Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:00

Mucha, Limerikowo, alexast, AISAK, evas, eta lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki, że post pod postem, ale mam pytanie. Jak nauczyć dziecko picia wody? :/ Dzisiaj podałam Zosi i była tragedia, plucie, odruchy wymiotne. Za nic nie chciała pić.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea, Oliwia tez tak robila. podawaj pare razy dziennie, zawsze cos wypije a w koncu moze sie przyzwyczai. ale prawde mowiac Oliwia do dzis woda gardzi :) zdecydowanie woli herbatke, najlepiej rumianek

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, można podawać rumianek dziecku? Kupiłam jakieś herbatki, ale są od 4-tego miesiąca, więc czekam. Rumianek można wcześniej? Jak go zaparzać? Pewnie krótko?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea Franek pije wodę, ale tylko 2-3 łyki i tyle. Ale uparcie podaję mu kilka razy dziennie i mówię do niego ,, no pij Franeczku'' i takie tam no i pije ;) A na początku pluł nią :P A rumianek mu nie smakował..

Natalia a jak przygotowujesz ziemniaka dla Franka? Bo jak próbowałam mu dac to mało co nie zwymiotował.. A wszelkie słoiczki wchodzą mu ostatnio wręcz wyśmienicie

Galanea lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula gotuje ziemniaka z koperkiem i czesto z cukinia,po ugotowaniu blenduje,dodaje lyzke oleju rzepakowego 3 ziarna i oto cala filozofia smakosza Franka :D

Franek odruchem wymiotnym reaguje na marchewke :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 14:55

Paula222 lubi tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcel pije wode od małego , nie marudzi jakos. Herbatke niekiedy tez dostanie z rumianku albo taka uspokajająca bo jeszcze mam :) Tyle że duzo nie pije wody w ciagu dnia , jak to jest ile dziekco powinno pic?:)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ten rumianek to musi być jakiś specjalny dla niemowląt, jakiś firm typu Hipp czy po prostu może być zwykły rumianek do zaparzenia?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj kupiłam herbatkę do zaparzania hippa. 20 saszetek bez cukru za 7 z groszami. Jeszcze nie podawałam, właśnie zaparzam :) jabłkowa z koperkiem. ja myślę Galanea, że te herbatki jednolite typu koperek czy rumianek to są takie same dla dorosłych jak i dzieci. Ja podawałam koperek zwykły a nie jakiś specjalny dla dzieci. krótko zaparzałam i pił :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 15:42

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Monia :) A tę herbatkę Hippa jabłkową z koperkiem też wczoraj kupiłam :)

MonikaS lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Dzięki Monia :) A tę herbatkę Hippa jabłkową z koperkiem też wczoraj kupiłam :)
    i Zosia pije? bo ja jeszcze nie dałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 16:06

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    i Zosia pije? bo ja jeszcze nie dałam

Jeszcze czekam do skończonego 4 miesiąca, żeby było zgodnie z instrukcją :D

MonikaS, Bea_tina lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofsmkk.jpg

Kartoflak po dluuuugiej drzemce ;-))

Martynika, Galanea, Agusia2312, alexast, Mucha, MonikaS, Bea_tina, evas, eta lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, za wjazd z takim tematem, ale nie wiem, czy to tylko ja mam cholernie mieszane uczucia na to, co założycielce tematu proponuje Amy?

https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/czy-jest-jeszcze-szansa,4617,3.html

Może streszczę, jeżeli ktoś nie chce się zagłębiać - dziewczyna najprawdopodobniej roni wczesną ciążę, na usg nie było widać nawet zarodka, beta już spadła o połowę i nagle dostaje od użytkowniczki Amy szczegółowe "wytyczne", co zrobić, żeby dostać na tę okoliczność z polisy ponad 4tys.zł. M.in. cytuję:

"Jeśli poronisz w domu - to staraj się poronić nie wiem, do miski, żeby materiał nie poleciał razem z krwią do muszli klozetowej, bo wtedy już raczej nic nie załatwisz"

Rany, jak tak sobie myślę, że moją 6tygodniową ciążę, którą nawet nie wiem w którym momencie poroniłam przy tym całym krwawieniu, miałabym zanosić do laboratorium genetycznego, dowiadywać się o płeć, do tego jeszcze załatwiać akt urodzenia zmarłego dziecka w urzędzie stanu cywilnego, wszystko PO TO, żeby dostać za to kasę... bo mnie się wydaje, że w tym wszystkim jakoś zagubiły się etyczne przesłanki i to wcale nie o to chodzi.

Tylko ja mam z tym problem? Co Wy o tym w ogóle sądzicie? Bo trochę mną wstrząsnęły te jakże szczegółowe wskazówki co do tego, jak obrócić tą sprawą dla finansowych korzyści, ale może ja źle rozumiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 16:58

NataliaK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika nawet nie chce tego komentowac,to chore. Teraz za kase to ludzie by sie dali pociac. W zyciu bym czegos takiego nie zrobila.

• Martynika Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słowo "chore" też mi przyszło do głowy jako pierwsze. Nie wiem, no, nie ogarniam.

A z rzeczy zdecydowanie milszych - podrzemkowy Franek boski, widać po minie, że dłuuuga drzemka, to jest to! :D

NataliaK lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, też przeczytałam posty Amy i po prostu z obrzydzeniem i zniesmaczeniem zamknęłam stronę, nie chcąc nawet myśleć o tym jak trzeba być bezdusznym, żeby coś takiego robić. Kasa to ostatnia rzecz, o której bym w takiej chwili myślała.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmmmm czy tylko ja z Martyna mam chec na spacer WARSZAWSKIE MAMUSIE?!?!?

Tak co do tematu ktory napisalas,Martynika... mam ochote dodac tam swoje 3 grosze ale chyba sie powstrzymam bo zrobiloby sie conajmniej nie milo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 17:42

• Mucha Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja sie pisze na spacerek, postaram doe dolaczyc jak ustalicie co i jak.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, właśnie ja też sobie darowałam... wiem, co bym przeczytała w odpowiedzi, że skoro jest taka możliwość, to czemu nie skorzystać, że chodzi też o urlop macierzyński, że trzeba się pozbierać, itd., ale ja nie wiem jak w "pozbieraniu się" ma pomóc grzebanie w kilkutygodniowym płodzie, dochodzenie, czy to chłopiec, dziewczynka, rejestrowanie go w urzędzie... no, serio, dla mnie to jakiś kosmos totalny.

Hej, właśnie, jak tam, dziewczyny? :)

‹‹ 1672 1673 1674 1675 1676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ