MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Limerikowo wysypiać się to i tak się wysypiam biedy nie ma ale z piersi było mi wygodniej bo on nocy mało je, no nic, jakoś się zorganizuję. Jeszcze tej nocy spróbuję piersią - może jeszcze coś tam wyssie tzn mleko leci jeszcze, ale myślę, że to już kwestia czasu... a może już w ogóle zrezygnuje z jedzenia nocą zobaczymy
-
eta wrote:Niesforna wspolczuję nocy.. jakoś Jasiu w kratkę śpi, raz dobrze, raz Ci się tak często budzi.. a jak się budzi to dajesz mu smoczek i zasypia, czy jedzenie czy jak?
-
nick nieaktualnyMartynika o masz... dobrze ze mozna wymienic! Owszem,teraz sie topi ale w takiej szybkosci jak bedzie rosl to w marcu bedzie za maly no i graaaaty dla Artka na te jego 5 miesiecy!!!)
Limerykowo pamietam ze kiedys mowilas ze Twoja Karolinka ma tez problemy z skora buzi. A widc bylam dzis u dermatologa bo juz mnie bralo @#@#÷+%%% !!!! I sie okazalo ze maly ma łojotokowe zapalenie skory i lekki tradzik rozowaty. Dostal cala liste masci w tym antybiotyki. Pamietam ze prosilas o info jak to sie u Franka rozwiazalo...wiec piszeWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 17:14
Limerikowo, Martynika lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam do Was pytanie czy któraś z Was boryka się z problemem atopowego zapalenia skóry u swojego dziecka? Odebrałam dzisiaj wyniki krwi Julki i z 20 najpowszechniejszych alergenów nie jest uczulona na żaden więc podstawowa przyczyna AZS jakim jest alergia została wykluczona. Co jeszcze może powodować AZS? Jakie kosmetyki stosować (kąpie ją w oilatum, kremuję oilatum ale to nie za wiele daje). Dziękuję za odpowiedź
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAlexast u nas moczowod jest podwojny! Dodatkowe takie o ja tego tak pewnie nie zostawie,przy okazji wizyty u hematologa pogadam z nia bo ona ma rozne specjalizacje i wtedy zobaczymy. Samo stwierdzenie takiej urody spokoju mi nie da,chyba ze nefrolog mi to powie,to wtedy tak.
MUuuuuuuuuszka!!! Jak zyjesz?????Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 17:40
-
Camilia wrote:Dziewczyny mam do Was pytanie czy któraś z Was boryka się z problemem atopowego zapalenia skóry u swojego dziecka? Odebrałam dzisiaj wyniki krwi Julki i z 20 najpowszechniejszych alergenów nie jest uczulona na żaden więc podstawowa przyczyna AZS jakim jest alergia została wykluczona. Co jeszcze może powodować AZS? Jakie kosmetyki stosować (kąpie ją w oilatum, kremuję oilatum ale to nie za wiele daje). Dziękuję za odpowiedź
Limerikowo, Camilia lubią tę wiadomość
-
Camilia wrote:Dziewczyny mam do Was pytanie czy któraś z Was boryka się z problemem atopowego zapalenia skóry u swojego dziecka? Odebrałam dzisiaj wyniki krwi Julki i z 20 najpowszechniejszych alergenów nie jest uczulona na żaden więc podstawowa przyczyna AZS jakim jest alergia została wykluczona. Co jeszcze może powodować AZS? Jakie kosmetyki stosować (kąpie ją w oilatum, kremuję oilatum ale to nie za wiele daje). Dziękuję za odpowiedź
sprobuj moze specjalna serie dla dzieci Atoperal i delikatne proszki i prasowac ubranka
z wiekiem dziecka stan skory moze sie poprawic
azs to podwyzszona ostra odp ukladu immunologicznego na czynniki srodowiska-kurze, roztocza i inne drazniace srodki w chemikaliach/kosmetykach -
nick nieaktualnyLimerykowo Franek ma pojedyncze krostki,ktore znikaja po nocy. W dzien jak dlubie co i rusz rekami to znow sie pojawiaja. A na brodzie ma od sliny podraznienia i to nie od wprpwadzania pokarmu bo z tym problemem bujamy sie od 3 miesiaca zycia czyli ponad 1,5 miesiaca. Ponoc taka reakcja na enzymy jego skory,po prpstu wrazliwa. Posmarowalam mu na noc teraz,efektu nie bedzie od razu pewnie ale za jakis czas. Limerykowo tyvh krostek to nawet z reguly na zdjeciach na widac,tak malo i srednio widoczne-a jednak. Jak bedzie mial nasilenke po harcach na macie to zrobie i ci wysle.
Swoja droga jasny gwint te leki dla dzieci takie drogie... w aptece zostawilam 170 zl :] z refundacja,oczywiscie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 19:43
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
żeby chociaż pomogły
Camilia staraj się, żeby Jula się nie przepacała, kąp ją koniecznie w jakimś emoliencie - wszystko jedno w jakim. A ta seria atoperal jest niezła tak jak Limerikowo zaproponowała. Staraj się unikać perfum, dezodorantów bo moga podrażniać. W sensie na sobie Ciężka walka z azs.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Camilia my borykamy sie z azs. Dziecko pije mleko Nutramigen , wysłałam zaproszenie zeby o tym pogadac w wiadomosciach:) NO mu teraz kąpiemy w seri Cetaphil restoradem od kilku dni, dzis mu sie pogorszyo bo wczoraj zjadł jabłuszko i chyba narazie go uczuliło. Ciezko jest znalezc alergen;/
Limerikowo lubi tę wiadomość
[/url]
[/url] -
Natalia dzieki, ze pytasz. Ja slabawo bo nie moge sypiac nocami i niewiele moge z tym zrobic...czekac az przejdzie noszenie malej nie jest tez latwe, przewijanie, ubieranie...generalnie wszystko sie ciezko robi. Mam nadzieje, ze zacznie odpuszczac niedlugo. W sobote idziemy z mala do neurologa (podobno bardzo dobrego) mam nadzieje, ze bedzie wszystko dobrze.
Eta dobrze ze sie odnalazlas
Natalia to sie wykosztowalas, ciagle cos naumialas sie juz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 20:12
eta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMucha a cos z Maja nie tak ze do neurologa?czy kontrolnie?
Mam nadzieje ze wszystko u ciebie sie unormuje
A co nauki to niet,nie naumialam jutro Franko znow idzie do ciocio-babci,bede sie uczyc caly dzien plus weekend caly i mam nadzieje ze jakos dam rade w twn poniedzialek. Ale denerwuje sie jak jasna cholera,jeszcze nigdy nie bylam tak nienauczona do obrony jak teraz
Monia masz jakies wiesci od Nalki?ciekawe jak rezonans...