MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMyslalam ze nie doczekam takiego dnia! FRANEK zasnao 20 i przebudzil sie tylko o 1:30 na karmienie! A ja zamiast spac i sie wyspac to nie moglam i co chwioe do niego zagladalam czy wszystko ok w koncu o 5:30 przenioslam go do nas do lozka bo chcialam jeszcze spokojnie pospac bo budzilam sie co godzine i lazilam do niego patrzec. A jak o 1 sie zerwalam na rowne nogi to az sie przestraszylam co jest grane!! Ciekawe czy to jednorazowe
Martynika, misia_k1, excella, weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolina dla mnie najlepsze były prezenty najbardziej praktyczne, tj pieluchy,ubrania itp. Na sam początek było to dla mnie idealne rozwiązanie. Tym sposobem kupiliśmy dopiero ostatnio pampersy-taki mielismy zapas. Dziecko na sam początek nie za bardzo więcej potrzebuje,dopiero później jakieś rarytasy i tym sposobem rarytasy dostał dopiero na chrzciny.
A my zbieramy się na rehabilitację, trochę się bojeWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 09:16
weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatalka powodzenia! Dawaj znac.
My dzis po pobraniu krwi, ja juz nie chce tego nigdy przeżywać( jeszcze sie trzęsę
płakałam razem z Polunią, Tatuś był bardziej dzielny, na szczęście pojechaliśmy do Pani ktora jest mistrzynią w pobieraniu i od razu ładnie pobrała. Ale przeżycie straszne nikomu nie życze
A oto moj Skarb jeszcze przed pobraniemśmieszne jest to ze ona nie jest taka pyza, a na zdjęciu tak wyszła hehe
AISAK, Edyta84, alexast, Agusia2312, Galanea, nutka, Limerikowo, NataliaK, madamama lubią tę wiadomość
-
Nie bój się, bo i Franek będzie się bał.To nic strasznego, szybko zleci i pomaga
.Będzie dobrze! Daj znać po.
Karolina, mnie się koleżanki pytały wprost czego potrzebuję i tym sposobem dostałam ręcznik dla małego, wanienkę, dwa kocyki, pieluchy tetrowe, rogal do karmienia i coś tam jeszcze, nie pamiętam co, ale wszystko siłą rzeczy trafione. Może zapytaj, czego brakuje?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 09:35
Agusia2312, Limerikowo, NataliaK lubią tę wiadomość
-
Karolina my dostaliśmy w szpitalu taka maskotkę co się naciaga a ona gra, My dostalism z baby one taki kwiatuszek, dodatkowo szeleszczą mu płatki. powiem ci ze rewelacja, bardzo pomogła przy uspokojaniu i usypianiu maluszka. Strzal w 10 niby nic takiego ale do tej pory potrafi przy niej zasnąć bez żadnego lulania. to jeśli chodzi o skromny prezent na odwiedziny w szpitalu.
Z pampersami i chusteczkami to też bywa roznie- jak juz wiemy- mogą uczulać. Ale Pampersa jednak chyba najlepsze. A dla Mamusi możesz dorzucić herbatkę laktacyjna, niby nic ale mile i niekiedy potrzebne bardzo nawet ze względów psychicznych.
Mata edukacyjna to super pomysl My nie dostaliśmy chociaż mieliśmy nadzieje ze tak będzie. Z tych rzeczy co nie mamy to ja bym się ucieszyła z karuzeli jest taka fajna Fisher price na pilot z projektorem ok. 170 zł, pościel do łóżeczka na zmianę przeważnie początkowo kazda mama ma 1kpl ale na później napewno się przyda na zmianę. A z droższych prezentów to leżaczek bojaczek moze nawet z huśtawka. Jak macie wspólnych znajomych to się zrzucić można. U mnie rodzeństwo tak zrobiło i to fajna sprawa 1 konkretny prezent. tylko wpierw trzeba by było upewnić czy nie maja, czy ktoś inny ma nie kupić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 10:59
Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAzi - 62-68 pajace sa duże, będą dobre za jakiś miesiąc, ale moja jest drobna, waży około 4650 teraz, niemniej jest długa, więc na długość będą szybciej dobre, te na 62 są akurat teraz, ale na przykład rajstopki 62/68 w krowie łaty są dobre teraz i będą długo dobre bo są rozciągliwe. Body na 62/68 też jeszcze trochę musi zaczekać, na 62 sa akurat teraz na długość.
azi, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Natalia bedzie dobrze , jestem ciekawa jak takie ćwiczenia z maluszkami wygladaja:) opisz zaś tu nam:) bo my też napewno będziemy jezdzic:) juz chce do tego neurologa kurcze prywatnie idziemy i jeszcze trzeba czekać prawie 3 tygodnie.
Weronisia my też mamy iść na pobranie krwi zrobić morfologię ale ze nie musi to być na już to się wstrzymujemy , biedne takie małe bezbronne maleństwa.weronikabp, Limerikowo, NataliaK lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
Dziękuję Weronika
u nas była rehabilitantka i pediatra (mogę śmiało polecić każdemu z Warszawy dr Leszek Bill) bo Lena tez ma tendencję do jednej strony(prawej) piastki tez zaciska. I dostałam kilka ćwiczeń dla niej głównie turlanie i jeżeli za miesiąc nadal będzie tak samo to dopiero neurolog. Bo do 3 miesiąca jeszcze dziecko pozbywa się tych odruchów plodowych. Zobaczymy jak to będzie.
Aaa tez odgina głowę do tylu jak się okazało to przyczyniło się źle chwytanie małej i zbyt wiotkie mięśnie brzucha Leny. Ale to powinno się wyrównać.weronikabp lubi tę wiadomość
-
Ignacy wchodzi jeszcze w 62 ale juz przyszykuje 68 bo widać ze za jakies dwa tygodnie 68 będzie na topie
Co do prezentów to Aisak sporo napisala , myślę ze warto podpytac co by im sie przydało.
A jeśli chodzi o odciaganie laktatorem ja nie pomoge, moja laktacja jest juz tak marna, ze juz praktycznie sama butla z mieszanka leci. -
Hej;) Wróciliśmy wczoraj wieczorem z nad jeziorka;) Bardzo fajnie było, Gabryś grzeczny i wypieszczony przez ciotki i babcię
Odważyłam się w końcu wiązać chustę(wześniej kilka razy próbowałam w domu, ale bałam się wyjść na dłużej bo nie byłam pewna, czy dobrze go dociągnęłam). Ale teraz już jest duży i jakoś mi się udawało;) I idealny sposób na kupkę to jest- 2 razy po długich spacerach od razu po powrocie, w czasie karmienia zrobił kupkę. Bez jęków, bez stęków. A jak jeden dzień nie byliśmy na spacerze w chuście to zanim zrobił to sie najęczał.
Kurcze, mamy jakąś wysypkę na buzi i trochę na reszcie ciała... Ale buzia taka szorstka jest. Mocno wysypki nie widać, ale w dotyku jest taka. I na klatce piersiowej i rączkach trochę też... W piątek jadłam ciasto w którym były orzechy, ale coś mi się wydaje że wysypka pokazała się szybciej. Jak do środy wieczór nie zejdzie to w czwartek przyjmuje nasza pani doktor. Macie jakiś dobry krem do buźki nawilżający? Bo skóra jest taka sucha, raczej mąka ziemniaczana nie pomoże. Ja mam z hipp ale on słabo nawilża raczej. Cały czas kąpiemy w Oilatum i zawsze skóra taka mięciutka, że nawet nie kremowaliśmy.
A i coś jakby łupież się pokazał. Nie zółte płaty ciemieniuchy, a jasne malutkie jak zwykły łupież... Z tym, że to pomyslałam pierwsze co, że źle szampon zmyłam. Ale wczoraj zmyłam już bardzo dokładnie,a to dalej jest.weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAzi a ten doktor Bill nie jest tez alergologiem? Bo słyszałam ze jest świetny alergolog o tym nazwisku, wlasnie zamierzam Polę do niego umówić. Azi juz wiem ze to on, dr Leszek Bill - masz do Niego bezpośredni kontakt? Bo ja mam tylko do md clinic.
Agusiu no my wlasnie tez dopóki nie musieliśmy to nie pobieralismy krwi, ale teraz Pani Dr kazala, ze wgledu na alergie Poli. Także dopóki nie macie nakazu lekarza to tez bym nie robiła, to straszne przeżycie dla dziecka
Nutko szorstkosc na twarzy moze świadczyć o nietolerancji laktozy lub innej alergii, trzeba pewnie sprawdzić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 13:40
Agusia2312 lubi tę wiadomość
-
Martynika wrote:Wysypka zejdzie, łupież przejdzie, a ja się pytam-gdzie są zdjęcia Elvisa znad jeziora????????
Weronika- nietolerancja tak nagle? No ale zobaczymy, może zejdzie szybciej, a jak nie to w czwartek lekarz powinien coś poradzić. Na łupież kupię dziś emulsję na suchą skórę głowy z emolium i zobaczymy, mam nadzieję, że pomoże. -
nick nieaktualnynutka wrote:Będą będą, ale jak siostra mi wyśle;)
Weronika- nietolerancja tak nagle? No ale zobaczymy, może zejdzie szybciej, a jak nie to w czwartek lekarz powinien coś poradzić. Na łupież kupię dziś emulsję na suchą skórę głowy z emolium i zobaczymy, mam nadzieję, że pomoże.).
-
Azi napisz cos wiecej o tym zlym chwytaniu miemowlaka, dzieki
moja tez odgina glowke do tylu tak bylo od poczatku, nigdy nie przypisywalam tego ze potencjalnie zle ja, biore na raczki hmmm
tez mysle, ze po 3mcu wszystko sie unormuje
Nutka u na tez wysypka szorstka byla plus szla na cialo w ciagu 2tyg, pomogl octanisept do przemywania i cethapil da ultra i tak 4x dziennie bo b mocno byla oblozona
a z ciemieniucha b.dobrze sobie radzi emolium gel na ciemnieniuche, po @1.5 tyg sa juz super rezultaty, a byly takie duze zolte, mocno przylegajace platy
teraz drobna luska i kontynuujemy emolium oczywiscie, oliwka okazala sie za slaba -
Dziewczyny podbijam temat basenu ponownie, planujecie zabrac maluchy?
na sob wizycie rodzinny pytal mnie sie: "co rozumiem przez basen i czyjemu relaksowi na on sluzyc naprawde i bysmy sie zastanowili"??
oboje z mezem jestesmy za tym by mala wziac na dzieciecy basen/brodzik jak skonczy 3mce, zabezpieczyc jej skore wczesniej oliwka i tyle
tak samo ja sie zabezpieczalam w ciazy
tym bardziej ze dziecko b lubi sie kapac, lubi wode i odpycha sie zabka w wannience, po kapieli b szczesliwa
przyznaje ze dla nas to tez bylaby odmiana i relaks jednak
tym bardziej ja wczes sie napalilam , kupilam pieluchy do plywania i naogladalam na ytube maluszkow w basenie
no nic na razie koczujemy na suchym ladzie dalejWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 14:54