X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa ja sobie odstawiłam magnez razem z luteiną, tak z tydzien nie biore już...

• AISAK Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelineq wrote:
    AISAK, my to jakoś razem musimy się trzymać :D mamy obie Hanie i obie z terminem na 11 czerwiec :D Czekam na wieści z jutrzejszej wizyty, ja mam KTG 30 maja dopiero i wtedy zapadnie decyzja... chyba że się coś zacznie dziac szybciej :P

Pewnie ze tak:) a u Ciebie są jakieś ewentualne wskazania do cc?miałaś juz moze jakieś ktg?

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Jedziemy na żelazną, mam regularne skurcze. Nasz szpital mnie odesłał.
    Evas, trzymam kciuki aby lekarzom udalo sie zrobic co dla dzidzi najbezpieczniejsze. Mysle o Was:-*

evas lubi tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Wow takie tu akcje ! Evas ostatnio pisałaś która z nas wcześniej urodzi - pamiętasz? trzymam kciuki żeby było dobrze !
    Paula sex z mężem to i skurcz się zaczną
    Ja na razie odstawiłam luteinę i nie stosuję niczego - za tydzień będę myśleć co tu zrobić żeby urodzić :-) A wy bierzecie magnez ? muszę zapytac mojego gina kiedy i czy odstawiamy magnez ?
    Ja od soboty juz nie biorę w piątek moja ginka mi powiedziala ze mogę juz odstawić chyba ze skurcze nóg by się pojawiły to 2x 1 , a i skopiuje ti co juz pisałam dziś

bontbhr.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas, trzymajcie się dzielnie :*

evas lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ginka z poradni patologii powiedziała ze od przyszłej niedzieli mam chodzić na ok 1h spacery ale takim szybkim marszem ale zeby zadyszki nie dostac i sobie co wieczór robić lekką lewatywe no i sex sex sex póki czop nie odpadnie. Lewatywa podobno działa naskurczowo i ułatwia zejście małej w dół. Na dzień dzisiejszy to kurcze juz bym mogla zacząć stosować się do tych zaleceń  ale jeszcze tydzien moze dwa zaczekam zeby ten okruszek nabrał ciałka. Wiesiolek biore juz od 36 tc herbatę z liść pije od wtorku bo zapomniałam o niej  ale herbata wiem po sobie ze nie działa naskurczowo lecz wzmacnia macice i jak się juz zacznie poród to idzie sprawniej.

Limerikowo lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • nutka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dopiero doczytałam;) Powodzenia i żebyś dziś lub jutro miała prezent!;)

Ja już robię się niecierpliwa, a nic się nie zapowiada. Kilka razy dziennie lekkie uczucie jakby @ się zbliżała i tyle;(

Mogę sobie odstawić magnez tak o? Wizytę mam za tydzień, ale chętnie bym już nie szła na nią.:P

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Galanea Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa, mi lekarka pozwoliła odstawić już parę dni temu, ale postanowiłam tak jak Evelineq odstawić razem z luteiną jutro, czyli skończony 36tc.

Evelineq lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK, te nasze chłopaki, to chyba za wszelką cenę, chcą być jednak czerwcowe, co by się nie okazało, że matki całą ciąże nie w tym wątku pisały ;)

Mucha, Galanea, NataliaK, AISAK, Limerikowo, Martynika lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś umoralnialam 12 letnia córkę i 17 letniego syna i mówiłam jak ważne jest uczestnictwo w wyborach. Zebralismy się i ruszyliśmy do komitetu wyborczego i co sie okazało? Że nasza klatka wogole nie została wzięta po uwagę i nie bylo jej na liście. Córka mi powiedziała "widzisz mamo nie zależy nikomu na twoim głosie, trzeba było siedzieć w domu , a nie w upał się męczyć"

Limerikowo, Duchess, eta lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko - jak wy chodzicie na te ktg? Macie skierowanie i za darmo macie czy tak po prostu wpadacie i mówicie ze na ktg? Ja się właśnie zastanawiam czy sobie nie jeździć, bo u nas generalnie nie ma takiego zwyczaju żeby przed 40 tygodniem wysłać na ktg. Poradźcie jak to najlepiej załatwić.

Evas- a miałaś być na końcu, widać ze kto przejmuje listę ten rodzi :-) powodzenia

evas, eta, monaaa lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Pewnie ze tak:) a u Ciebie są jakieś ewentualne wskazania do cc?miałaś juz moze jakieś ktg?

Kochana niby nie ma do cc, raczej sn, ale jeśli się nie zacznie nic dziać do 30, to ginka coś wspomniała o wywołaniu, zobaczę czy decyzję tą podtrzyma czy nie...

• Galanea Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelineq wrote:
    Kochana niby nie ma do cc, raczej sn, ale jeśli się nie zacznie nic dziać do 30, to ginka coś wspomniała o wywołaniu, zobaczę czy decyzję tą podtrzyma czy nie...

A czemu chce wywoływać przed skończonym 40-tym tygodniem? Wybacz jeśli czegoś nie doczytałam wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2014, 22:36

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO wrote:
    NataliaK, te nasze chłopaki, to chyba za wszelką cenę, chcą być jednak czerwcowe, co by się nie okazało, że matki całą ciąże nie w tym wątku pisały ;)

Tak sobie wlasnie przed chwilą rozkminialam,ze te ktore z porodem moglyby poczekac jeszczd troche to rozpoczynaja akcje,a te czyt. MYYYYY musimy czekac i stawac na glowie :D nie ma sprawiedliwosci na tym swiecie, za grosz ;-)) najgorsze jest to , ze ja w ogole nie czuje sie "porodowo";-))

I jestem tym faktem bardzo zniesmaczona... B A R D Z O ;-((

Limerikowo, MagdaO, evas, eta lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Ja dziś umoralnialam 12 letnia córkę i 17 letniego syna i mówiłam jak ważne jest uczestnictwo w wyborach. Zebralismy się i ruszyliśmy do komitetu wyborczego i co sie okazało? Że nasza klatka wogole nie została wzięta po uwagę i nie bylo jej na liście. Córka mi powiedziała "widzisz mamo nie zależy nikomu na twoim głosie, trzeba było siedzieć w domu , a nie w upał się męczyć"
    i głosowaliście koniec końcóW?
    a wiesz jak były wybory (z tym, że już nie pamiętam czy do rządu czy prezydenckie) to poszłam z mężem na wybory i co się okazało? że mój mąż już głosował i że nie może.... no i nie głosował. Ktoś za niego oddał ten głos - jakim cudem? zielonego pojęcia nie mamy. Nawet dawał wywiad dla jakiejś gazety czy telewizji, ale sprawa ucichła a on nie miał czasu, żeby dochodzić swoich praw i tyle - sprawa zamieciona pod dywan...

Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Topa, mi lekarka pozwoliła odstawić już parę dni temu, ale postanowiłam tak jak Evelineq odstawić razem z luteiną jutro, czyli skończony 36tc.
    Ja luteinę odstawiałam częściowo zmniejszając dawkę - teraz juz od 2 dni nie biorę, a magnez nadal biorę 4 razy po 2 tabletki wychodzi co 6 godzin. Niby jutro mogę iść kontrolnie na wizytę do gina ale widzieliśmy się w ten czwartek - nic mi się nie dzieje więc chyba jutro nie pojadę tylko za kolejny tydzień - wtedy będę miała wyniki z krwi i moczu i wymaz :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Ja luteinę odstawiałam częściowo zmniejszając dawkę - teraz juz od 2 dni nie biorę, a magnez nadal biorę 4 razy po 2 tabletki wychodzi co 6 godzin. Niby jutro mogę iść kontrolnie na wizytę do gina ale widzieliśmy się w ten czwartek - nic mi się nie dzieje więc chyba jutro nie pojadę tylko za kolejny tydzień - wtedy będę miała wyniki z krwi i moczu i wymaz :-)

Może spróbuj też stopniowo zacząć go odstawiać? Ja brałam tylko 2 tabl dziennie, teraz biorę jedna, a od jutra zero.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie Monalisa mam takie samo zd co do szpitala Raszei po lekturze tego gazetowego dodatku raczej na TAK
    maz troche zly na mnie, ze pozno ze tam lekarza na Raszei nie mamy, ale zgadza sie, ze gdzie ja zadecyduje to wiadomo pojedzie tylko chce znac adres dla ..pana taksowkarza, mowie mu, ze pan taksowkarz trafi i bez gpsa do szpitala :--))
    tez nie chce sie on denerwowac moim cierpieniem, jesli ma byc klopot ze znieczulenem, obsluga etc, rozumiem go plus masochistka na bol nie jestem zadna przeciez..
    ja mam troche jeszcze traume i zle wspomnienia z akcji na szybko i zbednej/niezbednej operacji z 2005r, wg pana ordynatora nie wiadomo czemu byl ostry brzuch, no ale cieli gora dol brzucho i wiadomo hospitalizacjia i rekonwalescencja nie byla przyjemna 1.5mca

monalisa lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:

Evas- a miałaś być na końcu, widać ze kto przejmuje listę ten rodzi :-) powodzenia

9 czerwca mam wizytę u kardiologa i od tego dnia mogę rodzić. Zamawiam więc prowadzenie listy od 10 czerwca :D

Limerikowo, sunset, evas lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jeszcze zaglądam czy Evas coś skrobnęła do nas.. ale nic.. pewnie jak zasnę to ona napisze..

Natalia ja w pierwszej ciąży też nie czułam się porodowo mimo iż wiedziałam, że chodzę z 2 cm rozwarciem.. nic nie zwiastowało, że pewnego dnia wstanę rano i po prostu zacznie się poród, a jednak tak się stało :)

Limerikowo, NataliaK, Evelineq, evas, Mucha, eta lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
‹‹ 1087 1088 1089 1090 1091 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ