X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:00

Mucha, Limerikowo, alexast, AISAK, evas, eta lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki, że post pod postem, ale mam pytanie. Jak nauczyć dziecko picia wody? :/ Dzisiaj podałam Zosi i była tragedia, plucie, odruchy wymiotne. Za nic nie chciała pić.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea, Oliwia tez tak robila. podawaj pare razy dziennie, zawsze cos wypije a w koncu moze sie przyzwyczai. ale prawde mowiac Oliwia do dzis woda gardzi :) zdecydowanie woli herbatke, najlepiej rumianek

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, można podawać rumianek dziecku? Kupiłam jakieś herbatki, ale są od 4-tego miesiąca, więc czekam. Rumianek można wcześniej? Jak go zaparzać? Pewnie krótko?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea Franek pije wodę, ale tylko 2-3 łyki i tyle. Ale uparcie podaję mu kilka razy dziennie i mówię do niego ,, no pij Franeczku'' i takie tam no i pije ;) A na początku pluł nią :P A rumianek mu nie smakował..

Natalia a jak przygotowujesz ziemniaka dla Franka? Bo jak próbowałam mu dac to mało co nie zwymiotował.. A wszelkie słoiczki wchodzą mu ostatnio wręcz wyśmienicie

Galanea lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula gotuje ziemniaka z koperkiem i czesto z cukinia,po ugotowaniu blenduje,dodaje lyzke oleju rzepakowego 3 ziarna i oto cala filozofia smakosza Franka :D

Franek odruchem wymiotnym reaguje na marchewke :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 14:55

Paula222 lubi tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcel pije wode od małego , nie marudzi jakos. Herbatke niekiedy tez dostanie z rumianku albo taka uspokajająca bo jeszcze mam :) Tyle że duzo nie pije wody w ciagu dnia , jak to jest ile dziekco powinno pic?:)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ten rumianek to musi być jakiś specjalny dla niemowląt, jakiś firm typu Hipp czy po prostu może być zwykły rumianek do zaparzenia?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj kupiłam herbatkę do zaparzania hippa. 20 saszetek bez cukru za 7 z groszami. Jeszcze nie podawałam, właśnie zaparzam :) jabłkowa z koperkiem. ja myślę Galanea, że te herbatki jednolite typu koperek czy rumianek to są takie same dla dorosłych jak i dzieci. Ja podawałam koperek zwykły a nie jakiś specjalny dla dzieci. krótko zaparzałam i pił :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 15:42

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Monia :) A tę herbatkę Hippa jabłkową z koperkiem też wczoraj kupiłam :)

MonikaS lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Dzięki Monia :) A tę herbatkę Hippa jabłkową z koperkiem też wczoraj kupiłam :)
    i Zosia pije? bo ja jeszcze nie dałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 16:06

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    i Zosia pije? bo ja jeszcze nie dałam

Jeszcze czekam do skończonego 4 miesiąca, żeby było zgodnie z instrukcją :D

MonikaS, Bea_tina lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofsmkk.jpg

Kartoflak po dluuuugiej drzemce ;-))

Martynika, Galanea, Agusia2312, alexast, Mucha, MonikaS, Bea_tina, evas, eta lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, za wjazd z takim tematem, ale nie wiem, czy to tylko ja mam cholernie mieszane uczucia na to, co założycielce tematu proponuje Amy?

https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/czy-jest-jeszcze-szansa,4617,3.html

Może streszczę, jeżeli ktoś nie chce się zagłębiać - dziewczyna najprawdopodobniej roni wczesną ciążę, na usg nie było widać nawet zarodka, beta już spadła o połowę i nagle dostaje od użytkowniczki Amy szczegółowe "wytyczne", co zrobić, żeby dostać na tę okoliczność z polisy ponad 4tys.zł. M.in. cytuję:

"Jeśli poronisz w domu - to staraj się poronić nie wiem, do miski, żeby materiał nie poleciał razem z krwią do muszli klozetowej, bo wtedy już raczej nic nie załatwisz"

Rany, jak tak sobie myślę, że moją 6tygodniową ciążę, którą nawet nie wiem w którym momencie poroniłam przy tym całym krwawieniu, miałabym zanosić do laboratorium genetycznego, dowiadywać się o płeć, do tego jeszcze załatwiać akt urodzenia zmarłego dziecka w urzędzie stanu cywilnego, wszystko PO TO, żeby dostać za to kasę... bo mnie się wydaje, że w tym wszystkim jakoś zagubiły się etyczne przesłanki i to wcale nie o to chodzi.

Tylko ja mam z tym problem? Co Wy o tym w ogóle sądzicie? Bo trochę mną wstrząsnęły te jakże szczegółowe wskazówki co do tego, jak obrócić tą sprawą dla finansowych korzyści, ale może ja źle rozumiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 16:58

NataliaK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika nawet nie chce tego komentowac,to chore. Teraz za kase to ludzie by sie dali pociac. W zyciu bym czegos takiego nie zrobila.

• Martynika Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słowo "chore" też mi przyszło do głowy jako pierwsze. Nie wiem, no, nie ogarniam.

A z rzeczy zdecydowanie milszych - podrzemkowy Franek boski, widać po minie, że dłuuuga drzemka, to jest to! :D

NataliaK lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, też przeczytałam posty Amy i po prostu z obrzydzeniem i zniesmaczeniem zamknęłam stronę, nie chcąc nawet myśleć o tym jak trzeba być bezdusznym, żeby coś takiego robić. Kasa to ostatnia rzecz, o której bym w takiej chwili myślała.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmmmm czy tylko ja z Martyna mam chec na spacer WARSZAWSKIE MAMUSIE?!?!?

Tak co do tematu ktory napisalas,Martynika... mam ochote dodac tam swoje 3 grosze ale chyba sie powstrzymam bo zrobiloby sie conajmniej nie milo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 17:42

• Mucha Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja sie pisze na spacerek, postaram doe dolaczyc jak ustalicie co i jak.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, właśnie ja też sobie darowałam... wiem, co bym przeczytała w odpowiedzi, że skoro jest taka możliwość, to czemu nie skorzystać, że chodzi też o urlop macierzyński, że trzeba się pozbierać, itd., ale ja nie wiem jak w "pozbieraniu się" ma pomóc grzebanie w kilkutygodniowym płodzie, dochodzenie, czy to chłopiec, dziewczynka, rejestrowanie go w urzędzie... no, serio, dla mnie to jakiś kosmos totalny.

Hej, właśnie, jak tam, dziewczyny? :)

‹‹ 1672 1673 1674 1675 1676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ