Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugie połówkowe dzisiaj także ok :)

KasiaLukasia, Aska1994, LidziA89, Eluska, Messy92, Danio, Drobinka91, Emma_, mikaja, kinga27.30, Kamsza, ines. lubią tę wiadomość

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek wrote:
    A jak Ci się żyje i prowadzi ciążę w Norwegii? :D

To tutaj ciąże się prowadzi :P wiesz o czym piszę ;-)

Nie mogę latać do Polski więc muszę się z tym pogodzić ;-)

Wkurza mnie tutaj np. w urzędach itd każdy mówi co innego nikt nie zna przepisów , nie ma reguł , jedni mówią i robią tak inni inaczej nie wiadomo czego się spodziewać ;-) Idziesz do UDI od każdego chcą innych dokumentów od jednych apostille od innych nie no ręce opadają ........

a31il5w.png

• JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    To tutaj ciąże się prowadzi :P wiesz o czym piszę ;-)

Nie mogę latać do Polski więc muszę się z tym pogodzić ;-)

Wkurza mnie tutaj np. w urzędach itd każdy mówi co innego nikt nie zna przepisów , nie ma reguł , jedni mówią i robią tak inni inaczej nie wiadomo czego się spodziewać ;-) Idziesz do UDI od każdego chcą innych dokumentów od jednych apostille od innych nie no ręce opadają ........
    Wiem :D "Przed 12 tygodniem nie ma sensu robić żadnych badań, bo można poronić, a po 12 tygodniu nie ma sensu robić żadnych badań, bo już raczej nie poronisz", hehe :P Ja nie wiem jak u nich prowadzą ciążę kobiety, które mają problemy z zajściem i utrzymaniem oO

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Drugie połówkowe dzisiaj także ok :)

hehe gratulacje! ;) Ja mam drugie połówkowe jutro w Medicover. Nie chce mi się iść koszmarnie, szczególnie, że to na drugim końcu miasta, ale pojadę bo chociaż szyjkę mi zmierzy. Co w ogóle myślicie o lekarzach z Medicover/Luxmedu? Ja nie mam niestety dobrych doświadczeń, a w związku z tym dobrej opinii. Milion razy bardziej ufam tym ze szpitala i mojej przyszpitalnej przychodni. Do Medicovera chodzę, bo mam pakiet z pracy za darmo. Gdybym miała płacić olałabym to dawno.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ wrote:
    Danio dowaliłaś z tym crp,faktycznie bardzo wysokie.
    Mikaja a moze poleż w jakiejś innej pozycji? Pokombinuj. Więzadła to dziadostwo.

Lekarka mi napisala ze moge sie raczyć Zyrtecem wiec ide sie obkupić

Pozwolili Co zyrtec? Kurka, mam mega silne alergie i mi nie pozwalają. Ani alergolog, ani gin ze lepiej nie. Sporadycznie jak już naprawdę zdycham to loratan. Przy kp to samo.

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek wrote:
    Wiem :D "Przed 12 tygodniem nie ma sensu robić żadnych badań, bo można poronić, a po 12 tygodniu nie ma sensu robić żadnych badań, bo już raczej nie poronisz", hehe :P

Dokładnie tak jest :P

Ja na połówkowych mówiłam że mam Hashimoto a położna się na mnie patrzy i się pyta co to jest :P Śmiech na sali ......

Gdyby nie dostęp do prywatnego laboratorium i częstym badaniem TSH i konstultacją z polską endokrynolog to nie wiem czy bym była na tym etapie ciąży na którym jestem .

a31il5w.png

• JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Dokładnie tak jest :P

Ja na połówkowych mówiłam że mam Hashimoto a położna się na mnie patrzy i się pyta co to jest :P Śmiech na sali ......

Gdyby nie dostęp do prywatnego laboratorium i częstym badaniem TSH i konstultacją z polską endokrynolog to nie wiem czy bym była na tym etapie ciąży na którym jestem .
    Mi nawet darmowe badanie na tokso nie przysługuje, musiałam wczoraj płacić, a to moje pierwsze w tej ciąży... :P Na szczęście często jeżdżę do Polski, więc mam równolegle prowadzoną przez mojego gina i endo w Polsce, gdzie u obu mam wizyty co 4 tygodnie, tutaj co dwa miesiące mam wizytę u położnej, która jest bezużyteczna. Też mam hashimoto, ale na połówkowych nie mówiłam o tym, mam wpisane w kartę ciąży. Podobno niektóre kobiety mają dzięki temu więcej usg, ale mi nikt nie oferował.

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek wrote:
    Też mam hashimoto, ale na połówkowych nie mówiłam o tym, mam wpisane w kartę ciąży. Podobno niektóre kobiety mają dzięki temu więcej usg, ale mi nikt nie oferował.

No właśnie o tym piszę brak jakichkolwiek reguł :-( jedni mają drudzy nie .......

Ja też nie mam dodatkowego USG że względu na niedoczynność i hashimoto no ale skoro położna nie wiedziała co to jest to jak mnie miała wysłać na takie USG :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 18:17

a31il5w.png

• Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Holandii taka sama opieka jak w Norwegii widzę.. :P

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się na badanie echo serca mam nadzieję że termin będzie szczęśliwy bo padlo na 13 marzec ;)

Drobinka91, Emma_, Kamsza lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie nie jestem przesadna ale jutro spróbuję w drugim miejscu może będzie wczesniejszy termin ;)

Drobinka91 lubi tę wiadomość

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 wrote:
    Zapisałam się na badanie echo serca mam nadzieję że termin będzie szczęśliwy bo padlo na 13 marzec ;)
    Mocno trzymam kciuki!

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    Pozwolili Co zyrtec? Kurka, mam mega silne alergie i mi nie pozwalają. Ani alergolog, ani gin ze lepiej nie. Sporadycznie jak już naprawdę zdycham to loratan. Przy kp to samo.
    Ale kiedy loratadyna i cetyryzyna to bezpieczne leki w ciąży :D mozna śmiało brać

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 wrote:
    Ale na szczęście nie piątek więc o tyle lepiej :P
    Trzymam kciuki!

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie :*

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/77b1114559ad5.jpg.html

Tadaaaam! Ja zrobiłam, żremy wszyscy :D W środku marmolada ze śliwek, którą również latem robiłam sama. Jestem z siebie zajebiscie dumna.

Eluska, Magda - mbc, Drobinka91, LidziA89, Sylka135, kinga27.30, Emma_, Kamsza, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    https://zapodaj.net/77b1114559ad5.jpg.html

Tadaaaam! Ja zrobiłam, żremy wszyscy :D W środku marmolada ze śliwek, którą również latem robiłam sama. Jestem z siebie zajebiscie dumna.
    Szacun!

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • poliś Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 wrote:
    Sylka135 echo serca to inaczej ktg? U mnie na polowkowych było wszystko ok, ale w związku z pierwszą ciąża i wielowadziem synka, między innymi kardiomegalią, dostałam skierowanie na nfz na usg serca dziecka, żeby wszystko na 100% sprawdzić i jakoś w przyszłym tygodniu będę się umawiać, bo mam się wyrobić do 28 tc.

Ja niestety ani jednego pączka nie zjadłam bo całkowicie mnie rozłożyło, maskara okropnie się czuje, ale gorączki nie mam poniżej 35 stopni, więc osłabienie. Ja we wtorek robiłam wszystkie badania krwi, moczu, tarczycy i elektrolity i wszystko idealnie poza morfologią, bo leukocyty podwyzszone i wczoraj na kontrolnym usg gin pytał czy przypadkowo nie byłam chora bo leukocyty na to wskazują, A ja na pewniaka że nie, ale dziś mnie mega zmogło więc chyba z wyprzedzeniem te wyniki wychodzą;)
    Co do wagi to też już mam 5 kg na plus, A pochlaniam słodycze w ogromnych ilosciach, więc trochę na własne życzenie..

Termin porodu 5 lipiec 2019 <3 Monisia <3
    07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
    14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
    2nn3yx8dulexgmnl.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadłam 3 aż :O I spałam 2h po tym :P nie wygląda to dobrze... :P
    Ale w sumie ja spanie mam codziennie w okolicach obiadów tylko dzisiaj akurat w domu byłam, to mogłam, bo w pracy gorzej ze spaniem :D

• Messy92 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś po buszowaniu w kuchni musiałam się zdrzemnac :/ zrobiłam wydziwiony obiad, do tego faworkow i padlam jak kawka.

U mnie 3 kg na plusie. Mała coraz bardziej daje o sobie znać, ale ruchy zdecydowanie inne niż z lozyskiem z tyłu :)

Zjadłam tylko kilka faworkow jakos mi się nie chciało. Nigdy specjalnie nie obchodzilam tłustego czwartku :p

Zamówiłam telefon z Orange. Wczoraj o 23 wygenerowali etykietę ale dalej nie nadali :( czyli przed weekendem nie pociesze się nowym gadżetem :/

Zdrówka dla naszych chorych dziewczyn!

qskyyx8d10137q6y.png
    zem33e5e95i14u8v.png
‹‹ 619 620 621 622 623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ