X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MILA Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sierpniowki tez są całym sercem z Sunset :-( strasznie nam przykro i mamy nadzieję że jednak się wszystko ułoży dobrze :-( trzymaj się kochana !!! Niech Bóg będzie z wami!!!

Martynika, Aggie, Camille87, Sylka, Ruda27, celia, Nalka, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Oj strasznie cieko czytac post Sunset.

Ja wlasnie na ip jestem z bolem jelita, ale takim mega i bolem kregoslupa. Na ktg wszystko ok i brak skurczy, na usg tez ok, wiec za chwilke do domu. Slabo sie czuje :( a no i szyjka 2 cm i zamknieta.

Muszka, a zdiagnozowali skad te bole?

f2wli09kll2jbdtn.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset trzymaj się dzielnie....

Nalka lubi tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie czy Monalisa sie ostatnio odzywała?

• Galanea Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Słuchajcie czy Monalisa sie ostatnio odzywała?

No właśnie nie odzywała się dawno. AISAK pisała, że ma do niej numer, ale nie odzywa się za bardzo.

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przycichlo. Jestem w domu, trochę się przespałam. Tak mnie wczoraj na tym IP badali, że aż mnie rozkrwawili - wczoraj nawet lekarz coś komentował, że mnie ta położna "mocno" zbadała. Właśnie się obudziłam i wkładka była czerwona. Teoretycznie położna powiedziała, że to normalne i będę krwawic przy otwieraniu szyjki.

Już myślałam, że urodzę, bo bóle miałam mocne i praktycznie co chwilę, a tu znów nic...

Mucha, a jak u Ciebie???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2014, 03:50

zem3upjygjyf6uag.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 04:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja spać nie mogę :/ boli mnie podbrzusze i pachwiny, ciężko mi się obrócić z boku na plecy bo tak ciągnie wszystko. Nie wiem czy to zbliżający się poród czy za dużo chodziłam wczoraj :/ Chociaż brzuch boli od 4 dni :) może na swoje urodzinki urodzę Zuzie?

Modelka, Galanea lubią tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do "wysypkowych mam":
    Idąc za radą mojej mamy, pielęgniarki, przemywałam wczoraj Arturowi twarz zaparzonym rumiankiem (jedna torebka, nie za długo, żeby było delikatne).Robiłam też mu krótkie okłady na buzię tam, gdzie najgorzej go wysypało.Poprawa niedługo po pierwszym razie była widoczna gołym okiem, a dziś rano jest nieporównanie lepiej.
    Buzię ominęliśmy tez w trakcie wieczornej kąpieli, tylko ten rumianek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2014, 04:39

misia_k1, MonikaS lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez slyszalam ze rumianek jest dobry,na chore oczko tez mozna przykladac :) tak mi wczoraj mowila polozna :)

vikus001 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez słyszałam o rumianku ale trzeba ostrożnie bo czasem uczula. ;-)
    U nas juz samo ładnie schodzi powoli.

NataliaK, vikus001 lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w nim ginekolog kazał robić nasiadówki, ale dupa mi się do miski nie zmieściła ;).

Artur jedzie dziś poznać drugich dziadków.2h drogi, ale będziemy robić przerwy.Ciekawe jak będzie.Pewnie jak mu nie podpasuje, to się przytuli do mojej klaty i będzie miał całe towarzystwo w nosie, i dobrze, he he ;).

Mucha, vikus001, Paulina1986, Galanea, MonikaS, evas lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawdopodobnie u mnie bol jelita przez zaparcie, a kregoslup przez ucisk malaj...nic ginekologicznego...zbadali mnie bardzo dokladnie. Dzisiaj jest troche lepiej, ale nie idealnie :(
    Jutro znow na ktg ide (zaplanowane jeszcze przed bolami).

Modelka szkoda, ze Ci przeszlo...

Maggda jak tam? Ruszylo?

Modelka, vikus001, maggda, Galanea lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby ktoras z Was miala problem z usypianiem to polecamhttp://m.youtube.com/watch?v=d2KRE7wBNKA ;-) na Franka dziala ;-) szczegolnie lubi pierwsza :-)

weronikabp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny napisałam do Evas, jeśli ma numery do Monalisy czy Evelineq żeby wysłała smski. Martwię sie o nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2014, 10:04

Duchess, Mucha, Galanea, Tusia84 lubią tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, Mucha, jeszcze się trochę pomęczymy... Ja po wczorajszym badaniu to w nocy jak po rzeźniku byłam, ale teraz już okej. Tylko skurczy brak... :(

zem3upjygjyf6uag.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam klopot z krwawieniem- dzis mijaja 2 tyg od porodu a tu znowu pojawila sie zywo czerwona krew a bylo juz bardziej brazowe plamienie. w nocy tej krwi tak nie ma ale hakbpochodze to znow tak krwawie. Poprzednim razem krocej to trwalo i nie nawracalo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina niewiem czy po 2 drugim porodzie powinno sie mniej krwawic ale ja jestem 13 dni po porodzie i dalej krwawie,raz mocniej,raz slabiej ale jednak krew jest. Czasami jasna czasami ciemna,wydaje mi sie to raczej normalne.

• Nalka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie do końca Was nadrobiłam ale muszę iść nakarmić Annę, więc dokończę potem. Tylko chciałam wam napisać, że napisałam do Sunset. Na razie nie ma odpowiedzi. Bardzo się martwię..

weronikabp, Tusia84 lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka u mnie nadal sytuacja bez zmian, cały czas wszystko boli czekam tylko na skurcze mocniejsze albo odejście wód płodowych :)

Mucha, Modelka lubią tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja już urodziłam :-)o godz18:10 18.06.2014 urodziłam synka waga 3400 g 52 cm długości - jest śliczny poród szybki ale bolesny - siłami natury bez znieczulenia, nacinali mnie na dole a na górze troszkę pękłam. Wyparłam małego w 5 minut więc bardzo szybko :-). Mały niestety dostał 7 punktów bo był na szyi owiniety 2 razy pępowiną i na brzuchu raz - już wiem skąd ten spadek tętna był u niego- cieszę się że zakończyło się wszystko szczęśliwie ale stracha miałam jak nie zaczął od razu płakać. Pozdrawiam wszystkie mamuski !!!! A i najważniejsze Borysek urodził się dokładnie w urodziny swojego taty - mężowi zrobiłam najcudowniejszy prezent !

am, weronikabp, maggda, Mucha, karolina1990, Galanea, kambel, misia_k1, excella, Edyta84, ivv, RewolucjaSięDzieje, NataliaK, alexast, Ruda27, Paulina1986, Paula55, Paula_29, Niesforna, MagdaO, MonikaS, celia, Tusia84, Paula222, Marcysia86, Duchess, Modelka, monaaa, vikus001, Nalka, madamama, Agusia2312, evas, aswalda, Lanusia93 lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
‹‹ 1290 1291 1292 1293 1294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ