X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po pierwszej cesarce też mnie plecy bolały i to długo, ale teraz to jest taki ból, że jak wstaję to idę pochylona do ziemi zanim się wyprostuję bo nie dam rady :) mam nadzieję, że podobnie jak po pierwszym cc bóle pleców z czasem znikną bo to ponoć od znieczulenia, ale nie wiem czy to prawda.
    Evas właśnie mnie czasami taki ból pleców łapie w nocy, że nie mogę w ogóle się ułożyć bo jakaś masakra się dzieje i zdarzało się, że chodziłam po nocy po domu bo nie mogła msię położyć. A potem takiego dużego pluszowego psa wzięłam i jak na takiej poduszce rogalu z nim spałam między nogami i rękoma przytulona i bóle w nocy już odpuściły :) ale boję się nawet próbować bez niego spać :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Doradzicie jakie kosmetyki są najlepsze jeżeli chodzi o nawilżenie ciałka ? Kurcze miała olistum, oliwke, specjalny balsam i mały nadal ma wysuszona skórę. Nawet dodawalam do wody olej z pestek z winogron ładnie nawilżał ale rano Borysek znów miał bardzo sucha skore. Pokazywała to lekarce ale kazała nawizac niestety doradziła oliatum które nam nie pomogło.
    ja gdzies czytalam ze nalezy stosowac oliwke do 1mca zycia ale wiadomo nasze mamy uzywaly dlugo, mysle ze to zalezy od kondycji skory baby

skoro skora jest wysuszona i oillatum nie pomaga to moze specjalne emolienty z apteki zalagodza sytuacje np dla dziecki ze skora atopowa, wrazliwa

troche szalenstwo ale moze kapac w wodzie przrgotowanej i co 2gi dzien czekajac na poprawe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 21:17

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja potwierdzam,ja potwierdzam!!! ;-)) tyle ze ja chlop z mazur i tak niewiem gdzie to jest wiec bardzo mozliwe ze sie zgubie,wiec...ktoras bedzie musiala mi dac swoj numer hyhyhy ;-)) wybaczcie,ale topografia Warszawy(chyba ze gps mnie nie zwiedzie)nie jest moja mocna strona xD
    alexast nie miej absolutnie wyrzutow sumienia,wzajemne zarazanie sie nie jest teraz wam wskazane ;) odpoczywajcie i regenerujvie sily,swoja droga ta lekarke bym chyba przechrzcila,naprawde.
    Karolina...ja bym czekala na infarnixa mimo wszystko,zalecana jest kontynuacja jednej szczepionki,nie wolno ich mieszac no i sam pentaxim to wg mnie naprawde niezbyt dobra seria.
    Monia,mnie plecy tak bola ze nad ranem musze klasc poduszke z pierza pod plecy zeby byl luk,na plasko nie jestem w stanie zasnac. Niewiem co jest grane,jak wsaje nad ranem to mam odretwiale nogi ,nie mowiac nic o plecach...
    Madamama jak nie dasz rady w pn to ja cie nawiedze z terrorystym jak bedziesz mogla w tygodniu ;-)
    co do glutenu to nam kazala ppdawac pediatra miedzy 5 a 6 miesiacem,po wprowadzenii uprzednio warzyw. Frankowi srednio podchodza warzywa,zrobilam przerwe kilkudniowa a jutro ugotuje mu swojego ziemniaka,zobacze czy to problem ze smakiemm sloikow czy po prostu krzywi sie bo krzywi :D
    hahhaha no nie moglam dzis rano Franek pelen energiii...
    http://youtu.be/fCmhaUpRp6Y
    nastepnie 30 minut pozniej patrzcie jaj dychra :Dhttp://youtu.be/lHu9S2282Xg
    swoja droga same zobaczycie jaki z niego maly wariat....

Limerikowo, Mucha, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• madamama Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawiedzaj Nat, nawiedzaj. Tylko w czwartek po południu mieu nie będzie, gdyż idę do neurologa dowiedzieć się, że i tak nie mogę zacząć rehabilitacji, gdyż przecież mam dziur w brzuchu po wyrostku. Dooh.

Ignacy zechciał był zjeść dzisiaj zupkę jarzynową oraz japko. I niestety, mamy zaparcia. Zwiększyłam ilość napojów, ale im więcej wypije, tym mniej chce mleka. Jakieś pomysły moje drogie Dziewczęta? :)

sjr9qqa.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Doradzicie jakie kosmetyki są najlepsze jeżeli chodzi o nawilżenie ciałka ? Kurcze miała olistum, oliwke, specjalny balsam i mały nadal ma wysuszona skórę. Nawet dodawalam do wody olej z pestek z winogron ładnie nawilżał ale rano Borysek znów miał bardzo sucha skore. Pokazywała to lekarce ale kazała nawizac niestety doradziła oliatum które nam nie pomogło.

Topa jezeli nic nie pomoże to specjalnie dla skory bardzo suchej oraz skory atopowej dla niemowląt jest z firmy la roche posay lipikar AP balsam, smaruje sie tylko 1 x dziennie i to jest dla naprawdę problematycznej skory wymagającej specjalistycznej pielęgnacji. I jest bardzo skuteczny ale niestety drogi, jak znajdziesz promocję to cena jest bardziej do przelkniecia.
    Możesz próbować cos tańszego typu emolium, mediderm,ale jeśli nie pomogą sprobuj ten lipikar.

Ja potwierdzać swoja obecność poniedziałek 12 buw.

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady :D evas ja go w tym oleju kąpie od czasu gdy mi doradzilas to na potowkę ale może robię błąd bo wlewam to do wody a myję go mydłem. Jak radzisz? Nie używać mydła ? Eta dzięki za radę muszę spróbować może się uda :) A co do bólów pleców mam podobnie bolą jak cholera ! Małego długo nie mogę nosić:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 21:50

Limerikowo, eta, evas lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to pewnie mydlo podraznia mimo ze mydlo dla niemowlat
    ja myje plynem hipp do kapieli i jest u nas ok

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja moje plecy staram sie szanowac jak najbardziej
    jak mala nakarmiona i odbita klade i zabawiam w bujaczku jak dlugo sie da
    niestety nie udalo mi sie do tej pory wybrac na basen, chyba w przyszlym tyg zostawie mala z mezem i rusze po prostu sama
    nie wyobrazam sobie takich maratonow w nosidelku jak Natalia ma sile 11km i 4h, u nas spacer wylacznie w wozku a sklepy zaliczone z calym wozkowym majdanem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 21:57

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franek faktycznie niezły wariat.Jakbym patrzyła od pasa w górę to jak mój Artur, naaawet z daleka mogłabym się pomylić (bez okularów :D), ale nogi! Nogi mu tańcują jak nie wiem :D.Artur w porównaniu do Frania ma syndrom leniwej kończyny dolnej:D.

Natalia, ja Ci z chęcią podam numer, ale wskazówki dojazdu to mogę dawać co najwyżej autobusowe :D.Nie jestem zmotoryzowana, mało tego, totalnie nie mam orientacji w terenie, mam swoje utarte ścieżki, a jakieś nowości muszę przerabiać dziesięć razy, żeby zapamiętać... grunt to wiedzieć, że BUW to wielki, zielony budynek na Dobrej, a Dobra jest gdzieś między Wisłą, a Starówką :D.

Alexast, bardzo dobrze, że skorzystałaś z pomocy, nie miej wyrzutów sumienia, potrzebujesz zebrać siły dla siebie i dla Olinka, na pewno wkrótce oboje z tego wyjdziecie :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 21:56

Limerikowo, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie wyobrażam sobie takich długich spacerów z małym na rękach, w chuście czy w czymkolwiek oprócz wózka :) na szczęście mój lubi wózek i nawet jak nie śpi to sobie spokojnie leży i na mnie patrzy :) zdarzyło mi się 2x, że postanowiłam darować sobie wózek bo i tak tylko do samochodu a z samochodu do mieszkania mamy mojej. To był najgorszy pomysł jaki mógł mi do głowy przyjść. Ja najzwyczajniej w świecie nie mogę małego nosić bo potem umieram tak plecy bolą. Mnie plecy bolą nawet jak małego nie noszę :) dlatego tak bardzo chcę na basen żeby ulżyć sobie trochę. Muszę jakoś się zorganizować. Jakąś taką godzinkę wybrać żeby mężulek mógł mnie w chacie zastąpić :)
    Ależ Piterek chrapie...

idę się porelaksowac przy jakiejś lekkiej głupiej komedii romantycznej :) miłej nocki pa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 22:03

Limerikowo, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak myślę ze mydło podrażnia. Limerikowo dzięki kupie mu ten plyn. Swoja drogą to Natalia podziwiam Cię ze dasz rade nosić w chuście tak długo Frania mnie kręgosłup by odpadł. Kupiłam nosidełko ale to tylko dla męża ja na spacery jadę tylko z wózkiem.

Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika masz zapro,w razie czego bede dzwonic,do kogokolwiek przecie bo jak sie zgubie to chociaz poczekacie ;-)
    co do nog to wlasnie o nie chodzi hehe po prostu tanczy,zawsze smieje sie z niego jak tak robi bo on po prostu chce do przodu ale mysli chyba ze jak bedzie tak nimi machal to w koncu podleci do przodu :D
    limerykowo i topa dla mnie to naprawde nie taka fajna sprawa,ale mam dosc soedzenia w domu,a chusta a za chwile nosidlo to jedyna opcja na spacer z Frankiem, w wozku wytrzymuje max 25 minut,pozniej musze jedna reka prowadzic wozek a druga go niesc,co jeszcze bardziej mnie meczy... naprawde on od samego ppczatku wozka nie tolerowal i zawsze konczylo sie tak samo a w chuscie marudzi dopiero po 2 h po czym daje mu smoka i dalej podziwia wszystko. On po prostu jiz tak ma ze musi wszystko widziec,taki typ ciekawski mala wredotka :D a i pewnie dlatego tak kregoslup łupie z tego powodu. Mam gleboka nadzieje ze jak juz bedzie siedzial to spacery beda przyjemnoscia bo bedzie wszystko widzial... ;-)

Agusia2312 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhhhja zagorzaly fan pilki noznej z emocji skakalam na kanapie :D nie myslalam ze doczekam tego ze wygramy kiedykolwiek z Niemcami :D a teraz ide spac,trzeba wrocic do rzeczywistosci i chwile pospac bo za chwike truteń pewnie obudzi sie na jedzonko :D

Limerikowo, eta, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozumiem potencjalna ciekawosc dziecka oraz ze lubi ogladac swiat i ma do tego oczyw prawo, no ale sorry nie totalnym kosztem mych plecow ktore sa na cale zycie, a z rehabilitacja ktorych po ciazy i teraz majac full opieke nad maluchem jest spory klopot by znalezc w ogole czas
    nie bede glupio przypominac ze bedzie tylko trudniej i gorzej oraz ze obciazenie naszych plecow bedzie wzrastac do momentu kiedy pociechy zaczna chodzic a to jeszcze dluuugo
    na szczescie sa kregarze do pomocy tu a to tylko i tak doraznie

ma mama by powiedziala ze tak jak sie dziecko nauczy tak i ma potem

wiem, ze niektore dziecka wozek w pupe gryzie tak jak piszecie
    ja staram sie korzystac z meza wieczorami by wzial do odbicia, tez moja lubi raczki mamy i trudno sie dziwic, ale nie po to kupilam wcale nietani wozek by ja, targac na wlasnych plecach
    to po calym dniu matka i tak ma obciazenie porownywalne jakby walizki ma lotnisku przerzucala na tasme chyba

oczyw mozna sie nie zgodzic, ja obecnie po odkladaniu malej do bujaczka nie moge narzekac tak bardzo na bol plecow, wiadomo po calym dn i tak czuje sie styrana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 23:12

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Uhhhja zagorzaly fan pilki noznej z emocji skakalam na kanapie :D nie myslalam ze doczekam tego ze wygramy kiedykolwiek z Niemcami :D a teraz ide spac,trzeba wrocic do rzeczywistosci i chwile pospac bo za chwike truteń pewnie obudzi sie na jedzonko :D

moze nasze dzieci doczekaja ok pl reprezentacji :--))

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yea yea yea wygralismy Golll 2:0 Polandia..

i doczekalismy sie i my :--)))))))))))))))))))

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 03:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, wysłałyśmy sobie chyba jednocześnie zaproszenie.Jak chcę przyjąć Twoje, to mam info, że już Cię mam dodaną do przyjaciółek i nie mogę, a wiadomości też wysłać nie mogę, bo taka opcja mi się nie pokazuje... może kliknę "odrzuć" przy Twoim zaproszeniu i jeszcze raz spróbuję.

Czwarty dzień bez kupy-efekt? Pobudki co 1,5h.I JEDZENIE... Jelita mu nie pękną?

• Martynika Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 03:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, dobra, już znalazłam sposób, napisałam :).

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, myzle ze Artur "zajada" stres i dyskomfort zwiazany z brakiem kupy. a to nasila problem bo sie dalej zapycha. Natalia, tak myslalam zeby raczej nie mieszac tych szczepionek, zadzwonie jeszcze do pediatry ale raczej odwolam szczepienie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2014, 07:33

• AISAK Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D,iewczyny co na katar dla Córeczki?:( W niedziele chrzcin-musi być zdrowa.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
‹‹ 1650 1651 1652 1653 1654 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ