaczek.pl/][/url] -
Mikołaj od kilku dni budzi się w nocy i zanosi płaczem, nie da sie go uspokoić (jest w półśnie). Nie wiem jak mu pomóc, zakładam, że trzeba przeczekać. Męczy się bidulek. Obstawiam górne jedynki albo dużo emocji w ciągu dnia i odreagowanie. Choć nie jestem pewna co do tego drugiego, bo w 'nudne dni'z tą samą rutyna, też miał takie płaczki w nocy 🤔[/QUOTE]
Szwagierki dziecko budziło się przez jakiś czas zawsze o trzeciej w nocy I płakało.Zaczęła wstawać przed I budziła zanim to nastąpiło.Myślę,że jeśli zdarza się to o różnych godzinach to trzeba przeczekać. -
Hej! Regres snu jest przewidywany na 13 miesiąc (podobnie jak w 8 był), ale to się może przesuwać, u nas ewidentnie to jest właśnie to, Oprócz oporowej czwórki ostatniej, która to dziś nareszcie się przebiła (jeśli mój sokoli lub też bardziej kurzy wzrok się nie myli🙄bo już raz mi się wydawało, że coś wykiełkowało.
Do nas nareszcie zawitali teściowie z Turcji, przyjechali autem i chwała im za to, bo już gryzłam ściany 😵ostatni czas był cięższy, obydwie pociechy z piekła rodem dały mi się we znaki, moja cierpliwości niestety już zawodziła więc oni wstrzelili się idealnie z przyjazdem. Teściowa zostaje, a teść wraca za parę dni. Będę miała nareszcie czas zrobić podstawowe badania i iść do gina,sama bez ogonów😁KasiaLukasia, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość
-
Hehe Monjaktalala coś w tym jest😁 choć powiem Ci, że miałam teściową do pomocy przy Mirze od momentu porodu, bo nocowała ze mną w szpitalu, aż 3 miesiące i dzięki niej tylko nie zwariowałam, bo miałam mega baby bluesa po porodzie przez to karmienie, a raczej odciąganie pokarmu. Będę jej za to wdzieczna po wsze czasy. Potem wzięła nas do Turcji (mnie i Mirę) na 1, 5 miesiąca jak mała miała 8 miesięcy i przyleciala z nami zostając jeszcze 2 miesiące. Bardzo dużo mi pomogła z pierwszym dzieckiem. Jak się Ada urodziła też była 3 miesiące. Także nie mogę narzekać, bo złota kobieta mi się trafiła
KasiaLukasia lubi tę wiadomość
-
KasiaLukasia wrote:O rany jak to moje dziecko się o wszystko wydziera... Eksmituja nas. Normalnie egzorcyzmy. Bo nie może dostać noża, bo się potknela, bo siedzę na poduszce, bo karmila mnie arbuzem i... zjadlam, bo skończyła się tubka, itd. Cały czas halas.
KasiaLukasia lubi tę wiadomość
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Monjaktalala wrote:Dziewczyny, nie przekrzykujcie się tak! 🙃
Ma któraś w domu hustawke? Dziadkowie chcą kupić Kluskowi na roczek i poszukuję jakiejś sprawdzonej, nie koniecznie najdroższej 😁Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
AgaSY wrote:Ja nie mam, bo nie mam na nią miejsca 🙂. Ale jakbym miała mieć to tylko taka do zawieszenia na hakach w futrynie.
My mamy kijowe futryny i będziemy się wwiercać w sufit, z racji metrażu też nie mamy za dużego wyboru co do miejsca, w zasadzie tylko jedno