X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj znowu padnięta jestem.
    Jak Jaś się wkurzy na rehabilitacji, to później mam przerąbane :/
    Sam nawet minuty nie chciał być, bo ryk. A ja musiałam ogarnąć mieszkanie, bo znajomi jutro przychodzą. Więc Jaś w chustę i sprzątaliśmy razem. No i teraz plecy okropnie bolą :(

Mi BUW też pasuje. Też jeszcze tam nie byłam, ale jakoś trafię :)
    Może ustalmy jakieś miejsce, gdzie się spotkamy. No i o której godzinie? 12? 13?

Agusia2312 lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, chciałabym Was wszystkie z dziećmi na raz zobaczyć - ale ludzie będą zaskoczeni :D kurcze, szkoda, że mnie tam nie będzie...

evas lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Evas a moze by jakos po Ciebie podjechac? Tylko wozek jakos trzeba by upchnac :/
    Dzięki, ale jednak spory kawałek do mnie.

Dziewczyny proszę mnie nie kusić :P

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    dziewczyny, chciałabym Was wszystkie z dziećmi na raz zobaczyć - ale ludzie będą zaskoczeni :D kurcze, szkoda, że mnie tam nie będzie...
    Monia, na pewno nam tu piękną fotorelację zrobią :D

9bsp388.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już wcześniej proponowałam restaurację bordo przy metrze centrum, ale jak wszystkim pasuje buw to mnie też, choć muszę sprawdzić jak tam dojechac. mam samochód od niedawna i boje się jechac jeszcze do centrum, więc wolałabym komunikacja..

Natalia dzięki za info o tej firmie holle, rzeczywiscie bardzo sensowne produkty!!

przeczytałam Was ale już nie mam siły pisać co chciałam powiedzieć, wybaczcie :)

jeszcze kurcze się boję że Ignacy w wózku nie wytrzyma za długo bo od 3-4 dni tak sie rzuca w tej gondoli, zupełnie przestało mu sie w niej podobac, spi jest okej, budzi się to sie drze,a na rękach oczywiście spokój i podziwianie świata.. heh też przydałoby mi się nosidło... mam chustę, raz tylko przymierzałam i leży w szufladzie.
    no nic zobaczymy.

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Monia, na pewno nam tu piękną fotorelację zrobią :D
    liczę na to :D

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy w domu inwazję biedronek, wyglądają na nasze polskie, ale kto wie czy to nie te chińskie co gryzą. Chyba muszę je jakoś z pokoju usunąć, bo boje się ze mi małego pogryzą. :(

Limerikowo lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrób zdjęcie dla jednej porównamy z galerią dobrych i niedobrych ;) o tu mam takie zdjęcia i jednych i drugich:
    http://pytamy.pl/title,jak-rozpoznac-czy-biedronka-jest-chinska-lub-nasza-lokalna,pytanie.html?smclgnzlticaid=513997

swoją drogą nabrałam teraz awersji do biedronek ogólnie, coś tam kiedyś słyszałam, że są chińskie, ale teraz to już się każdej będę bała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 23:22

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest tu ktoś? Właśnie zmierzyłam małemu temperaturę w pupci. Ma 38.87. Jak się mierzy w pupie to się odejmuje 0,5 to ma 38.37. On jest cały rozpalony. Dałam mu czopek paracetamolu 80 mg. I robię mu zimne okłady. Mam z nim jechać na pogotowie?

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 02:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast, odczekaj godzine ibzobacz czy temp spada. Jak dalam.czopek ja, to dopiero po godzinie zaczal.dzialac. nurofen w syropie dziala ssybciej. Jak nie bedzie spadac to wtedy na.pogotowie.

• excella Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 02:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Mamy w domu inwazję biedronek, wyglądają na nasze polskie, ale kto wie czy to nie te chińskie co gryzą. Chyba muszę je jakoś z pokoju usunąć, bo boje się ze mi małego pogryzą. :(

Stawiam na azjatyckie. U mnie w domu cała sciana w biedronkach, i okna otworzyc nie moge. Niestety to ta pora roku, wchodza do domow zeby przezimowac. Rok temu strasznie pogryzły mi syna, bąbel na bąblu. Cały spuchnięty był.

• alexast Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 02:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Excella dziękuję tak zrobię. Odczekam godzinę i zobaczymy co dalej. Mam tylko paracetamol w czopkach nic więcej. Nie ukrywam że jestem lekko spanikowana. Kurcze jednak go zaraziłam. Biedny Olinek.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 02:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czopek powinien pomoc, i zdejmij mu niepotrzebne warstwy ubrania. Tak aby miał gołe stopy.
    Daj znać pozniej co i jak z Małym.

• alexast Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 02:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ma mieć kocyk, kołderkę czy lepiej bez

Jak tempka spadnie to jutro iść z nim mimo wszystko do lekarza prawda? U nas pediatrzy nie przyjmują przez weekend trzeba jechać na Ala pogotowie do Falck'a. Mały się już wierci oby to był dobry objaw.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 03:04

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 03:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto jechac, może rozwija sie jakas infekcja, niech sprawdza.

• alexast Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 03:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jest 37,4 w pupci. Mały się uśmiecha jest rozbawiony. zobaczymy jak będzie rano.
    Excella dziękuję za wsparcie. Idum nyny. Odezwę się przy następnym karmieniu.

excella, Martynika lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff alexast dobrze ze temperatura spadła, ale stres mialas, ale i tak niech lekarz zbada Olinka, trzymam kciuki niech nic więcej sie nie rozwija!

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde Alexast ! Ale sie wystraszylam jak czytalam! Moze to tylko jakas drobna infekcja,widzisz nawet nie zdazylas kupic kropelek ani wapna,ale licze ze goraczki Olus juz nie bedzie mial :)

Mi godzina 12:00 odpowiada,im wczesniej tym lepiej bo ten maly truten jest najspokojniejszy :D co do miejsca to moze niech Martynika jako obcykana w tym miejscu niech poda?:P

Milego dnia dziewczyny,uciekam edukowac ;-))

evas lubi tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje,ze z Olonkiem to taki tylko fałszywy alarm.

A olsztynkowe mamy maja zdjęcia ze spotkkania?

U nas kolejna noc ze wstawaniem ciaglym:( dziś maz pełnił warte i pada na twarz. Raz w miesiącu on w nocy wstaje.

Dzis idziemy na wesele, ale wizja,ze teście beda pilnować marudnej w nocy Hani mnie przeraza. Wiem ze dadzą rade,ale też wiem jakie to męczące.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • alexast Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę na to pogotowie olinkowi temperatura rośnie. Nie będę czekać aż się choroba rozwinie tym bardziej że kaszle i kicha

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
‹‹ 1647 1648 1649 1650 1651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ