X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • eta Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ba! pewnie że za Wasze zdrowie wypiję! :D zdrówka Kochana!!! :)

weronikabp lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się z Wami stuknę Mamusie, bo mój K. zrobił mi drinka :) Wasze zdrowie!

weronikabp, eta, Agusia2312 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no prosze jakiego wieczoru doczekalysmy :-))) kto by pomyślał :-)
    Zdrówko! Zwłaszcza naszego Franiulka w szpitalu i wszystkich innych chorowitkow :-)

Galanea, eta, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie mam się czym stuknąć, chyba, że książką w głowę ;) hihi nie mogę doczekać się dnia kiedy będę mogła spokojnie wypić drinka czy piwko :) póki co jeszcze jak mogę piersią karmić to karmię :) co prawda mocno wspieram się mm ale zawsze coś :)
    mogę ciastkiem zagryźć zdrowie naszych dzieciaczków co najwyżej ;)

Właśnie siedzę z Michasiem, który coś nie chce usnąć :) Piotruś już śpi od jakichś 20 min :)

jejciu jak ja bym chciała jutro na spacer wyjść... :(

Galanea, Limerikowo, eta, weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę spać dziewczyny, słodkich snów :)

Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast a wczesniej robil co kilka dni prawda? bo u nas chyba jednak sa jednorazowe poprawy, znow musialam dac jej czopek bo wczoraj pol nocy plakala i sie wyginala, zrobila po czesci bardzo twarda kupke do tego w kolorze zielono szarym.

• eta Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina jeżeli kupka ma odcień szary to na pewno musisz skonsultować się z lekarzem. coś jest nie tak, szkoda żeby Oliwka się męczyła tak, idź do jakiegoś sensownego lekarza, który porobi jej jakieś badania, bo odcień szary kupki na pewno nie jest normalny. nie straszę Cię oczywiście ale raz jeden lekarz mi mówił że szara kupa wymaga pilnej konsultacji, więc jak kupa Oliwki ma odcień szary to lepiej też być czujnym.
    masz możliwość pójść do jakiegoś sensownego lekarza??

weronikabp lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie calkiem szary, taki ni to szary ni zielony, niewiem jak to opisac. niestety u mnie lekarze na temat kupki maja teorie ze kazde dziecko inaczej robi wic poki nie ma krwi to jest ok. jedyny sensowny pediatra radzil w razie braku poprawy pomyslec nad zmiana mleka jesli poza tym nic jej nie dolega

• eta Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina a Oliwka miała USG brzucha robione?

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina a ile razy już mleko zmieniałaś? i jak to w czasie wyglądało? może jej rewolucji narobiłaś zbyt częstą zmianą... dziwne, że lekarze nawet nie pomyśleli, żeby wspomóc pracę brzusia jakimś ala lekiem.

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Olek robił wcześniej co 4 dni kupę, ale on nie miał dolegliwości brzuszkowych. Karolinko skoro nawet pediatra zasugerował zmianę mleka to je zmień. Ja nie miałam większych problemów z nan pro, ale Natalka pisała że jego skład jest najlepszy i postanowiłam zmienić bo liczyłam na to że z kupkami będzie lepiej. Skoro twoja Oliwka się tak męczy to zmień w końcu mleko i zobaczysz czy u was też tak dobrze działa.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmienilam jej mleko tylko raz i to na krotko a teraz nan ma ponownie juz dlugi czas a wciaz jest to samo. Moze nie ma jakis mega klopotow z brzuszkiem bo jest pogodna itd ale nawet po czopku kupka jest twarda i ewidentnie sprawia jej trudnoac zeby ja "wypchnac". Juz kiedys byl klopot tyle ze kupki nie byly twarde-lekarz zalecil lactuloze i jakos sie to unormowalo ale teraz mala na ten syrop nie reaguje. Pije juz dosc duzo herbatki. Usg miaka w szpitalu i wszystko bylo ok

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja nie wiem, ja bym próbowała u lekarza... a co jeszcze jej podajesz do picia? jaką herbatkę? a może ona tak an tą herbatkę reaguje? może zamiast herbatki spróbuj wodę zwykłą :) albo tak jak Lymerykowo pisała - łyżeczkę soczku z jabłek... już nie jest taka malutka to można spróbować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 09:22

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina a probiotyki typu biogaia, dicoflor jej podajesz?

MonikaS lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina a może wtedy jak karmiłaś ją nanem to jescze z piersi dawałaś? może wtedy twoje mleko ratowało sytuację?

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podaje dicoflor, herbata rumiankowa z polecenia lekarza, wczesniej byla woda i bylo to samo. Monika- rzeczywiscie wczesniej karmilam tez piersia, potem krotki czas sam nan i pojawilo sie ulewanie

• alexast Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na twoim miejscu bym się nie zastanawiała. Wypróbuj Hippa jak po nim nie będzie lepiej to poszukaj jakiegoś specjalistę?
    U mnie póki co (oby tak dalej) jest poprawa.

eta lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Mamusie, podczytuje Was. Ja tez hippa mam w sumie od początku i Jas kupki co 4 dni robi, kurcze a jak czytam ze u Natalu i Alex kupki codziennie są po nim, to sie zastanawiam co jest nie tak, że u nas co 4 dni....moze tez powinnam zmienić na inne mleko...któraś z mam zaczela rossmanowskie?z tego co pamiętam.
    Bardzo prosze o opinie.

Zdrowka Natalia dla Franusia, mam nadzieje że dzisiaj Was wypisza:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 10:08

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy moglybyscie polecic preparat na ciemieniuche,ktory zdal u Was egzamin?..
    Alexast czy napisalabys mi gdziekupilasten kolko dla Olusia do plywania i jak siete cudo nazywa.:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 10:00

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znowu czarne chmury. Anna nie je. Jest smutna? Nie. Pierdzi? tak. Robi kupę? Trudno nie czuć. Boksuje zawieszki? Aż zaczynam się bać mojego psa. Rozmawia? Jej zdanie jest najważniejsze.

Nie wiem co jej nie pasuje. Zawsze odpowiadał jej smoczek Avent Natural, może chodzi o to, żebym zmieniła przepływ? Ale mam wrażenie, ze mleko jej przestało "smakować"... to możliwe skoro tyle czasu je jadła? Dałam jej troszeczkę kleiku bezglutenowego, trochę podjadła ale za moment już nie chciała. Odnoszę wrażenie, że męczy się z tym smokiem i jednocześnie coś nie tak z mlekiem. Mam ochotę walnąć sobie w łeb tak jestem wkurzona zaistniałą sytuacją a przecież Anna wyczuwa każdą moją nerwówkę (z drugiej strony ciężko u mnie nie zauważyć..). Już jej śpiewam o tej butelce, podżeram mleko na jej oczach, a ona ma na twarzy wypisane coś na styl:"Smacznego, nie krępuj się." I to w dodatku z wesołymi iskierkami w oczach.

Dzisiaj idziemy na USG bioderek. Jutro natomiast biorę Annę pod pachę i zasuwamy do lekarza. Coś z tym trzeba zrobić. My nad nią tańczymy a ta sobie robi z nas jaja, jakby dobrą komedię oglądała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 10:02

Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
‹‹ 1597 1598 1599 1600 1601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ