X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta - dziękuję! :)
    A z tym spaniem, to chyba przez pełnię problemy. Z kim nie rozmawiam, to spać nie może ;)

eta lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea jak u Zosi z piciem mleka nadal tak wymysla przy butli?

Franio to duży chłopak :) a Artur istny muzykant:)

Co do paluszków u stop to u Marcel też niekiedy ma podkurczone. Dziś była mega kiepska noc pobudka na mleko o 23,2 i od 4 co chwile sir wiercil w łóżeczku , marudził niby spal ale przez zamknięte oczy poplakiwal .. Dawno takiej nocy nie bylo:/

Martynika, Galanea lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • balonik Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia u mni to samo. Tyle że dwie pobudki ale Adam piszczał prze sen. Też się strasznie wiercił. Mam nadzieję, że w dzień pośpi.

Agusia2312 lubi tę wiadomość

x76lklh.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie taka sama noc. Niby tylko 2 razy jadła , ale ja milion razy wstawalam. Padam normalnie. Juz nie moge się wieczora doczekać. Maz dziś pełni warte:) a jutro weselicho mamy wyluzuje się.

eta, Paula222, Agusia2312 lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • eta Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)

U nas noc calkiem dobrze, o 5 Ignacy sie obudził, dalam mu jeść i do 7 jeszcze sie zdrzemnal. Ale mamy taki problem że co noc on sie tak kreci że potem leży dokładnie w poprzek lozeczka i wtedy marudzi, muszę go wyprostować i śpi dalej. Macie jakieś rady na to ??

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak czytam i sobie mysle ze chyba tylko Oliwia spi ze mna a Wasze wszystkie dzieci spia w swoich lozeczkach. Ja mialam takie zalozenie ze nie przyzwyczaje jej do naszego lozka ale tak bardzo sie balam ze i jej cos bedzie a ja nie zobacze jak bedzie w lozeczku i sie skonczylo tak, ze spi z nami. wlasciwie lozeczko sluzy tylko jak sklad jej zabawek.

• balonik Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja natomiast nie byłabym w stanie spać z małym. Bałabym się, że coś mu zrobię przez sen. Sama bym nie spała.

AISAK, Galanea lubią tę wiadomość

x76lklh.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina rozumiem twój strach. A moze postaw łóżeczko przy samym łóżku. Pod kontrola będzie taka sama. A wam będzie wygodniej. Pomysł co to będzie później za sen z 1-2-3latkiem. Spróbuj może, z tego co mówiłaś mieliście kupić monitor oddechu, to tym bardziej.

Limerikowo lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola z nami Franek czasami spi rano. Ale tak staram sie go do lozeczka klasc bo pamietam cyrki jak nie chcial w nim spac..
    Ja mam chyba jakis spadek formy psychicznej,placzliwa mama Franciszka! ;-)

• AISAK Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franciszkanka czego ryczysz malenka? Pogoda ładna, Franio cudowny i zdrowy, nosidło będziesz mieć:) przezywasz,ze za dzień, dwa będzie raczkowal i zaczną się pościgu, spokojnie conajmnkej z tydzień jeszcze poczekasz:):)

NataliaK, Martynika, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • alexast Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea mój też tak robi jak podnosi nogi do góry :) my idziemy we wtorek do neurologa to napiszę na co on zwrócił uwagę.

Oluś jadł o 22 potem 4:50 po 5 mu smoczek wypadł.mąż mu go dał i Olinek spał do 7. Potem go wzięłam do siebie i spaliśmy do teraz.

Gratuluję Annie skończonych 4 miesięcy my skończyliśmy dzisiaj :)

Natalia głowa do góry. Jutro będzie już lepiej i wróci dobra forma. Popłacz sobie, wypuść złe emocje, frustrację i jutro będzie lepiej.

Ja leżę ledwo żywa w łóżku. mały zaczyna marudzić bo zabawa z satynową pościelą mu się już nie podoba. Nie potrafi podciągnąć jej do buzi

evas, NataliaK, Agusia2312, Martynika, Galanea lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz juz sie jej nie da odlozyc do lozeczka, bede ja tam przestawiac za jakis czas, napewno nie bedzie tak ze bedzie z nami spala jeszcze rok czy dwa. zeby postawic lozeczko przy samym lozku nie bylo mozliwosci a jak stoi kawalek dalej to ciagle wstawalam sprawdzac mimo wlaczonego monitora oddechu. a teraz odwracam glowe, slysze jej rowny oddech i jestem spokojna. jednak to co sie wydarzylo bardzie mnie "paralizuje". Sa rzeczy ktorych unikam jak ognia "bo wtedy to zrobilam...". Nienawidze gdy ktos mowi ze Oliwia spi jak aniolek, bo spiacym aniolem jest Adas... Tak naparwde nie mam nad tym kontroli...
    PS. Natalia, czytalam Twoj pamietnik, musisz jakos wstrzasnac mezem, ja jestem tego zdania ze takie rzeczy same sie nie naprawiaja

Limerikowo lubi tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina my śpimy razem z Bartoszkiem. I nie żebym się bała go do łóżeczka kłaść, bo śpi grzecznie, sam zasypia, ale ja uwielbiam z nim spać. Budzi mnie co rano swoim guganiem i to jest najpiękniejsze. Na szczęście mamy dość szerokie łóżko :P

9bsp388.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! U nas tez noc bardzo niespokojna wlasciwie pierwsza taka od urodzenia Majki, co godzine wstawalam, bo mal przez sen jakos pojekiwala biedactwo.

Ja nastroj mam tez slabawy...depresja po lecie mnie chyba dopada :(

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea spójrz na to:
    http://www.mamazone.pl/kalendarz-rozwoju-niemowlaka/miesiac-3.aspx
    tu jest kawałek jak maleństwo krzyżuje nogi, no i po co to robi ;)

U nas noc dobra. Co prawda Franek 2 razy jadł w nocy, ale pospał do 8 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 09:26

Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina tak jak Ty masz zle wspomnienia zwiazane ze smiercia syna, tak ja mam napewno przewrazliwienie na punkcie kryzysu czy tam niedogadania sie (zwal jak zwal) w malzenstwie. Maz jest dobrym tata,opiekuje sie Frankiem,nie moge powiedziec ze nie. Ale ja mam troche nadszarpnieta psychike bo pamietam jak zaczynalo sie u rodzicow i pamietam jak sie skonczylo,ze mama po prostu wziela torebke i wiecej nie wrocila. Ze mna by tak nie bylo napewno,bo vharaktey mamy zupelnie inne ale po prostu wiem jak takie sytuacje wplywaja na malzenstwo. Moze to chwilowe,ze jestem jak cień-moze. Samo sie nie rozwiaze napewno,dzis jak wstal rano powiedzial ze jak wroci z pravy to pogadamy. To nie jest typ ze olewa,to jest taki czlowiek ze trzeba mu tlumaczyc jak krowie na rowie (sorry za okreslenie ;D) ,moze bedzie lepiej i w koncu zakuma o co mi chodzi.

Tym czasem Franciszko spi,wstaje,je, lecimy do rossmana w chusciaku,pogoda piekna a rossman oddalony o 6 km ,znow padne na pyszczek ;-) ale te spacery poprawiaja mi nastroj :D

Martynika zastanawiam sie nad manducą,bondolino i tulą. Artur nie ma problemu z noszeniem w tym nosidle?

Swoja droga,fajny z niego chlopaczek,ale naprawde juz prawdziwy chlop jak dab,musisz miec naprawde super odzywcze mleko,normalnie takie rarytasy na cycu az tak nie rosna :D

Agusia2312, Martynika, Limerikowo lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    u mnie dzisiaj spokojna noc :) spał do 5, zjadł i do 7, znowu zjadł i jeszcze drzemał do 8. Spałby dłużej ale Misiek wstał i go obudził.
    Wczoraj pisałam, że Piotruś spadł apetyt - myliłam się. Najzwyczajniej w świecie odechciało mu się pić z medeli i dzisiaj jak podała mw avencie to wypił całą butlę :) bo najpierw w medeli dałam i od razu zaczął maruddzić - niby chciał pić a nie chciał to przelałam do drugiej i już zadowolony bez zająknięcia wypił :)
    teraz marudzi bo zasypia - jak ja nie lubię tego marudzenia grrrr ;)

Natalia a kiedy Ty do swojego lekarza idziesz? zapisałaś się czy jeszcze czasu nie znalazłaś? :>

Karolina jak Wam Oliwia nie przeszkadza w łóżku to sobie z nią śpijcie - skoro ty czujesz się spokojniejsza. Ja pewnie też bym była przeczulona na tym punkcie na Twoim miejscu. Sądzę, że z czasem ustąpi ta troska - musi - bp przecież nie chcesz być nadopiekuńczą mamusią :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, o to mi wlasnie chodzi, to pewnie tylko kwestia wyjasnienia sobie kilku kwestii i bedzie ok. wiadomo ze nie bedzie jak kiedys bo jestescie teraz pelna rodzina i laczy Was Franio. jak pamietasz ja tez mialam klopoty z mezem a teraz znow jest cudownie

• alexast Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przeżywamy kryzys odkąd zaszłam w ciążę. Od tego momentu zaczął tak długo pracować. Tłumaczę i tłumaczę. Proszę, grożę i nic nie skutkuje. Wobec mojej mamy zrobił się jakiś arogancki. Nie wiem co mu jest. On twierdzi że wszystko jest ok. Jestem mega chora a on nawet nie potrafi przyjść o normalnej porze do domu. Faceci....

Ale nie smutajmy się. Mamy super dzieciaki. Najważniejsze że są zdrowe i się rozwijają.
    Dzisiaj wypijemy soczek marchwiowo jabłkowy i zjemy jabłuszko. Ciekawe czy samo jabłko będzie olinkowi smakowało

Weronika jeśli nas podczytujesz - gratuluję Poli skończonych 4 miesięcy

Olinek śpi i ja też idę nyny bo źle się czuję. Oby słodziak się nie zaraził.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 10:03

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisiak ja nie czesto w nocy wstawałam i jestem padnięta, ale takie uroki:)

Marcel od poczatku spi w łóżeczku, ja bym nie miała stracha spac z nim ale z nim i z mężem :D że go przygniecie :P No ale przynajmniej ma swoja przestrzen i tyle ale ty karolina jak sie czujesz bezpieczniejsza to dobrze :)

Eta u nas prawie co noc jak wstaje do Marcela to albo spi lekko skrzywiony albo juz całkiem w poprzek zjedzie:D i nóżkami wali sobie o szczebelka :) Jak miał szelki to mu to przeszkadzało i musiałam go poprawiac a teraz to nie ;)

eta lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
‹‹ 1643 1644 1645 1646 1647 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ