X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, piekne zdjecia!!!

U nas masakra jakas od rana. Juz podalam Pedicetamol. Od rana placz, jesc nie chce od 4:30. Tylko na rekach w miare choc tez placze. Co za horror. Tyle godzin nie jadla i dalej nie chce. Juz nie wiem czy cosmjej dokucza czy wpadla w histerie :/

weronikaipola lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea - słyszałam podobnie jak Natalia ze na zabki lepiej nurofen działa, mam nurofen forte po 3 miesiącu, daje sie rzadziej ale podobniez jest bardziej skuteczny, moze spróbuj? A wodę pije?

Galanea lubi tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj Galanea, mam nadzieję że Zosi szybciutko przejdzie... Temperaturę sprawdzałaś?

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea, dzięki, Artur spał wyjątkowo dobrze. Tzn. budził się tak jak zawsze, żeby nie było :P, ale bez ekscesów, rano w dobrym nastroju, także chyba tylko przed zaśnięciem przeżywał to spotkanie towarzyskie ;).

I u nas też to tak wygląda, że popłakuje przez sen, głodny nie jest, bo smoczkiem się zadowala, no, to chyba muszą być te zęby, ale ja tam totalnie nic nie widzę na horyzoncie... mąż ciągle twierdzi, że czuje je pod palcem, a nawet widzi, pod dziąsłem! Chyba oczyma duszy, hehe. Śmiejemy się, że może któryś ząbek zrobi nam prezent na gwiazdkę i wreszcie wyjdzie.

Może kupię dzisiaj ten Nurofen, bo po Pedicetamolu żadnej poprawy. Zobaczymy, jak będzie spał, może to jakoś rozjaśni sytuację.

Fotka z wczorajszego spotkania. Artur prezentował tę nową umiejętność z umiłowaniem przez dłuższy czas, wzbudzając powszechne rozbawienie:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 15:27

Agusia2312, evas, Paula222, Galanea, Mucha, eta, MonikaS, monaaa, Niesforna, Limerikowo, madamama, NataliaK lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea, wiem, że każde dziecko jest inne i co innego działa, ale próbowałaś ją owinąć ciasno? Artur rzadko wpada w histerię (o ile to tylko histeria i nic poważniejszego Zosieńce nie jest), ale jak już wpada, to też nic nie działa, nie chce jeść i drze się wniebogłosy. Wtedy jedynym sposobem jest ciasno go czymś owinąć, mocno przytulić, tak, żeby nie mógł wierzgać i trzymać w ciszy dotąd, aż się uspokoi, ale w końcu się uspokaja, przeważnie zasypia w tej pozycji, a po przebudzeniu jest już ok.

Oby to było tylko to, albo chwilowy problem z ząbkami. Może jutro je odnajdziesz w Zosiastej buzi :).

• evas Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a my od wczoraj u dziadków jesteśmy. Bartuś bardzo dobrze zniósł podróż, spał całą drogę 3,5 godz.

U nas chyba też ząbki na horyzoncie, wszystko bierze do buzi, a najlepsze są własne rączki. Na szczęście nie marudzi, tylko apetyt trochę słabszy, w dzień wypija ledwo 90 -120 ml. w nocy trochę lepiej jest.

Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia nie pije nic poza mlekiem, nie chce, pluje ma odruch wymiotny :/zjadla 40ml, pospala pol h i znow placz. Zrobilam mleko, nic nie zjadla i znow zasnela. Jezu, wkonczona jestem, a do tego okres i dwie afty w buzi mi sie zrobily :/

To chyba naprawde zeby bo co i nego? Temp nie ma, lekarka ja 3 dni temu badala, wszystko bylo ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 13:11

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pedicetamol ma jako substancje czynna paracetamol - działa przeciwbólowo i przeciw goraczkowo
    Nurofen ma jako substancje czynna ibuprofen - działa przeciwbólowo, przeciw gorączkowo oraz przeciwzapalnie
    Jeśli mamy wysoka gorączkę np. 39 lepiej podać odrazu paracetamol bo on silniej zbija gorączkę niż ibuprofen.
    Przy zabkowaniu to działanie przeciwzapalne jest ważne, wiec rzeczywiście warto wypróbować nurofen.
    A nurofen forte od zwykłego nurofenu rożni się stężeniem wiec tego forte po prostu mniej płynu trzeba dziecku podać.

Galanea a zagladalas do buzi Zosi czy ona nie ma aft?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 13:54

Martynika, weronikaipola, Galanea, Niesforna, Limerikowo lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic tam nie ma, lekarka sprawdzala. Teraz zjadla sloiczek gerbera, deser, pare lyzek soczku, wciskalam wode, ale wypluwa. Mleka dalej nie chce. Do tej pory zjadla o 4:30 jedna normalna porcje mleka, od tego czasu nie chce. Moze lacznie z 60 wypi!a :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 14:57

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    My nie uzywamy masci na sterydach tylko raz posmarowalismy na twarzy bo nie chciało po niczym schodzic, teraz mamy masc z witamina A robioną i smarujemy emolientami:) Nasz pediatra jest ogólne przeciwny masca na sterydach dopiero w ostatecznosci dał.

Monaa a ty jaka masz masc robiona na twarz?? U nas to raczej niestety Azs bo juz miał wczesniej jak jeszcze nie było takiego powietrza ale lekarz powiedział ze jesienia zima moze sie bardziej nasilac suchosc skóry to fakt:)

A u nas tez jak spi za uszkami sie drapie i na szyjce , jak mocno sie drapie to tez spi w niedrapkach niestety. Moge ci polecic na swędzenia FENISTIL w kroplach 3x2 krople dziennie. Nam pani alergolog kazałą dac. Jak dziecko starsze to zapisze cos innego mówiła.

Niesforna ale masz super z tą waga, mi zostało do wagi sprzed ciąży 3,5 kg ale optymalnie bym chciała schudnac 6 kg , taka wage miałam 3 lata temu i taka mnie satysfakcjonowała :)

Monika super filmik:) Eta gratulacje dla Igniasia;)

Dzięki, a do alergologa potrzebne jest skierowanie? maść nazywa się Eucerini,z wit E., używamy 2 dzień.

81clk9i.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    Dzięki, a do alergologa potrzebne jest skierowanie? maść nazywa się Eucerini,z wit E., używamy 2 dzień.
    jesli na kase chorych to tak , my niestety musielismy isc prywatnie bo w tym roku na nfz nie ma miejsca , nasza sluzba zdrowia jest chora. np dzwonilam na kase chorych i mowie ze sprawa wyglada tak i tak a Pani w rejestracji ze na ten rok juz nie ma miejsc i trudno, a jak dzwonilam prywatnie to ze z takimi problemami male dziecko jak najszybciej trzeba przyjac, chore to wszystko jest.

monaaa lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi się nudzi :/

eta lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę, że nóżki smakują wszystkim :)

Oto Jaś i jego pyszna stopa (a raczej rajstopa) :)

Dawaj mi tego gryzaka...

A tutaj Jaś dziś o 4 rano, jak mama prosiła, żeby poszedł spać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 22:28

Paula222, Agusia2312, MonikaS, weronikaipola, monaaa, misia_k1, evas, Mucha, Martynika, Galanea, eta, Limerikowo, madamama, Karola:), Tusia84, Bea_tina, NataliaK lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój nie łapie nóżek i ciekawe czy będzie. Michaś nie łapał nóg w ogóle :)a szkoda :) ale za to całą pupcię z nogami leżąc na brzusiu podnosił do góry - dziwnie to wyglądało i mało prawdopodobnie brzmi hehe ale tak było :)

Niesforna Jaś cudny chłopczyk :) przystojny mały mężczyzna :)

Niesforna, Agusia2312 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna Jaś śliczny :) fajnie te zdjęcia wyszły-takie jasne, a przy sztucznym świetle prawda?
    Agusia - no nie fajnie, ciekawe jak będzie u mnie na nfz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 18:31

Agusia2312, Niesforna lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia rogaliki super i szybko się robi. Jedyny mankament to to, że użyłam do nich powideł śliwkowych, które w ogóle nie były słodzone i całe rogaliki wyszły za mało słodkie. Następnym razem tak jak Ty użyję nutelli albo marmoladę różaną :) jeszcze się parę sztuk piecze z kremem kokosowym tym co w lidlu teraz sprzedają. Zobaczymy jak one będą smakować :) ale ogólnie super smaczne :) dzięki za przepis - jescze nie raz z niego skorzystam :)
    o albo z budyniem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 18:32

evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    Niesforna Jaś śliczny :) fajnie te zdjęcia wyszły-takie jasne, a przy sztucznym świetle prawda?
    Agusia - no nie fajnie, ciekawe jak będzie u mnie na nfz.
    racja - te zdjęcia są śliczne, czym robione?

Niesforna lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna zdjęcie Jasia ze stópką genialne! Jaki on śliczny :-)

evas, Niesforna lubią tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaś jest mega fotogeniczny, ślicznie wygląda;)
    Weronika zapomniałam napisać super zdjęcia przed i po:) Pięknie ujete:)

Monika dzięki za opis, super ze wam smakowaały, u nas juz królują 3 rok bodajże:) My akurat marmolade mamy wieloowocowa z Biedronki, krem czekoladowy tez :)

Niesforna, MonikaS, weronikaipola lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy :)

Monaaa tak przy sztucznym świetle.
    Monika robione są lustrzanką Sony A350 + lampa Sony N50.

weronikaipola lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
‹‹ 1726 1727 1728 1729 1730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ