X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • eta Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    U nas ostatnio w nocy kryzys - mały budzi się co godzinę i chce jeść albo possać ? sama już nie wiem od 2 dni ledwo żyję a co jest śmieszne to on nie płacze tylko się żali lub marudzi a my mamy wtedy już pospane :-(

topa - sprawdz czy jak przystawisz do piersi słyszysz że przełyka - to wtedy głodny, a jak tylko ciumka to znaczy że ma silny odruch ssania i smoczek byłby rozwiązaniem. mój miał raz taki tydzień że miał nagle straszną potrzebe ciąglego ssania, złamalismy się wtedy i dostał smoka, ale potem mu przeszło i teraz czasem smoka chce czasem wypluwa.

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO - piękne dzieciaki masz:)
    Alexast super że Oluś ruszył z uśmiechami :)

weronika - nie martw się na zapas (choć wiem że łatwo się mówi), badanie na pewno trzeba powtórzyć, bo niestety u niemowlaków z tym pobieraniem moczu to masakra jakas. bądź dobrej myśli!

weronikabp, alexast, MagdaO lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Muszko i Eta, rzeczywiście cieżko mi myślec pozytywnie :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika moze powtorz badanie, kurde zeby pobrac prawidlowo mocz u takiego malucha trzeba sie niezle nagimnastykowac,czasami u doroslego sie niechcacy zanieczysci probke a co dopiero w jakichs woreczkach... u chlopcow to jednak latwiej o to zlapanie sikow. O tak!
    Bedzie dobrze :)

A ja zauwazylam ze od 18 Francek mniej sika,matko jedyna albo jestem panikara albo niewiem co. Zawsze o tej godzinie jak mu zmienialam pampersa o tej godziny to ciezki a teraz drugi pampers praktycznie suchy. Jezuuuuuu...juz wiem o co chodzi w tym ze matka cale zycie bedzie sie martwila,ja to juz co nie przyuwaze to panika w oczach,masakra!!!

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO fantastyczna ta twoja Zuza, śliczna naprawdę życzę jej wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

Natalia balon z helem wymiata ja kupiłam Ewelinie jak tylko zauważyłam że zaczyna wodzić wzrokiem za zabawkami i to był strzał w dziesiątkę Ewelina go uwielbia

NataliaK, MagdaO lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu upał!!!!niech to szlag jade na Antarktyde ;)

Limerikowo, weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia jako mamki musimy sie starac troszczyc i martwic o nasze pociechy ale nie panikować, wiadomo do roku bedzie nam ciezko, ale damy rade!:-)
    nasze nerwy odbijaja sie na baby

u mnie wczor afera bratowa przyznala sie do romansu bratu przez tel a on w Danii w pracy
    akurat karmilam mala a tu dzwoni ciocia ze ja znam ang by dzwonic do brata pracodawcy w Danii by spr co z nim bo nie odbiera telefonow zni od niej ani od mamy
    sama bylam zszkokowana i oddalam mala mezowi by dokonczyl karmienie i zajal sie a ja w te pedy rozwiazywac problem i udalo sie uzyskzc mi info ze brat sie b.wkurzyl w job, polamal tel i jedzie do Pl, (jest w luznym zw lata, 2 malych dzieci, wybudowany dom, 5lat tzw saksow w danii)
    do 1 w nocy czekalam na info czy az ok dojedzie -9h jazdy
    z mezem i tesciami podsumowalismy po piwku ze nikt nie jest bez winy

A mi przypomnial sie text z filmu Nigdy w zyciu ze Stenka: "kobieta nie rzuca sie w romans jesli jest kochana, szanowana ..."
    nie wiem tylko czh to dotyczy wszystkich kobitek, kazda z nas inna bowiem ;-)

Zaczelam czytac polecana przez Was tracy hogg jezyk niemowlat, po paru kartkach stwierdzilam , ze ok lekturka

NataliaK lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Znowu upał!!!!niech to szlag jade na Antarktyde ;)
    Poczekajcie jade z Wami, spakuje tylko spiworki i zabawki do igloo ;-)))))))))))

weronikabp, NataliaK, evas lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Poczekajcie jade z Wami, spakuje tylko spiworki i zabawki do igloo ;-)))))))))))
    ja też ja też!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)

NataliaK, evas lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    ja też ja też!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)
    Ok to ja juz moze sprawdze jakies czartery na dzis specjalnie dla Czerwcowek z Pl na Antarktyde;-)

weronikabp, NataliaK, evas lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski serio,nic tylko kisic sie w domu trzeba,zaluzje zasloniete co by mieszkanie sie nie nagrzalo, wentylatory i klimatory chodza a tu nic,ja nie moge czuje sie jak w saunie,z Frankiem nawet nie idzie sie przejsc nigdzie p no bo jak tego dzieciaka meczyc, tylko wieczor zostaje, normalnie dom =wiezienie przez te upalyyyyy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 10:35

Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez kitu, ja to łeb do lodówki wsadzam żeby się ochlodzic!!!

Limerikowo, weronikabp, evas, MonikaS lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja leje buzie zimną wodą i nie wycieram... czekam aż samo wyschnie...

Limerikowo, weronikabp, eta, MonikaS lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta lekarka z patologii stwierdziła że Oluś się nie podnosi na rękach tzn. Do przodu i kazała kłaść go na brzuch, żeby podnosił głowę i tym samym ćwiczył rączki. Niestety ciężko mu to idzie. Jakie ćwiczenia macie od fizjoterapeuty?

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie wypatrzylam na gornej wardze malej babelek/zgrubienie w srodku ktorego 2x biale kropki mini, nie wiem czy to tzw ssawka od ssania butli/cyca/smoka czy od brudnego skoro mikroby sie namnazaja w tempie zastraszajacym w tej temp
    na razie przesmarowalam octaniseptem standardowo, obserwuje, mysle nad mascia moze cynkowa zinalfat? jak bedzie spala (jesli w ogole w ciagu tego upalnego dnia)
    na razie nie wydaje mi sie by babel powodowal bolesnosc jak przecieralam patyczkiem z octaniseptem
    mam nadz ze nie opryszczka, w domu nikt nie ma, a siedzim na spacery nie wychodzimy juz pare dni bo upaly i tradzik zaleczyl sie troche

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 12:52

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Eta lekarka z patologii stwierdziła że Oluś się nie podnosi na rękach tzn. Do przodu i kazała kłaść go na brzuch, żeby podnosił głowę i tym samym ćwiczył rączki. Niestety ciężko mu to idzie. Jakie ćwiczenia macie od fizjoterapeuty?
    Mysle ze powinnas kontynuowac te od lekarki, wiadomo ze na efekty ćwiczeń trzeba cierpliwie czekac
    moja tez nie jest jakąś specjalna akrobatka na brzuchu z podnoszeniem glowy

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że muszę czekać na efekty :) lekarka mówiła że po 2 tygodniach będą efekty. Ale chętnie poćwiczę z nim dodatkowo, żeby ułatwić mu sprawę. Jeśli chodzi o uśmiechy to od czasu do czasu się uśmiechnie, ale jest bardzo oszczędny z tymi uśmiechami. Mam nadzieję że z dnia na dzień będzie lepiej.

weronikabp lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie dzwoniłam do mv czy zwolniło się jakieś usg tarczycy na jutro bo już nie mogę wysiedzieć w miejscu i mam jutro o 15:00. Zawsze lepsze to niż czekać na wtorek, jak na zbawienie...

alexast, weronikabp, Mucha lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia kciukasy trzymam&&

Przychodzę wam tu pochwalić się dobra nowinka. Męża Siostra jest w 8 tyg ciazy:) jesteśmy happy. Ona się tylko biedaczka meczy bo ciagle całuje się z muszla i zestresowana chodzi, bo to jej 3 ciąża, jedna poroniła, druga zagrożona była, z ta mamy wszyscy nadzieje ze będzie super przebiegać! jestem szczęśliwa i troszku zazdrosna:)ah mi to nigdy niedogodzisz:) a tak serio Wam powiem,, ze nigdy tak wyjątkowo się nie czułam jak wtedy gdy byłam w ciąży. Naprawdę. Nawet teraz gdy jestem szczęśliwa MAMA i rozczulam się na widok Corci to czuje się tak zwyczajna i brzydsza bo brzuszek jeszcze jest.

Ciąża jest dla mnie 9 miesiącami stworzenia Cudu. Zawsze będę tak o niej myśleć. Ze względu na cc , to ile wasi lekarze każą się wstrzymać z kolejna ciąża? My za rok a jak zmienie prace to za 2 chcemy drugie majsterkować.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nutka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;) A my właśnie wróciliśmy z Zagórza Śląskiego;) Wczoraj pojechaliśmy nad jeziorko pobyć trochę, odpocząć;) Tylko dziś w czasie spaceru pogoda się zepsuła i dosłownie 5-10minut przed dojściem do domku ulewa nas złapała. Potem już nie wróciło słoneczko. Ale nie narzekam:P Za to w domu zaduch, czuć, że upał dziś u nas był.:)

Jutro mamy szczepienie. Zaczynam się bać. Tym bardziej, że potem muszę lecieć do fotografa i na uczelnię dokumenty złożyć. Mam nadzieję, że synuś będzie grzeczny...:)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
‹‹ 1468 1469 1470 1471 1472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ