Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Takana5 no tak Pszczyna i wieczne korki
Siostra mojego 2 razy w Wojewódzkim rodziła i nie narzekala. Ale wiadomo różne doświadczenia można mieć. Ja po kilkudniowym pobycie w Bytomiu na Batorego ale na oddzaile 3 mam taką traume że uznałam że jak miałabym tam rodzić to wole w lesie pod krzakiem - było by to bardziej higieniczne.
Ja mieszkam, jadąc od Bielska, w wiosce jeszcze za Żywcem. Ale na szczęście jestem zmotoryzowana i dopóki za kolko się zmieszcze to jeździć będęWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 13:06
Robaczek12 lubi tę wiadomość
-
Nita wrote:Ja za 1.5 godziny mam prenatalne oraz Pappa. Trochę się martwię, bo wczoraj synek wspinał się po mnie i niechcący kopnął mnie w brzuch, na samym dole w okolicach jajnika. I od wczorajszego popołudnia do teraz cały czas mnie tam boli dość mocno. Taki ostry ból, jak szpila. Martwię się, że coś się stało
Daj znać po badaniu.
2019 Natalka -
Oleśka11 wrote:Absolutnie nie ma sensu robić pappa jeśli robicie Sanco. Pappa to tak jak pisałam prawdopodobieństwo wyliczone na podstawie przeróżnych czynników ryzyka, tu masz ocenę pozakomórkowego dna dziecka. Czułość to prawie 100%, przy pappie około 30% procent wyników nieprawidłowych nie potwierdza się. Nie warto. Jedynym dodatkowym badaniem przy sanco jakie powinnaś zrobić to amniopunkcja przy złym wyniku, aczkolwiek o tym to w ogóle nie myśl. Wszystko będzie dobrze, zobaczysz
Dzięki wielkie. Utwierdziłaś mnie w przekonaniach.
2019 Natalka -
Magda - mbc wrote:Moja mama rodziła mnie i moją siostrę 20 minut, obym miała tak samo
Ze mną po 22 odeszły jej wody a 00:03 byłam na świecie
Moja mama tak mnie urodziła. Cała moja pierwsza ciaze mówiła, że poród to pikuś, nic nie boli, położna była jej kolezanka i plotkowały jak na kawie. No wiec ja się tak nastawiłam i... Ostro się przejechałam jak pierwszego porodu wcale się nie bałam, tak na myśl o drugim mi już słabo ;(
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hiszpaneczka wrote:Prenatalne badanie jest przez brzuch?
Freyja lubi tę wiadomość
-
GreenK wrote:Jej dziewczyny, mam pytanko zwłaszcza do tych w okolicy 35 r życia czy macie już wyniki testu pappa? Mi się wydawały one dobre a jednak lekarz zasugerował Ew badania genetyczne.
Będę wdzięczna za przykłady.
Pozdrawiam
Ja moje wyniki powinnam mieć w tym tygodniu, w zasadzie dziś . W tym roku skończyłam 35 lat. I jeżeli będą słabe lekarz będzie dzwonić, a jeżeli dobre to odbiorę je w przyszłym tygodniu przy wizycie (jechać 100km w jedną stronę po wynik jeśli będzie dobry to mi się nie kalkuluje). A jaki wynik miałaś przy usg? -
Hiszpaneczka wrote:Prenatalne badanie jest przez brzuch?
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Ja w piątek mam USG u mojego gin. Prowadzącego ma mi zrobić całe genetyczne, ponieważ on ma certyfikat skonsultuje z nim ten wynik Pappa i co z tym acardem. Robiłam do pracy badania wstępne i okazało się że glukoza na czczo 5.19- w przeliczeniu wychodzi 93.4 czyli powyżej normy i teraz musimy z gin podjąć decyzję czy robimy od razu ogtt czy powtarzamy jeszcze raz na czczo... W moczu bakterie nieliczne ale dalej niski ciężar właściwy pH 9.0 i te fosforany bezpostaciowe....
-
Kirsten wrote:Izieth jak tam po wczorajszej wizycie i prenatalnych ?
Za dzisiejsze badania trzymam kciuki
Napisałam wczoraj, ale mogłaś przegapić
Wklejam moją odpowiedź: "Jestem po prenatalnych i wygląda na to, że wszystko w porządku Bobas ma 7,14cm już FHR 155 ud/min I coś mu sterczy między nogami, jak nie odpadnie, to będzie chłopak "
Po 3 tygodniach przerwy mam chwilowy spokój ducha Następne badanie za kolejne 3 tygodnie, 19.12.
Wyniki PAPPA będę miała na kolejnej wizycie, nie ma sensu wcześniej jechać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 13:48
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Doriska87 wrote:Jutro mamy wizytę w Genomedzie.
A powiedz proszę Ty Pappa w ogóle robiłaś?
My doszliśmy do wniosku ze jak idziemy w kierunku Sanco to ominiemy Pappa.
Biję się z myślami ale to chyba właściwy kierunek...
Pappa ocenia także faktyczną wydolność Twojego łożyska (przepływy itp.) a testy NIPT tego nie robią, dlatego zdecydowałam się na oba badania.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Jestem już po. Generalnie czuję niedosyt, bo sonograf, która mnie miała przyjąć była bardzo spóźniona a inne panie sonograf wolały pacjentki o czasie. Więc tylko ja trafiłam na taką dziwną kobietę. Była bardzo niemiła, widać było, że jej się nic nie chce. Pomiary zrobiła od czapy, na sam koniec jeszcze przyłożyła głowicę do brzucha, bo zapomniała zobaczyć gdzie mam umiejscowione łożysko. Całe USG powinno trwać 20 minut a ona byle jak zmierzyła szybko w ciągu 8 minut. Jestem niezadowolona.
Ale najważniejsze, że maluszek zdrowy, NT 1.8. Wszystkie rączki, nóżki i paluszki są. Serduszka mi nie dała posłuchać, nawet nie wiem ile uderzeń na minutę. Nie ma tego w raporcie. Łożysko znów na przedniej ścianie czyli tak jak w pierwszej ciąży, ruchy mogę zacząć odczuwać nieco później. Płci nie chciała powiedzieć, nawet nic typu "na 70%" tak jak mi powiedziano w pierwszej ciąży. Tak jak wspomniałam, niemiła strasznie była. Test Pappa zrobiony, wyniki za 2 tygodnie przyjdą listem. Maluszek sobie spał grzecznie, dopiero pod koniec lekko nóżkami wywijał. Według USG jestem w 13+1 tygodniu i TP zmienił mi się na 6 czerwca.
Następne USG w 20 tygodniu, ale myślę, że pójdę sobie jeszcze prywatnie.
Zapytałam się o tego mojego krwiaka, ale nie widziała go i stwierdziła, że najprawdopodobniej już się wchłonął. To na tyle
Takana5, Ariette1983, Madamee92, Lena1984, Robaczek12, Lorella, bratfrandu lubią tę wiadomość