MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
a ja nie mam się czym stuknąć, chyba, że książką w głowę
hihi nie mogę doczekać się dnia kiedy będę mogła spokojnie wypić drinka czy piwko
póki co jeszcze jak mogę piersią karmić to karmię
co prawda mocno wspieram się mm ale zawsze coś
mogę ciastkiem zagryźć zdrowie naszych dzieciaczków co najwyżej
Właśnie siedzę z Michasiem, który coś nie chce usnąćPiotruś już śpi od jakichś 20 min
jejciu jak ja bym chciała jutro na spacer wyjść...Galanea, Limerikowo, eta, weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Karolina jeżeli kupka ma odcień szary to na pewno musisz skonsultować się z lekarzem. coś jest nie tak, szkoda żeby Oliwka się męczyła tak, idź do jakiegoś sensownego lekarza, który porobi jej jakieś badania, bo odcień szary kupki na pewno nie jest normalny. nie straszę Cię oczywiście ale raz jeden lekarz mi mówił że szara kupa wymaga pilnej konsultacji, więc jak kupa Oliwki ma odcień szary to lepiej też być czujnym.
masz możliwość pójść do jakiegoś sensownego lekarza??
weronikabp lubi tę wiadomość
-
nie calkiem szary, taki ni to szary ni zielony, niewiem jak to opisac. niestety u mnie lekarze na temat kupki maja teorie ze kazde dziecko inaczej robi wic poki nie ma krwi to jest ok. jedyny sensowny pediatra radzil w razie braku poprawy pomyslec nad zmiana mleka jesli poza tym nic jej nie dolega
-
Tak Olek robił wcześniej co 4 dni kupę, ale on nie miał dolegliwości brzuszkowych. Karolinko skoro nawet pediatra zasugerował zmianę mleka to je zmień. Ja nie miałam większych problemów z nan pro, ale Natalka pisała że jego skład jest najlepszy i postanowiłam zmienić bo liczyłam na to że z kupkami będzie lepiej. Skoro twoja Oliwka się tak męczy to zmień w końcu mleko i zobaczysz czy u was też tak dobrze działa.
-
Zmienilam jej mleko tylko raz i to na krotko a teraz nan ma ponownie juz dlugi czas a wciaz jest to samo. Moze nie ma jakis mega klopotow z brzuszkiem bo jest pogodna itd ale nawet po czopku kupka jest twarda i ewidentnie sprawia jej trudnoac zeby ja "wypchnac". Juz kiedys byl klopot tyle ze kupki nie byly twarde-lekarz zalecil lactuloze i jakos sie to unormowalo ale teraz mala na ten syrop nie reaguje. Pije juz dosc duzo herbatki. Usg miaka w szpitalu i wszystko bylo ok
-
to ja nie wiem, ja bym próbowała u lekarza... a co jeszcze jej podajesz do picia? jaką herbatkę? a może ona tak an tą herbatkę reaguje? może zamiast herbatki spróbuj wodę zwykłą
albo tak jak Lymerykowo pisała - łyżeczkę soczku z jabłek... już nie jest taka malutka to można spróbować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 09:22
-
Czesc Mamusie, podczytuje Was. Ja tez hippa mam w sumie od początku i Jas kupki co 4 dni robi, kurcze a jak czytam ze u Natalu i Alex kupki codziennie są po nim, to sie zastanawiam co jest nie tak, że u nas co 4 dni....moze tez powinnam zmienić na inne mleko...któraś z mam zaczela rossmanowskie?z tego co pamiętam.
Bardzo prosze o opinie.
Zdrowka Natalia dla Franusia, mam nadzieje że dzisiaj Was wypisza:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 10:08
-
U nas znowu czarne chmury. Anna nie je. Jest smutna? Nie. Pierdzi? tak. Robi kupę? Trudno nie czuć. Boksuje zawieszki? Aż zaczynam się bać mojego psa. Rozmawia? Jej zdanie jest najważniejsze.
Nie wiem co jej nie pasuje. Zawsze odpowiadał jej smoczek Avent Natural, może chodzi o to, żebym zmieniła przepływ? Ale mam wrażenie, ze mleko jej przestało "smakować"... to możliwe skoro tyle czasu je jadła? Dałam jej troszeczkę kleiku bezglutenowego, trochę podjadła ale za moment już nie chciała. Odnoszę wrażenie, że męczy się z tym smokiem i jednocześnie coś nie tak z mlekiem. Mam ochotę walnąć sobie w łeb tak jestem wkurzona zaistniałą sytuacją a przecież Anna wyczuwa każdą moją nerwówkę (z drugiej strony ciężko u mnie nie zauważyć..). Już jej śpiewam o tej butelce, podżeram mleko na jej oczach, a ona ma na twarzy wypisane coś na styl:"Smacznego, nie krępuj się." I to w dodatku z wesołymi iskierkami w oczach.
Dzisiaj idziemy na USG bioderek. Jutro natomiast biorę Annę pod pachę i zasuwamy do lekarza. Coś z tym trzeba zrobić. My nad nią tańczymy a ta sobie robi z nas jaja, jakby dobrą komedię oglądała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 10:02
Agusia2312, evas lubią tę wiadomość