X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my chcemy zobaczyć zdjęcia z Warszawskiego spotkania, obiecajcie, że będą ;)

weronikabp lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamy butle dr brown's, wydaje mi się, że opracował sobie technikę i faktycznie je spokojnie, nie łapczywie jak kiedyś

kot lubi tę wiadomość

81clk9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Ahh tuuuuuu dobra kapewu,akurat bede miala gdzie zaparkowac ;) to co dziewczyny CZWARTECZEK? 11-12-13-14? PISAC!;))
    Agusia tak serioto moj Franek jest juz umiarkowanym terrorysta,chociaz tez miewa gorsze chwile ale juz jest miloard razy lepiej.
    Kochane ja odpadam, właśnie dostałam wyniki i Pola ma rotawirusa, wprawdzie słabo dodatni czyli końcówka, ale zawsze.. więc my musimy tydzień odczekać, może za tydzień się uda? ale jeśli większości pasuje ten czwartek i będzie ładna pogoda to będziemy was tylko podziwiać ze zdjęć :)
    Całe szczęscie ze zrobiłam badanie przed szczepieniem, nie wszyscy robią a to duze zagrożenie szczepić na rota mając rota. Pola przechodzi go w miarę łagodnie, miała trochę śluzu w kupce i przez weekend mocniejsze bóle brzuszka wieczorami, ale wczoraj juz nie bolało i kupka była normalna więc wierzę, że już przechodzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko rzucilam tak czwartkiem,juz dwom osobom nie pasuje,mozecie pisac kiedy wam pasi,znajdziemy jakis wspolny termin dla chetnych. Mi pasuje kazdy dzien procz wtorkow bo mam rehabilktacje no i 27 sierpnia bo mam na Szajnochy pierwsze spotkanie ;) piszcie piszcie,cos wspolnego napewno sie znajdzie!

Weronika dobrze ze to sprawdzilas,swoja droga Pola musi byc silna jak tak przechodzi tego rota.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 16:08

• Galanea Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, moja Zosia też miała/ma rotawirusa i pediatra mi powiedziała, że można szczepić na rota, mając rota, że nie ma żadnego zagrożenia. A też się bałam. No i niestety tego się nie leczy, ważne tylko, żeby dziecko się nie odwodniło. Zosia też łagodnie przechodziła, była marudna, mało i często jadła. U nas już było ok, a od jakiegoś czasu znów mam śluzowate i rzadkie kupki, nie wiem czy to nie rotawirus spowrotem :/ Można podawać florę bakteryjną jedynie, chociaż dziecko dostaje ją w mleku matki (ja dodatkowo podaję Dicoflor). No i ostatnio przy rota kupka miała kwaskowaty zapach, teraz ma normalny, więc nie wiem czy ta kupa to nie wynik podawania mm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 16:08

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki, że post pod postem, ale nie chcę już łączyć tematów.
    Byłam dzisiaj pierwszy raz u ginekologa po połogu. Wszystko ok. Wypisała mi antykoncepcję Cezanette. Czy któraś z Was stosuje/stosowała?

Rozmawiałam z nią długo nt laktacji. Powiedziała, że jeśli chcę wrócić do karmienia piersią, to musiałabym się poświęcić i całkowicie odstawić mm i karmienie butelką. Mówi, że po tygodniu wrzasku i krzyku, dziecko zaczęłoby jeść. Pytanie czy ja jestem w stanie to znieść psychicznie. I niestety chyba nie jestem w stanie głodzić dziecka przez tydzień (bo praktycznie już w ogóle nie chce piersi), poza tym mój K. pracuje z domu. Jak tu pracować w takich warunkach?
    No i kazała mi ściągać mleko ręcznie, a nie laktatorem, bo laktator podobno nie pobudza laktacji. On tylko ssie, a nie uciska receptorów na sutkach. Pokazała mi jak to robić i spróbowałam w domu. I powiem szczerze, że rano laktatorem ściągnęłam 20ml :/ natomiast ręcznie aż 70ml, a mleko aż tryskało.
    Lekarka nagadała mi o tym jak ważne jest karmienie piersią, że znów zwątpiłam i znów mnie to bardzo stresuje i czuję dużą presję :/

Martynika, to co pisałaś o swojej koleżance, to jak moja historia. Miałam identyczną sytuację w szpitalu. Ale jakoś tym laktatorem i Femaltikerem rozkręciłam laktację, tak, że po wyjściu ze szpitala karmiłam wyłącznie piersią, a nawet nabawiłam się ostrych zatorów i nawału pokarmu. Niestety później zaczęło się straszne marudzenie Zosi, ryk przy piersi, nie chciała jeść i na próbę zaczęłam ściągać pokarm. Okazało się, że znów jest go mało i musiałam dokarmiać butelką. I to takie moje błędne koło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 16:19

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wolalabym w przyszlym tygodniu, bo w tym maz ma urlop i chce z nim spedzic jak najwiecej czasu :) przyszly tydzien mam wolny i kazdy dzien mi pasuje (mam nadzieje, ze nic nie wypadnie nowego).

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea nie chce Cie straszyc bron Boże ale moja dr mówi ze wykluczone jest szczepienie na Rota gdy dziecko go przechodziło, gdyz niewiadomo jaki to był szczep i jest to zbyt groźne. A tak w ogóle to po wirusie jakimikolwiek, a Rota jest wirusem, trzeba odczekać od miesiąca do dwóch z jakakolwiek szczepionką, takie jest rozporządzenie Ministra Zdrowia, wiec dopytaj moze lekarza kochana. A ze na Rota 1 dawka musi byc do 12 tyg życia to nawet gdybym chciała nie wyrobimy sie z odczekaniem.

Galanea lubi tę wiadomość

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w przyszłym tygodniu 28 mam zajęte bo mamy wizytę na Szajnochy, a tak to ma inne dni narazie planów nie mam :-)

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Galanea nie chce Cie straszyc bron Boże ale moja dr mówi ze wykluczone jest szczepienie na Rota gdy dziecko go przechodziło, gdyz niewiadomo jaki to był szczep i jest to zbyt groźne. A tak w ogóle to po wirusie jakimikolwiek, a Rota jest wirusem, trzeba odczekać od miesiąca do dwóch z jakakolwiek szczepionką, takie jest rozporządzenie Ministra Zdrowia, wiec dopytaj moze lekarza kochana. A ze na Rota 1 dawka musi byc do 12 tyg życia to nawet gdybym chciała nie wyrobimy sie z odczekaniem.

Ja nie szczepilam na rota, bo podobno jest tyle szczepow, ze szczepionka rzadko uchroni przed nim. Ale zgadzam sie z Toba, ze lepiej odczekac, niz szczepic chore dziecko.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika,masz racje,przy zadnej chorobie nie wolno szczepic. Nawet przy wydawac by sie moglo-glupim napieciu miesniowym.

Dziewczyny,to jak,kolejny tydzien? Wtorek 26 sierpnia? Pasuje?trzeba ogarnac,bo jak odpuszcze to znajac zycie bedzie za przeproszeniem dupa a nie spacer: P

weronikabp, Niesforna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej ej a gdzie się umawiacie może i ja :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawaj Miriam dawaj ;-) pierwsza propozycja ogrod saski, mialabys kawalek,aleeeee moze da rade?;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kiedy ? bo ja nadal bez prawka :/ yyy nadal mi nie oddali wiec wyprawa autobusowa :D najwyzej paszczaka w chuste zapakuje :D tylko zeby pogoda była :)

• Mucha Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj po szczepieniu 6w1 nie widze skutkow ubocznych no moze troszke Majka jest bardziej senna :)

Ja wtorek mysle ze spoko...tak przy okazji moge zalatwic balony ;) jeden za 6,50. Ostatnio kupilam tez czerwony w biale grochy i nie jest tak interesujacy jak ten bialy w czarne grochy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 17:36

NataliaK, weronikabp, Agusia2312, Tusia84 lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jednak wolę wtorek w przyszłym tygodniu, bo w czwartek nagle nam wypadło centrum zdrowia dziecka, zwolnił się termin w poradni foniatryczno-audiologicznej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra laski to czyli wtorek ogrod saski przy fontannie(Martynika wklejala focisze miejsca),co do godziny zgadamy sie w weekend,chyba ze ktoras z Was zaproponuje jakas godzine. Mi to obojetne,im szybciej tym lepiej:D
    Miriam podbijaj rowniez :) nie mieszkam w tym samym kierunku co Ty ale z powrotem jak Zojka bedzie sie darla,moge cie podrzucic zebys miala blizej :D

Muszka,moim niecnym planem jest rowniez kupic balony nowe dla Franka bo z tych co ma ulecialo juz sporo helu

Miriam, weronikabp lubią tę wiadomość

• madamama Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    pozazdroscic...i to bez przystawiania do piersi masz tyleee pokarmu???
    ja probowalam 3 tygodnie dzien i noc co 3h i nic...zaden doradca nie pomógl, zadne specyfiki-nic,a psychicznie coraz gorzej bylo-pokarmu mam bardzo mało...dlatego ciekawi mnie jak to mozliwe ze sie da...:)

Ja jeszcze w szpitalu dostałam taki wycisk, że nie wyobrażam sobie jeszcze jednego dziecka rodzić. I to w szpitalu, który miał być wymarzony, gdzie wszystkie opinie które czytałam były pozytywne. Ale ja jestem uparta, a poza tym obiecałam swojemu synkowi, że będę najlepszą matką jaką mógłby sobie wymyślić i że mu ten pokarm dostarczę. Jestem uparta i wierzę w to, że laktacja jest w głowie. Mój synek ssie leniwie, przystawiam go do piersi dla bliskości, nie dla najedzenia.

Jestem chętna na spacerek! Jestem z Bemowa, ale dojadę :)

sjr9qqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja powtórzę badanie i jeśli nie będzie już rota to oczywiście we wtorek przyjadę, zwłaszcza ze mi bardzo pasuje gdyż o 10:30 mam neurologa, także może około 11:30 ? 12:00? nie wspomnę o tym, że to święto Matki Bożej Częstochowskiej, jeden z moich ulubionych dni (proszę się nie śmiać :))) ) byłam 13 razy na pielgrzymce i mam ogromny sentyment do Częstochowy, ale o tym już pisałam przy okazji Monalisy gdy jej Córeczka pisała, że pojechali tam modlić się o jej wybudzenie. :)
    Muszko kochana ja poproszę balony!!! może z 5 sztuk? a moga być już "nahelowane"? czy mam zbyt duże wymagania? :))))
    I bardzo żałuję, że nie będzie Galanei, Tusi i innych Dziewczyn z poza Warszawy ale kto wie może kiedyś jakieś międzymiastowe spotkanie na Mazurach u Natalii wypali :))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 19:04

Galanea, NataliaK, Tusia84 lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika 6,50 kosztuja juz z zelem i helem (jakie kolorki?). Mam nadzieje, ze do samochodu wejda balony i nie spowoduje zadnego wypadku ;)

iv09g7rf258kfw3a.png
‹‹ 1501 1502 1503 1504 1505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ