MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
NataliaK wrote:no brzuchatki,do dziela,czerwcowki maja ostatni tydzien na rozpakowanie
oj...u mnie to chyba nie będzie tak prosto...cisza...nic się nie dzieje...jak w Rejsie
dziewczyny,mówię Wam, że to ja będę ostatniaja nawet się mocno nie wychylałam jak umawiałyście się na 23=ego bo i tak wiedziałam, że to nie ma sensu.
Czekam więc dalej...cierpliwie
Galanea, ivv, Edyta84, weronikabp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGalanea ja na porodowce mialam miliard telefonow,ale to zupelnie przypadkowo. Nawet jedna ciocia zadzwonila co jej nie widzialam kilka miesiecy z zapytaniem co slychac,na to ja jej : ciociu,wlasnie rodze
hahahaa ona zglupiala i czekala na telefon do samego konca,zapamietam to do konca zycia
ale od niektorych telefonow nie odbieralam,bo rozmowa bylaby niezbyt mila..
Galanea, ivv, Edyta84, Duchess lubią tę wiadomość
-
NataliaK wrote:Galanea ja na porodowce mialam miliard telefonow,ale to zupelnie przypadkowo. Nawet jedna ciocia zadzwonila co jej nie widzialam kilka miesiecy z zapytaniem co slychac,na to ja jej : ciociu,wlasnie rodze
hahahaa ona zglupiala i czekala na telefon do samego konca,zapamietam to do konca zycia
ale od niektorych telefonow nie odbieralam,bo rozmowa bylaby niezbyt mila..
Hahaha, dobre. Co słychać? Rodzę.ivv, NataliaK, Duchess, weronikabp, Edyta84 lubią tę wiadomość
-
Dziś się wkurzyłam na babcię (bo ona jest ekstremalnym przypadkiem) i w końcu jej powiedziałam, że co ona wymyśla, przecież ja mam termin na lipiec. A ona do mnie "co??!!" - no i ją w takim przeświadczeniu zostawiłam
W lipcu niech sobie dzwoni
Duchess, Edyta84, weronikabp, Galanea, Evelineq lubią tę wiadomość
-
dokładnie Edyta to wina przyszłych tatusiów, nasz to lubi leżeć z brzuszkiem tak jak na awatarze ale mówić to się krepuje
a taki wygadany jest na co dzień
Mnie też już meczą te ciągle tel czy urodziłam ze mam dać znać jak coś zacznie się dziać- osobiście wole informować jak już Zuzia będzie kolo mnie. chociaż tez mnie denerwuje gadanie ze skoro w 36tyg byłam w szpitalu i mi wstrzymywali to teraz przenoszęEdyta84, Galanea lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
weronikabp wrote:Dziewczyny kąpiecie codziennie czy co drugi dzien?
pierworodnego kąpałam co drugi dzień o ile nie bylo upałów lub np sie wyjątkowo mocno nie zalał strawionym mlekiem;-) teraz tez tak planuję Weronika.weronikabp lubi tę wiadomość
-
Ja tak jak Martynika,bardziej dla rytuału niż rzeczywistej konieczności. Jamy ustnej nie przemywam i z pierwszym synkiem tez tego nie robiłam. Dopiero jak zaczął jeść coś innego niż moje mleko to kupiłam szczoteczkę zakładana na palec i mylam dziaselka przegotowaną wodą i tez nie po każdym posiłku tylko jak mi się przypomniało.
Galanea lubi tę wiadomość
-
Galanea ja nic nie myję Frankowi w buźce, no już nie przesadzajmy
On potrafi jeść nawet co godzinę więc kiedy to robić
I wg gratuluję
Dotarłaś do terminu! Czekam na sms no i może mms z wieścią że urodziłaś Kochana !
Co do wagi , jakoś wolno schodzi... Dopiero spadło mi 10 kg, mam jeszcze 6 nadwyżkiDziewczyny macie pomysł jak się odchudzić?
Aaaaa i co do kolek u maluszków... Wczorajszy wieczór i noc to był istny KOSZMAR !!! Uwierzcie , tak bezradna dawno się nie czułam... Płakałam razem z Frankiem. Dobrze że mój mąż pomaga bo bym padła...
Dziś po tel do położnej przechodzę na dietę... Wg jej instrukcji:
1. Przed jedzeniem położyć dziecko na brzuszku aby się wypierdziało,
2. W razie kolki masować brzuszek, można robić ciepłe okłady i można przyciągać zgięte nóżki do brzuszka dziecka
3. Nie jeść nic smażonego, nic pieczonego, nic tłustego, ostrego,wzdymającego, a i co mnie zdziwiło unikać cukrów = zero słodyczy. Można pić ziołowe herbatki, jeść gotowane i przetworzony nabiał.
Dziś mam dzień takiej diety i wiecie... Nie wiem ile w tym przypadku, ile działania ale mam inne dziecko !! Spał dziś tyle, że odwiedziliśmy rodziców, załatwiliśmy salę na chrzest, ja byłam kupić sobie kilka ciuchów i zrobiliśmy spożywcze zakupy w markecie ! Jestem w szoku, w domu dostał cyca a potem spokojnie leżał a my kolację zjedliśmy... nie dawno dałam cyca, a teraz Franio śpi
Galanea, alexast, Edyta84, MILA, czekajajaca lubią tę wiadomość
-
weronikabp wrote:Dziewczyny kąpiecie codziennie czy co drugi dzien?
Weronika właśnie weszłam na forum żeby zadać to samo pytanie
My też codziennie ale położne mówiły, żeby kąpać co drugi dzień jak nie ma upałów bo to zdrowsze dla skóry dziecka.. jednak tak jak dziewczyny pisały.. kiedy dziecko ma ustalony rytm dnia to się czuje bezpieczne.. i kojarzy kąpiel a po kąpieli spanie.. my w jeden dzień nie wykąpaliśmy i właśnie noc była ciężka.. Gabi się obudziła i nie miała zamiaru spać oczy szeroko otwarte.. a od dwóch nocy śpi tak pięknie, że nie chcę chwalić
My dodatkowo jeszcze codziennie jak już szykujemy małą do kąpieli to włączamy melodię dla dziecka zawsze tą samą.. żeby kojarzyłaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 23:15
Martynika, weronikabp, Edyta84 lubią tę wiadomość