X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my chcemy zobaczyć zdjęcia z Warszawskiego spotkania, obiecajcie, że będą ;)

weronikabp lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamy butle dr brown's, wydaje mi się, że opracował sobie technikę i faktycznie je spokojnie, nie łapczywie jak kiedyś

kot lubi tę wiadomość

81clk9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Ahh tuuuuuu dobra kapewu,akurat bede miala gdzie zaparkowac ;) to co dziewczyny CZWARTECZEK? 11-12-13-14? PISAC!;))
    Agusia tak serioto moj Franek jest juz umiarkowanym terrorysta,chociaz tez miewa gorsze chwile ale juz jest miloard razy lepiej.
    Kochane ja odpadam, właśnie dostałam wyniki i Pola ma rotawirusa, wprawdzie słabo dodatni czyli końcówka, ale zawsze.. więc my musimy tydzień odczekać, może za tydzień się uda? ale jeśli większości pasuje ten czwartek i będzie ładna pogoda to będziemy was tylko podziwiać ze zdjęć :)
    Całe szczęscie ze zrobiłam badanie przed szczepieniem, nie wszyscy robią a to duze zagrożenie szczepić na rota mając rota. Pola przechodzi go w miarę łagodnie, miała trochę śluzu w kupce i przez weekend mocniejsze bóle brzuszka wieczorami, ale wczoraj juz nie bolało i kupka była normalna więc wierzę, że już przechodzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko rzucilam tak czwartkiem,juz dwom osobom nie pasuje,mozecie pisac kiedy wam pasi,znajdziemy jakis wspolny termin dla chetnych. Mi pasuje kazdy dzien procz wtorkow bo mam rehabilktacje no i 27 sierpnia bo mam na Szajnochy pierwsze spotkanie ;) piszcie piszcie,cos wspolnego napewno sie znajdzie!

Weronika dobrze ze to sprawdzilas,swoja droga Pola musi byc silna jak tak przechodzi tego rota.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 16:08

• Galanea Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, moja Zosia też miała/ma rotawirusa i pediatra mi powiedziała, że można szczepić na rota, mając rota, że nie ma żadnego zagrożenia. A też się bałam. No i niestety tego się nie leczy, ważne tylko, żeby dziecko się nie odwodniło. Zosia też łagodnie przechodziła, była marudna, mało i często jadła. U nas już było ok, a od jakiegoś czasu znów mam śluzowate i rzadkie kupki, nie wiem czy to nie rotawirus spowrotem :/ Można podawać florę bakteryjną jedynie, chociaż dziecko dostaje ją w mleku matki (ja dodatkowo podaję Dicoflor). No i ostatnio przy rota kupka miała kwaskowaty zapach, teraz ma normalny, więc nie wiem czy ta kupa to nie wynik podawania mm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 16:08

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki, że post pod postem, ale nie chcę już łączyć tematów.
    Byłam dzisiaj pierwszy raz u ginekologa po połogu. Wszystko ok. Wypisała mi antykoncepcję Cezanette. Czy któraś z Was stosuje/stosowała?

Rozmawiałam z nią długo nt laktacji. Powiedziała, że jeśli chcę wrócić do karmienia piersią, to musiałabym się poświęcić i całkowicie odstawić mm i karmienie butelką. Mówi, że po tygodniu wrzasku i krzyku, dziecko zaczęłoby jeść. Pytanie czy ja jestem w stanie to znieść psychicznie. I niestety chyba nie jestem w stanie głodzić dziecka przez tydzień (bo praktycznie już w ogóle nie chce piersi), poza tym mój K. pracuje z domu. Jak tu pracować w takich warunkach?
    No i kazała mi ściągać mleko ręcznie, a nie laktatorem, bo laktator podobno nie pobudza laktacji. On tylko ssie, a nie uciska receptorów na sutkach. Pokazała mi jak to robić i spróbowałam w domu. I powiem szczerze, że rano laktatorem ściągnęłam 20ml :/ natomiast ręcznie aż 70ml, a mleko aż tryskało.
    Lekarka nagadała mi o tym jak ważne jest karmienie piersią, że znów zwątpiłam i znów mnie to bardzo stresuje i czuję dużą presję :/

Martynika, to co pisałaś o swojej koleżance, to jak moja historia. Miałam identyczną sytuację w szpitalu. Ale jakoś tym laktatorem i Femaltikerem rozkręciłam laktację, tak, że po wyjściu ze szpitala karmiłam wyłącznie piersią, a nawet nabawiłam się ostrych zatorów i nawału pokarmu. Niestety później zaczęło się straszne marudzenie Zosi, ryk przy piersi, nie chciała jeść i na próbę zaczęłam ściągać pokarm. Okazało się, że znów jest go mało i musiałam dokarmiać butelką. I to takie moje błędne koło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 16:19

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wolalabym w przyszlym tygodniu, bo w tym maz ma urlop i chce z nim spedzic jak najwiecej czasu :) przyszly tydzien mam wolny i kazdy dzien mi pasuje (mam nadzieje, ze nic nie wypadnie nowego).

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea nie chce Cie straszyc bron Boże ale moja dr mówi ze wykluczone jest szczepienie na Rota gdy dziecko go przechodziło, gdyz niewiadomo jaki to był szczep i jest to zbyt groźne. A tak w ogóle to po wirusie jakimikolwiek, a Rota jest wirusem, trzeba odczekać od miesiąca do dwóch z jakakolwiek szczepionką, takie jest rozporządzenie Ministra Zdrowia, wiec dopytaj moze lekarza kochana. A ze na Rota 1 dawka musi byc do 12 tyg życia to nawet gdybym chciała nie wyrobimy sie z odczekaniem.

Galanea lubi tę wiadomość

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w przyszłym tygodniu 28 mam zajęte bo mamy wizytę na Szajnochy, a tak to ma inne dni narazie planów nie mam :-)

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Galanea nie chce Cie straszyc bron Boże ale moja dr mówi ze wykluczone jest szczepienie na Rota gdy dziecko go przechodziło, gdyz niewiadomo jaki to był szczep i jest to zbyt groźne. A tak w ogóle to po wirusie jakimikolwiek, a Rota jest wirusem, trzeba odczekać od miesiąca do dwóch z jakakolwiek szczepionką, takie jest rozporządzenie Ministra Zdrowia, wiec dopytaj moze lekarza kochana. A ze na Rota 1 dawka musi byc do 12 tyg życia to nawet gdybym chciała nie wyrobimy sie z odczekaniem.

Ja nie szczepilam na rota, bo podobno jest tyle szczepow, ze szczepionka rzadko uchroni przed nim. Ale zgadzam sie z Toba, ze lepiej odczekac, niz szczepic chore dziecko.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika,masz racje,przy zadnej chorobie nie wolno szczepic. Nawet przy wydawac by sie moglo-glupim napieciu miesniowym.

Dziewczyny,to jak,kolejny tydzien? Wtorek 26 sierpnia? Pasuje?trzeba ogarnac,bo jak odpuszcze to znajac zycie bedzie za przeproszeniem dupa a nie spacer: P

weronikabp, Niesforna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej ej a gdzie się umawiacie może i ja :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawaj Miriam dawaj ;-) pierwsza propozycja ogrod saski, mialabys kawalek,aleeeee moze da rade?;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kiedy ? bo ja nadal bez prawka :/ yyy nadal mi nie oddali wiec wyprawa autobusowa :D najwyzej paszczaka w chuste zapakuje :D tylko zeby pogoda była :)

• Mucha Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj po szczepieniu 6w1 nie widze skutkow ubocznych no moze troszke Majka jest bardziej senna :)

Ja wtorek mysle ze spoko...tak przy okazji moge zalatwic balony ;) jeden za 6,50. Ostatnio kupilam tez czerwony w biale grochy i nie jest tak interesujacy jak ten bialy w czarne grochy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 17:36

NataliaK, weronikabp, Agusia2312, Tusia84 lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jednak wolę wtorek w przyszłym tygodniu, bo w czwartek nagle nam wypadło centrum zdrowia dziecka, zwolnił się termin w poradni foniatryczno-audiologicznej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra laski to czyli wtorek ogrod saski przy fontannie(Martynika wklejala focisze miejsca),co do godziny zgadamy sie w weekend,chyba ze ktoras z Was zaproponuje jakas godzine. Mi to obojetne,im szybciej tym lepiej:D
    Miriam podbijaj rowniez :) nie mieszkam w tym samym kierunku co Ty ale z powrotem jak Zojka bedzie sie darla,moge cie podrzucic zebys miala blizej :D

Muszka,moim niecnym planem jest rowniez kupic balony nowe dla Franka bo z tych co ma ulecialo juz sporo helu

Miriam, weronikabp lubią tę wiadomość

• madamama Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    pozazdroscic...i to bez przystawiania do piersi masz tyleee pokarmu???
    ja probowalam 3 tygodnie dzien i noc co 3h i nic...zaden doradca nie pomógl, zadne specyfiki-nic,a psychicznie coraz gorzej bylo-pokarmu mam bardzo mało...dlatego ciekawi mnie jak to mozliwe ze sie da...:)

Ja jeszcze w szpitalu dostałam taki wycisk, że nie wyobrażam sobie jeszcze jednego dziecka rodzić. I to w szpitalu, który miał być wymarzony, gdzie wszystkie opinie które czytałam były pozytywne. Ale ja jestem uparta, a poza tym obiecałam swojemu synkowi, że będę najlepszą matką jaką mógłby sobie wymyślić i że mu ten pokarm dostarczę. Jestem uparta i wierzę w to, że laktacja jest w głowie. Mój synek ssie leniwie, przystawiam go do piersi dla bliskości, nie dla najedzenia.

Jestem chętna na spacerek! Jestem z Bemowa, ale dojadę :)

sjr9qqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja powtórzę badanie i jeśli nie będzie już rota to oczywiście we wtorek przyjadę, zwłaszcza ze mi bardzo pasuje gdyż o 10:30 mam neurologa, także może około 11:30 ? 12:00? nie wspomnę o tym, że to święto Matki Bożej Częstochowskiej, jeden z moich ulubionych dni (proszę się nie śmiać :))) ) byłam 13 razy na pielgrzymce i mam ogromny sentyment do Częstochowy, ale o tym już pisałam przy okazji Monalisy gdy jej Córeczka pisała, że pojechali tam modlić się o jej wybudzenie. :)
    Muszko kochana ja poproszę balony!!! może z 5 sztuk? a moga być już "nahelowane"? czy mam zbyt duże wymagania? :))))
    I bardzo żałuję, że nie będzie Galanei, Tusi i innych Dziewczyn z poza Warszawy ale kto wie może kiedyś jakieś międzymiastowe spotkanie na Mazurach u Natalii wypali :))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 19:04

Galanea, NataliaK, Tusia84 lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika 6,50 kosztuja juz z zelem i helem (jakie kolorki?). Mam nadzieje, ze do samochodu wejda balony i nie spowoduje zadnego wypadku ;)

iv09g7rf258kfw3a.png
‹‹ 1501 1502 1503 1504 1505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ