X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ale dziś Franek dał mi pospac :) Obudził się o 9 , a ja o 8:40.
    Mamy pierwsze żółtko za sobą, w końcu coś Frankowi smakowało :)

Monika wow ! Ładny torcik ! Sto lat dla Michałka :)

Agusia2312, MonikaS lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOnika ładny torcik :) 100 lat dla Michasia:*

Aisiak powodzenia na chrzcinach ,oby pogoda wam dopisała;)

U nas narazie za oknem słonecznie. A mały nadal w nocy sie czesto budzi.. Moze tez dziąsełka go swędza bo jak spi to rekaw cmoka i całą dłon..

MonikaS lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • alexast Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia tort rewelacyjny!!!!!
    Natalia współczuje najazdu. Ja nienawidzę takich niespodzianek.

Olinek wczoraj na fizjoterapii się strasznie rozpłakał (na szczęście pod koniec) dopóki tylko się żalił dałam radę, ale jak poleciały łzy to nie wytrzymałam. Skończyliśmy bo nie umiałam patrzeć jak płacze.

Dziewczyny Olinek ma pleśniawki nie dużo tylko na wardze. Jak z tym walczyć. Kupiłam w aptece aphtin. Farmaceutka poradziła mi, żeby dać na wacik płyn i ścierać te pleśniawki. Co wy na to? Oczywiscie trzeba wysterylizować smoczki. Wkurza mnie, że w środku smoka zbiera się para/woda. Też tak macie?

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Michaś dziękuje wszystkim za życzenia ;) a ja za pochwały tortu :) dzięki
    właśnie drugi już zrobiłam bo dzisiaj druga tura urodzin :) później zdjęcie cyknę bo już na balkonie się chłodzi - zimno dziś, wczoraj też zimno było

Najważniejsze - Nalka do mnie smsa wysłała bo nie ma jak do netu się dorwać. To wiadomość od niej:

"Anna miała robioną krew i mocz. Krew jest w porządku poza podniesionym kwasem mlekowym, może to wyinikać z napięcia mięśniowego ale pobiorą płyn rdzeniowo mózgowy do badania. Jutro mają ją oglądać neurolodzy".

NataliaK lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast, nam w smokach od Lovi nic się nie zbiera w środku, a jakie masz?
    Z pleśniawkami nie pomogę, nie mieliśmy do tej pory.Nawet chyba do końca nie wiem jak to wygląda?

• Martynika Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojoj, współczuję Annie pobierania tego płynu... Artur też to przechodził w 7.dobie życia.Ale Anna to dzielna dziewczyna, da sobie radę.
    Monia, zimno? Może u Was, ja właśnie wracam ze spaceru, piękne słońce, jestem tylko w bluzce z długim rękawem, pod spodem t-shirt i mi ciepło :).

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast mój Michaś miał pleśniawki. Smarowałam tym co kupiłaś smoczek i podawałam do buzi. Nic tam nie tarłam pieluchą bo brakło mi odwagi. Myślałam, że to dla niego nie będzie zbyt przyjemne. Ale skoro to na wardze to możesz potrzeć może szybciej zejdzie :) bo mój to miał w środku buźki. :)

włąśnie już cieplej trochę bo rano to było tylko 5 stopni :) a wczoraj tyle w dzień było. W nocy tylko 1 stopień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2014, 12:46

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika mam smoczki z agenta i canpol. Te silikonowe.

Monia babka poleciła mi je ścierać. Staram się tak robić, ale jest ciężko, bo Olek ma je na górnej wardze.
    Mamy we wtorek szczepienie. Ciekawe czy je ze względu na pleśniawki przesunął.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2014, 13:24

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam smoczki Avent i Lovi. I w tych Avent niestety zbiera się para i kropelki wody. Z Lovi jest wszystko w porządku.

Nalka trzymam kciuki za Annę! :-)

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, piękny torcik :)
    Alexast, na pleśniawki to Aphtin i smarujesz tak, jak napisałaś. Najlepiej gazikiem jałowym. Jeśli chodzi o szczepienie, to pleśniawki nie są przeszkodą. Zosia też miała i dopiero lekarka podczas szczepienia je zauważyła.

Dziewczyny, czy podajecie dzieciakom jakieś herbatki? Ja nie dopajałam Zosi do tej pory i zastanawiam się czy nie włączyć jakiejś herbatki. Co polecacie? Co jest dozwolone?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2014, 13:28

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie dzis kupilam smoczki lovi,Franek ma teraz takie same jak Artur a co! Spodobaly mi sie hyhy ;-)
    Martynika moze z ekspozycja z glutenem mozesz dawac zwykla manne,sama ugotowac i napewno o niebo zdrowsze niz te kupne. Kaszki holle wielozbozowe sa oznaczone czy sa z glutenem czy nie,musisz sie wczytac.

Nalka ciesze sie ze wyniki sa w porzadku,trzymam kciuki za te wyniki z plynu. Musi byc dobrze!

My po pierwszym spacerze w nosidle,Franek zasnal w 5 minut :D

Co do tesciow to bardzo ich szanuje i lubie i naprawde nigdy mi nie przeszkadzaja. Bardziej przeszkadza mi siostra meza,ktora ma 12lat i przechodzi okres buntu i mowi ze Franka nienawidzi. Wczoraj patrzyla sie na niego z taka pogarda ze mialam ochote jej zdrowo...no :D ale tlumacze ja ze przechodzi okres buntu i dojrzewania,jest bardzo za mna,zawsze jak przyjezdzalam to sie przytulala i mowila ze sie bardzo cieszy ze jestem,teraz podejrzewam ze czuje zagrozenie ze stroy Franka,w koncu nie jest juz najmlodsza w rodzinie. Co do zwracania uwagi zeby zostawili Frania w spokoju to mowilam wiele razy...na chwile byl spokoj i znow to samo. W koncu dalam vi telefonicznie wyklad potwoerdzajac swoja teze o wkurzeniu Franka tym ze budzil sie co chwile w nocy. Wszyscy obiecali ze beda sie mnie sluchac, w konvu to ja znam go najlepiej bo spedzam z nim najwiecej czasu.

Warszawskie mamusie,moze w niedalekiej przyszosci pospacerujemy sobie jeszcze?;-)

Galanea ja czasami daje hippa ale staram sie unikac bo sa z glukoza tak jak wszystkie gotowce. Fajne sa herbatki holle ktore same sie parzy,takie ziolowe albo z jakims smakiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2014, 14:10

Galanea, Martynika lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Natalia. A co myślicie o zwykłym rumianku?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dawalam zwykly rumianek, bardzo dobry jest na problemy z kupka. ja daje gotowe rozpuszczalne z bobovity, mysle ze taka ilosc glukozy nie zaszkodzi

Galanea lubi tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia a propo atopowego zapalenia skóry, u nas sie objawia teraz na brzuszku i plecach, i najmocniej ma od wczoraj na szyi bo niby na zgieciach najbardziej a wiadomo szyjke ma tłuściutka to cały czas ma zgięcie tam i trze we wszystkiue strony a jak jeszcze sie spoci albo kapka mleka wyleci to dopiero takie ma mocno czerwone place.. i skóra jest taka szorstka , czesto musimy go natłuszczac, teraz kupilismy specjalny płyn do kapeli Cetaphil restoraderm i dzisja wypróbujemy, ponoc trzeba wypróbowac wiele specyfików zanim sie jakos dostosuje do danego dziecka. Niby teraz przy wprowadzaniu diety jest najgorzej bo moze przez jakis pokarm bardziej sie wysypywac na ciele.

A czemu pytasz wogóle o to?:)

A to my ;)
    2c1d0298c04eec6emed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2014, 15:53

alexast, NataliaK, Limerikowo, evas, Galanea, MonikaS, Mucha, Edyta84, eta lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia pytam bo Frankowi co chwile wyskakuje i lekarze mowia ze to od enzymow trawiennych i sliny a mnie boerze na to cholera. Ale opis azs Marcel nie pasuje w ogole do opisu zmian u Franka. U malego sa tylko na buzi krostki,czerwone punkty,bardzo malo. I nie sa to potowki... no jasna cholera mnie wezmie niedlugo,chyba odwiedze dermatologa.

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika sory dopiero teraz Was przeczytałam, ja kupiłam tą
    http://www.aptekagemini.pl/holle-kaszka-pszeniczna-pelnoziarnista-250g.html

Monika super torcik! :) Zazdroszcze talentu!

Ciekawe jak Magda i podwójna imprezka:) Oby się wszysto udało !

I powoedzenia na dzisiejszych chrzcinach!

Natalia a te krostki masz poniżej ust? Bo Łukasz ma tam cały czas czymkolwiek smaruje:/ I to jest faktycznie od śliny, bo ma to zawsze jak zjada wargę;P

MonikaS, AISAK, eta lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina zazwyczaj na brodzie ale zdazy sie tez na powiekach i polikach. Bo on wiecznie paluchy w buzi i za chwile rozmazuje po calej twarzy :/ nie nadazam za myciem i kremowaniem.przeciez nie moge tego ciagle kremowac ;-/ aktualnie najbardziej pomaga krem emolium.

• AISAK Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki nadrobie was w nocy. My juz po chrzcinach, wszystko byłoby ok ale mala jeść nie chce. W nocy tylko 1 butla-oki, o 8druga, o 14 trzecia na kazaniu, i dopiero teraz 18.40 -100ml. Więcej nie chce. Nie wiem czy to reakcja na dzisiejsze emocje? W każdym bądź razie mamcia się martwi.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, na początek zrobię zwykłą kaszkę mannę, w sumie tak, jak polecała mi pediatra :).A potem polecimy z holle, jeżeli próbę glutenową Artur przejdzie pomyślnie.

Te smoczki z Lovi są bardzo fajne, używamy ich od początku i nie mam żadnych zastrzeżeń :).Franek nie miał problemu z przerzuceniem się na inny kształt? I jak wrażenia ze spaceru w nosidle? O komfort mi chodzi :).

Agusia, Twój synek jest do Ciebie tak podobny, że to aż nieprawdopodobne! Rany, on ma cokolwiek z taty? ;)

Nalka, mam wielką nadzieję, że u Was wszystko dobrze, a Anna dobrze przeszła pobranie płynu...

Aisak, mam nadzieję, że to tylko emocje w związku z chrzcinami, w końcu dziecko też czuje napięcie, itd.Ale równie dobrze mogą to być zęby, albo początek infekcji, obserwuj małą, sprawdzaj temperaturę.Myślę jednak, że po nocy wszystko wróci do normy :).

Na spacer jestem chętna! We wtorek mamy rehabilitację o 10.30, a w sobotę od 10 do 12 nagranie do jakiegoś programu w Wyższej Szkole Psychologii Społecznej.Nasza rehabilitantka nas zaprosiła, będzie prowadzić tam zajęcia dot.niemowląt i z tego zrobią jakiś program do tv.Zgodziłam się w ramach atrakcji dla małego, no i nagram to i kiedyś mu pokażę :).
    Tak więc w innych terminach, niż powyższe jesteśmy dostępni;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2014, 20:50

Agusia2312 lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    relakssss

nareszcie po wszystkim :) wykończona, ale było warto :) Michaś zadowolony, że hoho :) ja padnięta, naczynia już jutro pozmywam bo nie mam siły...

niestety zapomniałam zrobić zdjęcie drugiego tortu, zrobił mąż, ale jest mało dokładne. Żeby nie było - pokażę. Dzisiaj był zielony :) Dziewczyny to nie to, że talent, ten tort łatwo zrobić - naprawdę :) nic w tym trudnego. Jak któraś z Was będzie chciała kiedyś synkowi zrobić samochód to w google wpisać tort samochód i są instrukcje co i jak i naprawdę banał :)
    uta, ale jak zrobiłam mu oczy to Michaś powiedział, ze jest brzydki bo nie lubi jak auta mają oczy i musiałam je usunąć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:42

alexast, Agusia2312, Martynika, Limerikowo, Galanea, Niesforna lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
‹‹ 1670 1671 1672 1673 1674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ