X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • evas Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Spokojnej nocy :)

albo regularnych skurczy i mokrego prześcieradła, jak kto woli :D
    To ja poproszę o mokre prześcieradło :D nawet podkład sobie założyłam, by nie zamoczyć materaca.

Chyba napiszę sms-a do Tusi, bo się o nią martwię.

Evelineq, AISAK, Galanea, vikus001, Tusia84, Duchess, ivv lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda w głowie tylko to jak będzie wyglądało pierwsze spotkanie, czy Córka będzie super zdrowa i chociaż po części podobna do nas:) ah im bliżej tego momentu tym częściej myslimy:)

Ciekawe jak tam Tusia świętuje rocznice: restauracja, czy porodowka?:)

Ivv no to masz gadane, tyle minutkow:D ja też tak chce, jaka masz taryfę, bo mi się umowa kończy niedługo.

Co do tego wypadku w upale 3-latki to jestem zdruzgotana ta historia, ale też nie wyobrażam sobie życia ojca z poczuciem winy.

Ja też chce mokre prześcieradło... Nawet jakieś skurczyki łaskawie czuje.a cały dzień cisza była.

Mati a jak u Ciebie sytuacja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 22:40

Evelineq, vikus001, Tusia84, Duchess, ivv lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam tak spuchniete stopy ze az zdretwialy jutro lekarz obowiazkowo! Dobranoc:-*

zpbndf9hsafopz9u.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia86 wrote:
    kolorowych snów oraz pomyślności :*

Tobie również pomyślności i radości z każdego dnia spędzonego z M. Razem Nic Was nie pokona.

sunset lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam tak nogi spuchnięte że czasem palcami ciężko ruszyć :-) ehh za niedługo się to skończy :-)

evas, Evelineq lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Nalka pewnie odpoczywa, nie odpowiada na sms-y jak dotąd. Musi się nacieszyć córcia :-)
    Weronika, tez wczoraj nie odpisała. Czekam na wiadomość od Tusi.

AISAK, Tusia84, Duchess lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Też mam tak nogi spuchnięte że czasem palcami ciężko ruszyć :-) ehh za niedługo się to skończy :-)
    Tak jest, wszystkie nasze ciążowe dolegliwości zamienimy na zmęczenie i niedobór snu :D

Galanea lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margotka, mi przy spuchnietych stopach i dloniach gin zlecił badanie moczu, morfologię i kW.moczowy w celu wykluczenia zakazenia. Na szczęście wszywki w normie. A jak z ciśnieniem u Ciebie?

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • evas Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia napisała, że nie miała dziś czasu do nas zaglądać (pewnie przez te dżemy). Gabrysia ani myśli wychodzić, a teraz będą z mężem świętować rocznicę. Pozdrawia Was wszystkie i dziekuje za pamięć.

AISAK, Evelineq, Galanea, balonik, Mucha, sunset, vikus001, Tusia84, Paulina1986, Duchess, ivv lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, bardzo dziękuję za info nt rzeczy do porodu dla dziecka :)

Niesforna,trzymam kciuki za piątek 13-tego, w pełnię na dodatek :)
    Mój K. cały czas mówi, że ja urodzę w ten dzień i ciągle się śmieje, że dziecko zamiast płakać, zrobi "Auuuu", dodał jeszcze tekst o włochatej Zosi z kłami, ale to już mnie mniej bawiło :P
    Też ciągle zastanawiam się jak będzie wyglądała, mam różne wyobrażenia, głównie o różowej, pulchniutkiej kluseczce :P
    Ale nic się nie liczy, poza tym, żeby tylko zdrowiutka była :) Dla każdej mamy jej dziecko jest najpiękniejsze na świecie.

Niesforna, balonik, sunset, Mucha, Evelineq, evas, vikus001, Tusia84, Paulina1986, Duchess, ivv, weronikabp lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zastanawiam jak wygląda mój Jaś :)
    Zwłaszcza, że na żadnym usg nie pokazał twarzy, tylko cały czas nogi rozkraczał i siusiaka pokazywał :P

Spakowałam już wszystko do końca, teraz idę do wanny ogarnąć się i zrelaksować i później do łóżka. Tylko nie wiem, czy zasnę z tego wszystkiego...
    Jutro o 18 szpital :D

Dobranoc wszystkim :)

nutka, balonik, Mucha, Galanea, Evelineq, evas, vikus001, czekajajaca, Tusia84, Paulina1986, Duchess, Limerikowo lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my mówimy: "dobranoc".:) Mógłby się w końcu urodzić...:)

evas, vikus001, Galanea, czekajajaca, Duchess, ivv lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • evas Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzisiejsze skurcze raczej w porodowe się nie zamienią, wiec tez zmykam pod prysznic i do spania.

Dobrej nocki mamuśki ;)

Evelineq, vikus001, Galanea, czekajajaca, Tusia84, Duchess, ivv lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się żegnam na dzisiaj , śpijcie dobrze :)

vikus001, Galanea, czekajajaca lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocki Dziewczyny. Ja jak na wilkołaki przystało, jeszcze siedzę, a Zosia bryka w najlepsze ;)

czekajajaca, Evelineq lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka - ja nie toleruję w ogóle alkoholu w ciąży i zawsze będę krytykować matki, które niepotrafią wytrzymac tych kilku miesięcy bez %. Ja normalnie lubię tez wypić sobie piwko
    owocowe lub z sokiem i nie powiem, że nie raz miałam ochotę w ciązy na to, ale nie wybaczyłabym chyba sobie gdybym wypiła choć kropelkę i nie daj Boże miałoby to miec wpływ na późniejszy rozwój mojego dziecka. Dla mnie jest to straszni egoistyczne podejście - niedpuszczalne.

Mati - trzymam kciuki !

Niesforna - będzie dobrze :) Moja siostra dwójkę dzieci przez cc urodziła i bardzo sobie chwali. Najwazniejsze, że synek będzie już z Tobą :)

Ja jutro na 9tą jadę do spzitala. Zaczną od balonika, a w piątek oksytocyna i oby pomogło i oby mała się urodziła własnie w wymarzoną datę piątek 13tego :) Tymczasem znikam spać, napiszę jutro jak już mnie przyjmą na oddział
    i zaczną coś działać w temacie.

Dobranoc !

Galanea, vikus001, Niesforna, Martynika, Tusia84, Paulina1986, Duchess, Mucha, ivv, Evelineq lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My rozpoczniemy dzisiaj po 16.20 trzecią dobę w szpitalu. Ja nie krwawię i to martwi lekarzy, wczoraj postawili mnie na nogi, przy chodzeniu bardzo boli mnie rana.
    Olek ma lekką żółtaczkę, ale nie musi być naświetlany (póki co). Lekarz wykrył, że synuś miał krwiaka w mózgu, ale to ma się niby wchłonąć, tak jak coś tam z kielichem nerek.
    mam strasznego doła. Nic nie jest tak jak powinno. Na szczęście Krzysiek mi bardzo, ale to bardzo pomaga!!!

jak tam u Weroniki? Pisała coś?
    trzymam kciuki za wasze porody.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 05:48

monalisa, ivv, Limerikowo lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast ja po porodzie z synem to skrzepami sie czyscilam , a z córką w pierwszch chyba 2 dobrach nic i wtedy dali mi jakies zastrzyki 2x i lalo się ze mnie. Dociekaj i nie daj się zwieść ze raka twoja natura i nie krwawisz :) każda kobieta po porodzie musi się oczyścić. Synusiowi nic nie będzie jeśli lekarz tak mówi na pewno nie raz mieli taki przypadek, a zoltaczka mini raz dwa tylko dużo dostawiaj do cyca.

Mi schodzi bardzo duzo czopu wczoraj, a juz myślałam że wszystko ze mnie wyszło, szok ale tego diabelstwa jest w poprzednich ciazach musiałam przeotrzyc i to dość dporo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 06:18

Evelineq lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś coś o Weronice wie???

weronikabp lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6.23 i już pierwsze pytanie o to, czy już urodziłam... No ja normalnie powyłączam wszystko, żeby mi nikt głowy nie zawracał...

I niedługo Wam napiszę więcej o tej metodzie BLW i dlaczego piszą, że to wręcz zmniejsza ryzyko zadławienia.

Duchess, ivv, Niesforna, Evelineq lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
‹‹ 1241 1242 1243 1244 1245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ