Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
mikka86 wrote:U mnie jest zarodek i bije serduszko ale mam wątpliwości co do lekarza u którego byłam, zaniosłam jej wyniki progesteronu (mam 15,7 ng) i się pytam czy to nie za mało,a ona , że w ogóle po co ja to robiłam, że mam się w ogóle tym nie interesować bo dziś już w ogóle się tego nie oznacza i nie jest to do nas czego potrzebne. Mówię jej że boli mnie brzuch jak na okres a ona że to dobrze,na początku ma boleć,później mówię jej, że wcale nie mam apetytu,schudłam już ponad 2 kg i wmuszam w siebie cokolwiek,żeby cos zjeść a ona ,że mam nie wmuszac,jak nie mogę jeść to mam nie jeść,nic się nie stanie,jak do 12 tyg schudne do 5kg..nie wiem co o tym myśleć
Magdabg6, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość
Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
Hej dziewczyny, jeden dzień mnie nie było i ledwo nadrobiłam! Ja dziś w domowym szpitalu, starszak od wczoraj prawie 40 st gorączki i hardcorowa noc zresztą za dnia nie lepiej, ciągle na rączkach.. A ja sama w domu Drugie dzieci mają pod górkę już w brzuchu hehe
Witam nowe dziewczyny i trzymam mocno kciuki za spokojne ciąże!
U mnie 20 % i dziś zaczął się 3 miesiąc!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 19:11
Kamsza, Drobinka91 lubią tę wiadomość
-
Mikka86,gratuluje serducha! Kochana ja bym się jednak skonsultowała,u mnie w pierwszej ciazy zawiódł właśnie progesteron,nie wiedziałam,ze muszę suplementowac i jak już ciąża była to za późno się p tym dowiedziałam ,progesteron był mega niski i ciąża się nie utrzymała,wiec ja dla spokoju serca skonsultowalabym to z kimś innym,ale to moje zdanie.
Ewe90,Boziu współczuje tak drugi maluch na starcie ma pod górę niestety jak jest taki maluch w domu,bo to w czasie choroby to tylko rączki.Ewe90 lubi tę wiadomość
-
Jestem po wizycie, miałam iść tylko po zwolnienie a gin mnie zadała i zrobiła usg, dzidziuś rozwija się dobrze i jest serduszko termin porodu z om na 8 lipca dostałam serię badań do zrobienia i kolejna wizyta w Mikołajki ale się cieszę że z dzidzia wszystko ok
Eluska, JestemAsia, Ewe90, Czarna_kawa, Agula92, Drobinka91, ines. lubią tę wiadomość
-
Również witam nowe dziewczyny i gratuluję serduszek, a co po niektórym również żółwików
Mikaja zgadzam się co do szczepień w ciąży na krztusiec - szczepilam się w poprzedniej ciąży i w tej również zamierzam.
Sung zgadzam się co do szczepienia na grypę - zwykle gówno warte. A dlaczego? Ponieważ szczepionka jest tworzona na podstawie budowy wirusa z roku poprzedniego, a wirusy mają to do siebie, iż zmienne są i mutuja, co czyni szczepionkę aktualną w danym roku "przestarzała" z założenia. Oczywiście z roku na rok coś tam dlubia w tym temacie, aczkolwiek i tak dają jakieś 50-60% skuteczności.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 19:42
Sung, Drobinka91 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Nie ma szans, nie nadrobię! Witam wszystkie przyszłe mamy. Ja od wczoraj umieram. Wymioty i mdłości zwalily mnie z nóg. Jutro wybieram się ostatni raz do pracy a po południu do lekarza rodzinnego po zwolnienie do niedzieli. W poniedziałek nareszcie wizyta u ginekologa. Ale się już nie mogę doczekać. Jeszcze mój maluch dostał gorączki niewiadomego pochodzenia i w nocy mu do 39,6 wyskakiwala co jakiś czas..
Ewe90 lubi tę wiadomość
-
JestemAsia wrote:Cześć dziewczyny. Nie ma szans, nie nadrobię! Witam wszystkie przyszłe mamy. Ja od wczoraj umieram. Wymioty i mdłości zwalily mnie z nóg. Jutro wybieram się ostatni raz do pracy a po południu do lekarza rodzinnego po zwolnienie do niedzieli. W poniedziałek nareszcie wizyta u ginekologa. Ale się już nie mogę doczekać. Jeszcze mój maluch dostał gorączki niewiadomego pochodzenia i w nocy mu do 39,6 wyskakiwala co jakiś czas..
U nas właśnie to samo że starszym! Masakra, współczuję!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 20:28
-
To samo! 39.3 cały poniedziałek i dziś diagnoza bostonka.
-
nick nieaktualny_Hope_ wrote:Sung nie musiałam robić krzywej. Przed ciąża miałam io i stan przedcukrzycowy. Teraz glukoza na czczo na metforminie to 98 przy normie do 92. Gin mówi że najprawdopodobniej wcale nie będę robić krzywej w ciazy bo to bez sensu. Byśmy musieli odstawić glucophage żeby udowodnić moja cukrzyce A ja widać gołym okiem na metforminie.
a co to zmienia w postępowaniu? Jest inna dieta niż przy IO? Inna dawka?
Pytam, bo ja mam hiperinsulinemię, ale nie jestem na lekach. Może zbadam chociaż cukier na czczo.
mikka86 wrote:U mnie jest zarodek i bije serduszko ale mam wątpliwości co do lekarza u którego byłam, zaniosłam jej wyniki progesteronu (mam 15,7 ng) i się pytam czy to nie za mało,a ona , że w ogóle po co ja to robiłam, że mam się w ogóle tym nie interesować bo dziś już w ogóle się tego nie oznacza i nie jest to do nas czego potrzebne. Mówię jej że boli mnie brzuch jak na okres a ona że to dobrze,na początku ma boleć,później mówię jej, że wcale nie mam apetytu,schudłam już ponad 2 kg i wmuszam w siebie cokolwiek,żeby cos zjeść a ona ,że mam nie wmuszac,jak nie mogę jeść to mam nie jeść,nic się nie stanie,jak do 12 tyg schudne do 5kg..nie wiem co o tym myśleć
Faktem jest, że progesteron jest wydzielany pulsacyjnie i jego poziom rózni się nawet o 50%, w zależności od czasu zbadania. A do tego jeśli jadłaś przed badaniem to też będzie niższy.
Ale czy nie badać? ja badam...
Kamsza wrote:Witaj;* znamy sie z forum staraniowego listopadowego Kurcze no niewiem moze suwaczek cos pokrecil;) bede zapewne zmieniac za 3tyg jak sie dowiem dokladna date;)Bo jak pamietasz u mnie 9dpo wyszly piekne kreski;)
Drobinka jakos przyzwyczailam sie do czekania i jak tyle czekalam to i poczekam do 10grudnia bede sie cieszyla z Wami waszymi zdjeciami z USG dopoki niezobacze swojego
To może miałaś wczęsniej owu?
-
nick nieaktualnydziewczyny jestem po wizycie ciąża pięknie w macicy usadowiona:) widać pęcherzyk i ciałko żółte u mnie była późno owulacja więc na tym etapie ciąża rozwija się prawidłowo w poniedzialek następna wizyta juz u mojego lekarza prowadzącego
LidziA89, xgirl, Czarna_kawa, Panna_Justyna, Ewe90, Sylka135, Eluska, Drobinka91, Casjopea, Kamsza, ligotka, Sung, BeataW., JestemAsia lubią tę wiadomość
-
Kochane Dziewczyny-wszystkie wpisy nadrobię jutro:) dziś już nie mam siły...byłam na wizycie na 20:30,ale weszłam dopiero o 21:10 mam dobre wieści-nasze Maleństwo ma 2.02cm ,a w innym położeniu 2.17cm,jednak lekarz wziął tą pierwszą miarę I jest to 8t+4d i serduszko puka aż miło..Tak się wzruszyłam,że aż teraz chce mi się płakać...termin jednak na 29 czerwca...Ale zostanę tu z Wami :*:*:* no i moja torbiel-jednak jest wielokomorowa,albo są 3...ta największa miała ostatnio 7cm-zmniejszyla się do 5cm-biore luteine podjęzykową-mam nadzieję,że ładnie się wchłonom...oby...lekarz coś wspominał,że ta jedna może być w jajowodzie,ale później jednak stwierdził,że jest w jajniku...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 05:19
Eluska, ligotka, Sung, Patrycja28, Czarna_kawa, ines. lubią tę wiadomość
BeataW.
Poważnie zaczęliśmy myśleć o byciu rodzicami w październiku 2017 r. Biorę bromergon,na hiperprolaktynemie czynnościową,pierwszy cykl stymulowany w maju-ciąża biochemiczna... -
Patrycja, Beata, Nana super, gratuluje wam :* Ja mam dzis wizyte o 11 wiec trzymajcie kciuki Ja juz od wworaj w gacie robie..
Mialam tak tragiczna noc, ze masakra.. najpierw nie moglam zasnac przez mdlosci i glod jednoczesnie. Potem mialam sny, ze jacys ludzie podzynali gardla i obdzierali laski ze skory i kazali mi patrzec. A od 5 juz spac nie moge..BeataW. lubi tę wiadomość
-
Witam wszystkie nowe lipcowe mamusie Gratuluje super wiadomości z wizyt trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ! A reszcie życzę milego bezobjawowego dnia U nas bez zmian, postanowiłam czekać spokojnie ( zostało 8 dni )! Mdłości są ale już dużo mniejsze, innych objawów brak . Dziś idę z synkiem na szczepienie wiec może być jazda...
Kamsza lubi tę wiadomość
-
Casjopea wrote:Również witam nowe dziewczyny i gratuluję serduszek, a co po niektórym również żółwików
Mikaja zgadzam się co do szczepień w ciąży na krztusiec - szczepilam się w poprzedniej ciąży i w tej również zamierzam.
Sung zgadzam się co do szczepienia na grypę - zwykle gówno warte. A dlaczego? Ponieważ szczepionka jest tworzona na podstawie budowy wirusa z roku poprzedniego, a wirusy mają to do siebie, iż zmienne są i mutuja, co czyni szczepionkę aktualną w danym roku "przestarzała" z założenia. Oczywiście z roku na rok coś tam dlubia w tym temacie, aczkolwiek i tak dają jakieś 50-60% skuteczności.
To jest to, co mnie zawsze tez powstrzymywalo od szczepienia na grype wlasnie, ale gdzies w tym roku czuje, ze jednak sprobuje. Nie zaszkodzi, moze w razie 'w' pomoze. -
Hej dziewczyny a mnie coś od w ziraj wieczorem zaczęło kłuć po boku brzucha tak w dole. Kurcze zastanawiam się co to może być. Wczoraj się wystraszylam ale spałam dobrze bez pobutki dzisiaj od rana znowu zaczęłam czuć to czasami. Kurcze lekarz za 2tyg. W Holandii nikt mi nie pomorze w tak wczesnej ciąży, ale zaczęłam czytać ze to może być normalne takie uczucie klucia co jakiś czas. A co Wy o tym myślicie?
-
Kamsza takie bóle/kłucia/ciągnięcia to mogą być więzadła macicy. To jest takie mylne, bo one są zlokalizowane mniej więcej tam, gdzie jajniki więc dużo kobiet myśli, że to jajniki w ciąży 'bolą'. Spokojnie. Wierzę, że to właśnie to Ja mam takie bóle też od samego początku i całą poprzednią ciążę je miałam co jakiś czas. Mój ginekolog zawsze mówił, że to więzadła i nawet w mojej książce ciąży poprzedniej mam jego autorski rysunek tych właśnie więzadeł
-
Dziewczynki 3 mam kciuki za wszystkie wizytujące dziś mamusie i witam wszystkie nowe Ja wczoraj miałam wizytę u gin prywatnie, a dziś mam na nfz , żeby wziąć skierowanie na badania, bo te wszystkie około 220 zł mnie by kosztowały prywatnie...
Wczoraj na wizycie tak się cieszyłam, że wszystko ok, że dzidziuś rozwija się idealnie i to bijące serduszko, ze zapomniałam zapytać ginekologa jak moja torbiel po lewej stronie, czy się zmniejszyła, a może wchłonęła Tydzień temu we wtorek miała jeszcze 35mm/32mm ale to taka czynnościowa, czyli w ostatnim szczęśliwym cyklu owu miała być po lewej stronie ( tam gdzie mam wycięty jajowód), ale pęcherzyk nie pękł i prawa strona przejęła owulację i pykło.. więc mam nadzieję, ze już się zmniejszyła albo wchłonęła...
Ginekolog też nic nie powiedział, tak był przejęty mierzeniem zarodka i słuchaniem bicia serca
Dziewczyny, na który tydzień planujecie preneatalne I trymestru? Ginekolog mówił mi wczoraj, że koło 12 tc najlepiej się robi... Ale u mnie 12tc będzie 28 grudnia i tak bardzo chciałabym przed świętami czyli np 11t3dz..Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu