MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak czytam wasze pełne miłości wypowiedzi to aż mi się płakać chce. Mój mi ostatnio powiedział, że on chciał dziecko dopiero jak będzie miał 35 lat i wydaje mu się, że teraz jest za wcześniej. No cholera jasna oboje jesteśmy po 30 na tu czekać??? Ma tam swoje napady miłości i bawi się z brzuszkiem, mówi do niego całuje go...
a ja .... też mam swoje wątpliwości i obawy. Ale kocham mojego bąbelka. Mam nadzieję, że tak pozostanie. -
Alexast nie martw się - jak mąż zobaczy dzidziusia to mu się odmieni na maksa
dla niego to wszystko takie jeszcze ma prawo być nierealne i inne emocje mu towarzyszą. A jak już weźmie na ręce to mu się odmieni
inne emocje mu się włączą
zobaczysz - będzie chodził dumny jak paw
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 11:31
alexast, Galanea, MagdaO, evas lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Jak zwykle ciężko Was nadrobić
U mnie też od wczoraj ciężkie dni przez ten upał. Wczoraj pierwszy raz spuchly mi palce u rąk, nie mogłam zdjąć obrączki. Nogi tylko lekko, ale strasznie mnie pieką
A najgorsze jest to że te 30 stopni ma być teraz przez kilka najbliższych dni, ehhh.
Widzę, że zaczyna się u nas już dużo dziać. Takie to trochę nierealne dla mnie, że ten czas tak szybko zlecial...
Ja mam w piątek wizytę i dostanę skierowania na wszystkie badania do porodu, a w przyszły czwartek usg i decyzja czy muszę mieć cc, czy mogę rodzić sn. Nie mogę się doczekać!
Natalia widzę że u Was sexik po mału pomaga, więc życzę żeby się lada dzień ruszyło
Martynika zazdroszczę Ci że to już, jeszcze 4 dni i Artur może być już po tej stronie brzuszka, super!
Weronika daj znać, co u Ciebie... Niestety w taką pogodę mogą się trafiać takie przykre niespodzianki.
Powodzenia wszystkim na wizytach i miłego dnia wszystkim!
Ja idę na drugie śniadanie - truskawki i arbuz, mniam!NataliaK, ivv, Limerikowo, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
to przykre ze tak ci mowi teraz kiedy jestes juz w ciazy.... nie wiem co bym zrobila jak by mi maz powiedzial ze nie chcial teraz dziecka i ze moglo by byc pozniej....mam nadzieje ze jak urodzisz i zobaczy waszego synka to odrazu zmieni zdanie....zreszta jestem pewna ze tak wlasnie bedzie...jak mowi ci takie rzeczy to poprostu pokaz mu ze ci bardzo przykro i nic nie komentuj...moze zrozumie ze nie na miejscu sa takie teksty
Evelineq, alexast lubią tę wiadomość
-
O matko wlasnie wrocilam z badan i dopiero bede jadla sniadanie
Zrobilam sobie GBS, zoltaczke, HIV, kile, morfologie, TSH, FT4 i biocenoze pochwy. Troche tego sie nazbieralo w przedziale tygodniowym 33-37
ALe skoro w Luxmedzie maja takie badania przypisane a ja za to nie place to klocic sie nie bede
Martynika zazdroszcze Ci, ze juz niedlugo bedziesz miec Artura ze soba. Na szkole rodzenia pokazywali nam ten balonik i nie wygladalo to strasznie ani bolesnie, takze uszy do gory
Ja sie strasznie ciesze, ze nie puchne i bardzo wam dziewczyny wspolczuje. Wlasnie dzisiaj wybieram sie na lunch z kolezankami, siadziemy sobiie na zewnatrz i mam zamiar opalac nogi
Moj biedny pies wstal dzisiaj rano z zapaleniem spojowekJest alergikiem (buldog) i jak pyla drzewa i trawy to musze ja kapac co 2 dni i codziennie kropic oczka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 11:34
vikus001, Limerikowo, evas, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
Martynika wrote:Hej, dziewczyny, jak dobrze pójdzie, to ja po weekendzie będę już z Arturem
.
W piątek o 13 zakładają mi cewnik, który ma rozewrzeć szyjkę, mam z nim spać, a od soboty rano jadą z oksytocyną.
Będę musiała męża poprosić o podkłady na łóżko i te podpaski wielkie, bo jedna dziewczyna tu bardzo krwawiła po cewniku, ale nie martwię się, nie zniechęcam, co ma być to będzie.
Mam pozytywne nastawienie, wiem, że za tydzień już będę z synem.
Jak leżałam na patologii to dziewczyny miały w ten sposób wywoływany poród i całkiem sprawnie i fajnie szłowięc powodzenia
vikus001 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAlexast kurcze slabo z jego strony... mam nadzieje ze sie opamieta i przestanie mowic takie przykre rzeczy... nie wyobrazam sobie zeby moj maz tak powiedzial
musi byc Ci faktycznie smutno
Niesforna, byc moze to przez to ale tez nie nastawiam sie na niewiadomo co zeby nie wyczekiwac i nie byc zawiedzionavikus001, Niesforna, alexast, maggda lubią tę wiadomość
-
alexast wrote:Jak czytam wasze pełne miłości wypowiedzi to aż mi się płakać chce. Mój mi ostatnio powiedział, że on chciał dziecko dopiero jak będzie miał 35 lat i wydaje mu się, że teraz jest za wcześniej. No cholera jasna oboje jesteśmy po 30 na tu czekać??? Ma tam swoje napady miłości i bawi się z brzuszkiem, mówi do niego całuje go...
a ja .... też mam swoje wątpliwości i obawy. Ale kocham mojego bąbelka. Mam nadzieję, że tak pozostanie.
To przykre, ale mi się wydaje że mąż po prostu złapał stresa, bo do narodzin coraz bliżej... jestem pewna że jak dziecko się pojawi między Wami to jemu się odmieni i będzie dumnym tatusiemStrach ma wielkie oczy przecież
alexast, MagdaO, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość
-
my na spokojnie rozmawialiśmy i ja też wyrażałam swoje obawy no i mi tak szczerze powiedział. Nie zrobił tego jakoś po chamsku. Dodał też, że mimo wszystko będzie go bardzo mocno kochał. On lubi dzieci, więc jestem pewna, że jak mały będzie już na świecie to będzie go kochał i się nim zajmował. No przykro mi się zrobiło, bo oboje się staraliśmy. To i tak cud, że się udało. Nie liczyłam już na to, że się naturalnie uda. Byłam nastawiona na in vitro.
Ach powiem wam, że mam dzisiaj słaby dzień. Wkurza mnie ta niesprawiedliwość na tym świecie. Moja mama jest tak dobrą kobietą a życie non stop daje jej w kość. Staram się jej pomagać jak mogę, ale ręce opadają. Ona nie zasłużyła na takie życie. Jest mi strasznie przykro, że nie potrafię tego zmienić.Limerikowo, MonikaS, Nalka, monalisa lubią tę wiadomość
-
alexast w ogóle się tym nie przejmuj i nie bierz tego poważnie
Moja koleżanka chciała mieć już dziecko, ale jej partner za żadne skarby. W końcu dał się przekonać, ale zaznaczył, że nie bierze udziału w żadnych zakupach i przygotowaniach i że będzie to robić sama. I tak było do dnia porodu. A teraz jest tak zakochany w córeczce, że świata poza nią nie widzi!
I z drugiej strony - takie obawy ma prawo mieć każdy i to tylko plus dla Was, że mówicie sobie nawet te rzeczy, których druga strona niekoniecznie chce słuchaćWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 11:48
Evelineq, alexast, MagdaO, evas, monalisa lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny. Ja już po usg. Zosia waży 2765g, lekarka mówi, że duże dziecko, ale jest przekonana, że 3,5kg nie przekroczy. Powiedziała, że, cytuję "będzie nie za duża, nie za mała, zgrabniutka i śliczniutka, w sam raz"
Ustawiona główką w dół cały czas, główka już ponoć nisko zeszła.
Wpisałam jej wymiary i wagę na siatkę centylową i wszystko jest idealnie po środku normy, więc chyba nie mam się co martwić
Weronika, pisz co u Ciebie, mam nadzieję, że już dobrze się czujesz. Faktycznie pogoda sprzyja zasłabnięciom, u nas też strasznie gorąco, a mieszkam na 4-tym piętrze i dodatkowo grzeje od nagrzanego dachu
Martynika, trzymam kciuki za szybki i przyjemny poród, nie do wiary, że za chwilę będziesz miała synka
Powodzenia na wszystkich wizytach, Mucha kciuki za usg, ciekawe ile Twoja Maja waży.
ivv, alexast, eta, Evelineq, Limerikowo, Mucha, evas, Agusia2312, Tusia84, Nalka, monalisa lubią tę wiadomość
-
weronikabp wrote:A ja zaraz będę w szpitalu
zemdlałam i moja gin natychmiast wysłała mnie do szpitala.
Weronika powodzenia-też przez to przeszłam. siedziałaś przynajmniej w tym momencie? niestety pogoda, ciśnienie robią swojemi nic konkretnego nie wyszło. musiało być duszno, albo za długo w złej pozycji.
-
MonikaS wrote:Evelineq gratuluję kolejnego tygodnia ciąży
patrzę, że wkroczyłaś w 38
Wkroczyłam i mam zamiar bardzo aktywnie go przeżyć, oby coś się ruszyło w końcu, bo umrę z tego czekania
Alexast, no tak to już jest że dobrego człowieka życie nie rozpieszcza, właśnie dlatego jest takim dobrym, a Ty nie możesz mieć wpływu niestety na wszystko chociaż bardzo byś chciała, musisz teraz skupić myśli na sobie i Malenstwie chociaż ciężko, bo teraz nie możesz się przejmować całym światem, mama na pewno jest twardą kobietą i da sobie radę, a Ty popraw sobie humorek może czymś słodkim, albo czymś co po prostu lubiszGłowa do góry ...
Limerikowo, alexast, Galanea, monalisa lubią tę wiadomość
-
ja tam zezwalam sobie dzis na pomnarudzenie i nerwa
walczymy z wyjacym psem, wczoraj wyl tylko 8.5h dzis od rana od 8 standard
czekamy na dzielnicowego po 5 mamy nad ze sie zjawi
dzisiaj odkrylismy, ze to jednak po skosie nad nami tak strasznie niesie w bloku (rama H beton, pokryta cegla)plus udalo sien nam zlapac przez balkon sasiadke-studentke za sciany, powiedziala: ze to maly piesek, wyje i jeszcze drapie nad nimi i ze byla juz straz i u nich(po mojej interwencji tydz temu, no ale mieszkanie nie te)
a obstawialismy ze to haski (doczytalam, ze rasa prymitywna ups)tak wpada w ciag i wyje cale h wg naturyn a to maly kundel-skurczysynek upierdliwy nie inaczej
plus byla akcja ze weszlimy na ta klatke obok bo jakas lokatorak nas wpuscila i dalismy 2 kartki jedna na drzwi miesz upierdliwca bezposrednio plus na dzrwi gl -don pocztytania wszem i wobec:
"dzien dobry
Informujemy, że ze wzgledu na uciazliwy, codzienny, kilkugodzinny halas-wycie panskiego psa wszczynamy interwencje strazy miejskiej oraz tow.opieki nad zwierzetami w Poz
pies wyje od 8 do 16 plus i w godz ciszy jak jest sam (7.5.14-impreza na Morawsku) 21-24.30
mieszkamy w bloku w miescie a nie w sforze wilkow w lesie, auuuuuuuuu, calymi dniami
lokatorzy klatki F"
niech psu kupia obroze antywyjcowa i tylealexast, evas, monalisa lubią tę wiadomość
-
Alexast, to na pewno stres z jego strony. Mój też często łapie coś takiego i mówi, że się życie swobodne skończyło, że już będzie uwiazanie itp. Ale ja wiem, że on mówi na głos to, o czym ja myślę. Też się boję tych zmian, chociaż wiem, że oboje będziemy kochać Małego...
A ja wyszłam z Domu Narodzin z pozytywną kwalifikacjaNawet nie miałam rozmowy z lekarzem, bo położna powiedziała, że żadnych wątpliwości przy tak całkowitym braku problemów ciazowych to ona nie ma
eta, alexast, Limerikowo, Mucha, NataliaK, Evelineq, Galanea, Duchess, evas, Nalka lubią tę wiadomość
-
alexast- faceci mają inną konstrukcję mózgu
na pewno nie miał złych intencji, tylko chlapną co myślał, kobiety zawsze maja więcej taktu i wiedzą co i kiedy można powiedzieć. ale jedno jest pewne: jak urodzi się bobas to dopiero wtedy u facetów rodzi się instynkt ojcowski i szaleją z dumy i radości. więc nie myśl o tym, bo chłopy to proste stworzenia i trzeba przymknąć oko na nich czasem
dopiero jak wyszłam na balkon wieszać pranie zrozumiałam jaki dziś gorącivv, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
evas wrote:No to mój debiut, mam nadzieję, że wyjdzie po mojej myśli
Witamy na świecie
1 leniuta29 – 13 maja – Olivka29 maja
2 kambel – 19 maja – Kaja12 czerwca
Oczekujemy z niecierpliwością
1 Paula222 – 23 lata, Olsztyn, 20 maja – Franek
2 Limerikowo – 34 lata, Irlandia, koniec maja/początek czerwca - dziewczynka
3 vikus001 – koniec maja/początek czerwca – Zuzia
4 Bankierka – 29 lat, 2 czerwca – chłopiec
5 MagdaO – 29 lat, woj. Pomorskie, 2 czerwca – Staś
6 NataliaK – 25 lat , Warszawa, 2 czerwca – Franek
7 Martynika – 25 lat, Warszawa – 4 czerwca – Artur
8 Judi2014 – 4 czerwca – Mikołaj
9 fler – 28 lat, okolice Krakowa, 5 czerwca – Zuzia
10 MonikaS – 31 lat, 5 czerwca – Piotruś
11 czekajajaca – 31 lat, Kraków, 6 czerwca – Marcelinka
12 madamama – 30 lat, Warszawa, 9 czerwca – Ignacy
13 karolina1990 – 23 lata, pomorze, 10 czerwca – Oliwia
14 Edyta84 – Mazury, 10 czerwca – dziewczynka
15 AISAK – 26 lat, woj. Lubelskie, 11 czerwca – Hania
16 Evelineq – 25 lat, Podkarpacie,11 czerwca – dziewczynka
17 Nalka – 23 lata, Gdańsk, 13 czerwca – Anna
18 Mati1980 – 33 lata, Wrocław, 14 czerwca – Borys
19 azi – 28 lat, Łódź, 14 czerwca - dziewczynka
20 monalisa – 35 lat, Poznań, 14 czerwca – Lenka
21 Evcia – woj. Śląskie – 15 czerwca – dziewczynka
22 nutka – 23 lata, Dolny Śląsk, 16 czerwca – Gabryś
23 weronikabp – 38 lat, Warszawa, 17 czerwca – Pola
24 Elka:) – 25 lat, Małopolska, 18 czerwca – chłopiec
25 Modelka – 32 lata, 19 czerwca – chłopiec
26 Niesforna – 30 lat, Warszawa, 19 czerwca – Jaś
27 Róża – 27 lat, 19 czerwca – chłopiec
28 Karolajn – 22 czerwca
29 onka79 – 35 lat, Nowy Sącz / obecnie Birmingham, 22 czerwca – Martynka
30 eta – 28 lat, Warszawa, 22 czerwca – Ignacy
31 sunset – Górny Śląsk, 23 czerwca – Joanna
32 Paulina1986 – 28 lat, Wielkopolanka, 23 czerwca – Alicja Maria
33 Galanea - 28 lat, Olsztyn, 23 czerwca – Zosia
34 alexast – 31 lat, woj. Opolskie, 23 czerwca – Aleksander
35 balonik – Olsztyn, 24 czerwca – chłopiec
36 Tusia84 – 30 lat, 25 czerwca – Milenka
37 ivv – 34 lata, 25 czerwca – Martynka
38 Agusia2312 – 23 lata, 25 czerwca – chłopiec
39 Margotka87 – 26 lat, 25 czerwca (lub 2.07) – dziewczynka
40 Mucha – 31 lat, Warszawa, 25 czerwca – Maja
41 Martusia – 26 lat, Londyn, 25 czerwca – Maksiu
42 goś83 - 30 lat, Warszawa - 26 czerwca – dziewczynka
43 Kota – 28 lat, Kraków – 26 czerwca – Iga
44 excella – 26 lat, Warszawa, 26 czerwca – chłopiec
45 monaaa - 29 lat, Śląsk, 27 czerwca (lub 3.07) – chłopiec
46 kropka_10 – 28 czerwca – Nikoś
47 topa42 – 30 lat, okolice Krakowa, 29 czerwca – Borys
48 evas – 34 lata, okolice Warszawy, 29 czerwca – Bartosz
49 Emilka WSK – 24 lata, Strzelce Krajeńskie, 29 czerwca (lub 6.07)
50 Duchess – 33 lata, Warszawa, 30 czerwca – Oskar
51 Ala29 – 30 czerwca – Mikołaj
52 maggda – 22 lata, kujawsko-pomorskie – 2 lipca – dziewczynka
WIEK, MIASTO/REGION, DATA PORODU, IMIĘ
jeeejj ale jeszcze porodów zanim ja..
no chyba, że synuś będzie chciał wcześniej.alexast, Tusia84 lubią tę wiadomość