X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takana5 no tak Pszczyna i wieczne korki ;)

Siostra mojego 2 razy w Wojewódzkim rodziła i nie narzekala. Ale wiadomo różne doświadczenia można mieć. Ja po kilkudniowym pobycie w Bytomiu na Batorego ale na oddzaile 3 mam taką traume że uznałam że jak miałabym tam rodzić to wole w lesie pod krzakiem - było by to bardziej higieniczne.

Ja mieszkam, jadąc od Bielska, w wiosce jeszcze za Żywcem. Ale na szczęście jestem zmotoryzowana ;) i dopóki za kolko się zmieszcze to jeździć będę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 13:06

Robaczek12 lubi tę wiadomość

74dil6d8qv2ss7sm.png
    10.05.2018r. [*] Kacper 10tc
    Czynnik V (R2) hetero, MTHFR_667C-T hetero, PAI-1 4G homo
  • Doriska87 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Ja za 1.5 godziny mam prenatalne oraz Pappa. Trochę się martwię, bo wczoraj synek wspinał się po mnie i niechcący kopnął mnie w brzuch, na samym dole w okolicach jajnika. I od wczorajszego popołudnia do teraz cały czas mnie tam boli dość mocno. Taki ostry ból, jak szpila. Martwię się, że coś się stało :(
    Trzymamy kciuki aby wsyztsko było ok.
    Daj znać po badaniu.

2019 Natalka
  • Doriska87 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka11 wrote:
    Absolutnie nie ma sensu robić pappa jeśli robicie Sanco. Pappa to tak jak pisałam prawdopodobieństwo wyliczone na podstawie przeróżnych czynników ryzyka, tu masz ocenę pozakomórkowego dna dziecka. Czułość to prawie 100%, przy pappie około 30% procent wyników nieprawidłowych nie potwierdza się. Nie warto. Jedynym dodatkowym badaniem przy sanco jakie powinnaś zrobić to amniopunkcja przy złym wyniku, aczkolwiek o tym to w ogóle nie myśl. Wszystko będzie dobrze, zobaczysz

Dzięki wielkie. Utwierdziłaś mnie w przekonaniach.
    :-)

2019 Natalka
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prenatalne badanie jest przez brzuch?

1usai09ki0pljcwv.png
    11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️
  • Hooney Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Moja mama rodziła mnie i moją siostrę 20 minut, obym miała tak samo :D
    Ze mną po 22 odeszły jej wody a 00:03 byłam na świecie :)

Moja mama tak mnie urodziła. Cała moja pierwsza ciaze mówiła, że poród to pikuś, nic nie boli, położna była jej kolezanka i plotkowały jak na kawie. No wiec ja się tak nastawiłam i... Ostro się przejechałam :D jak pierwszego porodu wcale się nie bałam, tak na myśl o drugim mi już słabo ;(

f2w3rjjgfeipk3wz.png

hchygov3q28aqgz8.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny, mam pytanko zwłaszcza do tych w okolicy 35 r życia :) czy macie już wyniki testu pappa? Mi się wydawały one dobre a jednak lekarz zasugerował Ew badania genetyczne.
    Będę wdzięczna za przykłady.
    Pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpaneczka wrote:
    Tak

• Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpaneczka wrote:
    Ja miałam przez brzuch. Podobno czasem zdarza się że dodatkowo robią dopochwowo jak czegoś nie widać. Ale standard to przez brzuch :)

Freyja lubi tę wiadomość

74dil6d8qv2ss7sm.png
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GreenK wrote:
    Jej dziewczyny, mam pytanko zwłaszcza do tych w okolicy 35 r życia :) czy macie już wyniki testu pappa? Mi się wydawały one dobre a jednak lekarz zasugerował Ew badania genetyczne.
    Będę wdzięczna za przykłady.
    Pozdrawiam

Ja moje wyniki powinnam mieć w tym tygodniu, w zasadzie dziś ;). W tym roku skończyłam 35 lat. I jeżeli będą słabe lekarz będzie dzwonić, a jeżeli dobre to odbiorę je w przyszłym tygodniu przy wizycie (jechać 100km w jedną stronę po wynik jeśli będzie dobry to mi się nie kalkuluje). A jaki wynik miałaś przy usg?

74dil6d8qv2ss7sm.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpaneczka wrote:
    W pierwszej ciąży nie udało się przez brzuch bo jeszcze nie było dobrze widać. W tej pewnie też jeszcze się nie uda :(

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej miałam przez brzuch teraz ide o tydzień wcześniej. Mam nadzieję że uda się przez brzuch. Dzisiaj zostawiamy synka z ciocią i mąż jedzie ze mną

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Lilka26 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w piątek mam USG u mojego gin. Prowadzącego ma mi zrobić całe genetyczne, ponieważ on ma certyfikat skonsultuje z nim ten wynik Pappa i co z tym acardem. Robiłam do pracy badania wstępne i okazało się że glukoza na czczo 5.19- w przeliczeniu wychodzi 93.4 czyli powyżej normy i teraz musimy z gin podjąć decyzję czy robimy od razu ogtt czy powtarzamy jeszcze raz na czczo... W moczu bakterie nieliczne ale dalej niski ciężar właściwy pH 9.0 i te fosforany bezpostaciowe....

• Izieth Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirsten wrote:
    Izieth jak tam po wczorajszej wizycie i prenatalnych ?

Za dzisiejsze badania trzymam kciuki :)

Napisałam wczoraj, ale mogłaś przegapić ;)
    Wklejam moją odpowiedź: "Jestem po prenatalnych i wygląda na to, że wszystko w porządku :) Bobas ma 7,14cm już :) FHR 155 ud/min :) I coś mu sterczy między nogami, jak nie odpadnie, to będzie chłopak :)"

Po 3 tygodniach przerwy mam chwilowy spokój ducha ;) Następne badanie za kolejne 3 tygodnie, 19.12.

Wyniki PAPPA będę miała na kolejnej wizycie, nie ma sensu wcześniej jechać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 13:48

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    W pierwszej ciąży nie udało się przez brzuch bo jeszcze nie było dobrze widać. W tej pewnie też jeszcze się nie uda :(

a na kiedy masz umówione prenatalne?

1usai09ki0pljcwv.png
    11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️
  • Lilka26 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tydzień temu udało się przez brzuch a to był 12+3wg om natomiast jestem raczej szczupła ja już swój brzuch widzę.

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpaneczka wrote:
    a na kiedy masz umówione prenatalne?
    W przyszłą środę :)

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Denmark Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    Czarnulka tylko Ty jeszcze zostałaś ? Czy jest jeszcze jakaś dziewczyna, która nie miała jeszcze USG w ciąży?

Jeszcze ja nie miałam USG. Czekam na poniedziałek :)

ckai9jcgvelyio11.png
  • Aleksandra_nails Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    Widzę że znowu wszystkie gdzieś blisko siebie mieszkacie a ja kolejny raz sama haha xd
    Czy może jest ktoś z lubelskiego?

Ja w sumie pochodzę z lubelskiego ☺️

[*] Aniołek 9tc 04.2018
    f2w3vfxm839x2x55.png
    klz9jw4z1ym1adzc.png
    6v5uu6bdz2x420yq.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriska87 wrote:
    Jutro mamy wizytę w Genomedzie.
    A powiedz proszę Ty Pappa w ogóle robiłaś?
    My doszliśmy do wniosku ze jak idziemy w kierunku Sanco to ominiemy Pappa.
    Biję się z myślami ale to chyba właściwy kierunek...
    Ja robię i Pappa i NiftyPro.
    Pappa ocenia także faktyczną wydolność Twojego łożyska (przepływy itp.) a testy NIPT tego nie robią, dlatego zdecydowałam się na oba badania. :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Nita Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po. Generalnie czuję niedosyt, bo sonograf, która mnie miała przyjąć była bardzo spóźniona a inne panie sonograf wolały pacjentki o czasie. Więc tylko ja trafiłam na taką dziwną kobietę. Była bardzo niemiła, widać było, że jej się nic nie chce. Pomiary zrobiła od czapy, na sam koniec jeszcze przyłożyła głowicę do brzucha, bo zapomniała zobaczyć gdzie mam umiejscowione łożysko. Całe USG powinno trwać 20 minut a ona byle jak zmierzyła szybko w ciągu 8 minut. Jestem niezadowolona.
    Ale najważniejsze, że maluszek zdrowy, NT 1.8. Wszystkie rączki, nóżki i paluszki są. Serduszka mi nie dała posłuchać, nawet nie wiem ile uderzeń na minutę. Nie ma tego w raporcie. Łożysko znów na przedniej ścianie czyli tak jak w pierwszej ciąży, ruchy mogę zacząć odczuwać nieco później. Płci nie chciała powiedzieć, nawet nic typu "na 70%" tak jak mi powiedziano w pierwszej ciąży. Tak jak wspomniałam, niemiła strasznie była. Test Pappa zrobiony, wyniki za 2 tygodnie przyjdą listem. Maluszek sobie spał grzecznie, dopiero pod koniec lekko nóżkami wywijał. Według USG jestem w 13+1 tygodniu i TP zmienił mi się na 6 czerwca.

Następne USG w 20 tygodniu, ale myślę, że pójdę sobie jeszcze prywatnie.
    Zapytałam się o tego mojego krwiaka, ale nie widziała go i stwierdziła, że najprawdopodobniej już się wchłonął. To na tyle :)

Takana5, Ariette1983, Madamee92, Lena1984, Robaczek12, Lorella, bratfrandu lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ