X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten póki co słoneczny dzień wszystkie wyspane mamy i zmęczone brzuchatki ;-)
    Ja nadal w dwupaku. Dziś wybił mi 40 tydzień.
    Ciekawe jak tam Kota, chyba wczoraj się nie odzywała za bardzo ze szpitala, tylko raz?
    Cisza tu, wszystkie chyba jednak śpią?
    Hallo, Halo jest tu kto?

Agusia2312, Galanea lubią tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja przepraszam, ze sie mniej odzywam, ale jeszcze uczymy sie siebie z Maja i zajmuje nam to troszke czasu. Jak wszystko bedzie dobrze to juz dzisiaj jedziemy do domku :)

Maja na razie to spioch, pieluszka, karmienie, spanie i tak na okraglo i bardzo dobrze :) ale wiem ze to sie jeszcze z 10 razy zmieni.

Ile z naszej grupki 23 czerwca urodzilo wczoraj? - bo mam wrazenie, ze zebralam ochrzan ze sie pospieszylam, a reszta nie wywiazala sie z umowy ;) Ja to nawet zapomnialam o wlasnych urodzinach jak sie Majka pojawila :) Jakas taka mniej wazna dla siebie sie zrobilam.

Jak wrocimy do domku to bede Was nadrabiac :)

Edyta84, weronikabp, Martynika, evas, alexast, ivv, MILA, onka79, Tusia84, Galanea, Duchess lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszko jeszcze raz wszystkiego najlepszego! Fajnie, że się odezwałaś, cieszy fakt, że tak dobrze Ci idzie zajmowanie się Majeczką.
    Kochana nie zebrałaś ochrzanu, że wyszłaś przed szereg z porodem, my tu wszystkie trzymałyśmy za Ciebie kciuki i cieszyłyśmy razem z Tobą ;-) Z naszej 23 czerwcowej umowy chyba nikt się nie wywiązał, bynajmniej nie ja, niestety.
    Życzę żebyście dzisiaj wyszły do domku i WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN :-)

Mucha, Galanea lubią tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wiem co zrobić żeby schudnąć. Od 5 dnia po porodzie ćwiczę,pije dużo wody,jestem na diecie lekkostrawnej,nie jem słodyczy.codziennie sprzątanie,spacery,karmie wyłącznie piersią a waga ani drgnie. ..a mam spoooro do zrzucenia.

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wam ja dzisiaj jestem tak przybita jak gwóźdź do deski- wszystko mnie boli a nie chce porządnie ruszyć od krzyża przez pośladek i nogę przechodzą mi takie prądy ze na 2 sek nogi nie czuje :(

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziekuje za zyczenia :) z tym ochrzanem to sie smieje ;) Kota miala chyba 23 cc wiec tuli malenstwo :)

Edyta84 lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :D

Mucha lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Bardzo dziekuje za zyczenia :) z tym ochrzanem to sie smieje ;) Kota miala chyba 23 cc wiec tuli malenstwo :)

Wiem, wiem, że to żarty ;-)
    Zgadza się Kota miała wczoraj cc, ale jeszcze się nie odezwała. Czekamy na wieści od niej

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Muszka jeszcze raz gratuluję i wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :)

a ja dzisiaj wyspana :D jupiiii malutki tak ładnie spał w nocy :) a jak wstawał to zjadał mleczko i spał dalej. Niestetytylko Piotrusia za słabo na noc ubrałam i teraz ma delikatny katarek. Mam nadzieję, że szybko mu przejdzie. Już go ubrałam cieplej bo w dzień kocyk na nim nie poleży :) taki wiercipięta :) ale za to wyspani wszyscy jesteśmy :)
    trzeba teraz na spacer się wybrać :) póki co słoneczko ładnie świeci. Najgorsze, że u nas na klatce schodowej remont i tam ściany malują itd a ja muszę małego z wózkiem z domu jakoś wyprowadzić i Michasia z rowerem. Wczoraj mi ten jeden pan co tam robi pomagał, ale ściany nie były malowane a teraz malują i boję się, że oczywiście Michaś mi się do nich przylepi...

Mucha, Agusia2312, ivv lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha sto lat! Życzę dużo siły i wytrwałości w wychowywaniu coreczki:-) i jak najmniej nieprzespanych nocy:-)

Mucha lubi tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszko sto lat, duzo zdrowia i pociechy z Majeczki :-)))

Mucha lubi tę wiadomość

• maggda Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    normalnie chodzić nie mogę dzisiaj :/

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszko sto lat;) Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin.

U nas dziś Marcel w nocy fiksował przez półtorej godziny. Obudził się do picia no i po piciu zaczął płakać że niby jeszcze chce to mu daliśmy i to mu powinno starczyć a on jeszcze chciał. W końcu nie wiedział sam co chce czy pic czy spac, po dłuższym kołysaniu na rekach zasnął:) uff

Mucha lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • alexast Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszko gratuluję córci i życzę wszystkiego najlepszego z okazji urodzin.

u mnie crp wyszło wysokie i muszę zostać kolejny dzień. Jestem załamana.

Mucha lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Alexast strasznie Cie mecza :(

iv09g7rf258kfw3a.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszko jak to moja córcia śpiewa "TO LAT TO LAT NAM!" (jeszcze jest coś pomiedzy, ale nie jestem w stanie tego ogarnąć :) ) co w języku polskim brzmi Sto lat, sto lat, niech żyje żyje nam" :)

Mucha lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że od wczoraj ciągle mam te "skurcze" i już zaczyna mnie to irytować :/ Pół nocy nie spałam, bo co zasnęłam to jakiś mocniejszy mnie budził i tak w kółko. Brzuch mi spadł, szyjka kłuje przy większości napinań, ale nie dzieje się nic.. Tak sobie wymyśliłam - ja i Weronika urodziłyśmy się 6., to może Martynka chce z tatusiem tę samą liczbę - 25? :) haha :)

Mucha, Paulina1986, Edyta84, Duchess, Galanea lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast - siły i spokoju, teraz Twoje zdrowie jest najważniejsze!!

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast a jakie masz CRP? Ja przeszłam przez to samo, ale z dnia na dzien ładnie spadło i mnie wypuścili, więc jest szansa ze Cie jutro wypuszcza jeśli wynik bedzie lepszy, czego Ci zycze z całego serca :-)

• onka79 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki! I co, żadnej się wczoraj nie udało? Ja czuje coraz większe rozdrażnienie, że nic się nie dzieje :-/ dziś mam wizytę u położnej, która ma mi wykonać masaż szyjki na pobudzenie i przyznam szczerze, że trochę się tego obawiam - ale z drugiej strony zrobiłabym wszystko żeby już urodzić. Moje otoczenie chyba ma mnie już serdecznie dość, bo chodzę jak bomba z opóźnionym zapłonem :-(

Duchess lubi tę wiadomość

relgh371fxfsmrgb.png
‹‹ 1324 1325 1326 1327 1328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ