Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hiszpaneczka wrote:W ogole dzisiaj mam tego diabetologa i będę musiala się przestawić z tymi posiłkami, sniadanie pewnie kolo 8-9 to to będzie mi ciężko wstać, żeby specjalnie zjeść sniadanie i potem czuwac by po 1h badac krew.
Poki co podlamalo mnie to, te ograniczenia, klucie w palec itp. No nic.
Maz już wprowadza diete i ograniczenia, nie wiem jak dam rade z dnia na dzień się przestawić na inny tryb
Kłucie w palec nie jest takie straszne. Pyk i już nawet nue boli. Chociaż raz zrobiłam sobie siniaka na opuszuku 😁 też myślałam że cukrzyca w ciąży i koniec świata a przynajmniej się nauczyłam regularnie jeść. Co prawda jestem teraz na insulinie ale dzięki temu od czasu do czasu mogę sobie pozwolić na coś słodkiego albo Mc 😁 -
LidziA89 wrote:Kłucie w palec nie jest takie straszne. Pyk i już nawet nue boli. Chociaż raz zrobiłam sobie siniaka na opuszuku 😁 też myślałam że cukrzyca w ciąży i koniec świata a przynajmniej się nauczyłam regularnie jeść. Co prawda jestem teraz na insulinie ale dzięki temu od czasu do czasu mogę sobie pozwolić na coś słodkiego albo Mc 😁
z dieta to jakos przeboleje chociaż zmiana jedzenia, godzin posilkow, produktów, może być troszkę trudne, ale te wlasnie klucie w palec, tego najbardziej się boje, palce pokłute, później już będzie bolało to ech.. tyle razy w ciągu dnia.
Poki co ciężko mi to sobie wyobrazić.
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Hiszpaneczka zalapiesz szybko Mnie kilka dni to zajelo, a samopoczucie paradoksalnie tak mi sie na tej diecie poprawilo wtedy, ze szok Zaluje ze potem nie udalo mi sie tego trzymac. Spotkalam sie ze stwierdzeniami, ze taka dieta cukrycowa, to dieta, ktora kazdy czlowiek powinien stosowac
A chodzisz spac wczesnie, ze bedziesz musiala wstawac? Z reszta - zobaczysz - ja tam w weekendy wstawalam pozniej (w sensie spalam dluzej) i nic sie nie dzialo. Moze i u Ciebie tak bedzie uszy do gory - sa duze szanse, ze dolacze do Ciebie za 4-5 tygodni Chociaz nie zycze sobie tegoHiszpaneczka lubi tę wiadomość
-
Ja miałam pierwszy nakłuwacz do dupy i po 2 dniach miałam całe palce sine. Byłam załamana bo nie potrafiłam sobie wyobrazić kolejnych miesięcy z takimi niewygodami. Zmieniłam nakluwacz i inne życie.
A dieta wg mnie chociaż prosta to wcale nie łatwa. Normalnie człowiekowi się czasem chce cis dobrego a tym bardziej w ciazy. Ale jak mus to mus i tyle. Zwyczajnie zapisuję wszystko co mnie przez te miesiące ominęło i liczę że sobie odbije po porodzie 😊 -
Mój też leży w poprzek, tak Mu najwygodniej. Czasem tylko odwróci się i kopie mi albo w pęcherz albo szyjkę, ale głównie też leży jak na hamaku i nie lubi jak leżę na prawym boku, bo zawsze się wtedy wierci i kopie dopóki nie zmienię pozycji. 😜
Przyszło mi wczoraj łóżeczko 🙂
Jedynie wyprać materiał, zastanawiam się nad jakimś materacykiem, muszę zobaczyć jakie dobre i czy w ogóle wymieniać, bo ten jest w idealnym stanie, ale to taka zwykła gąbka, nie wiem czy dla maluszka będzie ok 🤔 plus ewentualnie jakaś mata na materac i będzie git.
Hiszpaneczka, Sylka135, Panna_Justyna, ines., 33Sylwia, Eluska, kinga27.30, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
_Hope_ wrote:Ja miałam pierwszy nakłuwacz do dupy i po 2 dniach miałam całe palce sine. Byłam załamana bo nie potrafiłam sobie wyobrazić kolejnych miesięcy z takimi niewygodami. Zmieniłam nakluwacz i inne życie.
A dieta wg mnie chociaż prosta to wcale nie łatwa. Normalnie człowiekowi się czasem chce cis dobrego a tym bardziej w ciazy. Ale jak mus to mus i tyle. Zwyczajnie zapisuję wszystko co mnie przez te miesiące ominęło i liczę że sobie odbije po porodzie 😊
Też zależy od cukrzycy - ja pamiętam piekłam sobie muffinki, robiłam omlety na słodko z banenam czy truskawkami na sniadania, posypywalam lekko czekolada i gdzies nie brakowalo mi slodkiego - a cukry trzymalam do 120 wtedy bo takie byly normy jeszcze. Tzn w UK byly do 140, ale w Pl jeszcze do 120 i gdzies trzymalam do tych 120 raczej.
Tyle, ze ja mialam latwa w ogarnieciu cukrzyce najwyrazniej. Nie zawsze jest tak latwo. -
mikaja wrote:Hiszpaneczka zalapiesz szybko Mnie kilka dni to zajelo, a samopoczucie paradoksalnie tak mi sie na tej diecie poprawilo wtedy, ze szok Zaluje ze potem nie udalo mi sie tego trzymac. Spotkalam sie ze stwierdzeniami, ze taka dieta cukrycowa, to dieta, ktora kazdy czlowiek powinien stosowac
A chodzisz spac wczesnie, ze bedziesz musiala wstawac? Z reszta - zobaczysz - ja tam w weekendy wstawalam pozniej (w sensie spalam dluzej) i nic sie nie dzialo. Moze i u Ciebie tak bedzie uszy do gory - sa duze szanse, ze dolacze do Ciebie za 4-5 tygodni Chociaz nie zycze sobie tego
w nocy w miare spie, ale zanim zasne to trochę mija, mam problem ze zasnac, rano mi ciężko wstać z kolei, tzn wstać wstane ale o 8 to będzie wyczyn
Drobinka super!
https://www.materacarnia.pl/materace-dla-dzieci-i-mlodziezy/mini-bobo-materac-do-kolyski.html
Ten materac jest super - ma min 10cm wymagane (i zalecane przez specjalistow ) przeze mnie sama go zamierzam kupićDrobinka91 lubi tę wiadomość
-
To Konrad cały czas leży poprzecznie, odwrócony dupką do świata. Nie czuję, żeby się odwrócił, bo czuję go słabiej niż starszaki (a miałam przy nich na przedniej ścianie łożysko, teraz mam na tylnej, więc jestem zdziwiona).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 11:14
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
_Hope_ wrote:Ja miałam pierwszy nakłuwacz do dupy i po 2 dniach miałam całe palce sine. Byłam załamana bo nie potrafiłam sobie wyobrazić kolejnych miesięcy z takimi niewygodami. Zmieniłam nakluwacz i inne życie.
A dieta wg mnie chociaż prosta to wcale nie łatwa. Normalnie człowiekowi się czasem chce cis dobrego a tym bardziej w ciazy. Ale jak mus to mus i tyle. Zwyczajnie zapisuję wszystko co mnie przez te miesiące ominęło i liczę że sobie odbije po porodzie 😊
tez mam nadzieje ze odbije sobie to po ciąży.
Fajne sa te nakluwacze automatyczne - ja mam takie jakby dlugopis - uzywa sie jednorazowych igielek - on wystrzeliwuje, mozna ustawic jak gleboko ma sie wbic wiec mozna sobie dostosowac. Warto duzo wody pic, wtedy ta krew jakos latwiej idie Mnie najbardziej zawsze bolal palec serdeczny i maly ale mialam zasade ze kazdego dnia klulam 2 palce 2 razy kazdy, nastepnego dnia kolejne 2, potem druga reka i tak kolko
-
Ja mam dokladnie ten zestaw:
https://www.youtube.com/watch?v=1Ee7jEO0Rvc -
A Rycho jednego dnia był miednicowo a następnego glowkowo. Lata jeszcze bo ma dużo miejsca 😊
No ja np nie mogę niczego co ma make poniżej 1850 jeśli chodzi o przemiał. A niestety z razowej mąki nie wszystko wychodzi zjadliwe. Ominely mnie ukochane pierogi z kapustą w święta, pyszności w urodziny i imieniny. Odbije sobie później. O czekoladzie nie ma mowy. Owoc tylko rano. No nie jest łatwo. A do tego ta dieta ma się nijak do mojego refluksu 😉
Byle do lipca! -
nick nieaktualnyLidzia nie ma sensu naciskac. Pewnie woli zobaczyć dziecko po drugiej stronie ja czasami wolałbym iść sama a nie cala rodzinka jak urodziła się nasza córeczka (która jest oczkiem w głowie mojego męża) to pierwsze co powiedział że nie moze doczekać się kiedy będzie starsza bo teraz to za bardzo nie wie co ma z nia robić
-
Hiszpaneczka wrote:A czy ja ten naklowacz i paski dostane dzisiaj u diabetologa? czy jak to wygląda?
Hiszpaneczka lubi tę wiadomość
-
Sylka135 wrote:Lidzia nie ma sensu naciskac. Pewnie woli zobaczyć dziecko po drugiej stronie ja czasami wolałbym iść sama a nie cala rodzinka jak urodziła się nasza córeczka (która jest oczkiem w głowie mojego męża) to pierwsze co powiedział że nie moze doczekać się kiedy będzie starsza bo teraz to za bardzo nie wie co ma z nia robić
Kiedyś mnie takie teksty oburzały - kiedyś, czyt. jak nie miałam dziecka Teraz widze sens tego. Mój mlody juz jest taki fajny - takie dziecko ktore mowi, chce poznawac swiat, jest ciekawe i sie uczy wszystkiego jest takie fajne w porownaniu do malego bajtla, co tylko je, spi i placze -
Hiszpaneczka wrote:A czy ja ten naklowacz i paski dostane dzisiaj u diabetologa? czy jak to wygląda?
Nakluwacz, glukometr i kilka pasków dostaniesz na pierwszej wizycie. A od lekarza powinnaś dostać receptę na paski dodatkowo.Hiszpaneczka lubi tę wiadomość