X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po SUPER NOCY :D no synek zrobilmi dzien mamy chyba ;-) obudzil sie o 2 na jedzenie a o 3 cos go musialo zbudzic,wiec wzielam go do nas do lozka,dalam mu cycka i spal az do 5:30 :-) pozniej znow jedzonko i razem spalismy w lozku do 9:30!!!! :D jestem jak nowonarodzona,zeby nie przechwalic oczywiscie ;-))
    Muszka jeszcze raz gratki :)
    Alexast zdrowk zycze,musi byc ci ciezko..:(

Agusia2312, Paulina1986, Mucha, weronikabp, Duchess, Galanea, czekajajaca lubią tę wiadomość

• fler Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie w dwupaku i te z dzieciaczkami. Z resztą ciekawe kiedy wszystkie dziewczyny urodzą :)

My z Zuzią docieramy się po malutku. Teraz kochana śpi, a ja robię zakupy przez internet bo oczywiście nie byłam w stanie przewidzieć co nam będzie potrzebne i trzeba sporo dokupić ale ja mówię że wszystko w praniu wychodzi :)

Niestety u mnie z laktacją jest kiepsko jak na początku karmiłam tylko piersią tak teraz pierś to marny dodatek a i tak nie starcza na długo bo po godzinnym karmieniu Zuzi moje mleko wystarcza na 10-15 minut i jest płacz. Karmimy się butelką mlekiem Hipp Bio dla dzieci karmionych piersią a dokarmianych butelką. Zuzia uwielbia spacery więc codziennie jeden musimy zaliczyć a najlepiej by jej było jak wózek mógł by stać cały dzień na polu a ona by w nim spała. Kąpiele też lubi a jedyne co jej nie pasuje to czyszczenie noska.

Pozdrowienia dla wszystkich

Agusia2312, NataliaK, Paulina1986, Edyta84, weronikabp, maggda, Duchess, Galanea, czekajajaca lubią tę wiadomość

• Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki super, że sobie pospałyście. Jak najwięcej takich nocy Wam życzę :-)
    Ja byłam właśnie na małych zakupkach, kupiłam truskawki i sobie je jem ;-)
    Brzuchatki co tam u Was?
    Ivv u Ciebie to chyba powolutku coś zaczyna się dziać, co? Trzymam &&&

Galanea lubi tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia u mnie dzis podobnie, było karmienie o 9 potem sen, 00:30 potem sen, następnie o 4 i pobudka dopiero o 8:45 szok :-)

Czy ktos używa kropelek bio Gaja?

NataliaK, czekajajaca lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Natalia u mnie dzis podobnie, było karmienie o 9 potem sen, 00:30 potem sen, następnie o 4 i pobudka dopiero o 8:45 szok :-)

Czy ktos używa kropelek bio Gaja?
    Jaaaa :) sa dobre :))

Btw odwazylam sie wejsc na wage -14 kg ;-)))

Edyta84, weronikabp, Galanea, Paulina1986, evas lubią tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytko chyba niewiele, bo to wcale nie boli :)

Edyta84 lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć KOchane, my dzisiaj też meldujemy się po superaśnej nocy :D Staś zasnął po 21 i obudził się dopiero po 2, później budził się co 2,5 godz. Wystarczało 15 min karmienia i powrót do łóżeczka. Już dawno tak dobrze nie spałam :D Zazwyczaj pobudki są co 1,5 godz, w porywach do 2 i przynajmniej 45 min karmienie + usypianie, więc życzę sobie więcej takich nocy jak dzisiejsza.

Co do kąpieli to ja też kąpie codziennie, raz chyba zdarzyło się tak, że Staszek smacznie spał w porze kąpieli, więc nie budziłam go specjalnie i kąpiel sobie darowaliśmy.

Ze złych wiadomości to Stasiowi odparzyła się dupka :( Pilnuję zmiany pieluszki jak tylko się da, ale on potrafi w nocy przez sen puścić sobie bączka z maleńką zawartością, a to niestety nie pomaga w gojeniu, nie wiem już co mam robić, żeby ten stan się nie pogarszał :/

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia wow -14 kg to bardzo dużo w takim czasie. Super wynik ;-)
    Ivv ja już się gubię w tych bólach, mnie też boli ale różnie, raz boli normalnie a raz jak na miesiączkę, a i tak nic się nie rozwija.
    Jak byłam na zakupach spotkałam parę znajomych osób i każdy z tekstem "A Ty jeszcze nie urodziłaś?" chyba widać, że nie brrrr

ivv, NataliaK lubią tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO wrote:
    Cześć KOchane, my dzisiaj też meldujemy się po superaśnej nocy :D Staś zasnął po 21 i obudził się dopiero po 2, później budził się co 2,5 godz. Wystarczało 15 min karmienia i powrót do łóżeczka. Już dawno tak dobrze nie spałam :D Zazwyczaj pobudki są co 1,5 godz, w porywach do 2 i przynajmniej 45 min karmienie + usypianie, więc życzę sobie więcej takich nocy jak dzisiejsza.

Co do kąpieli to ja też kąpie codziennie, raz chyba zdarzyło się tak, że Staszek smacznie spał w porze kąpieli, więc nie budziłam go specjalnie i kąpiel sobie darowaliśmy.

Ze złych wiadomości to Stasiowi odparzyła się dupka :( Pilnuję zmiany pieluszki jak tylko się da, ale on potrafi w nocy przez sen puścić sobie bączka z maleńką zawartością, a to niestety nie pomaga w gojeniu, nie wiem już co mam robić, żeby ten stan się nie pogarszał :/
    Magda używasz sudocremu? My mieliśmy skorupke na dupce, alergia na pampersy, w dwa dni sie wygoila, używalam na zmianę alantanu i sudocremu, raz to, raz to. Potem odstawilam sudocrem, no i żadnych nawilizanych chusteczek, tylko ciepła woda i gaziki.

U mnie - 10 kg :-) tez sie bardzo ciesze, bo przez pierwsze kilka dni waga stala przez trn nawal wody w nogach i wszedzie, teraz codziennie kg mniej, więc mysle ze jeszcze pare dni i bedzie dobrze :-))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 12:08

Edyta84, NataliaK lubią tę wiadomość

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mam sudocrem i bephanten, tez na zmianę, ale faktycznie odstawię chusteczki i dupkę będę przemywać wodą, zobaczymy czy coś pomoże. Oby...

weronikabp lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    te nasze dzieciaczki chyba się zmówiły :D mój też dzisiaj dał mamusi pospać. Wstałam jak nowo narodzona :) a teraz mogłam spokojnie chatkę ogarnąć bo po jedzonku smacznie śpi :) chyba przeczucie jakieś miałam bo tylko co w miarę ogarnęłam a tu położna do drzwi puka :)
    zaraz pójdę krupnik ugotować i szarlotkę upiec :)
    to coś wspaniałego móc się wyspać. Od razu człowiek ma więcej sił do czegokolwiek :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika też bardzo ładny wynik -10 kg. Czyli te ciążowe kg nie są wcale takie ciężkie do zrzucenia. Ciekawe jak u mnie będzie. Ja mam +15 kg i chciałabym tyle samo zgubić, bo przed ciążą ważyłam 61 kg i dobrze się z tą wagą czułam. Zobaczymy :-)

weronikabp, NataliaK lubią tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta84 wrote:
    Natalia wow -14 kg to bardzo dużo w takim czasie. Super wynik ;-)
    Ivv ja już się gubię w tych bólach, mnie też boli ale różnie, raz boli normalnie a raz jak na miesiączkę, a i tak nic się nie rozwija.
    Jak byłam na zakupach spotkałam parę znajomych osób i każdy z tekstem "A Ty jeszcze nie urodziłaś?" chyba widać, że nie brrrr

W nocy faktycznie trochę bóli okresowych + kilka skurczy na 50%, ale każdy inny jest na 30%, czyli jak dla mnie w ogóle bezbolesnych, szczególnie, że nie boli od kręgosłupa, a wiem po Weronice co to za ból... I z zegarkiem w ręku, nie licząc kilku przerw od wczoraj, co 10 minut. Bez sensu, widocznie wcale nie rodzimy i będą nas za 2 lata opisywać jako ludzkie słonice :)

Uwaga, uwaga - babcia jeszcze nie dzwoniła :D

Galanea, Mucha, Duchess, Edyta84, Karola:) lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim.

Muszko - serdeczne życzenia urodzinowe, fajnie, że masz taki cudowny prezent :)
    Maggda - ja tez mam taki ból w nodze jak opisujesz. Promieniuje od pośladka przez całą nogę, jakby prąd przechodził. Ale czuję to tylko przy ruchach dziecka, widocznie jakiś nerw uciska.
    Alexast - życzę dużo zdrowia, żeby już wszystko było dobrze i żebyś nie musiała wracać już do szpitala!

Pisała do mnie AISAK, jednak wstrzymują się z cc i będzie próbowała rodzić w czwartek, bo jakieś skurcze się zaczęły. Biedna pisze, że już ma dość i ma doła, bo to już będzie 42+1 tc :(

A u mnie oczywiście nic :( Zaczynam czuć coraz większą presję, bo jeśli nic nie będzie, to w pon. chyba do szpitala na te testy oksytocynowe :( Czuję się już zmęczona.

Mucha, Edyta84 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja termin porodu mam na 2lipca ale już mam dość psychicznie i fizycznie od tyg jakieś bóle raz mocniejsze raz słabsze ale ciągle coś, dzisiaj miałam już parę mocniejszych skurczy co 10 min ale teraz tylko jest ból przy poruszaniu się i nacisk na pachwiny i krocze

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, przeraża mnie fakt, że przez całą ciąże nie miałam ani jednego bolesnego skurczu. Nie wiem nawet jakie to uczucie. Moja macica coś się nie kwapi do działania.
    Czasem zdarza mi się twardnienie brzucha, głównie przy zmianie pozycji albo jakimś ruchu i to tyle.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea nie martw się do poniedziałku jescze dużo czasu :) może zdążysz sama urodzić :)

a ja dokupiłam na allegro drugi stanik do karmienia - czarny tym razem. Szkoda, że jak były w lidlu to nie kupiłam - taki ładny był szary ale mąż mi wyperswadował. powiedział, że szkoda kasy jak okaże się, że nie będę karmić cycką. heh teraz żaluję :) taki był ładny :)

u mnie synki pospali się hehe ;) jeden jak zjadł ze 3h temu to do tej pory śpi. Jakoś on tak ma codziennie, że to jego pora dłuższej drzzemki. Michaś z kolei czekał na mnie - zupę gotowałam - i się nie doczekał :) zasnął w dużym pokoju przed tv :) zaniosłam go do łóżeczka i teraz mam chwilę dla siebie :) jak super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 13:03

Galanea, Edyta84 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivv to teraz jesteśmy słonicami? hahaha
    Galanea ja też chyba skurczu nie miałam tylko bóle. Też nie wiem co to skurcz. W czwartek mam wizytę u ginekologa to zobaczę co powie.
    Jedyne z czego się dziś ucieszyłam póki co to to, że zniknął mi hemoroid. Wyszedł mi z tydzień temu, kupiłam tą maść aesculan i zdziałała cuda.
    Teraz piekę drodżówkę z dżemem z czarnej pożeczki i kruszonka. A na obiad chyba zrobie kurczaka z curry. U mnie pada deszcz i jest ponuro.

Galanea, ivv lubią tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze strasznie długo przetrzymują Aisak po terminie, ponad 2 tyg? Szok. Przeciez lozysko z każdym dniem mniej wydolne, a żadne przepływy nie oddadzą jego wydajności w 100%. No nic życze Jej aby jak najszybciej urodziła.

Galanea, Edyta84 lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Kurcze strasznie długo przetrzymują Aisak po terminie, ponad 2 tyg? Szok. Przeciez lozysko z każdym dniem mniej wydolne, a żadne przepływy nie oddadzą jego wydajności w 100%. No nic życze Jej aby jak najszybciej urodziła.
    też mi się to nie podoba. Powinni już dawno coś działać - przecież to nie żarty...
    Aisak nie martw się - musi być dobrze. Będę za Ciebie trzymała kciuki. Życzę Ci abyś ejszcze dzisiaj zaczęła rodzić.

weronikabp, Edyta84 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
‹‹ 1325 1326 1327 1328 1329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ