MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Nalka idź idź do tego lekarza - lepiej dmuchać na zimne
misia ja podaję rossmanowskie bo po hippie mocno ulewał. Jak dla nas mleko jest super. Kupy codziennie czasami nawet 2, normalnego koloru, znaczy się jak musztarda wyglądają żółte. Dziecko spokojne, mleko smakuje. Tylko tak jak Natalia pisała - warto wspomóc dha bo w tym mleku nie ma. A tak to naprawdę jest ok - przynajmniej dla nas przypasowało. Jedyny zarzut jaki mam to to, że się pieni hehe ale już się przyzwyczaiłamparę dni się oswajał z mlekiem, robił częściej kupy, a teraz już jest ok
te kółko to baby swimmer zdaje się, jak Alexast zajrzy to napisze dokładniej
u mnie na ciemieniuchę zdawał taki specjalny olejek na ciemieniuchę firmy emolium, ale to jak nie dawałam rady oliwką przy starszym synku. przy tym wystarcza nasmarowanie oliwką. poczekać chwilę i grzebykiem wyczesać
Karolina więc myślę, że te mleko współgrało razem z Twoim mlekiem a tak to niestety jej po prostu nie pasuje. Zmień mleko. Spróbuj może te rossmanowe? naprawdę jest ok. Może i u Was się sprawdzi.
u mnie z hippem było tak, że jak pił samego hippa to jeszcze było ok a jak włączałalm swoje to od razu ulewał i moim i mm i to bardzo mocno. A znowu jak karmiłam samą cycką to też nie ulewał. Jak widać dziecko różnie reaguje na różne kombinacjeja słyszałam, że dużo dzieci ma zatwardzenie po nanie. Mój pił na początku nan pro, ale później przeczytałam, że karmiąc piersią nie bardzo tak z tym nanem i zmieniłam na hippa. po hippie ulewał masakrycznie i przeszłam na rossmanna i teraz jest super ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 11:13
eta, Nalka, Agusia2312, misia_k1 lubią tę wiadomość
-
ja mysle o hipp ze wzgledu na to ze zawiera juz wszystko. ulewanie u nas rowniez jest masakryczne. Dopiero teraz jak tak Monia mowisz to faktycznie skojarzylam ze nan byl ok poki bylo moje mleko. A jak zmienialas- od razu nowe mleko czy moze butelka dziennie, potem dwie itd?
-
karolina1990 wrote:nie, bebilon mielismy
życzę, żeby pasował, ale podejrzewam, że będzie bo on jest delikatniejszy od tych dwóch, tzn niby bardziej lekkostrawny
bo jest polecany również przy karmieniu piersią do dokarmiania
idę mleko ściągnąć bo Michaś oparł mi się o cyckę i ma mega plamę na plecach hehemój mały w dzień jest taki spryciulek, że nie ma czasu na picie z piersi - woli butlę. Dobrze, że chociaż w nocy z cycki je
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 10:33
eta lubi tę wiadomość
-
misia_k1 wrote:Czy moglybyscie polecic preparat na ciemieniuche,ktory zdal u Was egzamin?..
kosztuje coś koło 30 zł, ale jest wydajny no i co najważniejsze skuteczny.
Karolina dziewczyny mają rację, zmień mleko, podawaj dalej dicoflor, jak nie będzie poprawy szukaj specjalisty.
Nalka a jak dodałaś ten kleik to może mleko zrobiło się trochę gęstsze i trudniej przez dziurkę w smoczku szło, wolniej jej kapało? może właśnie zmień smoczek na smoczek o szybszym przepływie? jaki teraz używasz?Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Teraz używamy o wolnym przepływie 1msc+, dwie dziurki. Zrobiło się gęstsze a nie mam łyżeczki jeszcze dla Anny więc trochę jej pomagałam uciskając smoka a w końcu dałam jej z kroplomierza.. Teraz robię zamówienie w gemini i kupię inne smoczki, mam nadzieję, że to jakoś pomoże.
Moja teściowa kupiła zupkę jarzynową po 4 miesiącu. Nie podoba mi się, że zupka.. marchewka, jabłko ok, ale zupka? Więc co zrobiła wredna matka? Zeżarła sama, bo musi się przekonać czy smaczne. Obrzydliwe. Mój chrześniak nie chciał w ogóle takich rzeczy jeść, dopiero jak mama mu zrobiła sama. Podpowiedziała mi, żeby w przyszłości dodawać odrobinkę cukru, masełka i koperku. Wypróbowałam na tej zupce śmiesznej i co? O niebo lepsze. Ale Annie sama ugotuję.Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Kółko nazywa się baby swimmer, można bez problemu dostać na allegro.Jest w dwóch rozmiarach, bodajże 3-12kg i 7-26 albo 36
.Nie pamiętam, zobaczysz sobie.Ja kupiłam to większe, bo Artur miał już wtedy ponad 7kg i dobrze zrobiłam, bo w obwodzie mniejsze na bank byłoby za ciasne.
Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Nalka wrote:Teraz używamy o wolnym przepływie 1msc+, dwie dziurki. Zrobiło się gęstsze a nie mam łyżeczki jeszcze dla Anny więc trochę jej pomagałam uciskając smoka a w końcu dałam jej z kroplomierza.. Teraz robię zamówienie w gemini i kupię inne smoczki, mam nadzieję, że to jakoś pomoże.
my też używamy avent natural i też 1msc+ , dziś chce zrobić zakupy i kupić już ten trzy dziurki 3mce+, zobaczymy jak mu pójdzie picie, zawsze na początku leje mu sie po bokach zanim się nauczy z niego pić.
musisz spróbować ten szybszy przepływ, a jeszcze zwróc uwagę czy przez dziurki w ogóle to przechodzi swobodnie, bo może jest tak gęste że dziurki zatyka.Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Martynika dobrze, że mnie poprawiłaś z tym kółkiem bo ostatnio to jakaś analfabetka się zrobiłam
aż sama siebie zadziwiam jakie byki potrafię walnąć
a ja też te kółko planuję kupić i teraz mam dylemat, które? mój to raczej taki drobny chłopiec, waży 5,60kg. Chyba te mniejsze co?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 11:19
-
Monia, daj spokój, ogarniasz lepiej dwójkę, niż niekiedy my jedynkę, jesteś niezłą zawodniczką, kto by się czepiał literówek
.
No, jak nie dobił wagą do tego minimum z drugiego pułapu to lepiej mniejsze.
Artur ma już minimum 8 kilo, jest jakiś taki "zbity", ostatnio jak wzięłam na ręce jego rocznego kuzyna, który ma tylko dwa kilo więcej, to wydawało mi się, że jest od Artura lżejszy.
Jak napełniam całą wannę wodą (a mam dość wysoką wannę), to i tak zdarza mu się mimo tego kółka dupą szorować po dnie... a na basen póki co mamy zakaz. Nie ogarniam już tego kloca.Ludzie mi zaglądają do wózka i pewnie myślą, że na głowę upadłam, że takie duże dziecko w gondoli wożę, a to dziecko nawet dobrze się na boki nie przewraca...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 11:36
eta, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny witajcie po długiej przerwie
Przepraszam, że Was zaniedbałam w pisaniu, ale przysięgam, że czytałam regularnie
Dla Frania życzę zdrówka i jak najszybszego wyjścia do domku, dla wszystkich maluszków niemogących się wykupkać życzę regularnych i bezproblemowych musztardek w pieluchach, a Pauli owocnych i przyjemnych starańBtw. Wielki szacun i podziw kochana za odwagę i siły na kolejnego bobasa w tak krótkim czasie!
Co do mojej Alusi to powiedziałabym, że jest super. Nocki mamy przespane z max jedną pobudką. Karmimy mieszanie - cycuś i mm Enfamil. Do tego dopajamy herbatką Hipp z kopru Bio. Kupki mała robi codziennie, ew. co drugi dzień. Nie ma zatwardzeń. Ja mogę jeść wszystko - nic z mojego mleka jej nie uczula. Alusia po każdej butli pięknie odbija. Brzusio ją nie boli bo pierdzi jak stary dziad pod pierzynąJedynie ostatnio pojawiły nam się szorstkie zmiany na skórze, ale pediatra zaleciła Emolium i super pomaga - po tygodniu skóra znowu gładka i delikatna. Ostatnio walczymy też z ciemieniuchą, ale oliwka pomaga.
Poza tym maleńka waży już ponad 5 kg, rośnie tak szybko, że nie wiem kiedy przeskoczyła z 56 na 62-68Kochane moje maleństwo śmieje się już w głos, zaczyna chwytać zabawki, potrafi zająć się sobą już nawet przez pół godziny. Wypracowaliśmy już nawet pewien schemat dnia - pobudka o 6, drzemka ok. 8-9 do 12, później ok. 15-16 do 18, i nocny sen od ok. 20-21 z jedną pobudką. Oczywiście nie każdego dnia się to sprawdza, ale staramy się
Teraz 1.10 mamy wizytę u audiologa, bo Ala a inny kształt małżowiny prawego uszka i przez to zwężony kanał słuchowy i ja jako nadopiekuńcza matka postanowiłam to skontrolować, potem 6.10 kontrola bioderek i 8.10 drugie szczepienie.
O kurczaczek, ale się rozpisałamAcha zapomniałam dodać, że 14.09. Alusia miała chrzciny i była cudownie grzeczna. Przespała większość mszy i nawet się nie obudziła gdy ksiądz polewał jej główkę wodą i robił krzyżyk.
Kochane obiecuję częściej pisać, żebyście już więcej takich elaboratów nie musiały czytać
Przesyłam moc buziaków dla wszystkich forumowych maluszków!!! :*eta, Galanea, weronikabp, Limerikowo, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość
-
Martynika najważniejsze, że zdrowe
mój znowu taki mały, że ludzie myślą, że jest młodszy hehe chociaż też taki patyczek z niego nie jest
ma nawet fałdki na nóżkach
ale dużo to nie je bo tylko po 120 co 3h
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 11:49
eta, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
jeju ile ja mam prasowania a taki leń we mnie siedzi
ja to już mam dosyć bo codziennie muszę robić to samo. Chyba gdzieś wyjadę hehe wczoraj poprałam a teraz sterta prasowania
przez ten czas co tak Piotruś ulewał masakrycznie, musiałam go non stop przebierać i takim oto sposobem nazbierało się duuuuuużo bo nie nadążałam prać. Trzy suszarki ciuchówWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:40
-
a wiec konsultowalam sie z polozna do ktorej mam absolutne zaufanie. uswiadomila mi, ze czopek to mozna dac w kryzysowej sytuacji max raz na dwa-trzy tygodnie inaczej jelita sie rozleniwiaja. Zasugerowala zmiane mleka wlasnie na hipp, podobno nawet pediatrzy je polecaja. do tego jakby byly jakies problemy nadal to codziennie pol lyzeczki papki z jablka. maz po drodze z pracy kupi hippa, nie ma co sie ogladac.
a jak tam Natalka i Franio- juz w domu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 14:02
eta, Limerikowo, alexast lubią tę wiadomość