X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • evas Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Spokojnej nocy :)

albo regularnych skurczy i mokrego prześcieradła, jak kto woli :D
    To ja poproszę o mokre prześcieradło :D nawet podkład sobie założyłam, by nie zamoczyć materaca.

Chyba napiszę sms-a do Tusi, bo się o nią martwię.

Evelineq, AISAK, Galanea, vikus001, Tusia84, Duchess, ivv lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda w głowie tylko to jak będzie wyglądało pierwsze spotkanie, czy Córka będzie super zdrowa i chociaż po części podobna do nas:) ah im bliżej tego momentu tym częściej myslimy:)

Ciekawe jak tam Tusia świętuje rocznice: restauracja, czy porodowka?:)

Ivv no to masz gadane, tyle minutkow:D ja też tak chce, jaka masz taryfę, bo mi się umowa kończy niedługo.

Co do tego wypadku w upale 3-latki to jestem zdruzgotana ta historia, ale też nie wyobrażam sobie życia ojca z poczuciem winy.

Ja też chce mokre prześcieradło... Nawet jakieś skurczyki łaskawie czuje.a cały dzień cisza była.

Mati a jak u Ciebie sytuacja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 22:40

Evelineq, vikus001, Tusia84, Duchess, ivv lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam tak spuchniete stopy ze az zdretwialy jutro lekarz obowiazkowo! Dobranoc:-*

zpbndf9hsafopz9u.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia86 wrote:
    kolorowych snów oraz pomyślności :*

Tobie również pomyślności i radości z każdego dnia spędzonego z M. Razem Nic Was nie pokona.

sunset lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam tak nogi spuchnięte że czasem palcami ciężko ruszyć :-) ehh za niedługo się to skończy :-)

evas, Evelineq lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Nalka pewnie odpoczywa, nie odpowiada na sms-y jak dotąd. Musi się nacieszyć córcia :-)
    Weronika, tez wczoraj nie odpisała. Czekam na wiadomość od Tusi.

AISAK, Tusia84, Duchess lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Też mam tak nogi spuchnięte że czasem palcami ciężko ruszyć :-) ehh za niedługo się to skończy :-)
    Tak jest, wszystkie nasze ciążowe dolegliwości zamienimy na zmęczenie i niedobór snu :D

Galanea lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margotka, mi przy spuchnietych stopach i dloniach gin zlecił badanie moczu, morfologię i kW.moczowy w celu wykluczenia zakazenia. Na szczęście wszywki w normie. A jak z ciśnieniem u Ciebie?

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • evas Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia napisała, że nie miała dziś czasu do nas zaglądać (pewnie przez te dżemy). Gabrysia ani myśli wychodzić, a teraz będą z mężem świętować rocznicę. Pozdrawia Was wszystkie i dziekuje za pamięć.

AISAK, Evelineq, Galanea, balonik, Mucha, sunset, vikus001, Tusia84, Paulina1986, Duchess, ivv lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, bardzo dziękuję za info nt rzeczy do porodu dla dziecka :)

Niesforna,trzymam kciuki za piątek 13-tego, w pełnię na dodatek :)
    Mój K. cały czas mówi, że ja urodzę w ten dzień i ciągle się śmieje, że dziecko zamiast płakać, zrobi "Auuuu", dodał jeszcze tekst o włochatej Zosi z kłami, ale to już mnie mniej bawiło :P
    Też ciągle zastanawiam się jak będzie wyglądała, mam różne wyobrażenia, głównie o różowej, pulchniutkiej kluseczce :P
    Ale nic się nie liczy, poza tym, żeby tylko zdrowiutka była :) Dla każdej mamy jej dziecko jest najpiękniejsze na świecie.

Niesforna, balonik, sunset, Mucha, Evelineq, evas, vikus001, Tusia84, Paulina1986, Duchess, ivv, weronikabp lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zastanawiam jak wygląda mój Jaś :)
    Zwłaszcza, że na żadnym usg nie pokazał twarzy, tylko cały czas nogi rozkraczał i siusiaka pokazywał :P

Spakowałam już wszystko do końca, teraz idę do wanny ogarnąć się i zrelaksować i później do łóżka. Tylko nie wiem, czy zasnę z tego wszystkiego...
    Jutro o 18 szpital :D

Dobranoc wszystkim :)

nutka, balonik, Mucha, Galanea, Evelineq, evas, vikus001, czekajajaca, Tusia84, Paulina1986, Duchess, Limerikowo lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my mówimy: "dobranoc".:) Mógłby się w końcu urodzić...:)

evas, vikus001, Galanea, czekajajaca, Duchess, ivv lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • evas Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzisiejsze skurcze raczej w porodowe się nie zamienią, wiec tez zmykam pod prysznic i do spania.

Dobrej nocki mamuśki ;)

Evelineq, vikus001, Galanea, czekajajaca, Tusia84, Duchess, ivv lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się żegnam na dzisiaj , śpijcie dobrze :)

vikus001, Galanea, czekajajaca lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocki Dziewczyny. Ja jak na wilkołaki przystało, jeszcze siedzę, a Zosia bryka w najlepsze ;)

czekajajaca, Evelineq lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka - ja nie toleruję w ogóle alkoholu w ciąży i zawsze będę krytykować matki, które niepotrafią wytrzymac tych kilku miesięcy bez %. Ja normalnie lubię tez wypić sobie piwko
    owocowe lub z sokiem i nie powiem, że nie raz miałam ochotę w ciązy na to, ale nie wybaczyłabym chyba sobie gdybym wypiła choć kropelkę i nie daj Boże miałoby to miec wpływ na późniejszy rozwój mojego dziecka. Dla mnie jest to straszni egoistyczne podejście - niedpuszczalne.

Mati - trzymam kciuki !

Niesforna - będzie dobrze :) Moja siostra dwójkę dzieci przez cc urodziła i bardzo sobie chwali. Najwazniejsze, że synek będzie już z Tobą :)

Ja jutro na 9tą jadę do spzitala. Zaczną od balonika, a w piątek oksytocyna i oby pomogło i oby mała się urodziła własnie w wymarzoną datę piątek 13tego :) Tymczasem znikam spać, napiszę jutro jak już mnie przyjmą na oddział
    i zaczną coś działać w temacie.

Dobranoc !

Galanea, vikus001, Niesforna, Martynika, Tusia84, Paulina1986, Duchess, Mucha, ivv, Evelineq lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My rozpoczniemy dzisiaj po 16.20 trzecią dobę w szpitalu. Ja nie krwawię i to martwi lekarzy, wczoraj postawili mnie na nogi, przy chodzeniu bardzo boli mnie rana.
    Olek ma lekką żółtaczkę, ale nie musi być naświetlany (póki co). Lekarz wykrył, że synuś miał krwiaka w mózgu, ale to ma się niby wchłonąć, tak jak coś tam z kielichem nerek.
    mam strasznego doła. Nic nie jest tak jak powinno. Na szczęście Krzysiek mi bardzo, ale to bardzo pomaga!!!

jak tam u Weroniki? Pisała coś?
    trzymam kciuki za wasze porody.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 05:48

monalisa, ivv, Limerikowo lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast ja po porodzie z synem to skrzepami sie czyscilam , a z córką w pierwszch chyba 2 dobrach nic i wtedy dali mi jakies zastrzyki 2x i lalo się ze mnie. Dociekaj i nie daj się zwieść ze raka twoja natura i nie krwawisz :) każda kobieta po porodzie musi się oczyścić. Synusiowi nic nie będzie jeśli lekarz tak mówi na pewno nie raz mieli taki przypadek, a zoltaczka mini raz dwa tylko dużo dostawiaj do cyca.

Mi schodzi bardzo duzo czopu wczoraj, a juz myślałam że wszystko ze mnie wyszło, szok ale tego diabelstwa jest w poprzednich ciazach musiałam przeotrzyc i to dość dporo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 06:18

Evelineq lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś coś o Weronice wie???

weronikabp lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6.23 i już pierwsze pytanie o to, czy już urodziłam... No ja normalnie powyłączam wszystko, żeby mi nikt głowy nie zawracał...

I niedługo Wam napiszę więcej o tej metodzie BLW i dlaczego piszą, że to wręcz zmniejsza ryzyko zadławienia.

Duchess, ivv, Niesforna, Evelineq lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
‹‹ 1241 1242 1243 1244 1245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ